DV2026 Sohbet Odası
-
@T-C-Kubilay-Dikici Belli olmaz dava açarsa olur ama oda bu seneye yetişmez gibi... Konudan bağımsız ben 9. ayda pasaportumu yenileteceğim bu sene yeniletmek en iyisi yarın öbür gün pasaport ücretlerine %150 zam felan gelir öyle kalırız ortada
-
@rnc bu ülkede doğmanın en büyük avantajı uyanık olmak... Yabancılar cidden çok saf oluyor gerek abd liler gerek avrupa ülkeleri. Aşırı saflar kötülük görmedikleri için. Birde bizim memlekete bak herkes uyanık birbirini koparma derdinde
Saf olmakta kötü bir şey değil tabi ama bizim ülkede olan çiftlik bank mevzusu abd de felan olsa herhalde 3 eyalet kapatırdı tosuncuk
-
@T-C-Kubilay-Dikici seçilirse ilk uğraşacağı konulardan olacağını sanmıyorum, bu konulardaki bütün enerjisini bence sınırdaki düzensiz geçişlere ayıracaktır çünkü seçilirse tercih edilmesinin nedeni bu geçişi durduracağına inanmaları. Getirdiği pasaport kuralını mahkeme geri kaldırttı tekrar niye kaldırtmasın düşüncesiyle hiç uğraşmayabilir de pasaport kuralıyla
-
Şu sıralar başım farelerle dertte,öldürmekte istemiyorum o da canlı sonuçta.@rnc Kedini ödünç verir misin bişey deneyeceğim...
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc bu ülkede doğmanın en büyük avantajı uyanık olmak... Yabancılar cidden çok saf oluyor gerek abd liler gerek avrupa ülkeleri. Aşırı saflar kötülük görmedikleri için. Birde bizim memlekete bak herkes uyanık birbirini koparma derdinde
Saf olmakta kötü bir şey değil tabi ama bizim ülkede olan çiftlik bank mevzusu abd de felan olsa herhalde 3 eyalet kapatırdı tosuncuk
Amerika’da çok daha fazla dolandırıcı var. Ama burada adalet olduğu için ve tabi siz Türkiye gündemine daha hakim olduğunuz için buradaki olaylara biraz yabancısınız çünkü çiftlik bank gibi her gün Türkiye’de haber olmuyor.
Buradaki insanlara da saf diyemem açıkçası. Bence kimse saf değil, hatta o konuda burada ayağınızı denk almanız lazım. Herkes sistemden haberdar, sürekli dava açıp duruyorlar küçük küçük mevzulara. Adamın kaldırımda ayağı kayıp düşse belediyeye dava açıyor. Facebook benim bilgilerimi sattı diyor dava açıyor. Adam Starbucks kahve bardağının kapağını tam kapatmamış, üstüme döküldü diyor milyon dolar tazminat alıyor mahkemeden. Sizce bunlar saf insan işi mi?
Saflıkla iyi niyeti karıştırıyorsunuz bence. Burada gördüğüm kadarıyla insanların geneli iyi niyetli.
-
@EzgiLera aynen öyle burda kimse saf değil. Dolandırma olayları gayet yaygın ve meşhur. Hatta burada daha bile dikkatli olmak zorundayız çünkü yöntemlere aşina değiliz zamanla öğreniyoruz. Her gün gelen onlarca spam aramaları, eve gönderilebilen spam postalar vs
-
@Birgariphayat, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
Şu sıralar başım farelerle dertte,öldürmekte istemiyorum o da canlı sonuçta.@rnc Kedini ödünç verir misin bişey deneyeceğim...
Benimki kısmetse yarin ameliyata girecek iyileşince sana yolluyayim :) ama masrafli olur benimki biraz pimpirikli öyle her mama yi yemiyor. Yaş/kuru fark etmez :face_with_tears_of_joy:
-
@rnc Bu duyduğuma üzüldüm neyi var
-
@rnc Bu duyduğuma üzüldüm neyi var
önemli birşey degil kısırlaştirma. Bu zamana kadar birşey olur diye korkumdan kısırlaştirtmiyordum. Ama mecburi yaptiricaz parasi önemli değilde insan sevdiği için korkuyor ya :/
-
@EzgiLera Dava açmak ayrı bir şey orada haklı olduklarını bildiklerinden dava açıyorlar. Genel olarak insan kitlesi olarak yabancılar saf oluyor malesef. Ama örneğin kolombiya vatandaşları genel olarak saf olmuyor. Biraz yaşam standartlarıyla yaşamlarında neyle mücadele ettiklerine göre değişiyor
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@EzgiLera Dava açmak ayrı bir şey orada haklı olduklarını bildiklerinden dava açıyorlar. Genel olarak insan kitlesi olarak yabancılar saf oluyor malesef. Ama örneğin kolombiya vatandaşları genel olarak saf olmuyor. Biraz yaşam standartlarıyla yaşamlarında neyle mücadele ettiklerine göre değişiyor
Haklı olduğunu bilip hakkını aramak da saf olmamanın göstergesi değil mi?
Ben hala sizin saflıkla iyi niyeti, zekilikle kurnazlığı karıştırdığınızı düşünüyorum.
-
Kediyi doktora götürdüm ama kısırlaştirma olmadi. Bağışıklık sistemi düşük çıktı testlerde. İğne oldu ilaç verildi 2 tane igne daha verilcek. 3 kat fazla masrafi çıktı ama olsun evladim sonuçta onun için paranin önemi mi var :)
-
@rnc Doğru, insanı çıkarsız bir tek onlar sever bu yüzden sağlıkları için ne gerekiyorsa yapılmalı
-
@rnc Ben köpek severim tabi orası ayrı;)
-
@EzgiLera Açıkcası o tür durumlar insana verilen veya insan canına verilen değer ile alakalı saflıkla bir ilgisi yok. Çoğu gelişmiş ülkede de böyle durum zaten haklıysa adalete güveniyorsa avukatı arıyor avukat hallediyor zaten süreç sancılı veya uzun da olmuyor. Saflıktan kastım aklı kötüye çalışmayan, kurnazlık vb.
Bizim memlekette bir tabir vardır köylü kurnazı diye mesela o hesap. Çok fazla kötü niyetli insan olmadığı için yada hayatı boyunca çok zorluklar çekmediği için güle oynaya bir hayat sürüldüğü için genelde insanlar karşısındakinin niyetinin kötü olabileceğini aklından geçirmiyor.
Avrupada örneğin insanlar cidden bunalıp depresyona girip intihar ediyor, hiçbir kaygıları olmuyor, bizim ülkede de tam tersi muhakkak ya ekonomik yada ailevi bir sebebi olunca intihar ediyor insanlar.
Saflık anlayışlarımız farklı olabilir ki son yıllarda sokak röportajlarıyla bizim ülkemizde de çok saf insanın varlığına şahit oluyorum bazen
-
@Birgariphayat Benim köpeğim vardı eskiden çalındı. Alman birisi çalmış sonra gitmiş sokak ortasındaki direğe bağlamış öyle bulundu. Sonra bir sefer daha çalındı bu sefer bulamadık.
Şimdi hakkı rahmetine kavuşmuştur golden dı cinsi
-
@EzgiLera kurnazlık, iyi niyet, kötü niyet bunların hangi ülke vatandaşı olduğuyla hiçbir alakası yok bizden olmayan herkesi çok gözümüzde yükseltmemizle alakalı birazda bu bence. Kötü niyetli insanından tut, dolandırıcısına kadar her türlüsü türkiyede olduğu gibi buradada var.
Bilerek arabanın önüne atlamaya çalışıp davaya yol aramak vs hakkını aramak değildir büsbütün kurnazlık kovalamasıdır
-
@newbie97 :) koptum
-
@debbieLA77 Çözüm yolu yokki ha soğuk su içmişsin ha soğuk karpuz yemişsin :)
-
@newbie97 evet de karpuzdaki şekeri naapıcaz? ha hiç birşey yiyemiyorum sıcaktan karpuzla besleniyorum diyorsan o ayrı :) :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum