Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tecil Öncesi Ülkeden Çıkış

Askerlik İşlemleri
25 19 6.1k 16

• Tecilin bitmesine 1 ay kala ülkeden çıksak bir şey olur mu acaba ya çok gerilimli :)

• @utkuuck askerlik şubesi senin için bir yakalama emri çıkarmadığı için polisler sistemden senin tecili görmedikleri için hepsine el sallaya sallaya çıkış yapabilirsin. Ancak Türkiye giriş yaparken o el salladığın kişiler hakkında emir çıktıysa geeell - geeell diyecekler ondan dolayı amerika da iken askerlik işlemlerini e devletten takip etmeyi unutma sakın.

• @utkuuck Teciliniz hala devam ettiği için yüksek ihtimalle bir sorun olmayacaktır, ABD'de zaten konsolosluk üzerinden tekrar tecil ettirebileceksiniz

• 2010 yılında yapılan değişiklik ile artık yurtdışı yasağı ancak mahkeme kararları ile olabilyor. 2010 öncesiydi onlar. Yani hakkınzda bir yakalama tutuklama kararı yoksa bakaya da olsanız tecilli de olsanız tecilinizin süresi de bitse herhangi bir şey olmayacaktır. Anayasa madde 23 :)

• bir sorum var arkadaşlar benim tecilim yıl sonu bitiyor Aktif Auzef öğrencisiyim yaşım 28 otomatik tecil olur mu sınır 30 kadar biliyorum sizce ?

• @Uğur-Vartay okul öğrenci olduğuna dair belge gönderdiği için otomatik tecil oluyordu. Sen bağlı olduğun askerlik şubesini aradığın zaman belgen gelip gelmediğini öğrenebilirsin. Ayrıca e devletten de görebilirsin. Eğer öğrenci belgen gelmedi ise ozaman öğrenci işleri ile görüşürsün belgeyi ne zaman gönderecekler öğrenirsin.

• @ayvalik10 çok sağolun rahatlattınız vallahi, gidince zaten tecil edeceğim aklımda ilk o var

• @heycan teşekkürler ben de öyle düşünmüştüm, ilk işim o olacak gidince

• Arkadaşlar merhaba, ben bakaya kaldım. 29 mayısta biletim var. Birden çok askerlik şubeyi aradım durumu anlattım "mahkeme kararıyla yurtdışı çıkış yasağın yoksa çıkabilirsin" dediler. Ama bugün özel sebepten dolayı karakola gittim. Aklıma takıldığı için orada ki yetkili kişiye de sordum durumu anlattım. O da gümrük memuruna kalmış bir şey biletin yanadabilir dedi. Ben ne yapayım arkadaşlar? Sorun çıkar mı çıkmaz mı?

• @canym merhaba aynı sorun şu an bende de var siz sorunu nasıl hallettiniz açıklar mısınız

• benim tecilim 2031 aralık ayında bitiyor. green card sahibi olduğumda, yoklama kaçağı gözüktüğümde türk konsolosluğuna gidip askerliğimi tecil etme hakkım oluyor mu?

• @salihcak0 greencard sahibi oldugunuzda yurtdisinda kalici calisma ve oturum izniniz oldugu icin dovizli askerlik yapabiliyorsunuz tecil etmeye gerek kalmadan bedeli neyse verip askerlikten muaf olabiilirsiniz

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar merhaba öncelikle ankaradan cr1 vize mülakat randevuzu beklemeteyim fakat okulumdan ötürü tecilim tehlikede şu an da kayıt yenileme yapamıyorum çünkü öğrenim sürem doldu bunun için herhangi bir öneride bulunacak arkadaşlar olursa sevinirim mülakatım tehlikeye girer mi
    Ve ülkeden çıkışım aynı zamanda lütfen geri dönüşlerinizi bekliyorum 🙏🏼

Benzer Başlıklar

• ABD Vatandaşı olduktan sonra dövizli askerlik yapmak

Askerlik İşlemleri
    5
    1 Oy
    5 İleti
    3k Bakış
    C
    Ben de bu sekilde biliyorum, oglumun greencard ve okul belgesi ile tecil ederken konsoloslukta sormustum , bot baglamayacak, parasini verip halledecek dediler.
  • Henüz yapılmamış askerlik ve Green Card çekiliş başvurusu

Askerlik İşlemleri
    50
    1 Oy
    50 İleti
    4k Bakış
    aliaytac41A
    @Batukanberk Hocam merhabalar. Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de uzun bir araştırma sonucunda tek çaremin bedelli olduğunu anladım ve tam olarak söylediğiniz gibi yapacağım. Anladığım kadarıyla vize görüşmesinde askerlik durumundan ziyade bir belge sunmak önemli. Bu yüzden bedelli sonrası askerlik durum belgesi almamız bu sorunu aşmamız anlamına geliyor diye düşünüyorum. Umarım hepimiz için hayırlısı olur.
  • F1 Öğrenci Vizesi ile Askerlik Tecili

Askerlik İşlemleri
    5
    1 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    D
    Herkese Merhaba, Washington, Virginia ve Maryland bolgelerinde bulunan kisiler [email protected] mail adresine yukseklisans veya lisans yaptiklarini belirterek mail atabilirler. Elcilik kendilerine gerekli olan islemleri ve belgeleri gonderecek. Dedigim gibi ilk gondereceginiz mailde muhakkak belirtmeniz lazim yukseklisans veya lisans yaptiginizi cunku size ona gore doldurmaniz gereken evraklari gonderiyorlar. Elciliklere gitmenize gerek yok. Tum islemler mail ve posta yoluyla hallediliyor. Ayrica bir ucret odemeniz gerekmiyor.
  • Green Card ile Askerlik Tecili

Askerlik İşlemleri
    316
    8 Oy
    316 İleti
    62k Bakış
    C
    Ben bedelli askerlik başvurusu yapmış bir şekilde geldim buraya. Bildiğim kadarıyla başvuruyu sevk yerleri belli olmadan iptal ettirip para iadesini alabiliyorum. Sonrasında hemen tecil ettirebilir miyim? Böyle bi deneyim yaşayan var mı?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k