ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Feridun-Boylu
bende umarım bu ay içerisinde veya gelecek ay I140 onayını alırım diye umuyorum. Bahsettiğiniz chen sayfasında genelde 3-5 ay içerisinde onaylanmış dosyalar, bende onlarla çalışmıştım.Bu bekleme süreci arada kalmak can sıkıcı. 2025 yaz bizim için harika olur ama bakalım.
-
linkini verdiğim siteden gunluk I140 onayı takıbı yapılabılıyor
numaranıza yakın grubu gorebılırsınız ama PP ayrımı yapılamıyor
onuda 2 ayı gecen basvuralardan rutın oldugunu anlayabılıyorum
ocak ayından onay son donemde var hatta şubatta gordum
bu sıteden kısmen hızlarını anlayabılıyorum
https://www.casestatusext.com/ -
@chemistontheroad İnşallah dediğiniz gibi olur.
Bazı yorumlarda 2024-2025 Fiscal year için Current time: June 2023' ilelenebilir deniyor. Yani 2025 Eylül ayına kadar PD Haziran 2023 olanlar current olabilecek.2024 PD liler için; bu sene içerisinde I-140 onayı, 2025 de DQ,, Interview ise 2026 olabilir gibi yorumlar var. Umarım öyle olmaz.
-
@Feridun-Boylu Buna benzer tahminler gördüm bende. Maalesef mantıklıda görünüyor. Umarım beklenenden iyi gider ve 2026 senesine kalmayız.
Kaçak göçmen içini sıkı tutup bizlere öncelik verse biraz ABD :) -
Hocalarim bir sorum olacak. Ben J1 ile research scholar olarak ABD'de bir universitede calisiyorum. Bir kac ay icinde i-140 basvurusu yapmayi planliyorum. i-140 basvurusu yapmanin, ileride H1B'e gecis icin bir engeli/riski var midir? Su an icin 2 yil kuralini waive yapmayacagim. Onumuzdeki sene yapacagim muhtemelen. Sadece olasi i140 reddinde yada i140 kabul olduktan sonra current olmayi beklerken surec uzarsa ve H1B'ye gecmem gerekirse aklima gelmeyen bir engeli var midir diye merak ettim. Tesekkurler.
-
@mutlu234 Hocam bu durumunuzu bir avukatla görüşseniz iyi olabilir. Wegreened den hem teklif hemde durumunuzun uygunluğu için onay alabilirsiniz.
I140 süreci H1b almanızı açısından bir engel değil. Fakat J1 vizesinde iken I140 &I485 yapabiliyor musunuz ondan emin değilim. -
@mutlu234 I-140 onayı sonrası H1Bye geçtim, başvuruda I140 onayı olup olmadığını sordu üniversite ve premiumla bir hafta içinde onaylandı. H1B için kalifiye olup olmadığınız değerlendirilirken I140 onayının olması bana kalırsa pozitif.
Sadece 2 yıl kuralının yaklaşık 6 ay, H1B için "prevailing wage(PW)" aşamasının da ayrıca 6 ay sürdüğünü göz önünde bulundurun. Ekstra üniversite belge hazırlığıyla +3 ay da onay süreci derseniz 1 yıldan kesinlikle uzun bi süreç bu geçiş. Benim onaylı PW olmasına rağmen toplam 10 ay sürdü tüm J1-H1B geçişim. Özetle en büyük engel zaman.
Edit: J1'dan I140 sonrası AOS yapılabiliyor elbet ama 2 yıl kuralı-waiver sonrası. Güncel koşullarda süreli J1 ile bunu yapmak biraz riskli, bkz. ben patladım ve H1Bye geçmek zorunda kaldım.
-
@raymer sadece 1 hafta içinde 1694 adet I-140 onayı var. Bu çok büyük bir sayı. Yanılıyor muyum? Hoş Meksika'dan girenlerin sayısı ile kıyas götürmez ama ....
-
@meli farklı merkezlerın kendi içerısınde bile farklı dosya grubları var bıze verılen numaradaki ilk 3 harf (IOE bızımkı) bunu ıfade edıyor o yuzden ben sadece bu IOE ile başlayan grublara bakıyorum devamındakı sayı olusturulan buyuk dosyalar su anda 09 261 verılmeye baslanmıs her bır dosyada anladığım kadarıyla 1500-2000 yakın başvuru var son 2 ayda sadece ıoe den bu sekılde 10 dosya acılmış buda benım tahmınım 15000 bıne yakın basvuru demek basvuru sayısı fazla bayağı o yuzden bu rakam dogru olabılır ama benım anlayamadığım karışık bır sıstemleri var o kadar ayrıntılı araştırmadım sadece kendi dosya grubuma bakıyorum ilgilenenler için bırde bu sıte var bu bıraz daha ayrıntılı https://hilites.today/
-
@nimble Hocam ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Tam da benimle aynı durumdaymışsınız, bu yüzden yazacaklarınız çok önemli benim için.
Ben DS-2019'umun 3 yıl süreli uzatılmasını istedim ve bölüm kabul etti. Yani elimde 3 yıl geçerli bir DS-2019 olacak. Sonrasında i-140'ı submit edeceğim ve sonrasında da 2 yılı waive etmek için başvuracağım. Waive yaptıktan sonra güncel DS-2019 ile çalışmaya devam etmenin önünde bir engel yok diye biliyorum, yanılıyor muyum?
Sizin H1B'ye geçmek zorunda olma nedeniniz 2 yıl kuralını waive ettiğiniz için DS-2019'u yenileyememiş olmanız mıydı? Ya da benim haberdar olmadığım başka bir engel daha mı var?
-
@mutlu234 Tam olarak son dediğiniz şekilde, çalıştığım kurumda J1 yenilemesi max 1 yıl olduğu için waiver sonrası vizem bitecekti. Yoksa DS2019 ile devam edilebiliyor ve 3 yıl bunun için yeterli olur. Yani umarım, ben I140 hazırlığına ilk başladığımda retrogression yeni gelmişti ve kimse bu kadarını beklemiyordu. İnşallah tekrar current olduğu günler geri gelir.
-
@microwave Ben de RFE aldım. 2 gün önce yanıtı yolladık. Güzel sonuçlar alırız umarım...
-
@RonnieVanZant
RFE alan kişi sayısı oldukça yüksek gibi. Umarım sorunsuz onaylanır dosyanız. -
@chemistontheroad Çok teşekkürler. Umarım hepimizin dosyası sorunsuz ve hızla kabul alıp ilerler.
RFE'ler belirttiğiniz gibi son dönemde birden artmış diye duydum. Göçmenlik Avukatları Birliği / Derneği (Tam adından emin değilim) bir bültenle alarm geçmiş. Forumda RFE'ye dair bir iz göremeyince moralimin bozulduğunu itiraf etmeliyim. Güçlü bir şekilde yanıt hazırlayıp ilettiğimizi düşünüyorum. Artık fingers crossed...
-
@RonnieVanZant Aslında RFE lerin artmasını PP başvurularının artmasına bağlıyorlar. PP olan dosyalarda hızlı değerlendirme olduğu için detay bakamıyorlar ve o sebeple RFE oranları artıyormuş. Dün bir arkadaş bir site tavsiye etti ;
Bu sitede I-140 başvurularının RFE oranlarını hesaplayabilirsiniz. Dün kabaca hesapladım yaklaşık % 15 gibi. Bu yüksek oran mıdır geçmişe oranla onu değerlendiremedim.
-
@Feridun-Boylu Evet, bir neden olarak da onu söylüyorlar. Pratikte regular processing’e çeviriyorlar süreci. Bir tür satranç saatini durdurmaca gibi ancak tabi benim açımdan hangi niyetle rfe’ye geçtiğini bilemiyorum. Çok objektif olamıyorum ☺️
Yakında göreceğiz artık...
Hepimize kabullü, güzel günler olsun ☺️
-
@raymer harikaymis bu site, aylik bakacak baska birsey daha bulduk tesekkurler hocam.
-
@californiapostdoc Ben teşekkur ederım hocam
Change of status başvurumuda bu siteden takip ettim
kabul aldığı gün bu sitede benım numarayıda yayınlamışlardı nasıl bır sistem kuruldu bılemıyorum ama gunluk takıp edıyorlar ben epey faydalanıyorum -
randevu mailleri takip edilirken benden bahsedilmiş. Henüz randevu mailini almadım. beklemedeyim. Son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla, randevu mailleri DQ sonrası 10. ayda gelmeye başlamıştı. Bu ay benim de 10. ayım. Bakalım bu ay randevu gelmezse randevu verme süreleri yine uzamaya başladı diye yorumlayabiliriz. bir haber alırsam buradan haberdar edeceğim. herkese selam eder iyi forumlar dilerim. :)
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
