ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@raymer harikaymis bu site, aylik bakacak baska birsey daha bulduk tesekkurler hocam.
-
@californiapostdoc Ben teşekkur ederım hocam
Change of status başvurumuda bu siteden takip ettim
kabul aldığı gün bu sitede benım numarayıda yayınlamışlardı nasıl bır sistem kuruldu bılemıyorum ama gunluk takıp edıyorlar ben epey faydalanıyorum -
randevu mailleri takip edilirken benden bahsedilmiş. Henüz randevu mailini almadım. beklemedeyim. Son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla, randevu mailleri DQ sonrası 10. ayda gelmeye başlamıştı. Bu ay benim de 10. ayım. Bakalım bu ay randevu gelmezse randevu verme süreleri yine uzamaya başladı diye yorumlayabiliriz. bir haber alırsam buradan haberdar edeceğim. herkese selam eder iyi forumlar dilerim. :)
-
-
Bülten iki ay ilerlemiş güzel haber. Retrogression olacağı öngörülüyordu.
Temmuz bülteni 15 Mart 2023 olmuş. -
arkadaşlar selam, ben de yeni kayıt oldum foruma. eb-2 NIW için avukatlarla görüştüm. Türk avukatlar hemen başvuralım hatta EB-1A bile olur dediler. ben kendim akademisyenim, yayınlarım var ama postdoc başvurusu yaptığımda kabul alamıyorum. kafam karıştı. amerika postdoc a kabul etmiyor ama üstün yetenek veya doktoradan dolayı yeşilkart mı verecek? Tecrübeli arkadaşlara sormak isterim Türk mü Amerikan avukatlarla mı çalışmalıyız? Bir de EB-2 NIW için amerikadan mı başvursak Türkiyeden mi? B2 vizem var. amerikadan başvurursam kaç sene beklemem gerekir amerikada? teşekkür ederim
-
Arkadaşlar, hepimizin takip edebilmesi adına lütfen 1.sayfadaki excell listesine kategori, PD, DQ ve yer olmak üzere 4 bilgiyi girebilir misiniz? En azından forumda olanlardan yola çıkarak kaç kişi önümüzde arkamızda kaldı bilebiliyoruz. Teşekkürler.
-
@MyWay-0 Evet.... Benim dışımda tüm dünya bu görüşteydi:) Gerçi ben Ağustos da hızlanmayı bekliyordum, erken başladı, umarım bu şekilde gider. Gerçi bu sefer de zaten DQ nun ilerlemesini bekleyeceğiz. Temmuzdan çıkması lazım, Eylüllere gelse rahatlayacak.
-
@Hilal-2 hocam aslinda retrogression bizim ongorumuz degildi. Haziran bulteninde sayfanin alt kisminda DOS`un kendisi yuksek oranda kabul edilen dosya oldugu icin temmuz ayinda retrogresion beklentisini belirtmisti. Bizde o korkuyla bekliyorduk. Mesela ayni ifadeyi EB3 icinde yazmislardi haziran bulteninde, ve maalesef EB3 temmuzda yaklasik bir yil geri gitti.
-
@MyWay-0 Zaten keastettiğim tüm dünya ile sizler değildiniz hocam, kendi sitesinde ve hatta videosunda bu şekilde düşünmeleriydi.
-
@mrkc Post doc. kabulü alamamak başka birşey hocam. Eğer yayın, atıf ve hali hazırda bir üniversitede pozisyonunuz varsa NIW da bu size büyük avantaj sağlar. Açıkcası öncelikle Cv nizi Chen' e gönderin ve onlar kabul ederse büyük ihtimalle olur. Turist vizesi ile gidip ABD'de başvurmayı önermiyor avukatlar bu programda.
-
@caner1245 teşekkür ederim hocam. chen ne kadar istiyor işlemler için? chen daha mı garanti, takip ediyor. kısacası birinci öncelikli chen ile beraber mi yürüyeyim.
-
.........
-
@mrkc
EB1 için chen başvurunuzu kabul ederse bunu tercih edebilirsiniz. Bekleme süresini azaltır. Bunun için özellikle dergilerde hakemlik yapmış olmanız gerekiyor.
Doktora dahil tüm eğitim hayatınız Türkiyede ise postdoc bulmak cidden zor. Tabii ki alanınıza veya konuya göre değişebilir. -
Herkese merhaba arkadaşlar forumu baya okudum ancak istediğim bilgiye ulaşamadım küçük bebeğim de var haliyle uzun uzadıya telefon ile meşgul olamıyorum. Bu konuda daha önce yazılan bir bilgi oldu ise şimdiden bağışlayın. Eb2 niv süreci ile ilgili araştırma yapıyorum eşim için. Eşim yaklaşık 12 yıldır çalışıyor. Son 8 yılı bankacılık alanında satın alma yapıyor. Yüksek linsans mezunu. Ve cv si oldukça dolu eğitimler vs. Ancak herhangi bir makale yayınlanmış bir yazı vs yok. İş yerinden her yıl başarı performansından dolayı ödül alıyor. Sormak istediğim bu şekilde makalesi olmadan yalnızca yüksek lisans mezunu olup 10 yılı aşkın iş tecrübesi ile bu vizeyi alan oldu mu. Teşekkür ediyorum. Bilgilerinizi iletirseniz çok sevinirim
-
@ozmelis Sanki birisi vardı formda öyle hatırlıyorum ama redditte bu şekilde başvuralan davaları görmüştüm. Çalıştığı yerlerden referans mektupları falan alıyorlar. Ancak bu tip davalarda avukatlık ücreti genelde daha yüksek oluyor chen gibi avukatlar kabul etmediği için. Redditte gördüğüm böyle bir dava için 16K talep etmişlerdi.
-
Merhaba.2 gün önce NVC den aldığım mesajda 2002 doğumlu oğlumun başvuru dosyamızdan 21 yaşını aştığı için düşürüldüğünü öğrendim. Biz biliyorduk bunu sürpriz olmadı, böyle bir durumu olan arkadaşlara hatırlatmak istedim. Diğer yandan bu maille acaba interview maili mi gelecek diye umutlandık bir yandan. Hayırlısı.
-
Bu ileti silindi!
-
@justmansam Teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için. Dosyamızı yurtdışına taşıma fikri için çok az zamanımız vardı oğlumun 21 yaşını doldurmasına . Bu nedenle böyle yola girmedik. Neyse ki kendisi 5 yıllık F1 vizesi aldı üniversite okumak için. Ayrıca green kartı aldığımızda F2B başvurusu yapacağız kendisi için. Aslında 1 sene önce 21 yaşını doldurmuştu. Bir önceki iletimde belirttiğim gibi bildirimin yeni gelmesi dosyamızı interview için hazırladıkları içindir mi diye de heyecanlanıyoruz. Bu ay bize randevu verilebileceğini umuyoruz. Bu durumda burada bilgilendirme yapacağım. Herkese bol sabır dilerim
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum