Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak
-
Merhabalar orada comminty college veya üniversite duruma göre okumayı düşünüyorumda okul türkiyedeki lise diplomasını kabul eder mi duyduma göre türkiyede okuduğun ilkokul diplomasını ve lise diplomasını ingilizce çeviri yaptırıp sonra notere onaylatıp daha sonra ise savcı vaye kaymakamamı ne imzalatmam gerekiyormuş yoksa kabul olmuyormuş böyle bişi var mi ?
-
@mansfield1 Türkiyedeki Lise Diploması içinde söyledi:
Merhabalar orada comminty college veya üniversite duruma göre okumayı düşünüyorumda okul türkiyedeki lise diplomasını kabul eder mi duyduma göre türkiyede okuduğun ilkokul diplomasını ve lise diplomasını ingilizce çeviri yaptırıp sonra notere onaylatıp daha sonra ise savcı vaye kaymakamamı ne imzalatmam gerekiyormuş yoksa kabul olmuyormuş böyle bişi var mi ?
Evet dediginiz gibi Turkiye'deki lise diplomasini kabul ediyorlar. En resmi sekilde hazirlayip gitmenizde fayda var cunku kurumdan kuruma istekler degisebilir. Siz en katisina hazirlikli olun.
Eger ingilizce ceviri yaptirip, notere onaylatirsaniz yeterli olur.
Apostillemenize gerek yok kanimca, ama daha da resmiyet katmak isterseniz apostilleyebilirsiniz de. Zaten apostili ucretsiz yaptiriyorsunuz. Kaymakamliklarda ya da valiliklerde resmi belgelerinize apostil vurdurabilirsiniz. -
@crazycells çok teşekkürler 1-)peki bende lise diploması var ortaokul diplomasına da bunları yapmam gerekli mi
-
@mansfield1 Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak içinde söyledi:
@crazycells çok teşekkürler 1-)peki bende lise diploması var ortaokul diplomasına da bunları yapmam gerekli mi
genelde lise diplomasi ve transcripti yetiyor.
-
@crazycells peki lise deki derslerin ders içeriklerini almam gerekli mi ?
-
@crazycells peki lise deki derslerin ders içeriklerini almam gerekli mi ?
almak derken, belgeleri almayi mi kastettiniz yoksa ABD'de dersleri bir daha almayi mi?
-
@crazycells türkiyedeki belgeleri varsa tabi almalımıyım ders içeriklerini?
-
@crazycells türkiyedeki belgeleri varsa tabi almalımıyım ders içeriklerini?
sorunuzu anlayamadim maalesef, isterseniz bir daha yazin hangisini sordugunuzu.
-
transkripte sadece gördüğüm derslerin kredisi ve aldiğım notlar yazıyor ama ben dedim ki
türkiyede gördüğüm liseden mesela matematik dersinde hangi konuları gördüm,coğrafya dersinde hangi konuları gördüm onlarıda gösteren kağıtı almam gerekli mi ?demek istemişdim. -
transkripte sadece gördüğüm derslerin kredisi ve aldiğım notlar yazıyor ama ben dedim ki
türkiyede gördüğüm liseden mesela matematik dersinde hangi konuları gördüm,coğrafya dersinde hangi konuları gördüm onlarıda gösteren kağıtı almam gerekli mi ?demek istemişdim.hayir, bunun gerekecegini zannetmiyorum, transcript ve noter onayli tercumesi yeterli olacaktir.
-
@crazycells tesekkurler
-
selamlar..
Ben Endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. ben diplomamı ingilizceye çevirsem, kendi mesleğim anlamında abd de bana yardımcı olur mu acaba? yoksa oraya gidince elektrik teknisyenliği ile alaka bir eğitim mi alacağım.. -
@smyael Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak içinde söyledi:
selamlar..
Ben Endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. ben diplomamı ingilizceye çevirsem, kendi mesleğim anlamında abd de bana yardımcı olur mu acaba? yoksa oraya gidince elektrik teknisyenliği ile alaka bir eğitim mi alacağım..Sizin alaninizi cok iyi bilmiyorum ama bence diplomanizdan cok is tercubeleriniz sizin icin daha onemli olacak. Fakat diplomanizin da cevirisini yaptirip goturun kesinlikle.
-
@crazycells cevabınız için çok teşekkür ederim..
-
Slmlar Transkripti okuldan ingilizce olarak aldım bunu notere onaylatmama gerek var mı ?
-
@drakens Hayır gerek yok. Tabi müdürün ıslak imzası gerekli.
-
@drakens Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak içinde söyledi:
Slmlar Transkripti okuldan ingilizce olarak aldım bunu notere onaylatmama gerek var mı ?
Bazi okullar noter onayi gerektirebiliyor, bence eger hangi okula gideceginiz kesin degilse bu tur hazirliklarda en kapsamli sekilde hazirlayin ki daha sonra sorun yasamayin.
-
@crazycells çok teşekkürler
-
Lise 2 de olan biri green kartla amerikaya gidince lise 3 denmi devam eder ayrica turkiyeden ne tür belge goturmek gerekir
-
@huseyin Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak içinde söyledi:
Lise 2 de olan biri green kartla amerikaya gidince lise 3 denmi devam eder ayrica turkiyeden ne tür belge goturmek gerekir
liselerin farkli istekleri olabilir, hangi liseye gececeginizi biliyor musunuz? Kesin belge listesine ulasmaniz daha rahat olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum