Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları


  • Herkese merhaba,
    02.05.2024 Ankara'daki turist vizesi mülakatımı paylaşacağım..

    Edit**** DS-160da İstanbulda yaşadığım için mülakat konumu olarak istanbul yazmıştım, İstanbul'da yakında yer olmadığı için Ankara'dan aldım randevuyu kafama takılmıştı problem olur mu diye, hiçbir sorun çıkmadı.

    G: Ne için gitmek istiyorsunuz?
    B: Ablamla yaz tatili için gideceğiz.
    G: Ablanız (isim)?
    B: Evet
    G: Ne iş yapıyorsunuz
    B : (Burada Ar-ge'yi bilmez diye panik olup ingilizceye geçtim mülakatın kalanı ingilizce devam etti) Chief of R&D
    G: .......'da mi çalışıyorsunuz?
    B: Evet
    G: Yeni mi başladınız?
    B: Bir yılı geçti
    G: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    B: Evet Sırbistana gittim geçen sene
    G: Şirketiniz ne iş yapıyor.
    B: ........ yapıyor.
    G: Ablanız ne iş yapıyor
    B: .......'da Product Owner, Endüstri mühendisi
    G: ........... Arkadaşınız mı (Amerika'da kontakt olarak paylaştığım kişiyi sordu)
    B: Evet liseden arkadaşım
    G: Anneniz nerede çalışıyor (Annemi sponsor gösterdiğim için)
    B: ........'da çalışıyor
    G: Ne iş yapıyor
    B: Yönetici asistanı
    G: Vizeniz onaylanmıştır
    B: Teşekkürler kaç güne gelir?
    G: 1 haftaya
    B: Tamamdır iyi günler.

    Elimde getirdiğim bir tomar belgenin birine bile bakmadı. Gerçekten de konsolosluğun sitesinde söyledikleri 3 belge dışında bir şeye bakmadılar doğru söylüyorlarmış; DS-160 onay sayfası, 1 Adet Foto, Pasaport. Sonradan düşününce şu açıdan mantıklı geldi, getirdiğimiz belgelerden barkodlu olanlar dışında hepsi sahte veya üzerinde oynanmış olabilir, ıslak imzalar kaşeler dahil. Adamların muhtemelen onu kontrol edebilecek yetkisi de vakti de yok. Zaten belge eksikliğinden red vermiyorlar anladığım kadarıyla, tamamlamanızı istiyorlar genelde bir iki saat içinde. Bence profile bakıyorlar siz mülakata gelmeden de sonuç aşağı yukarı bellidir diye düşünüyorum. Bana sorduğu neredeyse her soru önündeki DS160ta yazıyordu çünkü.

    Ertesi gün vize statüme baktım "Approved" görünüyordu, altında da vizemin konsolosluk görevlisi tarafından kabul edildiği ancak şuanda ikinci bir onay daha beklediği ve hala reddedilme ihtimali olduğu yazıyor bu statü durumunda. Vizenizin basılma durumunda da "issued" olarak güncelleneceği yazıyor. Ancak mülakatın ertesi günü benim pasaportumun kargoya teslim edildiği mesajı geldi statu hala "Approved" dururken. Pasaportum vizem basılmadan geliyor olabilir mi "Issued" olmadan yollandığı için. Bu konuda bilgisi olan dönüş yapabilirse çok sevinirim.

    Edit 2 **** Pasaportum cuma günü vize durumum "Approved" iken kargolanıp Ankara'dan İstanbul'a gelmiş olmasına rağmen, Pazartesi günü vize durumum daha yeni "issued" a döndü, aynı durumu yaşayanlar varsa endişelenmeyelim... CEAC anlık güncellemeyebiliyormuş demek ki en azından non-immigrant vizeleri.


  • @oyku-onen İsterse 50 defa yurtdisina çıkın vermeyince vermiyolar burdan bunu anlıyoruz , birde memur ve 20 den fazla yurtdışı var farklı ülkeler herşey çok iyi alamayanlari gördüm, vizeniz hayırlı olsun :)


  • Teşekkür ederim ama alamamış olabilirim... Pasaportum ertesi gün kargoya verildi ve vize basıldıktan sonra geçmesi gereken "issued" statüsüne geçmeden verildi. Hala "approved" olarak ilk mülakat çıkışı onay aldığım statüde duruyor. Umarım ekstra belge vs. talep etmişlerdir ve reddedilmemiştir.

  • ⭐⭐

    @oyku-onen tebrikler hayırlı olsun vizeniz


  • @forgondor Merhaba randevu almak için DS-160 ödemesi yapmaya gerek yok hatırladığım kadarıyla. Sadece DS-160 formunu açıp bir sayfayı rastgele doldurup kaydettiğinizde size bir DS-160 numarası veriliyor. O numarayla Ais.visa'dan mülakat randevusu alma kısmına girip e mail ve şifre oluşturup randevu alabiliyorsunuz. Henüz seyehat detaylarınız vs vs hazır değilse böyle bir sallamasyon form ile randevu alabilirsiniz önceden sonrasında işleriniz kesinleştiğinde DS160'ı tamamlayıp ödemeyi yapabilirsiniz demişti biri bana.


  • @oyku-onen, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @forgondor Merhaba randevu almak için DS-160 ödemesi yapmaya gerek yok hatırladığım kadarıyla. Sadece DS-160 formunu açıp bir sayfayı rastgele doldurup kaydettiğinizde size bir DS-160 numarası veriliyor. O numarayla Ais.visa'dan mülakat randevusu alma kısmına girip e mail ve şifre oluşturup randevu alabiliyorsunuz. Henüz seyehat detaylarınız vs vs hazır değilse böyle bir sallamasyon form ile randevu alabilirsiniz önceden sonrasında işleriniz kesinleştiğinde DS160'ı tamamlayıp ödemeyi yapabilirsiniz demişti biri bana.

    Sallamasyon DS160 form numarası ile AIS'e kaydolursunuz ama ödeme yapmadan asla randevu alamazsınız. İlk randevuyu alabilmek için ödeme yapmanız gerekli, ödeme adımından sonra sayfa sizi randevu sayfasına yönlendiriyor.

  • tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

  • 06.05.2024 tarihinde Ankara'da görüşmeye girdim,
    Forumda meşhur gözlüklü kızıl saçlı vize görevlisi ile görüştük. Hatta sıra bana gelince ona denk geldiğimi görünce hadi bakalım hayırlısı diye içinden geçirdim. :)

    Biraz terletti beni açıkçası, beklemediğim yerlerden sorular geldi ama neyse ki hepsini sakinlikle ve düzgünce cevapladım.
    Mesela "Şirketinizde kaç kişi çalışıyor?" "Şirketinizde ABD vizesi sahibi kaç kişi var?" gibi sorular geldi bu beyden, neyseki biliyorum üç aşağı beş yukarı cevapladım.
    Aslında bu soruların cevaplarını bilmek zorunda değilim, çünkü şirkette HR değilim ama her sorulan soruya altı dolu cevap vermek çok önemli bu görüşme sırasında.

    Ben fuar katılımı amaçlı gittiğim için zaten niyetim belli, hatta bunu destekleyen belgeler de vardı yanımda hiç birisine bakmadı bile. Ekranda açık olan DS-160 ve benim beyanımı karşılaştırdı bence. Bir de karşındakinin duruşuna, beden diline ve genel haline de çok bakıyorlar.

    Görüşme toplamda 3 dakika kadar sürdü. Dün görüşmeye gelen yaklaşık 200 kişinin yarısı kadar red edildi. Hatta bu bizim Mr.No bir ara seri şekilde 8-10 kişiyi red etti, öyle olunca sırada bekleyen herkes biraz gerildi. Görüşmeler sırasında 3 banko açıktı, bazı zor adayları yine bu Mr. No'ya yönlendirdiler, sanırım bu arkadar oldukça tecrübeli ve bilgili burada, bir nevi onların şefi gibi bir şey olmuş.

    Sorulan sorulara tereddüt etmeden altı dolu cevaplar vermeniz lazım, mantıksız her cevap negatif puan çünkü.

    İlginç bir deneyim oldu, neyse vizeyi aldım ve mutluyum artık. :)

  • ⭐⭐

    @Boxtepe hayırlı olsun tebrikler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Boxtepe tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @Boxtepe hayirli olsun tebrikler, dediginiz gibi beden dili onemli.

  • Ferhat ŞENERF Ferhat ŞENER bu başlıktan bahsetti

  • @Boxtepe tebrikler vizeniz hayırlı olsun, umarım güzel başlangıçlar sağlar size


  • Merhaba , görüşme esnasında hesap haraketi isteniyor mu ? İstenmesi durumunda bunu döviz cinsinden mi kanıtlamak gerekiyor. Açıkcası hesap haraketi göstürüp götürmemekte kararsız kaldım .


  • @dilaradrk Son olarak mevduatın euro cinsinden gösterilmesi sorun yaratır mı

  • ⭐⭐

    @dilaradrk cok kez yazdik abd vizesi evrak istemez diye ;)


  • Merhaba, vize başlangıç tarihi formdaki planlanan gezinin tarihine göre mi başlıyor, yoksa vizenin pasaporta basılmasından itibaren mi aktifleşiyor?
    Vizesi olan arkadaşlar dönüş yapabilirse harika olur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @architect2345 vize geçerlilik başlangıç tarihi, vizenin pasaporta basıldığı tarih itibariyle başlıyor.


  • @ATS16 teşekkür ederim


  • Herkese selamlar, benim bir sorum olacak turist vizesi ile alakalı;

    Öncelikle ben turist vizesine başvuruda bulunmak istiyorum fakat 2 yıl 1 ay hırsızlık suçundan dolayı adli arşivimde bir kayıt bulunmakta. Mahkeme kayıtlarında etkin pişmanlıktan yararlandığımı, sanığın iyi halli bulunduğuna, mağdur tarafın zararının hepsini karşıladığına ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirilerek ceza indirimi yapıldı ve 3 gün açık cezaevinde bulunduktan sonra iyi halli olarak denetimli serbestlik uygulamasına başladım ve düzenli bir şekilde bitirdim. Bu olaydan başka herhangi bir sabıkam, suçum, olayım bulunmamakta ve ıslah olarak Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldum, şuan çalışmaktayım. Bu sabıka göçmen olmayan vize türlerine başvurmamda bir red sebebi verir mi? Teşekkürler, iyi günler dilerim.


  • Slm Bir sualim olacak tecrübesi olan varsa yazarsa sevinirim Türkiye'de ikameti olup pasaportsuz giriş çıkılan bir ülkede vize turist başvurusu yapılıyor mu yapılıyorsa nasıl oluyor bilgi verirseniz çok mutlu olacağım.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    SerappS
    @hamitt25 said: Merhaba arkadaşlar, daha önce forumda konuşulmuş olabilir tekrara düşüyorsam kusura bakmayınız. "Have you made specific travel plans?" bu soruya ne cevap vermemiz gerekir, biliyorsunuz ki konsolosluk "vizeniz onaylanmadan uçak bileti satın almayın" diyor, yes dediğimde ise kesin olarak varış tarihi, varış şehri gibi kesin bilgiler istiyor. no dediğimde ise tahmini bilgiler istiyor. özetle ne cevap vereceğim konusunda tereddütte kaldım yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar. Eğer belirli bir planınız yoksa hayır deyip mülakat tarihinden sonraki bir tarihi gidiş tarihi olarak yazmanız, kalış süresine de örneğin 2 hafta yazmanız yeterli olur. Kalacak yer olarak bir yakınınızın ev adresi veya otel adı girebilirsiniz. Uçak bileti elbette almanız gerekmiyor. Diğer konularda takıldığınız bir yer olursa: https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1621235730986-ds160-formu-doldurma.pdf
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum