Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• @istanbuladami bende bekliyorum henüz mail alamadım

• @cegede eylül sonu vizenin basılabileceği son tarih ama eylül mülakatları zaten temmuz ayı içinde dağıtılır genelde. Yani ağustos ayı itibariyle yeni mülakat haberi alma ihtimaliniz dahada düşmüş olacaktır. Ağustos ayında mülakat veremez mi konsolosluk matematiksel olarak verebilir isterse ağustosun ortasındada boşluk olduğunu düşünüyorsa eylülün başına veya ortasına mülakat verebilir ama pek sık rastlanmaz diyebiliriz bu duruma

• ⭐⭐

@dinodini gelirse ben haber veririm söz

• ⭐⭐

@hsn-kartal
    Soru ankara özelindeydi. Bu seneki süreç böyle işliyor sayın @lumos arkadaşımızında dediği gibi mülakat tarihi 2 ay önceden belli oluyor bu sene. Buna istinaden temmuz sonuna kadar mülakat maili almamış iseniz diye.

Ama kitapdaki süreç sayın @Emre-Kurtulmuş arkadaşımızın dediği gibi. Ama Ankara isterse süreç daha farklı olur.

• @Emre-Kurtulmuş anladım çok teşekkür ederim

• Bu ileti silindi!

• @dinodini böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Daha önce pandemi döneminde tüm uçuşlar, vizeler, görüşmeden donduğunda baya bir bekledi insanlar ve htta DV2021 konusu baya bir havada kalmıştı, naptılar sonra bilmiyorum ama umarım size mülakatlar açılır. Gerçekten de çok üzücü hadise 😞

• @salih-atilla tez vakitte çıkmalı ve gerçekten de o yola girmelisiniz. Konsolosluklar neden bu kadar vurdumduymaz gerçekten anlamıyorum

• @Cycraft geçen sene bu zamanlar bende öyle bilirdim 7k numarayı ama maalesef bu sene hayal kırıklığı yaşattı insanı hayattan koparıyor. 7/24 insan başka bir şey düşünmez mi? Aklımdaki tek düşünce bu. Hiçbir olaya insan kendini toparlayamıyor psikolojik olarak bozuyor insanı.

• @paslanmazmühendis, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Cycraft geçen sene bu zamanlar bende öyle bilirdim 7k numarayı ama maalesef bu sene hayal kırıklığı yaşattı insanı hayattan koparıyor. 7/24 insan başka bir şey düşünmez mi? Aklımdaki tek düşünce bu. Hiçbir olaya insan kendini toparlayamıyor psikolojik olarak bozuyor insanı.

ben yine dediğim gibi 7k numara bugüne mağdur olduğu görülmemiş,inanıyorum ki biraz daha sabirla Aralık ayında ABD'de kahvenizi yudumlamaya başlayacaksınız

• ⭐⭐

@Cycraft çok sağol arkadaş banada moral oldu 3 aydır ızdırap çemberindeyim

• @Cycraft umarım en kısa zamanda sizde bu stresli zamanlara katılırsınız? İyi numara ile.

• Arkadaslar herkese selam esime greencard cıktı sayısı 17-18binlerde mulakat tarihi gelmedi ve bizde yeni avusturya vizesi aldık ne yapmalıyız nasıl ordan yapabiliriz bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardım ederse cok iyi olur

• @kaan34ist viyana konsolosluğuna mail atacaksınız ordan navigatore yönlendirecek tekrar ordan mail atacaksınız geçerli nedenlerinizi belirterek.Tabi şimdi tüm bunlar nasıl oluyor diye merak edeceksiniz ben şahsen Kasım ayında atmaya başladım tüm konsolosluklara mail ,forumu okuyarak nasıl yapıldığıni öğrendim, bol şans

• Daha önce 2023 odasında yazmıştım, buraya da ekleyeyim. Tekrar farklı bir şey yazmıyorum, mükerrer baskı olmasın diye, aynısını yapıştırıyorum;

"Şimdi öncelikle kazanan tüm arkadaşlara tebrikler diyorum, yolları açık olsun ve kazananlardan ricam lütfen;
    "greencard cıktı şimdi ne yapacağım"
    "greencard kazandım ama bu ne?"
    "bana cıktı ama ben öylesine başvurmuştum"
    Gibi saçma sapan ve adamı çileden çıkaran şeyler söylemesinler ve ellerine geçen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirsinler. Haa yok değerlendirmeyeceklerse bir daha lütfen kesinlikle greencard'a falan başvurup da milletin hayalleri ile oynamasınlar!

Kazanamayan arkadaşlar! Üzülmeyin..
    Bu çekilişin %99 ihtimalle çıkmayacak bir çekiliş olduğunu unutmayın ve kendinizi kahretmeyin.. Hayaller için çabalamaya, fırsat aramaya ve yaratmaya devam..
    Rabbim hepimizin gönlüne göre versin 🙏"

Sevgiler...

• Merhaba,

Adjustment of Status icin Amerika’ya giris tarihinden itibaren beklemek gereken bir surec var mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@elifpc sorunuz ile ilgili cevap AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak başlığı altında mevcut, sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz ve bu başlığı okuyarak sürece hakim olabilirsiniz.

DV-2023 sürecinde sizin case number’a benzer dosya numarasına sahip @koray2000 kullanıcısına ait deneyimi okumanızı süreciniz için iyi olacaktır. Bol şans

https://yesilkartforum.com/forum/post/391728

• budamı gol degil be 🙂 Nasip Hadi bakalım seneye tekrar

• Merhaba, Viyana'daki mülakatım için Schengen sürem az olduğu için (Mülakattan 2 gün sonra bitiyor) ikinci bir pasaport çıkardım ve mülakatta onu vermeyi düşünüyorum. Vizenin yetişmemesi durumunda daha sonra giderek ben veya bir başkası teslim alabilir belki. Geçmiş yıllarda benzer sorunlar yaşayıp bu şekilde çözenler olduğu söylendi fakat 2023'te AP'ye kalan bir çift haricinde mülakat deneyimi bulamadım. Konsoloslukla da boşuna bu konuyla alakalı mailleşip meşgul etmek istemiyorum. Deneyimleri okurken benzer bir duruma denk gelen varsa yardımcı olabilir mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k