@gucarslan teşekkür ederim
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
Açıklanmadan sorayım
bileniniz vardır belkide, yatırım v.s v.s değilde bu green card gibi çekilişle vatandaşlık veren başka bir ülke daha varmı? -
Çıkmadı be

-
Bizim mülakatlar hafta içi mi verilir sizce gençler
-
@melikemim bence hafta içi vize bülteni açıklanır.Bizim mülakatlarda cuma günü ya da ondan sonraki hafta içi verilir.Umarım geçen seneki gibi temmuz ayına çok fazla mülakat verilir ve biz de alırız temmuz ayı için mailimizi.
-
@mustafa_27 7000 civarı bence bu ay gelmez ya çok zor gibi
-
Bu ileti silindi! -
Selamlar herkese, foruma ilk kez yazıyorum. Hep vize alırız umuduyla bekledim bugüne kadar, ama Ankara'nın perfomansı o kadar kötü ki yavaştan umudumu kaybetmeye başladım, umarım yaz sezonu daha fazla mülakat dağıtırlar.
-
@emir-mirac hocam geçen seneki gibi olursa gelir bence.Geçen sene mayıs ayında çok fazla mülakat dağıtımı yapıldı.Umarım bu senede öyle olur. Sürecinizi de imzanıza taşır mısınız?
-
@dinodini Benim de son umudum bu ay dağıtılacak mülakatlar. Bu ay her şey belli olur gibi.Maalesef bizim dosya numaralarımız için hep iyi bir sıralama, mülakat alınır dendi ancak geldiğimiz noktada hiç de öyle olmadı maalesef.Ben bu ay geçen sene olduğu gibi çok fazla kişiye mülakat dağıtacaklarını ümit ediyorum.Umarım öyle olur ve biz de maillerimizi alırız.Olur da istediğimiz gibi olmazsa da dosya taşımak için mail atma süreci başlar bizim açımızdan.Umarım hiç bunlara gerek kalmadan bu ay iyi bir dağıtımla maillerimizi alırız.
-
@mustafa_27 valla umarım hocam ama ankara belli olmuyor. benim tahminim 7k civarı randevuları ağustos son-eylül başlangıç gibi gelir ama umarım dediğiniz gibi olur erken gideriz
imzayıda hallederim yakın zamanda teşekkürler -
@emir-mirac bende beklemedeyim hesabıma göre 10 kişi bile yok önümde ama sanki 1000 kişi varmış gibi yıldım
-
@mustafa_27
Merhaba Mustafa kardeş hafta içi dediğin 6 mayıstan itibaren mi? Bu açıklanan Nisan 21 kişi mülakat , mayıs ay için geçerli değil mi? Bu hafta yeni listemi olucak? -
Arkadaşlar merhaba,
DS 260 formunda ayrıldığım, okumayı bıraktığım okulları kaydetmedim yalnızca mezun olduğum okulları kaydettim. Ancak DS 160 formunda bu bilgileri girmiştim.
Ve sanırım Ds160 formunda herhangi bir silah eğitimi aldınız mı sorusuna evet yanıtı verdim ve açıklamaya eskiden askeri öğrenci olduğumu belirtmiştim en azından öyle hatırlıyorum ve DS260 formunda bu soruya hayır yanıtını verdim.
Ve daha önceden hakaret ve tehditten dolayı para cezasına çarptırılmıştım ve bu cezaya itiraz etmiştim bu bilgileride ds260 formunda paylaştım.
Sizce kesin red yermiyim bu bilgiler ışığında değerli bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Ayrıca bu sıranın gelme olasılığı sizce nedir.
şimdiden teşekkürler -
Merhaba herkese! Burada birbirimizle rahatça konuşuyoruz diye bu başlıktan sormak istedim.
Elimde ne olur ne olmaz schengen bulunsun diye idata'ya başvurmuştum yakın tarihte Almanya vize randevum var. Olur da viyanadan mülakat alırsak diye 2-3 aylık multi çıkmasını çok istiyoruz. Bunun için ne yapmamızı önerirsiniz? Profil olarak ise eşimin de benim de daha önce schengen vizesi D tipi olarak var ama 3 seneden fazla oldu. Eşim iyi bir şirkette çalışıyor ben ise 1 ay önce işten ayrıldım yani işsizim.-Siz schengen alırken nasıl bir niyet mektubu yazdınız? Destekleyici belge neler sundunuz?
-Ben çalışmadığım için schengen formunda masraf üstlenme kısmında kendimi mi seçmeliyim yoksa eşimi mi sponsor olarak yazmam gerekiyor kafam karıştı
-Uzun süreli almak için illa başka tarihte de bilet satın almalı mıyız? Bunun haricinde ne önerirsiniz?Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
-
Merhaba, benim başvurum olumlu sonuçlandı.
Ancak 12. sorudaki okul kısmını (üniversitede sağlık meslek yüksekokulu son mezuniyetim) yanlış işaretlemişim sanırım. (Some university course yapmış olabilirim) Sonrasındaki süreçte herhangi bir soruna yol açar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler. -
@fyrnaa Google da arama yaparsanız bununla ilgili dilekçeler var hazırlayıp sunabilirsiniz
-
Son birkaç günlük yazılanları okudum ve bu işin istatistiksel olarak piyango çıkmasıyla aynı olduğuna kanaat getirdim. Gerçekten "lottery"miş yani. Başta "have been selected" görüp de mülakata bile çağralamamak çok kötü bir his. Keşke çıkmasaydı.
Bundan sonraki senelerde çıkacağı falan da yok diye düşünüyorum. Önümüzdeki senelerde başvuru sayısı azalmayacak. Daha da artacak belki. Şanssız jenerasyonuz ki Green card'ın "çıkması" bir şey ifade etmiyor artık. Dosya taşıma da boş iş gibi geliyor.
İçimden geçenleri paylaşmak istedim. Çıkanlara bol şans.
-
@ebaris86 cevabını bulamadığım sorular için yazdım. teşekkürler
-
Selamlar herkese, 2024 yılı kazananlarından başka bir ülkeye dosyasını taşıyan bir kazanan var mı acaba? Malum sıram 20 binlerde dosyayı taşımam daha mantıklı gibi duruyor. Hangi ülkelerden daha hızlı ve kolay sonuç alırım tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkürler

-
@mustafa_27 2022de kazandığımı öğrendiğimde “17k ya gelmeyen yıl olmamış bana da gelir” diyerek heyecanla beklemiştim. Şubat olmuştu hala yavaş ilerliyordu hatta dağıtım yapmadıkları ay bile olmuştu. Artık iyice ümitler tükenmişti, Ben de Viyana’ya taşımıştım.
6-7k arkadaşlar da dosya taşımışlardı. Sonra birden mülakatlar verildi ama az az oldu, bu sefer de Eylül ayında kota doldu. Yani sürekli bir değişkenlik söz konusu. Önceki yıl olanlar bu yıl olmayabilir, önceki yıl olmayanlar bu yıl olabilir. Siz kesinlikle yıllara bakarak değil en erken önlem nasıl alınabilir opsiyonlar nelerdir onu düşünebilirsiniz.
Benzer Başlıklar
117
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum