Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

• Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş.

2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık.
    -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret.

2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık.
    -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle.

Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum.

• @fenerbahçe06, içinde söyledi: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş.

2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık.
    -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret.

2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık.
    -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle.

Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum.

Sayin@fenerbahçe06, konsolosluga dava acmak her nekadar gecerli nedenler icin mumkun ise yine de sonuc almak hayli zordur. Konsolosluklarin cok genis anlamda takdir yetkileri bulunmaktadir. Sizin durumunuzda degisik sonuc almak icin genelde 6 ay ara gecmeden tekrar basvuru yapmayi tavsiye etmeyiz. Eger durumunuzda ciddi bir degisiklik olmus ise o zaman tekrar bir basvuru yapilabilir. Anlattiklariniz anlaminda maalesef bir dava hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Tekrar bir basvuru denenebilir ancak onay almak zor olacaktir. Yine de bir takim stratejiler kullanabilirsiniz veya farkli bir alandan basvuru yapabilirsiniz ornegin isiniz nedeni ile ABDye konferansa gitmek gibi. Belli bir programa katiliyor olmaniz, gidis-donsu biletiniz ve kalis programinizin belli olmasi gerekir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halilildeniz, içinde söyledi: E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık. Herkese merhaba. Forumda ilk başlığım ve yazışmam. Eğer başlık ve içerikte hatalı bir durum varsa kusura bakmayın. Aradım ama durumuma ilişkin bir içerik bulamadım. Yıllardır net ve kararlı bir biçimde Amerika'ya yerleşmeye kararlıyım, yegane hedefim bu. Binlerce video izledim, binlerce yazı okudum, orada yaşayan insanlarla defalarca konuştum. Kız arkadaşım ile birlikte 3 kez Greencard başvurusu yaptık ama çıkmadı, başvurularımıza devam edeceğiz, ama Greencard durumu malum; ne zaman çıkar ya da çıkar mı bunu bilemiyoruz. Son dönemde Amerika'ya gidiş için alternatif yolları araştırıyorum. Dil okulu, yüksek lisans gibi konuları araştırdık. Lisans ve yüksek lisans diplomam var, güzel sanatlar fakültesi alanında eğitim aldım, aynı zamanda şeflik yapıyorum. Fakat son dönemde ekonomik durumum iyi değil, icralık borçlarım vs. var. Amerika'da yaşayan arkadaşlarımız var. Çok yakın bir arkadaşım artık Amerika vatandaşı ve Seattle yakınında yaşıyor. Kendi evi, arabası var, yıllardır sabit bir işte çalışıyor. Artık kendi işini kurmak istiyor, benim oraya gidebilmem için de elinden geleni yapmaya hazır ama nasıl bir yolu olur o da çok bilmiyor, çünkü o evlilik yolu ile gitti ve vatandaşlık aldı. Arkadaşımın kurmak istediği iş için benim ortak olmam mümkün olur mu, bunun için benim ne kadar para göstermem gerek, benim para göstermediğim bir yol mümkün olur mu? Arkadaşımın benim oraya gitmem için başka nasıl bir faydası olabilir ya da en doğru yapılabilecek şey nedir? Amerika'ya gitmek bizim için çok önemli, ekonomimden ötürü bir kısıtlayıcı durumum var ama onu çözmek için uğraşacağım. Ama en ekonomik ve işe yarar yol ne olabilir? Konu hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Sayın @halilildeniz, Arkadaşınız size bu konuda yardımcı olabilir. Onla ortak bir is kurabilirsiniz veya size ise alabilir ve size sponsor olabilir. İşyerinin şartlarının ve sizin özgeçmişinizin ise uygun olması serttir. Ayrıca İngilizce diline de genelde hakim olmanız gerekir. Öncelikle E-2 vizesi ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz. Sizin ABD’de olası bir E2 onay için en az 100 bin dolar bir para gösterebilmeniz gerekir. Ancak ofis kirası, eleman maaşı, araç alimi vs. gibi bütün masrafları da bu yatırımın içine dahil edebilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors Eğer İngilizce dili hakimiyetiniz yok ise öncelikle oradan başlamanız gerekebilir. Borçlarınız bir takım vizeleri almanıza engel teşkil edecektir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    3 İleti
    514 Bakış
    K
    @Claudia-J-Muslu Kusura bakmayin Claudia Hanim, sorum aslinda CR1'e basvuru icindi. Yeni evlendim ve basvuru yapacagim yani AOS surecini baslatacagim. I-485 basvurusunu ABD'de out-of-status olsam da yapabilir miyim?
  • Amerika İltica ve 150 gün çalışmak için beklemek

2
    1 Oy
    2 İleti
    716 Bakış
    crazycellsC
    @mutlukurt0534 Sorunuzu sormadan once su konuyu okumalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
  • Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

5
    0 Oy
    5 İleti
    562 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @tam-karavana, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k