DV2025 Sohbet Odası
-
@Yıldıray81 Ne yalan söyliyim bazen ben de uyguluyorum …
-

Chicago
Biraz da gözümüz gönlümüz şenlensin :)Hayat Şartları
Konut ve Yaşam Maliyeti:
Chicago, New York veya San Francisco gibi diğer büyük metropollerle karşılaştırıldığında nispeten daha uygun bir yaşam maliyetine sahiptir.
Konut fiyatları ve kiralık daire ücretleri lokasyona ve mahallenin kalitesine göre değişiklik gösterir. Örneğin, The Loop, River North gibi merkezi ve popüler bölgeler oldukça pahalıyken, South Side gibi alanlar daha uygun fiyatlıdır.
Chicago'nun genel yaşam maliyeti, Amerika'nın büyük şehirlerinin ortalamasına yakın veya biraz üstündedir.Eğitim ve Sağlık Hizmetleri:
Chicago, kaliteli eğitim kurumlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ünlü üniversiteler arasında University of Chicago, Northwestern University, ve Illinois Institute of Technology bulunmaktadır.
Sağlık hizmetleri kalitesi yüksektir ve şehirde birçok tanınmış hastane yer almaktadır; ancak sağlık hizmetlerinin maliyeti de oldukça yüksektir.Güvenlik:
Chicago'nun bazı bölgeleri yüksek suç oranlarına sahipken, özellikle turistik ve işlek mahalleler genellikle güvenlidir. Şehirdeki suç oranları, mahalleden mahalleye büyük farklılıklar göstermektedir.Ekonomi
İş İmkanları:
Chicago ekonomisi, finans, teknoloji, imalat, taşımacılık ve gıda sanayii gibi çeşitli sektörler üzerine kuruludur.
Şehir, Amerika'nın ulaşım ve lojistik açısından kalbinde yer aldığı için birçok büyük şirketin merkezi veya önemli operasyonları buradadır. United Airlines ve Boeing gibi şirketlerin merkezleri buradadır.
Finans sektörü de oldukça gelişmiştir; Chicago Mercantile Exchange ve Chicago Board of Trade gibi dünyanın en büyük borsa ve ticaret merkezleri buradadır.Vergiler:
Illinois eyaleti ve Chicago şehri, Amerikan ortalamasına göre daha yüksek gelir ve satış vergilerine sahiptir.Hava Şartları
İklim ve Mevsimler:
Chicago, nemli kıtasal bir iklime sahiptir. Bu, sıcak ve nemli yazlar ile soğuk ve karlı kışlar yaşandığı anlamına gelir.
Yaz ayları genellikle sıcak geçer ve sıcaklıklar 30°C'yi (85°F) bulabilir.
Kış aylarında ise sıcaklıklar sıfırın altına düşer, kar yağışı oldukça sıktır ve göl etkisi nedeniyle zaman zaman yoğun kar fırtınaları olur.
İlkbahar ve sonbahar genellikle ılıman geçer ve bu mevsimler şehri ziyaret için en uygun zamanlardır. -
@Darko Asıl hayat askerden geldikten sonra başliyo derler ya bu da öyle asil heyecan, stress , hayat ,greencard çıktıktan sonra başlar 😀
-
Chicago korkutuyor beni.
-
Kazanınca mülakata ingilizce girebilmek ve kolay iş bulabilmek için ingilizce çalışıyorum. Benim gibi yapanlar var mı?...
-
@lawyergirl Haftada en az bir kez ağzımdan çıkar bu söz. :))
-
@Riethian 😄😄 Eskiden ben de çok planlı her adımı en ince ayrıntısına kadar düşünen biriydim ama artık bu söz hayat motton oldu nerdeyse
-
@Yıldıray81 Youtube'de anlatılanlara göre güzel bir şehir. İş imkanı ve hayat şartları makul görünüyor. Doğası da güzel.
4 mevsim sevenler için ideal. -
@lawyergirl Daha bu yıl katılmışsın foruma, nasıl 2 yıldızın oldu?
-
@Darko Bilmiyorum 😄 beğeni sayısı 1k yı geçti sanırım o yüzden olabilir
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Darko Bilmiyorum 😄 beğeni sayısı 1k yı geçti sanırım o yüzden olabilir
Yildizin hayirli olsun güzel olmuş. :)
-
@gtx295 Şu yıldızları toplanıp kullanalım valla bir gün, b1/b2 ye 75 dolara erken randevu alabiliyorduk sanırım :D
-
@minion_2 İngilizce dünya dilidir hocam.Bu yüzden amerikaya gitmesek bile bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.
-
@newbie97 Siz burda yıldız kasmaya devam edin ben Amerika'ya gideceğim 😂😅
-
@Birgariphayat İndirimli eb3 yolunda ilerleyeceğim bu gidişle yıldızlar sağolsun :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@newbie97 Bu yol oraya çıkıyor gibi
-
Valla bu sene çıktı çıktı yoksa telefonumda hızlı aramalarda kayıtlı greencard hüseyine başvurucam

-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Birgariphayat İndirimli eb3 yolunda ilerleyeceğim bu gidişle yıldızlar sağolsun :beaming_face_with_smiling_eyes:

İmaro nun meme coinin cex de listeleniyor:face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:
-
https://www.instagram.com/reel/C5qaYLnoRFf/?igsh=MXh4N3d5NnJnc24zeA==
Sen burda %2'lik çekilişi ümit edersin öte yandan bir başkası 6500$ kartellere vererek Meksika'dan girer ve greencard alır.Kendimi bazen şey gibi hissediyorum şey gibi...
-
@Birgariphayat Valla bana da yüzde yüz şeymişim gibi geliyor. Hatta bazen kendi kendine ben tam bir şeyim diyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum