DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasnotben doğru valla, böyle ortam başka yerde yok. En sevdiğim konu başlığı burası 🙂 heyecanı, enerjisi bambaşka buranın.


  • @gtx295 😃 ben de okuyabilmek için özel vakit ayırıyorum. biraz da meraklı bi insan olduğum için çok hoşuma gitti. belli bir yaşın üstündeki insanlarla muhabbet etmek her zaman hoşuma gitmiştir okurken sanki beyefendi ile sohbet eder gibi hissediyrm :))


  • @serel, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @gtx295 😃 ben de okuyabilmek için özel vakit ayırıyorum. biraz da meraklı bi insan olduğum için çok hoşuma gitti. belli bir yaşın üstündeki insanlarla muhabbet etmek her zaman hoşuma gitmiştir okurken sanki beyefendi ile sohbet eder gibi hissediyrm :))

    O bendede öyle. Arkadaşlarimin büyük çogunlugu 35 yaş ve üzerinde insanlar. Hatta 60+ olanda var diyebilirim.. :)))) Sohbet etmek ve hayat hikayekerini dinlemek güzel oluyor gerçekten 🙂


  • Aslında bazıları var nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama sohbet odasını baştan okuyanlar var. Aslında onu yapacaklarına farklı ülkelere atılan mail taslaklarını not alsınlar. Cidden okuduğum tecrübeler şunu gösteriyor. Çok stresli günler ama önceden hazırlık yapılırsa iyi yönetilir ve stres minimuma indirilebilir. Dosya taşıma gibi sıkıntılı işlemlerin ön hazırlığı bile son aylara bırakıldığı için stresli hale geliyor bence


  • @hasnotben Kazananların bir çoğu foruma yeni üye, hiç biri süreci bilmiyor birazda bunun etkisi var. Sudan çıkmış balığa dönüyor insan, bunu her yıl gördüm şu forumda. Haliyle daha fazla gergin ve stresli oluyorlar. Önceden bu işlemleri bilmiş olsalar dediğin gibi süreci biraz daha az stresli geçirebilirler.
    Loto aşamaları konularını ve deneyimlerini okumak çok faydalı, sürekli yeni bilgiler oluşuyor.


  • @Darko Galiba sudan çıkmış balığa dönen kitle, tecrübe biriktirmiş tayfadan fazla her yıl :)) Buna benden daha fazla şahit oldunuz :))


  • 1 yılı aşkın süredir burada çok şey okumama ve öğrenmeme rağmen talihlilerin stresini gördükçe "acaba aynısını yaşar mıyım?" diye soruyorum kendime. Ve sordukça da strese giriyorum. Bazen tecrübe de geriyor insanı. Arkadaşımın teyzesi hiçbir bilgisi olmadan gitti mesela. Kimseden yardım almamışlar, sadece maille gelen istekleri yaptık dediler. No detay no stres yani 😁 En büyük avantajları CN düşük olmalarıydı tabi.


  • @Yıldıray81 Sınava çok çalışmak bazen olumsuz etki yaratırdı öğrencilik zamanlarında bu öyle bir şey olmalı:))


  • @Yıldıray81 Benim akrabalarımdan birine çıkmıştı, o da herhangi bir yardım&forum vesaire olmadan gittimişti. Açıkçası çıktıktan sonra zaten görevliler yeşilkartı vermek için elinden geleni yapıyor bence. Klavuzu okumak ve gönderilen talimatları yerine getirmekten fazlası gerekmiyor kanımca.


  • @hasnotben Hiç bişey bilmeyen arkadaşlarıma sınavda kopya vermiştim üniversitede. 90 aldı ikisi de, bense 85 😀 Bilmemek bazen iyi hissettirir ama şans faktörü de olacak..

  • ⭐⭐

    @Yıldıray81 Bazıları kervan yolda dizilir düşüncesiyle hareket ediyor ☺

  • ⭐⭐

    @serel bizdede durum aynı 🙂 Herşey onların geleceği için , Mutlu huzurlu ömürler dilerim 🙂


  • @lawyergirl Çok sık olmasa da uygularım genelde.

  • ⭐⭐

    @Yıldıray81 Ne yalan söyliyim bazen ben de uyguluyorum …


  • 7d5ac2254f021e67620d0ed38f6a4e79.jpeg
    general-contact-1800x900.jpg
    shutterstock-1906574053.jpg
    Chicago
    Biraz da gözümüz gönlümüz şenlensin 🙂

    Hayat Şartları
    Konut ve Yaşam Maliyeti:

    Chicago, New York veya San Francisco gibi diğer büyük metropollerle karşılaştırıldığında nispeten daha uygun bir yaşam maliyetine sahiptir.
    Konut fiyatları ve kiralık daire ücretleri lokasyona ve mahallenin kalitesine göre değişiklik gösterir. Örneğin, The Loop, River North gibi merkezi ve popüler bölgeler oldukça pahalıyken, South Side gibi alanlar daha uygun fiyatlıdır.
    Chicago'nun genel yaşam maliyeti, Amerika'nın büyük şehirlerinin ortalamasına yakın veya biraz üstündedir.

    Eğitim ve Sağlık Hizmetleri:
    Chicago, kaliteli eğitim kurumlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ünlü üniversiteler arasında University of Chicago, Northwestern University, ve Illinois Institute of Technology bulunmaktadır.
    Sağlık hizmetleri kalitesi yüksektir ve şehirde birçok tanınmış hastane yer almaktadır; ancak sağlık hizmetlerinin maliyeti de oldukça yüksektir.

    Güvenlik:
    Chicago'nun bazı bölgeleri yüksek suç oranlarına sahipken, özellikle turistik ve işlek mahalleler genellikle güvenlidir. Şehirdeki suç oranları, mahalleden mahalleye büyük farklılıklar göstermektedir.

    Ekonomi
    İş İmkanları:

    Chicago ekonomisi, finans, teknoloji, imalat, taşımacılık ve gıda sanayii gibi çeşitli sektörler üzerine kuruludur.
    Şehir, Amerika'nın ulaşım ve lojistik açısından kalbinde yer aldığı için birçok büyük şirketin merkezi veya önemli operasyonları buradadır. United Airlines ve Boeing gibi şirketlerin merkezleri buradadır.
    Finans sektörü de oldukça gelişmiştir; Chicago Mercantile Exchange ve Chicago Board of Trade gibi dünyanın en büyük borsa ve ticaret merkezleri buradadır.

    Vergiler:
    Illinois eyaleti ve Chicago şehri, Amerikan ortalamasına göre daha yüksek gelir ve satış vergilerine sahiptir.

    Hava Şartları
    İklim ve Mevsimler:

    Chicago, nemli kıtasal bir iklime sahiptir. Bu, sıcak ve nemli yazlar ile soğuk ve karlı kışlar yaşandığı anlamına gelir.
    Yaz ayları genellikle sıcak geçer ve sıcaklıklar 30°C'yi (85°F) bulabilir.
    Kış aylarında ise sıcaklıklar sıfırın altına düşer, kar yağışı oldukça sıktır ve göl etkisi nedeniyle zaman zaman yoğun kar fırtınaları olur.
    İlkbahar ve sonbahar genellikle ılıman geçer ve bu mevsimler şehri ziyaret için en uygun zamanlardır.


  • @Darko Asıl hayat askerden geldikten sonra başliyo derler ya bu da öyle asil heyecan, stress , hayat ,greencard çıktıktan sonra başlar 😀


  • Chicago korkutuyor beni.


  • Kazanınca mülakata ingilizce girebilmek ve kolay iş bulabilmek için ingilizce çalışıyorum. Benim gibi yapanlar var mı?...

  • ⭐⭐

    @lawyergirl Haftada en az bir kez ağzımdan çıkar bu söz. :))

  • ⭐⭐

    @Riethian 😄😄 Eskiden ben de çok planlı her adımı en ince ayrıntısına kadar düşünen biriydim ama artık bu söz hayat motton oldu nerdeyse


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum