DV2025 Sohbet Odası
-
Herkese iyi akşamlar dostlar. Bir şey danışmak istiyorum sizlere. Bir arkadaşıma miras olarak 2+1 daire geldi. Arkadaşımla biraz konuştuk sohbet ettik. Kendine ayrı olarak 1+1 bile olsa ev alıp, bu 2+1 'i satıp sattığı para ile 2 adet 1+1 daire alıp bunları kiraya vererek pasif gelir elde etmek istiyor. Yaklaşık 24-26 bin tl kira geliri oluyor böylece. Özellikle korona olsun, işsizlik problemi vs. olsun bu tür nedenlerden dolayı pasif gelir elde etmek istiyor. Sizce mantıklı bir hareket olur mu bu acaba?
-
@SonsuzlukVeÖtesine Bu soruya ben bi avukat olarak cevap verecek olsam tek bir daireyi kiraya vermesini yeğlerim. Kiracıyla uğraşmak hukuki zeminde bile çok zor yargı zaten çok yavaş işliyor , kiraya verenler haklarına iş işten geçtikten sonra kavuşuyor. Bu yüzden sadece 2+1 i kiraya vermesi daha makul aksi takdirde hukuki ihtilaflar x2 olacak …
-
@gtx295 önümüzdeki yıl için dileklerinizi dileyin gerçekleşme ihtimali daha yüksek diyor özetle ☺️
-
@lawyergirl Peki tahliye taahütnamesi imzalatsa mesela onun bir faydası olmuyor mu acaba?
-
@lawyergirl bir diğer yolu ise kiraya verirken elektrik suyu kendi üstüne yapmak... Sahibindene koyuyorlar abonelikleri açık daire diye. Baktın kiracı kirayı ödemiyor hemen gidiyorsun aboneliğimi dondurmak istiyorum diyorsun donuyor ve kiracı da yeni elektrik aboneliği açamıyor zaten oraya abonelik var diye. Kirayı ödemezse 3 ay ihtar çekmekle uğraşmak yerine bunu yapan çok var
-
@SonsuzlukVeÖtesine Olmaz olur mu olur elbette, ancak bunu imzalayacak bir kiracı bulursanız tebrik ederim 😀
-
@SonsuzlukVeÖtesine evet oluyor ama onun da kuralı var tarihsiz taahhütname imzalatacaksınız yoksa kira kontratıyla aynı gün olursa sıkıntı oluyor. Birde tahliye taahhütnamesi yaparken noterden onaylatın yoksa bu imza benim değil diyip uğraştırır
-
@newbie97 Ooo süpersin 😄
-
@lawyergirl İşsizlikten tüm youtube videolarını izlediğim için bu konunun da hukuksal detaylarına hakimim :beaming_face_with_smiling_eyes: genelde avukatlar kira sözleşmesiyle tahliye taahhütnamesini noterden onaylatıp işini garantiye alıyor
-
Çok sıkıntılı iş şu kötü kiracı ya da kötü ev sahibi muhabbeti. Cidden insan evini kiraya vermeye korkuyor.
-
@newbie97 😄 evet öyle
-
@SonsuzlukVeÖtesine Benim uzmanlık alanım kira hukuku. Öyle kiracılar var ki insanı evi olduğuna pişman eder…
-
@SonsuzlukVeÖtesine malesef öyle hocam ben bu durumu suistimal etmeye kalksam gider ev kiralarım zaten 3 hakkım var ev sahibi 3 ay boyunca kirayı ödemezsem 3 kez noterden ihtar çekebilir 1 sene içinde o 3. ihtardan sonra hala ödemezsem çıkmam gerekir hukuksal olarak ama emin olun ben çıkmazsam kimse gelip beni çıkaramaz. Polis felan zaten uğraşmaz bu işlerle emin olun kaç kere hayatınızda polis aradınız kaçına geldiler yada ilgilendiler bilmiyorum ama durum böyle, özellikle ev sahibi kadın veya yaşlıysa hayatta çıkaramaz beni öyle düşünün... O yüzden ev alıp kiraya vermeyin asla zaten durduğu yerde değerleniyor bırakın kendi haline...
-
@serel, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 önümüzdeki yıl için dileklerinizi dileyin gerçekleşme ihtimali daha yüksek diyor özetle ☺️
Teşekkürler. Hem kendim hem sevdiklerim için güzel bir yil olsun. :)
-
@gtx295 Amin bilmukabele
-
Hayallere son 19 gün kaldı 🥳
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Hayallere son 19 gün kaldı 🥳
inşallah herşey çok güzel olucak.. :)
-
@gtx295 İnşallah 🙏
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 İnşallah 🙏
Sadece gc olarak değil hayatin kendiside güzel olacağina inaniyorum. Güzel şeyler düşünelim pozitif liği çekelim. :)
-
@gtx295 Bence de ☺️
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum