Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İltica sırasında GC Kazanmak

• Merhabalar Cbp one uygulaması ile randevu alarak Meksika’dan Amerika’ya giriş yapmış ve i94 belgesini almış (aynı zamanda iltica için basvuru yapmıs ve tanısma mahkemesi için tarih verilmiş) birisi green card çekilişini kazanırsa, green card ını alabilir mi? eğer alabilirse nasıl bir yol izlemesi gerekir? Bu sorunun bir türlü cevabına ulaşamadım. Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ediyorum

• @oguz-ccex, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

Merhabalar Cbp one uygulaması ile randevu alarak Meksika’dan Amerika’ya giriş yapmış ve i94 belgesini almış (aynı zamanda iltica için basvuru yapmıs ve tanısma mahkemesi için tarih verilmiş) birisi green card çekilişini kazanırsa, green card ını alabilir mi? eğer alabilirse nasıl bir yol izlemesi gerekir? Bu sorunun bir türlü cevabına ulaşamadım. Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ediyorum

Sayin@oguz-ccex, bu sorunun cevabi ABD icinde iken hukuki statunuz olup olmadiginia baglidir. Iltica ile ilgili birden fazla durum sozkonusudur. Geldiginiz tarihe bagli olarak farkli durumlar yaratilmistir. Hukuki statunuz var ise adjustment of status yani statu degisikligi ile baska statuye ve yesil karta gecebilirsiniz. Ancak iltica durumundaki cogu kisi buna uygun olmayacaktir. Ikinci konu DV lotaryasi cikarsa baska bir ulkeden yesil karti konsolosluk islemi yolu ile almaktir. Bu mumkundur ancak iltica talep ettiginiz ulkeden bunu yapamazsiniz. 3. bir ulke olmasi gerekecektir ki bunu basarmak kolay degildir ve aksaklik olursa ABDye girisiniz de seyahat izniniz yok ise cok riskli olacaktir. Seyahat izniniz onaylanmadan 3. ulke konsolosluklarinda yesil karta gecisi denememeniz gerekir.

• Anladım. Teşekkür ediyorum sorumu cevapladığınız için.

• @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

@oguz-ccex, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

Merhabalar Cbp one uygulaması ile randevu alarak Meksika’dan Amerika’ya giriş yapmış ve i94 belgesini almış (aynı zamanda iltica için basvuru yapmıs ve tanısma mahkemesi için tarih verilmiş) birisi green card çekilişini kazanırsa, green card ını alabilir mi? eğer alabilirse nasıl bir yol izlemesi gerekir? Bu sorunun bir türlü cevabına ulaşamadım. Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ediyorum

Sayin@oguz-ccex, bu sorunun cevabi ABD icinde iken hukuki statunuz olup olmadiginia baglidir. Iltica ile ilgili birden fazla durum sozkonusudur. Geldiginiz tarihe bagli olarak farkli durumlar yaratilmistir. Hukuki statunuz var ise adjustment of status yani statu degisikligi ile baska statuye ve yesil karta gecebilirsiniz. Ancak iltica durumundaki cogu kisi buna uygun olmayacaktir. Ikinci konu DV lotaryasi cikarsa baska bir ulkeden yesil karti konsolosluk islemi yolu ile almaktir. Bu mumkundur ancak iltica talep ettiginiz ulkeden bunu yapamazsiniz. 3. bir ulke olmasi gerekecektir ki bunu basarmak kolay degildir ve aksaklik olursa ABDye girisiniz de seyahat izniniz yok ise cok riskli olacaktir. Seyahat izniniz onaylanmadan 3. ulke konsolosluklarinda yesil karta gecisi denememeniz gerekir.

Merhabalar ekstradan konu acmamak icin burdan sormak istedim : Eger amerikaya vize ile giris yapmis ve 1.5 yil sonra iltica etmissek yinede green card cekilisinden yararlanabilir miyiz? Tesekkur ediyorum

• @benjaminblacks, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

@Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

@oguz-ccex, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

Merhabalar ekstradan konu acmamak icin burdan sormak istedim : Eger amerikaya vize ile giris yapmis ve 1.5 yil sonra iltica etmissek yinede green card cekilisinden yararlanabilir miyiz? Tesekkur ediyorum

Sayin @benjaminblacks, vize ile girip sonradan zamanli iltica basvurusunda bulundu iseniz ve statu ihlaliniz olmadi ise yesil kart cekilisinden yararlanip adjustemnt of stauts ( statu degisikligi) islemini ABDde tamamlayabilmeniz gerekir.

• @Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin

• crazycellsC crazycells , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    349 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • GC mülakatında sicil kaydında ceza gözükmesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    222 Bakış
    okanatanO
    Çok teşekkürler iyi çalışmalar dilerim
  • İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş...

5
    0 Oy
    5 İleti
    586 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @lordbolton, içinde söyledi: İltica sonrası Yeşil Kart statüsüne geçiş... @claudia-j-muslu İltica sonrası green card statüsüne geçişten bahsediyor soruyu soran kişi, ve pratikte cezai durum derken adli sicil kaydının temiz olmasını mı kast ediyorsunuz? Evet temiz bir adli sicil kaydından bahsediyorum. Yine mültecinin kendi ülkesine gitmemiş olmasına da bakılır.
  • İltica konusunda durum

10
    1 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meursault, içinde söyledi: İltica konusunda durum @Claudia-J-Muslu Bahsettiğiniz yasa ne zaman gündeme gelir ve geçer mi? Sayın @Meursault, İltica ile ilgili yeni kurallardan biri 21 Ağustos 2020de yürürlüğe girecektir. Buna göre iltica nedeni ile verilen çalışma izinleri 30 günde sonlandırılmayacaktır. Göçmenlik büroları çalışma izinlerini değerlendirmek için daha fazla sureye ihtiyaçları olduklarını belirtmişlerdir. Ayrıca iltica başvurusu nedeni ile yapılacak is izni yenilemeleri de 90 gün öncesinde yapılmayacaktır. Kısacası iltica nedeni ile burada kalanların çalışma izinleri almaları hayli zorlaştırılmaktadır. Iltica ile ilgili daha başka kısıtlayıcı düzenlemeler de beklenmektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k