DV2025 Sohbet Odası
-
@hadi-BE 21 gün kaldi zaman çabuk geçiyor. 21 gün sonra hepimizi sevindirmeyi nasip eyleeee :)
-
Bazen diyorum ki nasılsa burdaki insanlar yurtdışına gitmek için burda değil mi?o halde neden yeni bir forum sayfası açıp aramizda ingilizce konuşarak dilimizi ilerletmiyoruz.Sonra chatgpt aklıma geliyor ve vazgeçiyorum🙃
-
@RaVeNx Ben Iğdır’da yaşıyorum. Iğdır’dan karayolu ile girip çıkabiliyorsun Dilucu sınır kapısından. Kimlik ile.
-
@lawyergirl Maalesef. Yaşaması daha acı. En lüks restoranda oturup menüde hamburger ve pizzaların 7-8-10 birim olduğunu görmesi acıtıyor canımızı.
-
@hasnotben, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@lawyergirl Maalesef. Yaşaması daha acı. En lüks restoranda oturup menüde hamburger ve pizzaların 7-8-10 birim olduğunu görmesi acıtıyor canımızı.
Hocam birime çok fazla takilmayin. Japon larda bol sıfır var ama alim güçleri yüksek. :) Paralari 2. dünya savaşindan beridir ayni düzeyde. Bence birim den ziyade alim gücüne odaklanmak gerek diye düşünüyorum.
-
@hasnotben @gtx295 in de dediği gibi rakama çok odaklanmamak lazım alım gücü önemli rakam 10 sıfırlı olsa da enflasyon olmadığı yerde psikolojik olarak insan alışır rakamlara. Bizdeki sıkıntı hiper enflasyon eskiden bir ihtiyaç olduğunda alacağın şeyin rakamını az çok kestirirdin 300 derdin kalitelisi max 400 derdin yakınlarında bir rakama işini çözerdin. Şimdi ise ihtiyaç halinde alacağım ürün veya hizmet için benden talep edecekleri rakamı hayal edemiyor üstüne rakamı duyunca dumura uğruyorum. Mesela dün oto yıkamacının iç dış 400 tl talep etmesi
-
@Birgariphayat var zaten geçen sene bir arkadaş açmıştı ama pek yazan olmadı 🙂
-
@Birgariphayat Praktika diye bir uygulama var. Kesinlikle öneririm. Yapay zeka ile seçilmiş belli görevler hakkında görüşmeler oluyor. Mesela resepsiyondaki görevliden Wi-Fi şifresini öğrenmek gibi basit şeylerle başlıyor. Öneririm.
-
@Riethian teşekkürler hemen bakim
-
@Riethian 2000 küsür lira diye hatırlıyorum yüklemiştimde
-
@olcay54 Evet. Yıllık 2000₺. Bence makul alınan hizmet için. Cambly veya Open English fiyatlarıyla kıyaslayınca :)) Bu program tam olarak onlara ön hazırlık programı. Yani ben o bakış açısı ile ilerliyorum.
-
@simurg9492 Makul mantıklı karar vermişsiniz.
-
@hasnotben yazık bizim ülkemize, bir kore, bir almanya olabilirdik.
-
@Murat-4, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@hasnotben yazık bizim ülkemize, bir kore, bir almanya olabilirdik.
Yanliş. Türkiye hiçbir zaman Almanya Kore gibi olamiyacak. Olamiyacak idi. Sadece akıllı bir yönetim ile ekonomik olarak daha iyi olunabilir idi.
-
Selamlar günaydınlar bir günü daha eskittik hava aşırı sıcak ama merkezi sistemi yakıyorlar sinir oluyorum bizim kapıcı zaten hazirana kadar yakmazsa içinde kalıyor
-
@newbie97 Apartmanlarda yaşamaktan gerçekten nefret ediyorum. Aidatı, yakıtı, sesi, toplantısı otoparkı derdi tasası bitmek bilmiyor. Sanki sovyetlerde komün hayatındayız. O nedenle Amerika'da müstakil yaşam için gün sayıyorum :crossed_fingers: :united_states:
-
@gtx295 haklısın
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Selamlar günaydınlar bir günü daha eskittik hava aşırı sıcak ama merkezi sistemi yakıyorlar sinir oluyorum bizim kapıcı zaten hazirana kadar yakmazsa içinde kalıyor
Günaydin. Bizim diğer ev de öyle merkezi sistem cidden çok sıkıntılı üstüne birde evde olmasan dahi mecburi para ödüyosun.
-
Bu memlekette eğitim sistemi düzeltilmediği sürece hiç bir ilerleme göremeyeceğiz. Çok basit şeyleri bile kavramakta güçlük çekiyoruz milletçe. OECD araştırlamarı da açıkça gösteriyor zaten. İyi şeyler olabilmesi için öncesinde biraz sıkıntı çekilmesine bile gelemiyor insanımız. Siyasetçileri de bu ilkel mantıkla seçtikleri için hiç bir siyasetçi yatırım v.s. yapmadan popülist söylemlerle ve popülist inşaatlarla işini yapıp gidiyor. Bu döngü kırılmadan bir şeyler beklemek zor bence.
-
@Riethian, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Bu memlekette eğitim sistemi düzeltilmediği sürece hiç bir ilerleme göremeyeceğiz. Çok basit şeyleri bile kavramakta güçlük çekiyoruz milletçe. OECD araştırlamarı da açıkça gösteriyor zaten. İyi şeyler olabilmesi için öncesinde biraz sıkıntı çekilmesine bile gelemiyor insanımız. Siyasetçileri de bu ilkel mantıkla seçtikleri için hiç bir siyasetçi yatırım v.s. yapmadan popülist söylemlerle ve popülist inşaatlarla işini yapıp gidiyor. Bu döngü kırılmadan bir şeyler beklemek zor bence.
En ufak kurala bile uymuyor insanlar. Ya o kadar bozuk şeyler var ki bunlar düzelmeden insanlar nasil refaha kavuşacak ki?. Bizim milleti alip Almanya ya koysan emin olun 20 yil sonra orasi da batar :face_with_tears_of_joy:
Yahu vergisini vereni "enayi" gözü ile bakiyorlar bu ülkede...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
54
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum