Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.9k 296

• @irmakbella tebrikler çok sevindim adınıza, sizin paylaşımlarınız oyle önemli ki , bizlere yol gösteriyor.tebrikler tekrardan darısı bizim başımıza

• Merhabalar. Verdiğiniz detaylı ve güzel bilgiler için teşekkürler öncelikle. Mayıs gibi Abd’ye uçmayı planlıyoruz. Tarım ve orman bakanlığından titre sonucumuz bugün çıktı. Bir kaç ufak sorum olacaktı cevaplandırabilirseniz çok mutlu olurum 😇
    -Bilet almadan CDC başvurumuzu gerçekleştirebiliyor muyuz? Yoksa bilet alıp öyle mi başvurmak zorundayız?
    -Veteriner ile mi doldurmak zorundayız formu yoksa hayvan sahibinin doldurması yeterli mi?
    -Cdc den olumlu sonuç geldiğinde geçerlilik süresi nedir?
    Teşekkürler:)

• Merhabalar. Bir kaç sorum olacaktı cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum:) Benimde 1.5 yaşında Maltipo cinsi güzel bir oğlum var. 7 martta titre testi için kan numunesi alındı bugün itibariyle sonucu geldi. Cdc başvurusunu yapacağım bir an önce sonuç almak için.
    Çoğu kişi olumsuz cevap almış siz nasıl bir yol izlediniz?
    başvuru esnasında özellikle dikkat edin dediğiniz bir nokta var mı?
    Bilet almadan başvuru yapabiliyoruz sanırım dimi.

• ⭐⭐

@Özge-0 merhaba.Forum üyemiz @lumos bu konu ile alakalı çok güzel bir ileti paylaştı.Aradığınız tüm soruların cevapları orda mevcut. Linki bırakıyorum.

• S selamibasaran bu başlıktan bahsetti

• @irmakbella @irmakbella Bu güzel bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bizim DCD onayımız geldi. Haziran ayında Maimi'ye uçacağız köpeğimle. THY bilet için rezarvasyonda köpeğimiz ile ilgili hangi belge isteniyor acaba? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Yakın tarihte dostlarını (Kedi) Amerika'ya götüren Greencard talihlilerine bir sorum var, ilk gidişte yanınızda götürmeyi mi tavsiye edersiniz yoksa gidip düzeni kurduktan birkaç ay sonra gelip dostlarınızı almayı mı ?

• @asariel merhaba, tamamen durumunuza bağlı diye düşünüyorum. Kalacak yer sıkıntınız yok ise sorun olmaz. Ancak kısıtlı bütçe ile gelip kendinize oda veya ev bakacaksanız durum benim bölgemde şöyle (bay area), pet kabul eden odalar diğer oda ilanlarına kıyasla çok az. Kiralık evler de ekstra depozito ve ek pet kirası istiyor. Tabiki istemeyen nadir örnekler vardır ancak genel bahsettim. İki üç ay ortama bakıp kesin türkiye ye dönecek iseniz ilk seferde yalnız gelmenizi öneririm ancak iyi düşünmekte fayda var, 3 4 aya dönerim diye gelenlerden iki yıl dönmeyen de epey gördüm.

• @Özge-0 merhaba, olumsuz sonuç alan hiçkimse olmadı diye biliyorum, en azından bu forumda. Belge eksikliği veya yanlış doldurmadan dolayı iki defa başvuranlar olmuştu o kadar. Cdc başvurusu için belgeleriniz hazırsa bilete ihtiyacınız olmuyor sadece başvuru formunda tahmini gideceğiniz tarihi yazıyorsunuz.

• j1 vizesiyle evcil hayvan götürmek

merhaba . ben j1 vizesiyle amerikaya gideceğim ve kedimide götürmek istiyorum fakat bu vizeyle oraya kedimi getirememek gibi bir sorun oluşur mu ve uçak biletini şirket alıyor daha sonra ben kendim bu biletin üzerine kedime rezervasyon yaptırabilir miyim . au pair programıyla gidiyorum ve bu programla tabii ki evcil hayvan götürülemiyor , bir ailenin evinde bakıcılık yapacağınız için ama ben zaten kedimi orada yaşayan akrabalarımın evine bırakacağım . kısaca bu vize ve programla gittiğim için kedimi kabul etmemek gibi bir durum olur mu . şirketin haberi olup izin vermemesi gibi veya amerika havalimanında pasaport kontrolünde bir sorun çıkması gibi

• ⭐⭐⭐

@aycaa Merhaba, teknik olarak kurallara uydugunuz surece evcil dostunuzu J1 vizesiyle ABD'ne goturebilirsiniz, ozellikle kedi tasima sureci biletleme (rezervasyon, tasima kafesi, kilo limitleri vb.) sureci disinda cok aci verici degildir. Bununla birlikte uzulerek yazmaktayim ki ifadelerinizden yola cikarak degerlendirme yapinca sizin durumunuzda asagidaki teknik engeller vardir.

• Temel olarak hali hazirda bulunan bir bilete evcil dostunuzu ekleyemiyorsunuz, once uygun kosullari saglayip sonra izinler alinip rezervasyon yapilip her iki havalimanindan izin aliniyor, onay gelince ancak o vakit bilet aliniyor. Biletinizi baskasinin almasi durumunda Turkiye'den bile cikaramazsiniz kediyi, ABD havalimanindan bagimsiz olarak. Bileti siz ayarlayabilirseniz, ulkeden cikis surecinin tamamlanmasi ve kullanacaginiz havalimaninin kurallarina gore, bu sorun cozulebilir. Ya da baskasina tasima yetkisi verip ulkeye girmesini saglayabilirsiniz.

• Ikinci sorun ise, kedinizin sizinle ayni adreste olmasi yasal olarak gereklidir, baskasina birakmaniz haliyle bir cozum olmamaktadir. Bu da sizin sorumlulugunuzdadir.

Umarim bir cozum bulabilirsiniz, bol sanslar dilerim.

• öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. eğer uçakta başka bir hayvan yoksa bileti aldıktan hemen sonra havayolları şirketini arayıp kedime rezervasyon yaptırabiliyorum diye biliyorum. bir başkası o şekilde yapmış daha önce .
    ikinci olarak evet şirket alıyor bileti ama sonuçta benim adıma alıyor bunda bir sorun oluşur mu
    aslında tek sorunu şu olarak gördüm . bu durumu şirket pek hoş görmez ve sorun çıkarır diye . haberi olmaması konusunda emin olamadım . bu konularda bilginiz var mı

• Merhabalar yeşil kartımızı aldık. Kedimizle beraber yerleşmek için New Jersey den giriş yapmayı düşünüyoruz. Cdc nin sitesinde ve araştırdığımız birçok sitede kediler için kuduz titrasyon testi istenmediği, sadece çıkıştan 48 saat önce tarım bakanlığından alınacak bir belgeye gerek olduğunu öğrendik, ancak daha sonra konuştuğumuz başka kişiler titre testi yapılmasının gerekli olduğunu söylediler. Kafamız karıştı açıkçası. Yakın zamanda kedisiyle abd ye giren birileri varsa bizi aydınlatabilirse çok seviniriz. Ayrıca kedinin çipi, pasaportu ve kuduz aşısı var. Başka önerileriniz var mı? New york dan da giriş yapma ihtimaliz var ancak New york da farklı bir takım gereksinimler (Certificate of Veterinary Inspection (CVI) ya da Health Certificate gibi) olduğunu gördük. Bu konuda da deneyimi ya da bilgisi olan birisi bizi bilgilendirebilirse çok seviniriz. Çok teşekkürler

• @anlcn
    Selamlar, maalesef çoğu veterinerlerimiz bu konuda çok bilgi sahibi değiller ve yanlış yönlendirme yapıyorlar.

https://yesilkartforum.com/forum/post/317092

Bu postta benim deneyimimi okuyabilirsiniz. Ücretler dışında güncelleliğini korumaktadır.
    Buna ek olarak THY ile uçmayı düşünüyorsanız biletinizi alır almaz, onlara evcil hayvanınızla seyahat edeceğinizi bir kaç farklı müşteri temsilcisine bildirerek kendinizi garanti altına alın. Kendilerinden son dakika golü yemeyin.

• Merhabalar,
    Amerika ya iki kopegimiz ve bir kedimiz ile seyahat etmek istiyoruz ancak blet sureci halen bizim icin bir basagrisi. Sorun, kedi icin degil ama kopekler icin biletleme sureci THY ve Lufthansa ile defalarca basarisiz sonuclandi. Inecegimiz havalianina yaptigimiz yazismalar dahil. Bu konuda tavsiyeniz varsa beklerim.
    Islemler Lufthansa ile daha kolay gibi ancak bu defa Frankfurt aktarmali ucus yapmamiz lazim. Bildigimiz kadariyla Fankfurt havalimani kediler icin Titre /FAVN testi istiyor bilmedigimiz transit kediler icin de ayni testin istenip istenmedigi. Bu konuda bilgisi olan veya irtibata gecmemiz gereken bir adres bilen varsa ve paylasirsa sevinirim.

• @Yasemin-Ersöz Merhabalar, öncelikle hayırlısı olsun umarım kolaylıkla halledersiniz bütün süreci. Belgeler için şu siteden bilgi alabilirsiniz: https://www.turkishairlines.com/tr-tr/bilgi-edin/evcil-hayvanlarla-yolculuk/ulke-bazli-kurallar/
    THY müşteri hizmetleri de bilgi sağlayacaktır.

• @irmakbella Tesekkurler,
    Belgelerimiz tam. CDC onayi dahil. THY ile 6 ayri rezervasyon yaptik hepsinde red geldi. En son tam iadeli bilet aldim islemler tamamlanmadan rezervasyonun iptal olmamasi icin, ona da red geldi. Lufthansa da islemleri daha kolay yaparak biletlemeyi tamamladik. Sadece Frankfurt havalimaninda Kedimiz icin transit geciste Titre testinin istenip istenmedigi sorusuna cevap ariyorum.

• @Fethullah-BOZKURT Havalimanini aramanizi oneririm, en dogru cevap oradan gelecektir.

• @ugursway teşekürler hocam, gerçekten de bir bilgi kirliliği var sağolun

• Oncelikle baslik altinda konuyla ilgili bilgilerini paylasan herkese tesekkurler. Ilk sayfadan itibaren okudum tecrube edenlerin oldugunu da gordum, ancak guncel bilgiye ulasmak adina , acaba yakin zamanda turist vizesiyle kedisini sorunsuz bir sekilde Amerika’ya getiren oldu mu?

• @bensue merhaba birkaç ay önce eşim geldi kedimizle ve hiç sorun yaşamadı. Ekstra bir soru vs sorulmadı sadece Türkiye’den çıkış kısmında normal prosedürde olan kedinin evrakları, çıkış izinleri vs gibi evraklarına bakıldı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k