Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mülakat tarihimiz 12.03.2024 ankara
    Mülakat öncesi son hazırlıkları yaptık yanımıza destekleyici olabilecek tapu, adli sicil kaydı ve sadece banka yazısı ile birlikte ds160 onay sayfası ile fotoğrafları aldık.. yola çanakkaleden çıktığımız için iş yoğunluğuyla birlikte geceden çıkma kararı aldık.. sabah 5 gibi büyükelçilik binasının önüne vardık biraz müzik dinledik vaktin geçmesini bekledik.. oyun falan oynadık araçta.. 2 saat dolduğunda 07.30 da kapıda insanlar birikmeye başladı saat 08.00 randevusuydu bizim randevumuz.. neyse güvenlikten vs geçtik saat tam 08.00 olduğunda içeriye girdik önümüzde 3 kişi vardı sadece ancak bir aksilik olmazsa olmaz işlerimizde.. bize bir kart verdiler 09.00 a kadar içeri girebilirsiniz denildi ve dışarıya çıktık.. eşimin fotoğrafını kabul etmediler ve ramazan dolayısıyla fotoğrafçıların sabah 8 de kapalı olabileceğini düşündük öylede oldu.. fotoğrafçı kapalıydı ve açılmasını bekledik saat 08.30 da dükkanı açtılar fotoğraf krizi son buldu ve tekrar konsolosluk binasına gittik kartımızı gösterdik girdik ancak içerisi inanılmaz kalabalıktı busefer..
    evraklarımızı aldılar önce evrak kontrolü sonra parmak izi taraması ve daha sonra önümüzde yaklaşık 25 kişinin bulunduğu sıraya dahil olduk.
    Sıramızın önündeki kişilerden 3 kişi kadar onay gördük geri kalan malesef red alıyordu mülakatlarda dikkat ettiğim bir konuda insanların ellerindeki klasör klasör evraklardı.. biz 3 tapu 1 banka yazısı ve 2 adet sicil kağıdı dışında evrak getirmediğimiz için ellerimizi bomboş kaldı eşimde bana : acaba bir yerde yanlışmı yapıyoruz bakışları atıyordu..
    Neyse sıramız geldi ve mülakatımıza başladık :

    -k : konsolosluk memuru
    -b : biz

    -b : merhabalar
    -k : merhabalar

    k: nereye gideceksiniz
    b: los angeles
    k: kaç gün kalacaksınız
    b: 20 gün kadar kalmayı düşünüyoruz
    k: amerikada tanıdığınız varmı ?
    b: hayır yok
    k: ne iş yapıyorsunuz
    b: emlakçıyız… ofis bizim..
    k: web siteniz varmı ?
    b: sosyal medyadan yönetiyoruz
    k: kaç para kazanıyorsunuz
    b: ikimiz toplam xxx civarı
    k: tebrikler vizeniz onaylandı.

    Toplamda 45 saniye kadar zaman ayrıldı bize.. evraklarımızı sormadılar.. ne için gideceğimiz sorulmadı hatta. Tek baktığı pasaportumuzdaki schengen ülkesi vizesiydi.. hangi ülkelere gittiğimizi sorarmı diye bekledik onuda sormadı. ve vizemizin onaylanması mutluluğu ile binadan ayrıldık. Bizim mülakatımız bu şekilde geçti.
    Profillerimiz : eşimle ben emlak şirketimiz var geçtiğimiz kasımda 5 avrupa ülkesi geçtiğimiz eylülde 5 balkan ülkesi gezimiz oldu.
    Vize almak isteyen herkese başarılar diliyorum. Biz bu şekilde aldık vizemizi.

    Dosya 13ü yani dün Issued oldu bugün pasaportlarımızı teslim aldık.


  • @ilkerkaynar90 tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @ilkerkaynar90 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @ilkerkaynar90 tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @ilkerkaynar90 her zaman diyoruz abd evrak sormaz diye, insanlar her gun evraklarla gelmeye devam ediyor.
    Fantastic bir sey,sosyolojik olarak arastirilmasi gerek.


  • @charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @ilkerkaynar90 her zaman diyoruz abd evrak sormaz diye, insanlar her gun evraklarla gelmeye devam ediyor.
    Fantastic bir sey,sosyolojik olarak arastirilmasi gerek.

    Mavi klasör gördüm biz ofiste evraklar dağılmasın diye o klasörün küçüğünü kullanıyoruz kadının elinde görünce ofise sipariş geçtik o boyutunuda artık 2 senelik evrak sığdırabileceğiz 🙂
    Gerçekten bende hayretler içerisindeydim bir an bir yerde yanlışmı yaptık dedirttiler bana bile ancak önümde eli evrak yüklü herkesin elenişini görünce anlayabiliyor insan işin evrakta olmadığını ama iş işten geçmiş oluyor tabi..


  • @ilkerkaynar90 tebrikler hayırlı olsun. acaba 5 schgen vizeniz mi vardı 5 ülke giriş çıkış damgası mı


  • @mesut1905, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @ilkerkaynar90 tebrikler hayırlı olsun. acaba 5 schgen vizeniz mi vardı 5 ülke giriş çıkış damgası mı

    1 schengen vardı tek seferde 5 ülke gezdim. Sosyal medyamı komple açtım her gittiğim ülkeden fotoğraflarıda sıraladım ds160 doldururkende özellikle hesabımı paylaştım sorarlarsa diyede lokasyonların sırasını bile ezberlemiştim ancak sorulmadı. 5 tane balkan ülkeside tek hafta içinde araçla hepsini gezmiştim onlarında mühürleri mevcuttu arnavutluk dışında tüm ülkeler vurmuştu mühür onada bakmadılar zaten.. dikkat ettikleri şey bizim mülakatımızda schengende giriş çıkışa riayet etmişmiyiz onun kontrolü gibi düşündüm zira pasaportta sadece o sayfayı açtılar.


  • @ilkerkaynar90 anladım teşekkür ederim aslında schgen de giriş ve çıkış iki ülke mührü basılmış pasaporta diğer 3 ülke sizin ds160 da beyanınıza istinaden dikkate alınmıştır. ayrıca kendi işinizin olması pozitif etki yaratmış bence.


  • @ilkerkaynar90 Merhaba vizeniz hayırlı olsun şimdiden iyi tatiler 🍀 Bende de 1 schengen mevcut damga olan ülkeler İtalya, Almanya ve Fransa. Almanya gezimde Prag ve Hollanda'ya da gittim ds 160 formuna eklemeli miyim bu iki ülkeyi emin olamadım pasaportta damga olmadığı için

  • ⭐⭐

    @dilaradrk o alanda son 5 sene içerisinde ziyaret ettiğiniz ülkeleri sorduğu için eklenmenizde bir sakınca yok.


  • @dilaradrk, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @ilkerkaynar90 Merhaba vizeniz hayırlı olsun şimdiden iyi tatiler 🍀 Bende de 1 schengen mevcut damga olan ülkeler İtalya, Almanya ve Fransa. Almanya gezimde Prag ve Hollanda'ya da gittim ds 160 formuna eklemeli miyim bu iki ülkeyi emin olamadım pasaportta damga olmadığı için

    Merhaba dilara hanım çok teşekkür ediyorum. Kesinlikle ekleyin schengen bölgesine girişten sonra zaten sınır yok siz gezdiğiniz heryeri mutlaka ekleyin. En fazla nerelere gittiniz diyecek sizde ds160 da yazıldığı gibi söylerseniz problem olmayacaktır.


  • @ilkerkaynar90 Çok teşekkürler bilgi için


  • @tufank Teşekkürler Tufan bey ekleyeceğim

  • ⭐⭐

    Vizenin verilip verilmeyeceği; DS-160 formunun submit edilip değerlendirilmesi ile belli olduğu, mülakatın aslında bir formalite olduğu tezi daha da güçlendi bende. Mülakat, sanırım sonucu DS-160 formuyla net belirlen(e)meyen kişiler için, ki bu da sanırım 10-20% civarındadır, işlev kazanıyor. Onun dışında ret ya da kabul edilecek başvurular mülakattan önce netleşiyor belli ki.
    Eşim ve kızımın mülakatı vardı perşembe günü, tek soru sorulmuş. O da formaliteydi sanırım, "seyahati kiminle yapacaksınız?".

    Ama dışarıda bekleyen benim için komik olay, sağa sola direktif veren, "karşı kaldırıma geçin, burada durmayın", "fotoğraf, video çekmeyin" vs vs diyen güvenlik personelinin (ki işleri gereği gayet normal) yukarıdan aşağı inip, direkt konsolosluğun içine dalan 6-7 köpek sürüsünden kaçışmalarıydı. Hele ki yanımda duran bir amcanın "la köpek köpek sadece, keleş değil" demeseydi 🙂 🙂


  • merhaba vize görüşmesi ile ilgili birkaç sorum var, daha önce deneyimleyen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

    eşimizle beraber gittiğimizde ikimize de bir kişi mi soru soruyor yoksa ayrı ayrı kişilerle mi görüşüyoruz?
    orada çalışan memurlar yani bizimle görüşme yapacak kişiler türkçe biliyorlar mı? türkçe olarak yapabiliyor muyuz mülakatı? olur da heyecanla ingilizce sorulanları anlamayıp yanlış cevaplarsak diye soruyorum 😕

  • ⭐⭐

    @aysenalkan birlikte gittiğiniz, tabi grup olarak, yani randevuyu birlikte aldığınız kişiler için aynı kişi ile görüşmeyi yapıyorsunuz.
    görüşme yaptığınız tüm konsolosluk yetkilileri de gayet iyi Türkçe biliyorlar. görüşmeyi isterseniz İngilizce, isterseniz aynı kişi ile Türkçe yapabilir, hatta İngilizce başlayıp, Türkçe devam edebilirsiniz.


  • Görevli: Ne yapacaksınız amerikada
    Ben: Bir kaç şehri gezeceğim.
    Görevli: İyi yolculuklar 🙂

    Ne yazık ki çok mutlu olamadım çünkü 2023 Green Card talihlisiydim fakat konsolosluk mülakat vermediği için Green card'ı alamadım.
    2023 haziranda başvurup Aralık da aldım vizeyi 2024 mart bitecek hala gitmedim amerikaya 🙂 Standard 10 yıllık vize zaten.
    Sonrasında bir çok rivayet vardı Green card çıkanlara vermiyorlar turist vizesi felan diye ama gayette kısa bir görüşme ile aldım.
    Zaten diğer tecrübeler herkesle aynı.
    Forum yöneticilerine ayrica @gucarslan Bey'e Green card süreci için desteklerinden dolayı teşekkürler.


  • @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @aysenalkan birlikte gittiğiniz, tabi grup olarak, yani randevuyu birlikte aldığınız kişiler için aynı kişi ile görüşmeyi yapıyorsunuz.
    görüşme yaptığınız tüm konsolosluk yetkilileri de gayet iyi Türkçe biliyorlar. görüşmeyi isterseniz İngilizce, isterseniz aynı kişi ile Türkçe yapabilir, hatta İngilizce başlayıp, Türkçe devam edebilirsiniz.

    teşekkür ederim. eşimle gideceğim onun ingilizcesi daha iyidir benden 🙂 beraber gireriz o ingilizce ben türkçe konuşurum :). içim rahatladı.


  • @SUAT-GUNAY buyuk ihtimal ds160 submit edildiginde yapay zeka(yada algoritma) puan veriyordur,sorular ona gore geliyordur.

    Vize memurunun bunu sallamama hakki da var tabi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum