(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@yolculukzamanigeldi Yeniden form doldurup başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bir kez imzalanan DS-160 formlarında değişiklik yapmak veya Ceac üzerinden görüntülemek mümkün değildir.
-
@sonateray yetişir büyük ihtimalle.Talimat maili geldikten sonra ,pasaportu gönderdiğinizde 2-3 hafta da yoğunluğa göre vize basıyorlar.
-
Merhaba ,Ben tek başıma İltica başvurusu yaptıktan sonra hali hazırda turist vizesi olan eşim (turist vizesini beraber aldık) "eşimin 1 kez giriş çıkışı var ABD ye " Türkiye’den Amerikaya kısa süreli beni ziyarete gelebilir mi ? Kapıda gümrük memuru benim iltica ettiğimi görüp eşimin girişine izin vermeyip vizesini iptal eder mi ? Böyle bir tecrübesi ya da duyumu olan var mı ?
-
@koray__1158 Haklı gerekçeniz yoksa iltica başvurusu ile kendinizin ve eşinizin geleceğini tehlikeye atmanızı tavsiye etmem (Kabul oranı %26). Eşinizin girişi potansiyel göçmenlikten ötürü reddedilirse muhtemelen vizesi de tehlikeye girecektir. Zira sizin USCIS üzerinden dosyanız açıldıktan sonra CBP bu dosyanın varlığını görecek; ancak işlemler "confidential" olduğu için içeriğine erişim sağlayamayacaktır.
-
Cevabınız için teşekkür ederim . Açıkçası ABD için ölüyor bitiyor durumda değilim .Ama şu an da gidip düzen kurabileceğim , dil sorunu yaşamayacağım tek ülke ABD gibi duruyor . İltica için gerçekten o kadar haklı gerekçem var ki dosyama TRUMP baksa bile onay verebilir :) . CBP her ne kadar içeriğini göremese de dosyanın varlığını görüyorsa dediğiniz gibi çok yüksek oranda eşimin girişine izin verilmeyip vizesi de iptal edilecektir. Beraber gitmekle alakalı yeni bir plan yapmak gerekiyor . Özellikle sizin CBP nin dosyanın varlığını görebildiği konsuunda verdiğiniz bilgi çok değerli benim için. Çok teşekkür ederim .@EasternStar
-
@koray__1158 CBP, USCIS Homeland Security'ye bağlı kurumlardır, dolayısıyla aralarında bilgi alışverişi hızlıca gerçekleşir. İltica başvurunuz gerçekleşince size bir "tebligat" gönderilecek, zaten statünüzü de o tebligat sağlayacak, süreç boyunca dosyanızda yer alan veriler mahkeme aşamasına gelmediği sürece siz, avukatınız ve ilgili USCIS görevlileri arasında kalacak.
Eşinizin durumu ile ilgili net bir şey söyleyemem ama bahsettiğiniz risklerin bulunduğunu bilmenizi isterim.
-
@koray__1158 hocam iltica ederseniz trye geri dönemezsiniz bu bir.
ikincisi vatandaşlığı aldıktan sonra bile geri dönmeniz sıkıntı bu iki.
sizden sonra ailenizin vize alması gayet zorlaşacaktır. Akrabalarda dahil buna.bunları bilin de.
-
@charon @koray__1158 yakınlarınız vize alamaz diye bir durum yok bir çok kişi var iltica başvurusu içerde olup aile üyeleri ve akrabalarının sorunsuz vize aldığı
-
@charon evet bu durumların bende çok iyi bir şekilde araştırdım ve farkındayım . Yine de bilgilendirmeniz için teşekkür ederim :)
-
@Emre-Kurtulmuş İltica başvurusuna dahil olabilecek 1. derece yakınlarda sıkıntı (eş-çocuk) oluyor Emre Hocam. Anne/baba/kardeş için ise öyle bir sorun fazlaca gündeme gelmiyor.
-
Merhaba,
Annem ve kardesim icin turist vizesi basvurusunda bulunduk. Annem ogretmen uzun yillardir calisiyor ve yesil pasaportu var. Gecmis yillarda Almanya, Italya gibi avrupa ulkelerine seyahat etti. Kardesim suan universite son sinif ogrencisi ve bekar. Kendisi de daha once avrupa da bulundu, gecen sene 8 9 balkan ulkesini ziyaret ettiler. Ben uzun yillardir amerika da yasiyorum, yesil kartim var ve DS formlarini ben doldurdum. Mulakat alirken grup olarak isaretledim beraber girmeleri icin. Sorum
- Forumda okudugum tecrubelerden anladigim bekar ve genc olmak olumsuz olabiliyor ama vizesi onaylanan cogu kisi de var. Kardesimin annem ile beraber mulakata girmesi sizce sorun yaratir mi? Mulakat tarihlerini ayirmali miyim? Bunu sistem de nasil yapabilirim?
Turist vizesi mulakat surelerinin bu kadar uzun ve zor olabilecegini bilmeden gidis donus biletini almistik ve one almak icin bu forum da belirtilen kisiye odeme yaparak one almaya calisacagim ama mulakata grup olarak mi girsinler yoksa ayri ayri mi, alma ihtimalleri ne oldugunu bilemedigimden sizlere danismak istedim. Tesekkurler.
-
Merhaba bir sorum olacak
Daha önce kendim ABD vizesi aldım. Şimdi Anneme ve kardeşime almak istiyorum. Annemin pasaport süresinin bitmesine 2 yıl kaldı (bu problem olur mu bilemedim) Kendisi emekli, ds160 formuna 3 kişi beraber gideceğiz diye belirttim (kendisinin doğum günü sebep olarak)
- Pasaport süresi vize almasına engel olur mu?
- daha önce 2 schengen vizesi aldı (Hırvatistan)
Teşekkürler
-
@mertsongultekin 6 aydan uzun süre geçerli bir pasaport vize almak için yeterlidir. Amerika turist vizelerini genelde 10 yıllık veriyor. Pasaportun süresi bitince bile, Amerika'ya seyahat ederken geçerli pasaportunuzla birlikte geçerli olmayan ancak içinde vize bulunan pasaportunuz ile seyahat edebilirsiniz.
-
@Hope-Breaker çok teşekkürler
-
Merhaba. Tam olarak konu başlığı aradım fakat bulamadım. Amerikaya B1/B2 turist vizesiyle girişlerde nispeten daha rahat olup fazla sorgulayıcı olmayan eyalet ve şehirler nereler olabilir? özellikle Houston gibi daha çok kaçak göçmenlerin giriş yaptığı yerlerin turist vizesiyle girişlerde daha sorgulayıcı olabileceklerini düşünüyorum.
-
@steward59 Miami. Turistin çok girdiği havalimanı diye de özetleyebiliriz.Deneyimler o yönde.
-
@selamibasaran teşekkürler hocam
-
@steward59 Miami , New York , Los Angeles , Las Vegas gibi turistik sehirler daha rahat oluyor genelde .
-
B1/B2 vizesi ile LAX (Los Angeles) şimdiye kadar ki en kolay giriş yaptığımız havalimanı, hatta son iki girişimizde TC pasaportu ile elektronik kiosk’dan pasaportumuzu okutarak geçtik. Kiosk’un verdiği fişi pasaportumuzun arasına koyduk olası sorgulamada ibraz etmek için, herhangi bir soruya maruz kalmadan ve memur ile muhattap olmadan geçtik kontrolden 👍
-
L lumos bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar yarın mulakatım var. İngilizce bilmiyorum desem daha iyi. İngilizce bilmeyen biri olarak mulakata nasil baslanmalı sizce? Hemen karsi taraf birsey demeden Türkçe devam edebilir miyiz diyeyim?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum