(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
-
@Dilocrom Premium proses yapmadık, normal başvuru. 4k peşinat +6k da dosya Uscis'e yollanmadan önce.
-
@Müberra-Dikici, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
@Dilocrom Premium proses yapmadık, normal başvuru. 4k peşinat +6k da dosya Uscis'e yollanmadan önce.
Tekrardan sizler için hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Saygılar
-
Değerli Arkadaşlar,
Bugün adı geçen kişi benimle irtibata geçerek kendisini aramamı istedi, yaklaşık 1 saat telefonda görüştük. Bu durum gıyabında yaptığımız görüşmelerden sonra benim için de iyi oldu, zira acaba istemeden iftiraya mı sebep oldum diyerek düşünüyor ve kendimi kötü hissediyordum. Baktığınız zaman 2 ay öncesinde bir gece vakti, forum kullanıcılarımızdan birine verdiğim yanıt, havada kalmış ve içi doldurulmamıştı. Bu da sözlerimin başka yöne çarpıtılmasına yol açabilirdi.
Sonraki iletilerde kendimi ifade etmeye çalışsam da sanki bir tek iş danışmanını kötülüyormuşum gibi bir algı oluşmuş. Beyfendiye sözlerimin onun şahsıyla ilgili olmadığını, iş konusundaki danışmanlığıyla ilgili tek kelam etmediğimi, sitemimin buraya yerleşmeye karar veren kişilerin insani ihtiyaçları için alınan ve verilen emeğe göre fazla ücret talep edilen şahsi danışmanlıkla ilgili olduğunu ilettim.
O da bana yaptığı işle ilgili olarak bilgi verdikten sonra mesajlarımı incelediğini, onun hakkında karalama kampanyası yapmasam bile sözlerimin her yöne çekilebileceğini, kendisinin adı bir şekilde dolandırıcılığa karışmış hiç kimse ile muhatap olmadığını, bu konuda çok dikkatli olduğunu, bir çok aileye E-2 ve EB-3 için yardımcı olduğunu, son zamanlarda danışmanlık vereceği kişileri daha dikkatli seçtiğini, 1-2 kez yaptığı şahsi danışmanlık işini de artık çok gerekmedikçe yapmayacağını söyledi. Benim eleştirdiğim ücreti de yaşadığı bölgede emlakçıların ev kiralamak isteyenlere yardımcı olmadığı için 1-2 günlük mesaisi karşılığında aldığında dile getirdi. Söylediği ücret Florida'da talep edilenlerden çok çok düşük ve neredeyse yukarıda bahsettiğimiz seviyelere yakındı.
Eğer kendisini üzecek bir şeye sebebiyet verdiysem hakkını helal etmesini ve ABD'ye yerleşmeye karar veren Türk vatandaşları için şahsi danışmanlık için ücret almamasını, eğer birisi illa da havaalanından alınmak istiyorsa veya bir yere giderken refakat edilmek istiyorsa bu işi paraya ihtiyacı olan bir başka Türk'e Uber ücreti üzerinden havale etmesini istedim. Sağolsun, hakkını helal etti, şahsi danışmanlık konusunda da gelmek isteyen insanları araba kiralamaya sevk ettiğini, dil bilenleri de kirayalabilecekleri uygun evlere yönelttiğini dile getirdi. En kısa sürede yüz yüze görüşmek üzere sözleşerek telefonu kapattık.
Bu noktada da iletişimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Eğer o kendinden emin olup kendisini aramasını istemeseydi beni başarısını kıskanan ve ona yersiz iftiralar atan birisi olarak görecekti, ben de kendimden emin olup aramasaydım onu ABD'ye yerleşmeye gelenlerden fazla ücret talep eden bir şahsi danışman olarak görecektim.
Daha önceki iletilerimde söylediğim gibi; forum kullanabilen kişilerin ABD'ye yerleşmek için danışmanlığa ihtiyaçları yoktur, Kuracağınız işletmede bir danışmana ihtiyacınız varsa da (bence olacak) bu danışmanlığı, iş danışmanlığı işini meslek edinmiş, ne yaptığını bilen ve referansı olan kişilerden tedarik etmelisiniz. Bunun kararını da kendiniz vermelisiniz.
-
oncelikle herkese merhaba
@EasternStar , samimiyetin ve sagduyulu davranisin icin tesekkur ederim...
evet , konustuklarimizda fazlasi var eksigi yok durust davranisin icin de ayrica tesekkur ederim
benim hakkinda bilgi almak isteyen projelerini yonettigim kisilerden bilgi alabilir,yanlisim varsa da ozur dilemesini bilenlerdenim
karakterim geregi icinde olmadigim denemedigim veya yakindakilerimin tecrube etmedigi, guvenmedigim projeleri insanlara sunan danisman degilim
4 tane L-1 , 5 tane E-2 almis danismanim , subat ayinda 4 tane daha E2 ve 2 tane L-1 dosyam iceri verilecek
sadece sunu unutmayin, ben yanlis yapan birisi olsam bu kadar avukat benimle calismak neden istesin? neden riske girsin ?
para hep ikinci planda oldu ama bende danisanlarimin samimi,guvenilir ve dost olmasini bekliyorum
menfaat cikar iliskisi degil GURBET DOSTLUGU yapilacak bu dusunce yapisinda insanlar olmaliyiz
beni sevmeyebilirsiniz ama saygi cercevesinde herkese yardimci olmaya calistim calisiyorum
iletisim bilgilerim heryerde var .her mesaja hizli cevap verdim cunku sizin yolunuzdan ben de gectim, hayalleri biliyorum
yasim 50 olacak , ALNIM AK basim dik,..kendimi bildigim icin de hakkimi savunma yolunda arkadasa mesaj yazdim sagolsun dondu hemen
yazilan yaziyida turkiye de olan bir danisanim gonderdi yeni haberim olduelimden geldigince foruma girerek sorulan sorulara objektif olarak cevap vermeye calisicam
herkese selamlar saygilar -
Günaydınlar
@EasternStar ve @en-trade bende güzel bir bağlantıya vesile olduğumu hissettim. Güzel mesajlarınızı okuyunca sizler adına sevindim.
Cümleten hayırlı işleriniz, başarılarınız daim olsun.
-
Herkese merhaba, bu yaz turist vizesiyle abd ye gidip , orada öğrenci veya e2 ye aos yapıp kalmayı düşünüyorum.
Amerikadayken e2 statüsüne geçişte gösterdiğimiz tutar ortalama ne kadar olmalı , türkiyeden 100k gösteremeyeceğim için düşük bütçeli alternatif olarak statü değişikliği düşünüyorum.
Birde normal e2 vizesinde eşin çalışma izni olduğunu biliyorum statü değişikliğinde bu durum söz konusu mu?
Son olarak incelemelerimde e2 statüsünde kendi şirketinde sadece yönetici pozisyonunda çalışabileceğin yani yanında eleman çalıştırman gerektiği belirtilmiş. Bazı yerlerde kendi işini kendin yapabilirsin diye belirtilmiş. Örnek olarak bir foodtruck aldım kendim çalıştırabilirmiyim ? yada dükkan açtım kendim çalıştırabilirmiyim ?Çok teşekkürler şimdiden -
Merhaba. Abd den başvuruda 100 bin dolar gibi bir zorunluluk yok. Geçen gün avukat Muhammed Üzüm bir E2 onayı paylaştı 23bin dolar ile alınmış bir E2 statü değişikliği. Alan kişiyi de tanıyorum yakınen. Kendileri bile şaşırdı. Burada iş ve onun için yetecek bir yatırım CoS için yeterlidir.
Çalışma konusunda avukatlar çalışamazsınız falan diyeceklerdir ama herkes çalışıyor bir şekilde merak etmeyin.
-
@ata_ksk Son sorularınıza net yanıt vermem için burada tır ehliyeti alıp kendi tırını sürerek çalışan bir kişinin başvuru sonucunu bekliyorum. Yazılı olan E-2 kurallarına göre; örneğin bir pastane sahibi kasada oturup envanter ve hesap işlemlerine bakabilir ama üzerine önlük giyip pasta yapamaz. Buna göre tır sahibi olup E-2 statüsü olan birisi kendi CDL ehliyeti ile direksiyonun başına geçip 1099 ile kendine maaş ödeyemez. Bu kural elbette harfiyle uygulanmıyor; ama tedbirli olmakta fayda var.
Ben kendi E-2 onayımı 1 kişiyi 1099 ve 1 kişiyi de W-2 ile çalıştırarak aldım. Bir süre bu şekilde çalışacağız, statü sahibi şirket geliri haricinde gelir sahibi olmayacak.
-
@denizci10 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
-
@EasternStar Bilgi için çok teşekkür ederim .Benim işim e ticaret . Bir ofis tutup ürünleri paketleyip kargoya teslim etmem yetiyor kaldı ki ürünler paketli geliyor sadece kargo etiketi yazdırıp kargoya teslim ederek işimi halledebiliyorum.
-
@ata_ksk rica ederim. Kolay gelsin.
-
@ata_ksk İşin niteliğine göre düşük ücretli ve tam zamanlı bir W2 çalışanı yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Eğer kargo şirketine teslim etmek yerine "fulfilment" için bir depo ile anlaşırsanız, bununla ilgili sözleşmeleri ve ödemeleri de dosyanıza ekleyerek dolaylı istihdama katkı sağladığınızı ispat edersiniz.
Kolay gelsin.
-
Merhaba aklıma takıldığı için buraya sormak istedim elbette bilen arkadaşlar olucaktır. Benim babam pasta ustalığı olarak ustalık belgesine sahip. Yaklaşık 2 yıl kendi pastahanesini işletti Türkiye'de. 30 sene de çalışma geçmişi var bu konu hakkında. Annem de babam kadar bilgili dükkan işletmek konusunda. İşin özeti Pastahane ile E2 mümkünmü bunun yatırım bedeli ne olur ve bu işe karar verdiğimizde mekan kendimiz mi açmalıyız devir mi almalıyız bu iş nasıl ilerler. Ek olarak şahsım adına ben B1 seviyesinde bir ingilizceye sahibim. Kardeşim A2 seviyesinde Anne ve Babam ise İngilizceyi kesinlikle bilmiyorlar. Dil bilmemeleri E2 sürecini ne derece sarsar veya bu işe nerden başlamalı bilgisi olan aktarabilirse sevinirim. Saygılarımla.
-
@Ekto-Oktan Evvela, E-2 vizeleri Türkiye'den konsolosluğa vize başvurusu yoluyla veya ABD'den (eğer ABD'ye legal olarak girmenizi sağlayacak vizeniz varsa) statü değişikliği yöntemiyle alınabilmektedir.
Türkiye'den başvuru yapılması durumunda işletme sahibi mülakata katılacak, İngilizce olarak sorgulanacaktır. Eğer bu kişi daha önce ABD'ye gelmemişse, hali hazırda dükkan da devralsa, sıfırdan bir dükkan kiralayıp kendi işletmesine de çevirse, bunu nasıl yapabildiği, ABD'de kimin neden yardımcı olduğuna ilişkin sorular sorulacaktır. Ayrıca ABD'de banka hesabı olmadan bu işlemlerin gerçekleşmesi de mümkün değildir. Banka hesabı açmak için ABD'de bulunmanız ve geçerli bir adres beyan etmeniz gerekir (Bunun için bazı yöntemler var, imkansız değil ama asla tavsiye etmiyorum). Sözün özü ABD'ye gelmeden E-2 vizesini alma ihtimaliniz çok düşük.
ABD'ye geldikten sonra; eğer statü değişikliği yapacaksanız çok hızlıca hareket etmeniz lazım, eğer Türkiye'ye geri dönüp vize başvurusu yapacaksanız da hızlı hareket etmeniz lazım zira 6 ay zamanınız var. Bu sebeple hazır kurulu işletme devralmak zaman kazandıracaktır. ABD içerisinden yapılacak başvurularda İngilizce, ustalık, kalfalık vs gibi belgeler istenmemektedir. Bunlar ancak ileride EB-3 için AoS yapılırsa önem kazanır.
Bir diğer mevzu, E-2 vizesi başvuranın eşini ve 21 yaş altı çocuklarını kapsamaktadır. ABD yasalarına göre 20 yaşını tamamlamış kişi 21 yaşında kabul edilir. Eşler E-2S, çocuklar ise E-2Y statüsünü alabilirler. Eşlere SSN ve çalışma izni verilirken çocuklara verilmez.
Yatırım bedeli için bir şey diyemem bizbuysell gibi yerlerden bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.
-
@EasternStar Ben Şimdi 16 Haziran 2004 Doğumluyum Bu Haziranda 20 Olacağım Bu Benim Ailemin E2'sinden faydalanamayacağım Anlamına Mı Geliyor?
Onun Haricinde ABD'ye girmenin gerekli olduğundan bahsetmişsiniz inceleme ve iş fikri için. Fakat babam benim ingilizce bilmiyor hiçbir şeyden anlamaz. Ben zaten yaşım genç olduğu ve çalışmadığım için turist vizesini zaten hayatta alamam. Yani bu adam diyelim ABD'ye gitti olmayan dili ile bu işi nası organize edicek nasıl bulucak buldu diyelim bu yatırım nasıl ayarlanıcak. Bunlar hep bir süreç bu süreçlere kim yardımcı oluyor veya avukat ile mi çalışmak lazım.
Mesela hazır kiralık dükkanın zaman kazandırıcağından pekala bahsetmişsiniz hocam. Yani bu dükkanı nasıl bulacağız örnek veriyorum yani nerden bulup kiralayacağız bunu kime soracağız. Türkiye'de örnek veriyorum bu tarz bir ihtiyacımızda açıyoruz sarı siteyi devren satılık pastahane yazdığımızda işimize gelen bir ilanla görüşüp alabiliyoruz. Basit olarak Amerika'da bu iş nasıl yürüyor bu yerler nasıl bulunuyor kim görüşüyor vs vs kafamda deli sorular...
E2'nin ne olduğuna genel hatlarıyla zaten hakimim vize süreci ve kapsamından fakat bu vize nasıl yapılıyor veya hangi teknik yol izleniyor hala onu çözmeye çalışıyorum hocam..
-
@Ekto-Oktan Avukatlar sizin işletme kurma aşamanıza, ticaret sizin bileceğiniz iş olduğu için karışmazlar. Bunu yapan danışmanlardır, zaten bu tarz bir işe de danışmansız girmenizi tavsiye etmem. ABD'de sarı sayfaya benzer siteler var, bunların en ünlüsü bizbuysell, arama motoruna business for sale in the US yazarak başka sitelere de erişebilirsiniz. Genelde her birini bir broker temsil eder, görüşmeleri onlarla yürütürsünüz.
-
@EasternStar Merhaba hocam değerli cevabınız için teşekkür ederim. Evet ufak bir araştırma ile şimdiden bir kaç yer gördüm.
Ek olarak soru olarak şunu soracağım Bir sürü avukatın videosunu izledim E2 Hakkında bir amerikalının veya green cardlının istihdam edilmesinden falan bahsediyorlar bu durum nedir? Mesela E2 İle bir butik pastahane açtığımız zaman bir amerikalıyı istihdam etmek zorundamıyız?
İstihdam sağlamadığımızda E2'yi uzatma aşamasında sorun mu yaşıyoruz.
Ek olarak Yaklaşık 70.000$-80.000$ Arası bir bütçemiz var. İzlediğim avukatların ve forumdaki insanların söylemine göre 100.000$ Altındaki rakamlar ile konsolosluk zorlamak gereksiz doğrudan AOS Yapmak daha mantıklı anladığım kadarıyla.
-
@Ekto-Oktan E-2 başvurusu yapan her işletme işin niteliğine uygun sayıda US person (GC sahibi veya direkt ABD vatandaşı) istihdam etmek zorundadır. Yoksa onay alınmaz.
-
@EasternStar Peki biz ufak bir pastahanede butik bir işletme gibisinden kaç kişi istihdam etmemiz gerekiyor bunun sayısını kim belirliyor neye göre belirleniyor. Yoksa sadece ihtiyacımıza göre mi işci almak zorundayız.
Ek olarak 70.000$-80.000$ Bahsettiğim bütçe ile E2 Mümkün mü AOS Üzerinden yoksa bütçe yetersiz mi bu işin o kısımlarından pek anlamıyorum çünkü
Tekrardan teşekkür ederim...
-
@Ekto-Oktan E-2 yatırımları için belirlenmiş minimum yatırım miktarı yoktur, işin gerçekleşmesine yeter miktarda yatırım yapılması beklenmektedir, 26k ile onay alan da var 500k ile ret alan da. Yine istihdam da bu şekilde, işin gerçekleşmesine yetecek miktarda istihdam gerçekleşmesi beklenir. Güney Florida'da 70-80k ile pastane açamazsınız ama forumda 50k ile başka bir eyalette kafe devralıp E-2sini onaylatan arkadaşımız var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum