Dolar Çıldırdı
-
-
@Ping-PONG Hocam işte o yatırım olmuyor; dövizi bürodan alırsanız daha hesaplı olur, bazı bankalar 10-20k gibi tutarlardan itibaren para kaynağına ilişkin belge isteyebiliyorlar, eğer öyle yüksek bir meblağ alacaksanız döviz bürosunda binde 2'lik kambiyo vergisini ödeyip ödendi belgesini almanızda fayda var.
-
@EasternStar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@Ping-PONG Hocam işte o yatırım olmuyor; dövizi bürodan alırsanız daha hesaplı olur, bazı bankalar 10-20k gibi tutarlardan itibaren para kaynağına ilişkin belge isteyebiliyorlar, eğer öyle yüksek bir meblağ alacaksanız döviz bürosunda binde 2'lik kambiyo vergisini ödeyip ödendi belgesini almanızda fayda var.
Paranın hesaba gelişi resmi. İşi bıraktım. Son resmi bordro ve tazminat 🙃
-
@Ping-PONG Eğer parayı E2 statüsü için kullanmayı düşünüyorsanız, mulaka daha önce para girişi çıkışı olmayan sıfır yeni bir dolar hesabına aktarın ilk elden. Paranın kaynağının kanıtı için çok önemli bir detay bu, avukatımız defalarca uyarmıştı bizi bu sıfır hesap konusunda.
-
@Ping-PONG Onu demek istemedim, illa ki açıklarsınız o durumu, kastettiğim doların elde edilişine dair belge isteyebiliyorlar.
-
@EasternStar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@Ping-PONG Onu demek istemedim, illa ki açıklarsınız o durumu, kastettiğim doların elde edilişine dair belge isteyebiliyorlar.
Hee anladım. Teşekkür ederim
-
$1 = 31.00 TL
-
@MySea eğer hazineden almıyorsan kuru 31 neresi satıyorsa direk al 31.20 usd bozuyorlar şuan
-
-
$1 = 31.15 TL
Yavas ama emin adimlarla ilerliyor. Secimden sonra Reis ucusa hazirlaniyor! :rocket:
-

Bugun özel hazine kurları
-

sizi hüzünlendireyim biraz..
-
@nicky, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

sizi hüzünlendireyim biraz..
Mazide kaldi o guzel gunler... 😩
-
@Müberra-Dikici 0dan hesap acilip 100k aktarildiginda banka sormuyor mu hocam ne ayaksin sen diye?
Irs ile iletisime geciyor banka 10bin ustu deposit yapildiginda. -
@charon
Buna ben cevap vereyim.
TR’de bankaya yuksek miktarda dolar yatirirken bile kaynak istiyorlar. Eger tanidik bir bankaci yok ise buyuk miktarlarda sorun yasama olasiligi yuksek.
Para TR hesabina gectikten sonra sisteme sokmus oluyorsunuz. Ama E2 icin hesaplar incelendiginde bu seferde ABD paranin kaynagini soracak. Bir kac yolla aciklayabilirsiniz fakat olabildigi kadar tutarli olmali bu yollar. Yani evde 100k dolarim vardi bunu hesaba attim gibi bir durumda hem TR’de hem ABD’de sorun yasamak olasi. -
@charon İş Bankası sormadı bize, sorsaydı da ev satışından geldiğini gösterirdik zaten. E2 paranın kaynağının açıklanması için önemli bir detay sıfır hesap.
-
@charon Bu durumda IRS kendi bulabildiği kadarıyla kaynak aramaya başlıyor, bir süre parayı takip ediyor, kara paraya ilişkin bir veri bulamazsa vergi beyanına kadar incelemeyi kesiyor. Eğer para E-2 için kullanılırsa zaten USCIS tüm dokümanları ve gelir kaynaklarını inceliyor.
OECD Kara Para Aklama toplantısında konuyla alakalı brifing veren bir ABD'linin anlatımından aklımda kaldığı kadarını kısaca açıklamaya çalıştım.
-
$1 = 31.25 TL
-
M Murat 4 bu başlıktan bahsetti
-

-
Dunden bugune 10 kurus daha artti.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum