B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@Ferhat-ŞENER tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
-
@Ferhat-ŞENER tebrikler hayırlı olsun
-
@sefa238 tebrikler hayırlı olsun Sefa Bey
-
@tufank
Sizden de yardımlar aldık, Teşekkürler. -
@mesut1905
Çok teşekkürler. Darısı dileyen herkese -
Merhaba 14 Şubat tarihinde annem ve babamın turist vizesi için Ankara'da görüşmeleri vardı.
İkisi de 65 yaş üzeri. O yüzden bu yazım anne ve babası mülakata girecekler için kılavuz olabilir.Bursa'dan gittiğimiz için kendilerine girişe kadar ben eşlik ettim.
Görüşme saat 08:00'deydi ve tam saatinde içeri aldılar.
Yaşlarından dolayı içeride kendilerine hep öncelik vermişler ve görüşmeleri çok kolay geçmiş.İlk girişte DS 160 kontrolü sonrası parmak izine yönlendirilmişler.
Parmak izinde yaşlılıktan dolayı annemin parmakları tam okumamış annem biraz panik yapmış
ortada sürekli bulunan ve yön gösteren görevli hemen müdahale etmiş soğukta beklediğiniz için normal ellerinizi birbirine sürtün ısınsın o zaman okur demiş sonrasında yan bankoya yönlendirmişler. Orada evrak kontrolü yapan sarışın bir kadın ne iş yaptıklarını sormuş.
Eşim ve bende 20 yıllık bankacıyız ve banka emeklisiyiz cevabını vermişler. Kadın biraz şaşkın olarak ikinizde mi 20 yıl demiş.
Annemlerde evet demiş. Biraz not aldıktan sonra pasaportları vermiş ve sıraya geçin sizi çağıracaklar demiş.Bizimkiler tam sıraya geçerken (söylemelerine göre sırada 6-7 kişi varmış) yine ortada bulunan görevli babamın koluna girip
amca sen direk gel bu bankoya diyerek öne almış ve yan bankoda mülakata sokmuş.
Mülakat yapan yabancı birisiymiş ve Türkçesi çok iyi değilmiş.
Direk olarak babama 20 yıl aynı bankamı diye sormuş. (Demek ki ilk bankoda diğer bayanın aldığı notları görüp bu soruyu sordu)
Sonrasına seyahat amacınız nedir dediklerinde turistik olarak cevap vermişler ve vizeniz onaylandı cevabını almışlar...Ben yanlarına seyahat planı için evrakları vs hazırlamıştım ama başka hiçbir soru yöneltmemişler.
-
arkadaslar selam. bu donem icerisinde eylul ayi gidisli 10 gunluk los angeles’a yonelik turist vizesi basvurum olacak. itude cift anadal ogrencisiyim okulumun bitmesine suandan itibaren 1.5 sene var. Gpa’im yuksek(vize basvurusunda onemliymis sanirim) ,yaklasik 2 hafta once 4 ulkelik (macaristan hollanda belcika almanya) bir yurtdisi schengen gezim oldu. Daha oncesinde de 2016’da ingiltere gezim olmustu , ingiliz vizem 6 aylik idi.2011’de de yunanistan’a schengen girisim olmustu ancak cok eski diye belirtip belirtmeme konusunda kararsizim. Amerikada akrabam vs yok , ailemden hicbir sahisin ilticasi veya amerika ile bir ilisigi de yok. Sizlere sorum su, objektif bir gozle sizce vize alma sansim nedir? Bu entrydaki cogu mulakat deneyimlerini vs. okudum, kendime yakin bir tanesini bulamadim acikcasi bu yuzden sizlerin goruslerini merak ediyorum. Saygilarimla
-
Merhaba! ABD vatandaşı ile evlilikten dolayı yeşil kartlıyım, Minnesota'da yaşıyoruz. Türkiye'de yaşayan annem (emekli), babam (emekli) ve kız kardeşimin (22 yaşında üniversite öğrencisi) iki haftalığına bizi ziyarete gelmesini istiyorum. DS-160 formu ve mülakat konusunda sorularım var:
- Hepsi ayrı ayrı mı DS-160 dolduracak? Yoksa tek DS-160 formu ile üçünün başvurusunu da yapabiliyor muyuz?
- Mülakatları ayrı mı olacak yoksa ailecek tek bir mülakata girebiliyorlar mı?
Teşekkürler.
-
@serret her bir aile bireyi için ayrı ayrı DS-160 formu doldurmalısınız. Daha sonra tek bir hesap ile AIS e kayıt olup yeni bir grup randevusu oluşturabilirsiniz ve bu randevu içerisine ilgili aile üyelerini dahil edebilirsiniz.
-
Merhaba, bu sabah girdiğimiz görüşmemizin detaylarını aktarıyorum.
Görevli: daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
Biz(eşim ve ben grup vizesindeydik): hayır gitmedik
G: ne için gidiyorsunuz?
B: seyahat amaçlı
G: Nereye gideceksiniz?
B: miami
G: orada bir tanıdığınız var mı?
B: Amerika'da var fakat miamide değil
G: çocuğunuz var mı?
B: hayır yok
G: Z.U. kim?
B: Kız kardeşim
G: Amerika'da napıyor? Ne zaman gitti?
B: 2023 Mayıs ayında greencard ile eşiyle birlikte oraya taşındılar
G: nerede yaşıyorlar?
B: Atlanta
G: nerede çalışıyor
B: subwayde sandviç aşçısı
G: uzun uzun yazma sonucu malesef vizenizi onaylayamıyorum.. -
@gamzeuslu1 geçmiş olsun
-
@gamzeuslu1 Geçmiş olsun :/ Umarım bir sonraki başvurunuzda onay alırsınız. Kız kardeşinizin ismini siz iletmeden mi söyledi ? DS160 formunda belirtmiştiniz de oradan yola çıkarak mı sordu acaba. Büyük ihtimal tanıdık olması durumuna takıldılar
-
@dilaradrk ben forma yazmıştım tanıdık var mı sorusuna. hem adresini hem isim soyisim bilgisini. Fakat benim de anlayamadığım bir şey oldu, kız kardeşim evli fakat konsolos bana z.u. kim derken kendisinin kızlık soyadını söyledi, ben forma eşinin soyadini yazmıştım ki onu kullanıyor. Acaba bu mu bir sorun teşkil etti bilemiyorum. Kendisi direkt sordu.
Bir de greencard ile gittiği için belki sistemlerinde gorunuyordur diye yalan söylemek istemedim bu sebepten yazdım çünkü formu doldurmadan önce burayı çok inceledim, greencard ile giden 1.derece akrabasını ziyaret edeceğini beyan etmiş insanlar varmış ve onay almışlar -
@gamzeuslu1 amerikaya kadar gidip kardeşinizi görmeyecek misiniz? Seyahat planınızda bunu belirttiniz mi? Yoksa sadece Miami’ye gideceğiz diye mi doldurdunuz formu.
-
Annem vizeyi başarıyla aldı! Görüşme aşağıdaki gibi gerçekleşmiş:
Görevli: Nereye gideceksiniz?
Annem: Oğlum ve gelininin yanına.
Görevli: Kaç çocuğunuz var?
Annem: Bir oğlum var.
Görevli: Kızınız yok mu?
Annem: Hayır, yok.
Görevli: Siz ne iş yapıyorsunuz?
Annem: Emekliyim.
Görevli: Daha önce?
Annem: Hemşire emeklisiyim.
Görevli: Oğlunuz ne iş yapıyor? Nasıl gitti oraya?
Annem: Mühendis. Green Card ile gitti. Size bir yazı yazmıştı (benim hazırladığım davet mektubu kıvamında bir yazı ekinde şirketten aldığım yazı var).
Görevli: Gerek yok.Demiş ve pasaportu alıp vizenin onaylandığı kağıdını vermiş. Annem biraz bocalamış, "Şimdi ne yapacağım?" diye, o da "PTT'den pasaportunuz gelince alacaksınız" demiş. Ve yanında götürdüğü hiçbir evraka bakmamışlar.
-
@fxu, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
Annem vizeyi başarıyla aldı! Görüşme aşağıdaki gibi gerçekleşmiş:
Görevli: Nereye gideceksiniz?
Annem: Oğlum ve gelininin yanına.
Görevli: Kaç çocuğunuz var?
Annem: Bir oğlum var.
Görevli: Kızınız yok mu?
Annem: Hayır, yok.
Görevli: Siz ne iş yapıyorsunuz?
Annem: Emekliyim.
Görevli: Daha önce?
Annem: Hemşire emeklisiyim.
Görevli: Oğlunuz ne iş yapıyor? Nasıl gitti oraya?
Annem: Mühendis. Green Card ile gitti. Size bir yazı yazmıştı (benim hazırladığım davet mektubu kıvamında bir yazı ekinde şirketten aldığım yazı var).
Görevli: Gerek yok.Demiş ve pasaportu alıp vizenin onaylandığı kağıdını vermiş. Annem biraz bocalamış, "Şimdi ne yapacağım?" diye, o da "PTT'den pasaportunuz gelince alacaksınız" demiş. Ve yanında götürdüğü hiçbir evraka bakmamışlar.
Hayırlı olsun.
-
@fxu tebrikler hayırlı olsun
-
Merhabalar bugün sabah 07:30 da İstanbul'da vize randevumuz vardı. Geçen sene DV çekilişi sonuçları sonrası bir turist vizesi almam gerektiğini düşünüyordum. Bu vizeyede ailecek başvurmayı planladık.
Bunun için yeni bir pasaport çıkartarak önce yurt dışı gezileri yapmak istedik. Zira eski pasaportumun süresi bitmek üzereydi zaten ve çocuklarda ve eşimde pasaport yoktu.
Pasaportları çıkarttırdık ve bu arada da randevumu aldım. Fakat randevu tarihine kadar seyahatlerimi gerçekleştiremeyeceğimi öngörünce, bir kaç kere geri çektiğim tarihi , potansiyel gezi tarihlerim sonrasına sık sık kontrole ederek öteledim. Hatta bir gezimde iptal oldu. İsrail'e gezi planlamıştım , karışıklık sebebiyle o gezimi iptal etmek zorunda kaldım.
Kısaca profilimden bahsetmek gerekirse biri ilkokula giden 2 çocuklu bir aileyiz. Gezilerimizi ailecek yaptık.1 tanesi aktif olmak üzere 2 tane şengen vizemiz vardı. Rusya-Yunanistan ve İtalya yurt dışında ziyaret ettiğimiz ülkelerdi. Türkiye içerisinde 10 tane çalışanı olan bir lojistik firmasının ortağıyım. Ve ailecek Rus-Türk vatandaşlığımız var. Formları kendim doldurdum. Randevumuz bugün aslında 10:30 da idi fakat konsolosluk kendisi 07:30 a çekti böyle olunca çocukları okula bırakamadık ve onlarda bizimle beraber geldiler mecbur. Herkesi kendi randevu saatine göre alıyorlar.Güvenlikten geçtikten sonra parmak izi veriyorsunuz ve mülakat sırasında beklemeye başlıyorsunuz.4 pencere vardı ,soldan sağa orta yaşlı gözlüklü hanım efendi, genç kız, kel erkek beyfendi, ve asyalı gözlüklü hanımefendi. Kel beyfendi ret konusunda gördüğüm kadarıyla birinciliği kimseye bırakmaya niyetli değildi. :) O gelmez umarım derken asyalı hanımefendiye düştük.
Konsolos :K Biz : B
-K: Amerikaye ne için gideceksiniz?
-B : Okulların tatil olduğu dönemde hem çocukları gezdirmek için hemde eşimle 10. evlilik yıldönümümüzü kutlamak için gideceğiz.
-K: Çocuğunuz okuyor mu? Nerde okuyor? Devlet mi?
-B : Evet.Devlet okulunda.
-K : Ne zaman vatandaş oldunuz ? (Hem bana hem eşime sordu)
-B : Tarihleri söyledik.
-K : Ne zaman tamamen Türkiyeye geldiniz?
-B : TArihi söyledik.
-Bu arada benim tamamen rus çalışma vizeleriyle dolu pasaportumu inceledi,ve bizim hem rus hem türk pasaportlarımızı inceledi.
-K: Eşiniz ne iş yapıyor hangi okuldan mezun?
B- Eşim cevap verdi. Şu an çalışmadığını söyledi.
-K : Siz ne iş yapıyorsunuz dedi? Kaç kişi çalışıyor diye sordu.
-B : Türkiye içerisinde çalışan lojistik firmam var. 10 kişi çalışıyor dedim.
-K: Rusyaya ithalat ihracat mı yapıyorsunuz dedi.
-B : Hayır istanbul içi ve türkiye içerisinde çalışıyoruz dedim.
-K: Daha önce yurt dışına çıkdınız mı?
-B: Ara tatilde italyayı gezdik dedim.Daha sonra uzunca süre yazdı.Tekrar tekrar her pasaportumuza baktı. Şu an için onaylayamıyorum dedi. Daha sonra tekrar deneyebilirsiniz dedi.
Genel manasıyla kendimdeki eksiğin yetersiz yurt dışı seyahati olduğunu söyleyebilirim. Potansiyel göçmen 214/b maddesinden ret aldık. Durumumda değişiklik olursa tekrar başvurmayı denerim.
Kulak misafiri olduğum bir kaç görüşmede bir hanım efendi çocuklarıyla başvurmuştu.Orta yaşlı gözlüklü konsolos neden ilk gezisinin amerikaya olduğunu sordu ve ret verdi.
Yine aynı konsolos havalimanında bir duty free firmasında koordinatör olan beyfendiye eşinin seyahati olup olmadığını ,2010 yılında seyahati olduğunu söyleyince daha fazla konuşmadan red verdi. Bir tane orta yaşlı teyze gördüm sevinerek çıkıyordu,muhtemelen çocuğu v.s Abd de görmek için gidecek onay aldı.Sonuç itibariyle Eb3 başvuru onay sürecim, dosyamın NVC transfer olması süreçlerine denk gelmediği bir dönemde,durumum değiştiğinde tekrar başvuracağım.
-
geçmişolsun
-
@selamibasaran geçmiş olsun, vize onayı ile biter diye umuyordum. Umarım diğer başvurunuzda kolaylıkla vize alabilirsiniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum