Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @begumm, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @meli siz yeni onay almışsınız

    bence endişelenmeye hiç gerek yok 1-2 ay alıyor welcome letter ancak uzun bekleyen biri vardı aradım forumlarda ve buldum @u2rem welcome letterı 1 yıla ancak gelmiş (aşağı yapıştırdım) neden o kadar uzamış bilmiyorum .. ama sizin daha 1 ay bile olmamış sizinki normal @meli

    EB-2 NIW Category
    Priority Date: 30.08.2021
    I-140 Approved: 04.02.2022
    USCIS to NVC: 07.01.2023(welcome letter)

    Evet malesef benimki tüm inquiry formlarımda sormama rağmen nedenini öğrenemediğim şekilde 11 ay sonra geldi. Her işte bir hayır var deyip bekledik. Normal şartlarda 1-2 ay sonra welcome letterim gelmiş olsaydı muhtemelen Haziran - Temmuz 2022 gibi DQ olup Ocak 2024 de de randevu alabilirdim. 11 aylık gecikme neyseki randevu bekleme arasında kapandı sayılır. Buna da şükür🙏


  • @u2rem geç olsun güç olmasın 🙂 inşallah hayırlısı ile hepimiz alırız vizelerimizi.


  • @begumm, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem geç olsun güç olmasın 🙂 inşallah hayırlısı ile hepimiz alırız vizelerimizi.

    Insallah hocam umarim herkesin gonlunce olur🙏


  • @navalarc Merhaba,
    Size gelen welome lettter da cover sheet zaten sizin göndermeniz gereken evrak listesi. Her belge maddde madde yazıyor. Eğer supporting documents ne derseniz. Ben fayda olursa size kendim neler gönderdim yazayım. Banka dökümleri, tapular, kira sözleşmeleri (bunlar maddi kısım için), eski pasaportlarımızın fotokopileri (giriş çıkış yurtdışı bilgileri görünsün diye). Ben bunları destek dökümanı olarak yolladım gerisi dediğim gibi zaten listeli, adli sicil kaydı arşivli gibi,...
    Bazı arkadaşlar forumda görmüştüm sgk sigorta dökümü, maaş bordrosu vs de koymuştu. Bu kısım size kalmış.
    Adres ise yine mektupta yazıyor birlink veriyor buradan adrese bakın diyor, linke gidince iki adres çıkıyor, USA dışı ekspres kargolar için Virginia (VA) adresine yolluyoruz biz. Ben PTT TUREX ile gönderdim. En uygun olanı yani ucuz olanı ve açıkçası 5.günde ellerindeydi, yılbaşı yoğunluğu olmasına rağmen. Gönderme işini halledene kadar inanın canım çıkmıştı hayatımda ilk defa bir döküman grubunu yurtdışına gönderiyordum, bir dünya para ve yok telefon istiyorlar alıcının vs ki göderilen hükümet posta kutusu anlatamadım bir türlü buradakilere. Neticede alıcıya da kendi telefonumu yazarak dediğim gibi PTT üzerinden gönderdim.
    Siz de eziyet çekmeyin diye tek tek yazdım, kolay gelsin.:)


  • @meli Merhaba,
    Aslında sanırım size bilgi verdiğimi hatırlıyorum bu konuda ama hehalde gözden kaçmış. Mesela bana I-140 onayım sonrası welcome letter iki saat sonra geldi halbuki daha iki saat öncesi avukatım I-140 onayı aldın ama uygun vize olana kadar Date of filing vs gibi current olana kadar NVC welcome letter atmaz demişti. Ardından 2 saat sonra gelince avukatım sunu soyledi. USCIS duyurusunda your case is current or close to current ..... lafına sığınarak uygun vize bulduklarında yani close to current ddurumu, gönderebiliyorlar seninki bu dedi. Yani açıkçası vize varsa açıkta uygun yolluyorlar. @u2rem hocamın da bence böyle bir durumdan vize beklediği için NVC yolllayamamıştır. Ama rutin düzeninde zaten 1-2 aya veya 3-4 aya kadar geliyor bildiğim kadarıyla ekstrem bir durum olmazsa. Kolay gelsin.


  • @u2rem hocam selam. Aslında size ve bu uzun süreçte vizesini almış diğer arkadaşlara kafama takılan birşey sormak istiyorum. Yani bu uzun bekleme sürecini yaşamış arkadaşlara. DQ olduktan sonra interview için bayağı bir süre var geçen. Ve bu vize grubu altındaki hepimiz, veya çoğumuz akademisyeniz. Yani yurtdışına gidiş gelişlerimiz oluyor. En azında benim olacak. Sizlerin böyle durumlarınız olmadı mı. Yani demek istediğim DS260 ı dolduldur ve gönderdik. Bu bekleme süresince bir dolu yere gidip gelebiliriz USA de dahil. Yani formdaki bilgiler değişiyor aslında. Böyle durumunuz oldu mu? Olduysa bunu nasıl bildirdiniz? NEreye bildirdiniz? NVC ye mi? İnterview den önce elçilik göçmen kısmına mail atarak mı? İnterview günü belgeleri toplayn ilk kişiye mi? Veya inteview ı yapan kişiye mi? Aslında sadece update değil, formda hata yapmış da olabiliriz, veya eksik kalmış da olabilir veya dediğim gibi hayatımız da bu sürede farklı lıklar olmuş olabilir DS260 sonrası. Sizler de böyle bir durum oldu mu ve ne yaptınız bu durumda?


  • @Hilal-2 Yok hayır gözümden kaçmadı. ama sizinkinin 2 saat olması daha da meraklandırdı beni. o nedenle diğer arkadaşlara sordum genelde ne kadar sürede maili aldılar diye. teşekkürler.


  • @Hilal-2, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem hocam selam. Aslında size ve bu uzun süreçte vizesini almış diğer arkadaşlara kafama takılan birşey sormak istiyorum. Yani bu uzun bekleme sürecini yaşamış arkadaşlara. DQ olduktan sonra interview için bayağı bir süre var geçen. Ve bu vize grubu altındaki hepimiz, veya çoğumuz akademisyeniz. Yani yurtdışına gidiş gelişlerimiz oluyor. En azında benim olacak. Sizlerin böyle durumlarınız olmadı mı. Yani demek istediğim DS260 ı dolduldur ve gönderdik. Bu bekleme süresince bir dolu yere gidip gelebiliriz USA de dahil. Yani formdaki bilgiler değişiyor aslında. Böyle durumunuz oldu mu? Olduysa bunu nasıl bildirdiniz? NEreye bildirdiniz? NVC ye mi? İnterview den önce elçilik göçmen kısmına mail atarak mı? İnterview günü belgeleri toplayn ilk kişiye mi? Veya inteview ı yapan kişiye mi? Aslında sadece update değil, formda hata yapmış da olabiliriz, veya eksik kalmış da olabilir veya dediğim gibi hayatımız da bu sürede farklı lıklar olmuş olabilir DS260 sonrası. Sizler de böyle bir durum oldu mu ve ne yaptınız bu durumda?

    Hocam benim ds 260 sonrası sanırım 4-5 kez yurtdışına çıkışım oldu, sadece bu süreçte ABD turist vizem olmasına rağmen ABD ye gitmedim avukatım önermemişti. Henüz randevum olmadığı için orada sorarlarsa izah ederim diye düşünüyorum. Bu arada welcome letter ile ilgili I-140 approve olduğum ay (subat 2022) tüm EB vizeler currentdi, ben dosyamın biryerlerde unutulduğunu kaybolduğunu sonradan bulunduğunu düşünüyorum, mantıklı bir açıklaması gerçekten yok.


  • Bu arada şubat ayının son randevusu yarın sanırım, şimdiden kolaylıklar dilerim @yusufçorba


  • @u2rem hocam neden önermedi avukatınız ABD yi merak etttim, sebep olarak ne dedi, ben mesela başvuru sonrası geçem sene konferansa ABD ye gitmiştim.


  • @yusufcorba ben bilmiyordum yarın olduğunu, bol şans hocam.


  • @u2rem yani hocam randevu öncesi gittiğiniz ülkeleri maille bildirmeyeceksiniz, mülakat sırasında consular officer sorarsa mı söyleyeceksiniz?


  • biz sadece listede istenen evrakları (çevirisi ile birlikte) yolladık Fedex kullandık. 1 aya yakın sürede de DQ olmuş.
    yani aşağıdakileri yollamadık:
    "Banka dökümleri, tapular, kira sözleşmeleri (bunlar maddi kısım için), eski pasaportlarımızın fotokopileri (giriş çıkış yurtdışı bilgileri görünsün diye). ..."


  • @Hilal-2 merhaba bende mülakat beklerken 5-6 sefer yurtdışına çıktım. Ama sorulmadı. Sorsalar söylerdim Erasmus falan için gitmiştim. O kadar detaya inmiyor elçilik çalışanları çünkü vakitte yok. Daha belli başlı konuları soruyorlar.
    Benimde ABD turist vizem vardı. Bana da ABD'ye gitmemi önermediler. Potansiyel göçmen olduğun için içeri almayabilirler diye sanırım


  • @TOK Teşekkürler hocam.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar herkese. Süreci Chen ile dewam ediyoruz. Bilgilerim asagida. Kaba taslak 2024 sonu için interview beklemek mantıklı mı sizce, ne dersiniz?

    Priority Date: Jan/05/2023

    I-140 Approved: Jan/05/2023

    USCIS to NVC: N/A

    Documents sent: Nov/17/2023

    Missing documents: N/A

    DQ: Dec/12/2023


  • @prosthodontis Merhaba.. Tahmin etmek zor tabi ama eğer eb2 ise PDniz current değil ama aradaki fark 1buçuk ay. Bir kaç aya current olursunuz. Onun dışında da DQ tarihinize şimdiki koşullara göre 12 (+-3) ay koymak mantıklı gibi. Kısacası o tarihlerde bir interview beklenir bence.

    Bu arada PD ile I-140 onaylanma tarihleri aynı mı? Mümkün değil sanki 🙂


  • @prosthodontis priority date ile approval date ayni olamaz ama


  • @prosthodontis, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Merhabalar herkese. Süreci Chen ile dewam ediyoruz. Bilgilerim asagida. Kaba taslak 2024 sonu için interview beklemek mantıklı mı sizce, ne dersiniz?

    Priority Date: Jan/05/2023

    I-140 Approved: Jan/05/2023

    USCIS to NVC: N/A

    Documents sent: Nov/17/2023

    Missing documents: N/A

    DQ: Dec/12/2023

    Mart 2024 bülteninde 22 Kasım 2022 current, ilerleme nasıl olur bilinmez ama Aralık 2023 ün current olması 1 yıl gibi düşünebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum