DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • Evet çok az da olsa en azından ilerlemiş bu bültenle current olanlara hayırlı olsun


  • @Hilal-2 aslında her çeyrek yılda önemli ilerleme oluyor
    Diğer aylarda küçük küçük gidiyor
    Dinlediğim ve izlediğim yabancı videolara göre çeyrek yıl sonunda verilen vize ve öncesinde öngördükleri vize sayısına göre ilerlemenin boyutunu belirliyorlarmış bu sene
    önceki yıllardaki sayıyı aşma durumuyla karşılaşmamak için


  • @TOK hocam sizin de az kaldi randevuya bu hafta sadece siz varsiniz listeye gore, kolaylikla gecer umarim🙏


  • İyi akşamlar. @TOK ve @u2rem hocalarımızın Pd tarihleri arasında 1 yıl olup interview arasında 1 ay olması current tarihi sebebi ile tam çözemedim ? Aydınlatan olursa çok sevinirim.


  • @meli neden olduğunu bilen yoktur sanırım.


  • NIW'e amerika içinden başvuruan var mı? Amerikada çalışma izni varken buna başvurduğumuzda süreç nasıl ilerliyor?


  • @meli Birçok sebep olabilir. Bunlar; USCIS'in dosya inceleme süresi; inceleme bitince direk kabul etmesi veya ek kanıt talep etmesi; dosyanın file edilme tarihi current ise USCIS'dan NVC'ye transferi ve bunun süresi; burada ücretlerin yatırılması için 1 sene süre var, bu sürenin başvurucu tarafından kullanımı; ücretler yattıktan sonra yine ds-260'ın doldurulması için 1 yıl süre var, yine bu sürenin nasıl kullanıldığı; en sonunda da DQ tarihi (vize görüşmesi bu tarihe göre first in first out veriliyor).


  • @duzmuhendis o zaman da ilk aşama aynı. Yine uscis e NİW categorisi içinde başvuruyorsunuz çoğu bunu avukat ile yapıyor zira kalın bir petition dosyası hazırlanıyor bu kategori için. İş teklifi olmadan kendi kendimize sponsor olmak Eb2 niw kategorisinde olan durum. Ancak ABD içindeki 2.aşama Adjustment of status demek yani consular processing ABD dışı.. Sizin Adjustment pf status oluyor yine de onaylanmış bir başvurunuz olmalı.


  • Arkadaşlar selam,

    sürece Hayman ile devam ediyoruz ve başvuru aşamasındayız. sizde Başvuruyu amerıkadan yapmak mı mantıklı? bu konuda + ve - feedbacklerınız onemlı benım ıcın. tesekkürler şimdiden.


  • @kayaaa bu sanırım sizin durumunuza göre değişiyor. H1b veya benzer bir vize ile US deyseniz oradan başvuru yapmak daha mantıklı. TR ye göre daha az bekleme süresi oluyor.


  • @meli, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    İyi akşamlar. @TOK ve @u2rem hocalarımızın Pd tarihleri arasında 1 yıl olup interview arasında 1 ay olması current tarihi sebebi ile tam çözemedim ? Aydınlatan olursa çok sevinirim.

    Merhabalar bunu birkaç kez yazdım aslında, benim dosyam 2021 Ağustosta oluşturuldu(PD tarihim) ve I 140 ım Şubat 2022 de kabul edildi. Normalde 1-2 ay içinde gelen welcome lettter bana tam 11 ay sonra geldi ve benden dokumanlarımın gönderilmesi I 140 ımın onaylanmasından tam 1 yıl sonra 2023 Şubatta istendi maalesef. Sonrası da benim DQ 18 nisan @TOK hocamın ise 4 Nisan, şubatta 11 Nisan 2023 DQ olanlara kadar randevu verildi benimki Mart ayına kaldı. Tabiki PD tarihi current olmak açısından çok önemli ama randevu DQ tarihine göre veriliyor. Yani isterse bir kişinin diğerinden 3 yıl önce PD si olsun, iki dosyada currentsa önce DQ olan randevu alıyor.


  • @TOK Anladım hocam, umarım en azından dediğiniz gibi olur, önceki yıllarda benzeri bir tablo varsa sanırım bu sene de olur. Bakalım:) Yarın için bol şans, kolay olsun.


  • @Rdem09 İnşallah:)


  • @u2rem Ayrıntılı cevap için teşekkürler. hayırlısı böyleymiş diyelim .


  • @begumm teşekkürler. Peki onaylandıktan sonra adjustment of status için ne kadar bir süre bekleniyor?


  • @duzmuhendis rica ederım. sanirim konsolosluk sürecinden kısa.. Burada o başlıkta bir tartışma forumu olabilir Adjustment of status oraya bakın isterseniz.


  • Biraz uzun olacak belki ama 12 Şubat tarihinde gerçekleşen Ankara vize mülakat deneyimimden ve AP ye (Administrative processing) kalış sürecimden bahsedeyim. Mülakat öncesi gelen mailde diğer evraklardan farklı olarak detaylı CV ve iş teklifi istendi.
    Employment history / CV (Original)/A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications. A CV or resume containing the above information is also acceptable.
    Mülakat günü: 07:30 da konsolosluk önündeydik iki küçük bebeğimiz olduğu için güvenlikten geçirerek bebek arabaları ve bez mama vs olan çantayı içeri sokmamıza izin verdiler. Gerekli tüm belgeleri ve isteyebilecekleri ek tüm kanıtları yanımda götürdüm. Belgelerimizi teslim alan türk yetkili oldukça gergin ve sürekli yanındakilere danışır şekilde evrakları teslim aldı iş teklifi sordu self-sponsor ve EB-2 NIW olduğumu gerekli olmadığını kibarca ifade ettim Yanındakilere sordu gerek olmadığını söylediler geçtik. İngilizce biliyormusunuz dedi ben konuşabileceğimi eşime de yardım edeceğimi söyledim tamam dedi. Tüm belgeleri aldıktan sonra sizin soyisminiz değişti mi diye sordu ben de vukuatlı nüfus kayıt örneğinde bunun belirtildiğini telaffuz ve anlaşılmada güçlük çekildiği için 15 yıl önce anne baba ve tüm kardeşler ailecek değiştirdiğimizi söyledim belirteyim lisans diplomam hariç tüm evraklarda şuanki soyadım yazıyor. Görevli eski soyadımı sordu 2 defa tekrar ve hecelemeden sonra doğrusunu yazabildi. Yanımda soyadı değişikliği mahkeme kağıdı ve ing çevirisi olduğunu vermek istediğimi söylememe rağmen almadı. Sormama rağmen E-devletten aldığım akademisyen olduğumu gösterir belge, maaş bordrosu, banka dökümü vs. evraklarımı almadı ve içimde bir sıkıntıyla biraz bekledikten sonra ailecek gayet güleryüzlü bir şekilde bizi karşılayan konsolos beyin karşısına geçtik bir taraftan ufak bebekleri zapt etmeye çalışıyoruz önce yemin ettik parmak izlerimiz alındı. Sonra işinizi ve akademik alanınızı anlatırmısınız dedi çalıştığım üniversite bölüm ve akademik pozisyonumu söyledim çalıştığım bilimsel alanı anlattım not aldı. Sonra eşime ve bana daha önce evlendiniz mi, daha önce yurt dışında bulundunuz mu (akademik ziyaretler için defalarca çıktığımı ama uzun süre yaşamadığımı söyledim). Sonra açıkçası onay beklerken pasaportlarımızla birlikte sarı bir kağıt vererek AP ye kaldığımızı söyledi aynı gün mail geldi ve aşağıdaki bilgileri 20 gün içerisinde Ankara’ya mail atmamı istediler:
    1-Kişisel bilgiler
    2-Son 15 yıl içinde yaşadığım adresler ve seyahat ettiğim ülkeler
    3-Kardeşlerimle ilgili doğum ölüm isim soyisim bilgileri vs.
    4-İstihdam Geçmişi
    Son on beş yıldaki tüm işverenlere ilişkin aşağıdaki bilgileri sağlayın.
    İşveren Adı:
    Çalışma Tarihleri (aa-gg-yyyy):
    Job Title:
    Job Description:
    Kişisel yorumum:
    1-DS-260 formumda “Other Names Used” kısmına eski soyadımı yazmadığımı farkettim çok geç farkettim mülakata gerekli evrakları yanımda yanımda götürmeme rağmen evrak teslimindeki görevli almadı
    2-Çok ayrıntılı hazırladığım halde CV’mde dosyamda belirttiğim şekilde bir job description yoktu tek bir yerde çalıştığım için sadece şu tarihten itibaren şu üniversitede şu pozisyonda çalışıyorum yazmıştım onun dıışında yaptığım hakemliklere kadar yazmıştım yani CV yi yetersiz bulmuş olabilirler
    Yada tamamen isim benzerliği gibi yaygın bir sebepten ötürü AP ye kalmış olduk umarım tekrar sağlık muayenesi yapmaya gerek kalmadam bir an önce tamamlanır
    Hem tecrübelerimi varsa hatalarımı samimi olarak paylaşmak istedim hem de varsa tavsiyelerinizi almak istedim.


  • @Biyolog Hocam sizinkisi biraz sanssizlik olmus gibi soyadi degisikligine kafayi takmislar o nedenle daha detayli inceleme yapip tekrar interview’a cagirilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bazi insanlar suca bulastiginda soyismi degisikligi yapabiliyo kimlik gizlemek icin bu olasiliktan dolayi detayli analiz yapilmasi gerekebiliyor. Siz her turlu tekrar interview’a cagirilirsiniz sadece surec uzamis oldu


  • @Biyolog Hocam öncelikle tatsız da olsa deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Ve tabi geçmiş olsun, umarım çok kısa sürede AP süreci olumlu sonuçlanır ve yeni hayatınıza başlarsınız.

    Benim asıl dikkatimi çeken şey sizin DQ tarihiniz ve interview tarihiniz oldu. Yanlış yazılmadıysa 4 ayda mülakat gelmiş. Bu da bizim bütün teorilerimizi çöpe attı doğrusu 🙂


  • @Biyolog paylaştığınız için teşekkür ederiz. İnşallah olumlu sonuç alırsınız. *2-Çok ayrıntılı hazırladığım halde CV’mde dosyamda belirttiğim şekilde bir job description yoktu * bu dediğiniz hangi dosya? Niw başvuru dosyası mı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum