B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?
-
Selamlar,
Mevcut turist vizelerimizin iptal olup olmadigini nasil ogrenebiliriz? Zira ucaga alinmadik, konsoloslukla gorusmemizi soyledi guvenlik sirketi. Fakat hicbir sekilde konsolosluga ulasamiyorum. Bilgisi olan var midir
-
@vmature merhaba,
basılı vizelerin kontrolünü sağlayan bir sistem bulunmamakta.abd uçuşlarında çıkış ülkenizdeki yetkili kurum (türkiye'de gözen), cbp ile iletişim kurarak yolcu listesini ve yolcuların vize numaralarını kontrol eder.
cbp, vizesi olsa dahi yolcuların uçağa alınıp alınmayacağı konusunda yetki sahibi olduğundan uygun görmediği yolcuğu uçağa alınmamasını isteyebilir.
yapmanız gereken, mail ile vizenizi aldığınız konsolosluğa vizenizin taranmış haliyle başvurmanızdır.
bol şans dilerim.
-
@gucarslan vize iptalinde herhalukarda ‘revoke’ maili gelir mi yoksa istisna mi? Zira herhangi bir bildirim almadik, bugun konsolosluga da gittim, NIV Istanbul’a mail atmam gerektigini ilettiler, maili de ilettim. Bakalim ne olacak.
-
Sonuçunuzu bizimle de paylaşırmısınız yakından takip ediyor olaçağım konuyu.
-
@vmature "revoke" maili gelşmeyebilir.
gönderdiğiniz mailin cevabını beklemelisiniz. -
@vmature merhaba. hocam son durum ne oldu? nasıl sonuçlandırdınız bu sorunu?
-
@gucarslan bu konuda bilgi sahibisiniz. Size sormak istiyorum
2021 de ABD den çıkış yaptıktan hemen sonra vizemin iptal edildiğine ve 5 yıl yasaklı olduğuma dair bir mail aldım. B2 vizem iptal edilmişti. Ancak pasaportta vizemin olduğu sayfada veya herhangi bir sayfada hiç bir damga kaşe vs yok.
Sormak istediğim, pasaportumun bu haliyle bilet alıp uçağa binmem mümkün mü? Amacım ABD havaalanına indiğim anda iltica başvurusu yapmak. -
@peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz.
sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam.
bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum