Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ExiledArchangel Ben de bir şık eklemek isterim izninizle. Bilgisayar mühendisi ve yazılım proje yöneticisi olarak hatırı sayılır tecrübem var. Uluslar arası geçerliliği olan bir kaç sertifikam var. Bu aşamada OWP nin bana ve benim gibi insanlara katacağı en önemli şey Kanada da çalışıp biraz daha profesyonel, biraz daha global piyasada tecrübedir diye düşünüyorum. OWP yi bu nedenle önemsiyorum.


  • @Yusuf-4 İş bulabiliyorsan elbette çalışırsın. Her yer yazılımcı kodlama yapan ile dolu. 4-5 aylık online kursa katılım yapan herkes yazılımcı - java tester - QA oluyor zaten. Son zamanlarda bayagı sertifikalı yazılımcı cogaldı. Ama iş bulan çok az.
    Göçmenlerin ilk olarak yaptıkları işler Uber, dağıtım, yazılım , kodlama, java tester.
    Birçok tanıdıgım var java tester kursuna gitti 5 ayda sertifika aldı ama iş bulamıyor. Önemli olan iş bulabilmek.
    Genel bir iş bulamama sorunu var ve ayrıca kanada içinde yaşamak zorunda isen konaklama problemi en buyuk sorun.
    Work permit zaten bir şekilde alınıyor önemli olan iş bulup çalışmak. Bizde aldık 3 yıllık çalışma izni ama iş bulamadık geri geldik.
    Bizim gibi onlarca tanıdıgımız ve arkadasımız var aynı durumda olan.
    Çoğu kanada'ya gelenler kendi butcelerinden harcıyor yada uber garsonluk gibi işler yaparak bir sekilde aylık masrafları cıkarmaya çalışıyor.
    Beyaz yaka ofis işleri bulmak çok zor artık. Aşırı göçmen kişi var kanada'da bunun içinde önlemler alınmaya başlanmış. Artık öğrenci olarak gelenlere kısıtlamalar ve kurallar getiriliyor. Eskisi gibi her öğrenciye ve eşine çalışma izni filan verilmeyecekmiş her eyalet için kontenjanlar olacakmıs. Yani sınırlamaları yavas yavas getiriyorlar.


  • @gamsesiz Affınıza sığınarak bir ekleme yapmak istiyorum. Öncelikle sertifika alarak yazılımcı yada tester olunmaz. Bir yazılımcının yada testerin ben oldum çalışabilirim diyebilmesi için minimum 3 yıl zaman gerekir. Sertfika alıp çalışmak o kadar kolay olsa herkes gidip sertifika alıp yazılımcı veya tester olurdu. Zaten ortalık kurs adı altında sertifika satan kurslarla dolu. Bizde Süreç farklı ilerler. Der ki işveren otur bilgisayar başına şu kodu yaz. bilirsen yazarsın bilmezsen yazamazsın. hiç bir kurs o seviyede iğitim veremez. zaman ve tecrübe lazım.ne güzel de olurdu değilmi ve 50 bin tl kursa ver yazılımcı ol :). Yanı demem o ki sertifikanın hiç bir önemi yok. Bana gelince ben 1998 den beri yazılımcıyım. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Uluslar arası seviyede geçerliliği olan ve Kanada tarafından kabul edilen PMP ve PSM eğitimlerim, be eğitim sonuşçalrında aldığım sertifikalar var. Ama bu sertifikaları 2o yıllık bir tecrübe ile destekliyorum. Sadece sertifika işe yaramaz . Bunların Kanada da değer gördüğünü ise İlanlardan biliyorum. PMP ve PSM şartı var. PMP ve PSM kanada da verilemez. ABD merkezlidir. İş bulma konusuna gelince Remote iş bulduk aslında ben ve arkadaşlarım. Bir arkadaşım da Calgari merkezli bir firmada remote iş buldu. Fakat ben remote işlere sıcak bakmıyorum. Benim amacım bir süre Kanada da global seviyede deneyim kazanmak.


  • @Yusuf-4 Dedikleriniz çok doğru ve hepsi ile hem fikirim. Elbette her meslek için pratik ve tecrube önemli bir konu. Hersey sertifika almak veya teorigini ögrenmek ile olmuyor mutlaka belli süre pratikte tecrube edilmesi gerekli iş verende zaten tecrubeli kişiyi tercih eder.
    Problem iş bulmanın çok zor olması.Tabiki bu durum herkesin kendi özelinde. Kimi hemen iş bulur başkası bulamaz. Öznel bir durum ama biz ve tanıdıklarımızın hiçbiri iş bulamadık mecburen geri döndük belki başkası bulmuştur ve kanada'da kalır, Butcesi vardır finans sorunu yoktur gene istedigi gibi yaşar orada. Biz hiçbirini başaramadık ve çalışma iznimiz hatıra olarak elimizde kaldı.
    Ayrıca üç yılın sonunda kalıcı oturum alma konusunu detaylı inceledik ve bizim için imkansız oldugunu da ögrendik yani üç yıl sonra gene turist statusune dönüş olacak. Çoğu kişi için bu durum böyle gene arada istisnalar olur ama ciddi anlamda express entry ile puanlama sisteminde kalıcı oturum almak çok zor puanlar çok yuksek. Bu bir gerçek


  • @gamsesiz Bilişim sektöeütle ilgili naçizane şöyla bir tavsiyeam olabilir. Eğer sertifika alındıysa bir şekilde türkiyede gerekirse bir süre bedavaya çalışıp pratik yapsınlar. belki işler kolaylaşır. Ve haklısınız elbette iş bulmak tamamen kişisel ve öznel bir durum. Ama demek istediğim iş bulurum düşüncesiyle cebinizdeki parayı sertifika kurslarına vermeyin. yazık olur.


  • @Yusuf-4 İş hayatı biraz şans gibi birşey. Ummadıgınız biriyle karşılaşırsınız, iyi bir networka sahip olursunuz birden hayatınız değişir. O nedenle çok takılmıyorum eğitim, sertifika gibi konulara.
    Çok örnekler gördüm hiç bir niteliği olmayan kişilerin şans faktörü ile donanımlı kişilere göre çok daha iyi fırsatlar yakaladıklarını.
    Herkes hayatta kendi zamanını yaşar. Kişi vardır 40 yaşına kadar para kazanamamıştır bu yaştan sonra bir fırsat yakalar hayatının geri kalanını refah icerisinde gecirir ve bu kişinin dogru zamanı budur. Başka kişide 40 yaşına kadar refah bolluk zenginlik içinde yaşamıştır bir negatif durum olur bu yaşından sonra hayatı tersine döner. Onunda dogru zamanı 40 yaşına kadarmış.

    O nedenle hiçbir şey için ne erken nede geç. Herşey tamda olacagı dogru zamanda oluyor her insanın hayatında. Akışta kalmak en güzeli.


  • Benim çalışma iznimde Doğum Yeri Türkiye yazmasına rağmen Doğum Yapılan Şehir kısmına “İran” yazılmıştı bende IMM1436 belgesini doldurarak itiraz etmiştim. Gelişmeler konusunda bilgilendirme yapmak istedim. Ben belgeyi doldurdum ve gerekli evraklarıda ekleyerek(çalışma iznimin orijinali ile birlikte) 4 ocakta Canada Post aracılığıyla izlemeli mektupla Ottawa’daki OSC(Operations Support Center) a gönderdim. 5 ocakta teslim edildi. 29 Ocakta Biyometrik onay ve 30 Ocakta da onay yazısı geldi. Eski çalışma iznimin süresiyle aynı olacak şekilde yeni çalışma izni oluşturulmuş. Muhtemelen 10 güne kadar adresime de gelir. Çalışma izninizde yanlışlık varsa ve yanlışlığın nedenide size o izni veren memur ise süreç bu şekilde ilerliyor.


  • @Fatih-Erol İş buldunuz mu ? Önemli olan iş bulabilmek. Çoğu kişi iş bulamadığı için geri döndü ve dönüyor tıpkı bizim gibi.
    Çalışma izni bir şekilde zaten alınıyor çok önemli durum değil.


  • Daha bulamadım.


  • @gamsesiz Bende de durum tam tersi. iş buldum ama çalışma izni çıkmadı henüz 🙂


  • @Yusuf-4 tebrikler o zaman. Nasıl iş buldunuz ? Hangi sektör ? İmkanları nasıl ?
    Yıllık sözleşmemi yaptınız yoksa spontane hizmet işlerinden bir tanesimi ? ( uber, garsonluk, dağıtım, mağaza satış elemanı gibi )
    Henüz çalışma izni belli olmadan nasıl işe kabul ettiler ? Hangi eyalet ve şehir ?


  • @gamsesiz Ben 20 yıllık yazılımcı ve yazılım proje yöneticisiyim. Bu anlamda çalışılan projeler, tecrübe ve uluslar arası geçerliliği olan iki sınav başarım var. Bulduğum iş ise yazılım geliştirme uzmanı. OWP onaylandığı zaman aktif çalışmaya başlayacağım şeklinde anlaştık. Fakat maalesef owp henüz çıkmadı.


  • @Yusuf-4 Güzel o zaman en azından iş bulmuşsun şanslısın.
    Biz rotayı ingiltereye çevirdik. Talent vize diye bir basvuru türü varmış direkt 5 yıllık oturum izni veriyor ve bu sure sonundada garanti kalıcı oturum izni alıyorsun. Yani kanada'ya göre çok avantajlı bir durum. Kanada'da dedigim gibi biz beklentilerimizi bulamadık, aşırı pahalı ve iş bulma problem ve en önemlisi üç yıl sonunda kalıcı oturum almak imkansız gibi birsey. O nedenle geri döndük ve kafamızda şu an ingiltere planı var.


  • @gamsesiz Aslında hocam kar zarar analizi yaptığın zaman Kanada çok mantıklı gelmiyor maddi açıdan. En azından bilişim sektörü için diyebilirim. Tek avantaj global piyasayı öğrenmek. Kanada da tanıştığım bir çok İngiltere tecrübesi olan arkadaş İngilterenin çok daha doğru olduğunu söyledi. Talent vizeyi ben de araştıracam. Bana davet gönderecek bir çok arkadaş da var İngiltere için. Eğer kayda değer bir şey bulursam araştırmalarımın sonucunda sizinle de paylaşırım.


  • @Yusuf-4 kanada cok avantajlı bir yer değil dedigin gibi. Çok negatif yanı var ve son zamanlarda hayat pahalılıgı ve aşırı göç iyice sıkıntıya sokmuş orayı.
    İngiltere her yönden kanada'dan cok daha iyi gibi. En basitinden lokasyon yakınlıgı ve zaman farkı avantajı. Her gun fazla sayıda uçuş uçak var.


  • Owp onay bekleyen var mi benden başka?


  • @Yusuf-4 Var. 31 Aralıktan beri hiç bir gelişme yok bekliyorum


  • @mrme12 ben de 31 aralıkta başvurdum


  • Benden o kadar.. 30 Aralık basvuru, hala ses yok.. Sanırım sona kalan 3 kisiyiz.. hayırlısı arkadaslar..


  • @cahoca Bizimkiler dosyanın en altında kaldı herhalde


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum