@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
İyi günler millet Amerikan rüyasına devam
-
@Rüştü-Gürbüz hahahah ben her hangi bir yol seçmedim... yine söylerim öyle gidenlere laf sorun değil çünkü hala gitmedim daha :))) ben açıkçası öyle gitmemek için yollar arıyorum... siz yine başka yerden anlamışsınız

-
@debbieLA77, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Rüştü-Gürbüz hahahah ben her hangi bir yol seçmedim... yine söylerim öyle gidenlere laf sorun değil çünkü hala gitmedim daha :))) ben açıkçası öyle gitmemek için yollar arıyorum... siz yine başka yerden anlamışsınız

Günaydınlar,
Affedersiniz ben evrak topluyorum yazınızı yanlış algılamışım
Umarım istediğiniz süreci kolaylıkla halledebilirsiniz. Fikrinizin neyin değiştirdiğini merak etmiştim aslında 
-
@JesusLord, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
İyi günler millet Amerikan rüyasına devam
Size Dünya’ nın en yaşanılası yerlerinden birini bırakıyorum.
Bir benzinlige girdim. Orta yaşlı tatlı bir abla vardı. Baya bir sohbet etmiştik. İstasyonun duvarında kocaman graffiti vardı. “American Dream”

-
@Rüştü-Gürbüz ben aslında evrakları olağan üstü yetenek vizesi için topluyorum :)fikrimi bişey değiştirmedi yani
turist vizesiyle gidersem ilk size haber vericem :))) -
@Ping-PONG Bunun bi alt versiyonu California Dreamin', şarkısı da var hatta

-
@Ping-PONG Şu sıralar Hawaii modundayım

-
@hasnotben Bugünkü istifa kararım akabinde ben de bu moda giricem sanırım, mesleği bırakma kararı aldım ve bugün de işten ayrılıyorum

-
@lawyergirl Hawaii modunda sorun yok bence gir de istifa kararının sebebi nedir

-
@hasnotben Çocukluk hayalim olan avukatlık artık yürümüyor yani evet başarılıyım mesleğimde ama işin iç yüzünü görünce insanın cübbesini bırakıp kaçası geliyor... Ne meslek yapıcam karar vermedim ama tek bildiğim artık avukatlık yapmak istemediğim.....
-
@lawyergirl Hakkında hayırlısı olsun
-
@lawyergirl avukatlığı bırakma ara bulucu olarak yolunu çizmelisin. Çünkü adliye de sen de çok iyi biliyorsun hakimler artık bıktılar ondan mahkeme salonuna gelmeden bu ara bulucu avukatlara gönderiyorlar dosyaları.
-
Günooooo
-
@ayvalik10 arabuluculuk için en az 5 yıllık deneyim lazım. Ben olamıyorum....
-
Bu sene benim 2. başvurum. Geçen sene forumu 120 gün kala felan keşfetmiştim herhalde, önceki yılların konularına baktım herkes çıktı etti yazmış anladığım kadarıyla forumda başvuran epeyce kişiye çıkıyor sandım. Sonra geçen sene sonuçlar bi açıklandı 1 bilemedin 2 kişi kazandım yazmıştı o kadar aktif kişi içerisinden şaşırdım. Herhalde bu kadar kazananın da burada olma sebebi kazandıktan sonra forumu bulmaları.
Birde hatrı sayılır bir kesim var buraları her gün okuyup sohbete hiç dahil olmayan ama o kesmin büyüklüğü konusunda endişelerim var

-
@lawyergirl Türkiye deki yapabileceğin herhangi bir işte aynı zorlukları yaşayacaksın bu sadece senin mesleğine özgü bir şey değil. Sıradan bir bim çalışanı bile üst yetkilisinin tacizine mobbingine maruz kalıyor bu bim çalışanı için de böyle vodafone genel merkezinde çalışan için de böyle
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@hasnotben Bugünkü istifa kararım akabinde ben de bu moda giricem sanırım, mesleği bırakma kararı aldım ve bugün de işten ayrılıyorum

Senin için umarım hayırlısı olur

-
Umarım buradaki tüm gönlü güzel, umutla geleceğini inşa etmeye çalışan insanların hepsine DV2025 şans getirir ve o ''You have been randomly selected'' yazısını görebilirler mayısta

-
@SYTSNGR "Kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme.Hatta bu ben olsam bile.Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın.İnsanlar bir şeyi yapamadıklarında seninde yapamayacağını söylemeye çalışırlar.Eğer bir şeyi istiyorsan git ve onu al" Cok güzel,kaliteli bir filmdir.Umarım hepimiz düşlediğimiz yere kavuşuruz.
-
@Birgariphayat Amin inşallah


Benzer Başlıklar
151
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum