Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mrme12 Bana bugün letter geldi. Darısı başına..

• @melo2024 onay geldi

• @mrme12 nereden uctugunuzun veya tr/kanada disinda nerede yasamis oldugunuzun onemi yok eligibility icin

• @mrme12 Ben yanlış bilgilendirme yapmışım. CL bana gelmemiş. Başvurunun aldığına dair gelen bilgilendirme mailini CL sandım. Daha doğrusu kardeşim burada yaşıyor o yanlış söylemiş. Biyometrik verilere ilişkin gelen bilgilendirmenin CL olduğunu bilmiyormuş. Açıkçası ben tatil ve kayak için geldim böyle bir başvuru yapmayı düşünmüyordum kardeşim ısrar etti. Banka hesabı ve kredi kartı için başvuru yaptım. Ama bu kadar bekleyince de insan çıksın istiyor. Çok olumsuz yazanlar olmuş kesinlikle doğru ama hiçbirşey çabalamadan savaş vermeden olmaz. Evet siz demeden ben söyleyeyim tuzum kuru ama kardeşim 2 sene önce geldi hemde üniversitede MBA yaparak aracıyla yemek dağıtarak bir şekilde geçinmeye çalıştı. Evli ve bir çocuğu var. Pek yardım istemeyen bir çocuk bizim desteğimizi de kısmen kabul etmedi. Şu an bir firmada bölge müdürü, çok kazanmıyor ama tek maaşla geçirebiliyorlar. Burada hayat güzel. Ben biraz bodoslama giricem gerek açık sözlü diyin gerek küstahça deyin. Eğer maaşla çalışan TR de bir iş sahibi değilseniz çok para kazanma ihtimaliniz yoksa daha doğrusu maaşa talim edecekseniz Kanada çok mantıklı. En azından adam gibi yaşıyorsunuz. Ama kendi işiniz varsa birazda iş bilen birisiyseniz TR de para kazanmak daha kolay. Ailesi olana zor ilk 1-2 sene cepten yemeden çok zor onu da söylemek isterim. Burada iş bulmak kolay değil ama bir mesleği olan bu konuda başarılı birisinin iş bulaması çok zor değil. Velhasıl herkese bol şans umarım herşey istediğiniz gibi olur. Kendinize zaman tanıyın ve ailesi olan parasız gelmesin rezil olursunuz.

• @ExiledArchangel Çok doğru tespitler. Tebrik ederim. Bizde ts2023 ile çalışma izni aldık ama iş bulamadık ve orayı terk ettik. Yuksek masraf ve butce istiyor orada yaşamak için maalesef biz yapamadık ve sadece çalışma izni bir hatıra olarak elimizde kaldı. Bütçemizide kısa sürede sıfırladık ve döndük.
    Sizin tespitlerimiz ile aynı yöndeyiz. Çok yüksek paralar kazanma ve çalışarak zengin olma durumları yok orada ancak kira ve geçim masrafları karşılanır. Zaten gelenlerin ana amaçı biran önce pr kalıcı oturum ve pasaportu alıp kanadayı terk etmek oluyor. Artık bu durumda çok zorlaştı. Çoğu kişi para kazanma hevesi ile gelip beklediklerini bulamıyor, kalıcı oturum alamayacaklarını anlıyorlar ve geri dönüyor. Birikimlerinide kısa sürede sıfırlayıp harcayıp bütçelerinide bitiyorlar. Çünkü kiralar yüksek ve dolar bazında ödeniyor.

Geçenlerde yeni kurallar getirmişler öğrenci gelenler için yani iyice vanaları kısmaya gidiyor kanada. Çok göçmen girişi olmuş ve yavas yavas sayıyı azaltma hedefindeler deniliyor. Her öğrenciye artık eskisi gibi çalışma izni verilmeyececek deniliyor ve kalıcı oturum şartları ve puanlarıda çok yüksek. Artık öğrenci olarak gelmekte pek avantajlı değil. Bir sektörün bitişi diyebiliriz bunun için. Talep çok düşer çünkü genelde alt segment basit okullara kayıt ile gelen çok kişi vardı ve bu kısıtlamalar ile bu şekilde gelişlerin önü kapatılıyor.

Sanıyorum ayrıca suni bir rant sektörü olmuştu ve toz pembe, altın tepside umuda yolculuk olarak pazarlanıyordu. Bunların hepsi biteceğe benziyor. Herkes için en iyisi ve hayırlısı olsun.

• 31 Aralık gibi başvurup hala bekleyen var mı? Ben 31 aralık da baş vurdum. hala hiç bir gelişme yok

• @Yusuf-4 31 Aralik ve aynen bekliyorum. Sanırım yukarıda yazan bir arkadaş daha bekliyor. Henüz Correspondence letter gelmedi yaklaşık 1 ay oldu.

• @mrme12 Muhtemelen haftaya sonuçlanır diye düşünüyorum

• Bende, TS2023 başvurumun sonuçlanmasını hala bekliyorum.. Benim gibi bekleyen kaldımı diye sormak istiyorum,

• @Martin-Zokora çok sevindim, hayırlısı olsun ☺

• @ExiledArchangel umarım hızlı ve olumlu gelişir. Confirme geç gelmiş bu durumda. Sonlara doğru çok başvuru olduğundan kaynaklı olabilir. Yine de son kalanlarda sonucun olumsuz olacağını düşünmüyorum.

• İş bulmakla ilgili, birincisi hangi alanda çalışırsak çalışalım nispeten ucuz işçi sayılırız. Bu artı ! Bulamazsınız gibi keskin bir nokta yok. Bulursunuz diye de yok. Herkesin kendi donanımı ve yetenekleri ve emeği doğrultusunda karşısına en hayırlı olanın çıkmasını dilerim. Ayrıca herkes de buralara kadar gelerek ve bekleyerek zaten yaşamın kolay olmadığını görmüştür. Bunlar kişisel yolculuk ve deneyimler. Armut piş ağzıma düş olacak hali yok, çok sefer yazılmış zaten. Buna göre hesabını kitabını herkes yapar ☺️ Bir kere Türklerin direnci, dayanım gücü yüksek, bunu unutmamak lazım ☺

• @melo2024 Evet biraz gecikti. Zaten en nihayetinde ben bu Pazar dönecektim, o vakte kadar bir aksilik olmaz ise onayda gelir umarım. Genelde iki günde gelmiş ama benim ikinci gün haftasonuna denk geliyor. Bakalım hayırlısı.

• Arkadaşlar CL dün gelmişti bugünde onay gelmiş. Mail gelmemişti bir kontrol etmek istedim baktım onaylanmış.. Bekleyen herkese bol şans diliyorum. Yardımcı olan arkadaşlar da teşekkürlerimi iletiyorum. 🙏

• @ExiledArchangel tebrikler, haydi hayırlısı olsun ☺

• @melo2024 Çok teşekkürler.

• @cahoca ben de bekliyorum. Sizin basvuru tarihiniz?

• @Yusuf-4 beklemek önemli değil. Bir şekilde er yada geç zaten veriyorlar work permit çalışma iznini. Önemli olan iş bulabilmek.
    Bizde aldık çalışma izninini ama iş yok iş bulamadık bizim gibi onlarcası yüzlercesi var bildigimiz geri dönen iş bulamayan. Gösterilen anlatılan kanada güzellemelerine çok kanmayın. Çoğu kişi bütçesini gelince sıfırlıyor neticede iş bulamayıncada geri dönüşler başlıyor. Bunları anlatan söyleyen yok. Bütçesi ile ev kiralıyor ikinci el ucuz bi araç alıyor. Sonra bütçe bitip sıfırlanınca iş bulamayınca sessizlik. Geriye dönüş.
    Ayrıca yeni kurallar ve kısıtlamalar getirdiler. Artık mezuniyetten sonra ögrencilere çalışma izni verilmeyecek. Öğrenci eşlerine çalışma izni kaldırılıyor. PR kalıcı oturum almak zorlaştı ve dahada zorlaşıyor. Yeterince göçmen almış kanada ve çok sayıda yabancı var ülkede yavaş yavaş vanaları kısıyorlar artık.

• @Yusuf-4 30 Aralık basvuru, sonrasında hic ses yok.. Kurbanlık koyun gibi bekliyoruz.. 🙂

• @cahoca 31 Aralık başvuru hiç ses yok

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |