DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @ktur Nufus kayit ornegi almak icin adimlara basladiginizda altta secenekler cikiyor. Vukuatli belge (olaylari goster) diye bir secenek var, onu isaretliyorsunuz.


  • @bycanertk
    CV’nizi avukatlık şirketlerine yollarsanız onlar ücretsiz ön değerlerine yapıp size kabul edilip edilmeme durumunu söyler. Ben Chen ile çalıştım bu süreçte. Onlarda kabul edilmezse para iadesi de vardı o dönem. Hala var mı bilmiyorum. Kısaca kabul olmayacak vaka ile uğraşıp kabul oranlarını da düşürmüyorlar. Ben free evaluation yaptırmanızı öneririm


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @meke Merhaba bizim de o şekilde askerlik belgesinde doğum tarihi yanlış. Siz düzelttirebildimiz mi? Nasıl düzelttiriliyor?


  • @pelinoaydin Öncelikle yakındaki bir Askerlik Şubesine gittim ve oradan düzelttirmek istedim ancak 1980 ve öncesi doğumluların bilgilerinin paçal aktarıldığını ve bu tip bilgi farklılıklarının olduğunu öğrendim.
    Dilekçe ile kendi şubeme başvurmam önerildi.
    Bu arada kendileri de askerlik durum belgesi yazdırdı ve orada doğum yeri ve tarihi bilgisi bulunmuyordu. Ben de süreci ilerletebilmek için o belgeyi tercüme ettirdim ve kullandım.
    Kendi askerlik şubeme telefon ile ulaştım, sağolsunlar çok yardımcı oldular. Doğum yerini edevletten teyit edip hemen düzelttiler ancak doğum tarihi alanı kilitli olduğu için dilekçe rica ettiler.
    Dilekçeyi e-posta ile yazıp yolladım ve birkaç gün sonra e-devletten askerlik durumu belgesinden kontrol ettiğimde düzeltilmiş olduğunu gördüm.
    Benzer bir işlem sırasıyla siz de sonuç alabilirsiniz diye umuyorum, kolay gelsin.


  • @dpdemir Çok teşekkürler. Bir de "Criminal Records" var. Eğer herhangi bir tutukalama, hüküm giyme gibi durumları olmadıysa bu belge mevcut olmuyor ve konksoloslukta mülakata götürülmüyor, değil mi? Bir de Police Certificate var çünkü, onu E-devletten alıyoruz adli sicil kaydı olarak, ama Criminal Regards u tam anlayamadığımdan bir danışmak istedim. Tekrar sağolun.


  • Bugün mülakata girecek arkadaşlara başarılar dilerim


  • Ben de buradaki ilk mülakata girecek arkadaşa şimdiden başarılar diliyorum, deneyimlerini de sabırsızlıkla bekliyoruz


  • Herkese merhaba, dosyam EB-1 olsa da bugünkü mülakat tecrübelerimi burada paylaşmak istiyorum.

    Randevumuz Saat 7:45'te idi. Büyükelçiliğin hemen yan sokağına parkettim. Tüm çanta cüzdan elektronik eşyaları arabada bıraktık. Üzerimizde sadece şeffaf çıtçıtlı klasör içerisinde belgeler ve bir tane araba anahtarı vardı. Hava soğuk olduğu için 7:30 büyükelçiliğe gittik, zaten yaklaşık 10 kişilik bir sıra vardı. Sıradakilerin çoğu turist vizesi ve 8 randevusu idi. Güvenlik görevlileri çocuğumuz olduğu için sıranın önüne geçebileceğimizi söyledi ama zaten 7:45 randevusu olduğumuz için sıranın önünde olmamız gerekiyordu. Saat tam 7:45te pasaportumuzu aldılar, ve güvenlik kontrolünden hızlı bir şekilde geçtik.

    İçeri girdiğimizde henüz tam sistemlerini açmamışlardı. Önce sadece pasaportların arkasına barkod yapıştırıldı ve beklenmemiz istendi. Bu aşamada IV ve NIV şeklinde ziyaretçiler de farklı yerlere yönlendiriliyor.

    Sonra Saat 8 gibi bize bir numara verildi, ve ilk sırada olduğumuz için hiç beklemeden belgeleri teslim edeceğimiz bankoya yönlendirildik. Türkçe konuşan biri dosyamızda gerekli belgeleri sırasıyla bizden istedi. Bu belgelerin listesi bir hafta önce zaten email olarak bize gönderilmişti. Pasaportumu değiştirdiğim için onun numarasını güncelledi. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerini ben nüfus müdürlüğünden kaşe imzalı olarak da almıştım. Ama tercihi e-devlet üzerinden çıkan barkodlu çıktılardı. Bizim ufaklık için de benim örneğimin bir kopyasını verdim. DQ olmak için gönderdiğim belgelere ek olarak CV ve iş teklifi istenmişti. İş teklifim olmadığını belirtip şu an çalıştığım uluslararası şirketteki sözleşmemi verdim. Green card için önceden Amerika içerisinde verdiğim adresimin güncel olup olmadığını sordu. Ben değiştirmek istemedim. Mülakatın İngilizce olmasında bir sorun olup olmadığını sordu ve ben de İngilizce istedim.

    Sonrasında asıl görüşmeyi yapacağımız tarafta beklemeye başladık. Beklerken o anki görüşmenin son kısımlarını dinleme fırsatı da bulabildik. Bizden önceki görüşme bittikten bir süre sonra biz çağrıldık. Önce birkaç cevabı tek kelime olan ufak sorular sorulduk. Çoğuna evet dedim zaten soruları hatırlamıyorum bile. Eşime de sadece mesleğini doğrulayacı bir soru soruldu. İş teklifim olup olmadığı konusunda konuştuk ve verdiğim belgeyi görünce devam ettirmedi. NIW var mı diye sordu ve bende hayır EB-1 olarak cevapladım. Kısaca şu an yaptığım işi anlatmamı istedi. Bu sırada bunu bilgisayarda not aldı. Sonra parmak izlerimiz alındı. Geçerli turist vizelerimizi sordu ve onları iptal etti. Bir hafta sonra pasaportların PTT ile geleceğini söyledi. Teşekkür edip ayrıldık.

    Arabaya vardığımızda Saat 9 olmamıştı. Umarım herkes bu şekilde sorunsuz süreci tamamlar.


  • @kelle hayırlı uğurlu olsun... yeni hayatınızda mutluluklar 🙂


  • Hayırlı olsun


  • @kelle hayirli ugurlu olsun cok sevindim sizin adiniza. Icerde ekstra bir odeme talep edilmiyor sanirim. Greenkart ucretleri onaydan sonra online mi odeniyor?


  • @kelle Tebrikler hocam sizin EB1-A kategorisi miydi?


  • @kelle Çok sevindim basit geçmesine ve almanıza. HAyırlı olsun, umarım yeni yaşantınız huzurlu, ve istenildiği gibi geçer ABD de. Kutlarım.


  • @kelle Tebrik eder, Amerika yasaminda basarilar dilerim.


  • @kelle Bu programda is teklifi yada hali hazirda Amerika'da calisiyor olmak mi gerekiyor?


  • Merhaba arkadaslar. @kelle nin sevindirici sonucunu okurken aklima bir soru takildi. Hem ben merak ettim hem de baskalari icin faydali olabilir, Sanirim forumda ki bir cok kisi EB2-NIW basvurusu yapti. USCIS'in sayfasindan temel tanim ve kriterleri asagida ki gibi alintiladim. Bu aciklamalardan:

    • EB1'lerin Amerika'da ya bir universitede calismasi yada ozel sektor dahil diger kurumlarda universitede ki arastirmaci pozisyonuna denk bir pozisyonda calismasi gerekiyor,
    • EB2-NIW'lerin ise boyle bir kisitlamasi yok, herhangi bir pozisyonda calisabiliyor

    sonuclarini cikardim. Bu konuda ne dusunuyorsunuz yada daha detayli bilgi sahibi olan var mi? Bu durumda, daha az kisitlama oldugu (yada olmadigi) icin EB2-NIW daha avantajli bir vize turu mu?

    EB2-NIW:
    Advanced Degree:
    The job you apply for must require an advanced degree and you must possess such a degree or its foreign equivalent (a baccalaureate or foreign equivalent degree plus 5 years of post-baccalaureate, progressive work experience in the field). You must meet any other requirements specified on the labor certification as applicable as of the priority date.

    EB1:
    Outstanding professors and researchers:
    You must demonstrate international recognition for your outstanding achievements in a particular academic field. You must have at least 3 years experience in teaching or research in that academic area. You must be entering the United States in order to pursue tenure or tenure track teaching or a comparable research position at a university, institution of higher education, or private employer.


  • @u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @kelle hayirli ugurlu olsun cok sevindim sizin adiniza. Icerde ekstra bir odeme talep edilmiyor sanirim. Greenkart ucretleri onaydan sonra online mi odeniyor?

    Teşekkürler hocam. Ödeme istenmedi benden.


  • @Hildebrandt, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @kelle Tebrikler hocam sizin EB1-A kategorisi miydi?

    EB1 - Extraordinary Ability kategorisi hocam.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

59
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum