Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @SYTSNGR Evet vardı. Yeşil pasaportumuz vardı. Son 5 yıl içinde birisi yakın zamanlı olmak üzere 5-6 ülke vardı. Bunlardan bir kısmı avrupa ülkesiydi. Bize sormadı ama yandaki vize görevlilerin ilk sorduğu soru daha önce nereye gittiniz olmuştu. Burada okuduklarım kadarıyla birkaç seyahat geçmişinizin olması şansınızı arttırır diye düşünüyorum. Ben olsam pasaportumu güçlendirip öyle başvururdum.


  • @Kaan-Özdemir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    merhaba, yarın istanbulda görüşmem var. Yine birkaç soru sormak istiyorum. Gidiş amacım staj için olacak ama B1/B2 vizesi stajım için geçerli, bunu daha önce de yazmıştım. Ödeme almayacağım için bir sorun gözükmüyor. Gelelim sorularıma.

    DS-160 formu doldururken kalacağım yere olarak üniversitenin adresini vermiştim, şimdi de kalacak yer belirlemedim henüz ama üniversitenin yurdunda kalma ihtimalim var, önümüzdeki ay belli olacak. Bu adres işi ne kadar önemli? Yeni bir form doldurmayı düşünüyorum 2 sebepten. 1. si bua dresi yurdun adresine çevirmek ama kalabileceğime dair onayım yok orada.

    1. sebebi de bu gezinin masraflarını kim karşılıyor kısmı. Öğrenci olduğum için babamın karşıladığını belirtip onun bilgilerini verdim. Şimdi TUBİTAK bu staj için bana burs veriyor. Tamamını karşılamıyor ama %80-90 oranında karşılayacak. Bu durumda "Other Organization" seçip onların bilgisini vermem daha mı iyi olur. Elimde TUBİTAK tarafından yollanmış burs mektubu da var. Vize almam için yazılmış bir şekilde. Bu durumda karşılaycak kişiyi babam olarak bırakıp burs mektubunu mu göstermem daha iyi olur yoksa yeni form doldurup hem yurdu adres olarak eklemem hem de maddi sponsor olarak TUBİTAK'ı göstermem mi daha doğru olur?

    Ödeyecek organizasyonu Tübitak yazdım, yanımda da bir burs mektubu götürdüm. Vizem onaylandı. Mülakat deneyimini de yine yazacağım ilgili başlığa. herkese kolay gelsin


  • @Emre-Kurtulmuş cevap için çok teşekkür ederim. Biz ise tam aksi, yeni açılmış bir şirket, bir an önce işin başına dönülmesi gerek şeklinde düşünürler diye tahmin etmiştik. Ki, öyle de olmak zorunda bizler için çünkü çok müşterimiz olduğu için 15 gün bile işin başından ayrılmak için çok uzun bir surec. İlk yazıma şunu eklemeyi unuttum, ne kadar faydası olur bilemiyorum ama 2023 Şubat ayindan beridir eşimle birlikte internet üzerinden takı satıyoruz.(bunu da acaba görüşmede beyan etmeli miyim? Bir faydasi olur mu sizce?)
    Ve Başta kardeşimin orada bulunduğunu söylemeyecektik ancak yalan söyleyip şüpheli duruma düşmek istemiyoruz çünkü vize görüşmesi sırasında belki de kardeşimin orada olduğunu görüntüleyebilecekler(öyle bir sistemleri var mı bilmiyorum sadece tahmin).


  • @Muhtaradana cevap için çok teşekkür ederim. Biz de öyle düşündük ancak schengen vizesi değil de yeni karar verilen kapı vizeli Yunan adaları da uygun olur mu acaba?


  • @Kaan-Özdemir Hayırlı olsun.


  • @Kaan-Özdemir Vizeniz hayırlı olsun


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Turist vizesinden red alan bir kişi 2 sene boyunca tekrar randevu alamıyor muhabbeti doğru mu bilgisi olan var mı. Ben kısıtlı randevu açılıyor red alanlara diye biliyordum ama yeni red alan bir tanıdığımıza randevu almaya çalıştığında 2 sene boyunca mülakat alamazsınız uyarısı veriyormuş

    B1/B2 Vize Mülakat...... başlıklı konuya da yazacağım ama buraya kısaca yazayım.

    Müşterim 8 Ocak'ta İstanbul'da RED aldı, 9 Ocak'ta DS160 formunu beraber doldurduk ve 18 Ocak Ankara olarak kendi yazdığım programla randevu aldım. Müşterim dün vizesini aldı.


  • Arkadaşlar, DS160 formu dolduruyorum. Beraber seyahat edeceğim biri var lakin vizesi Mayıs ayınca bitecek diye forma girmek istemiyorum. %50 Ortak olduğum kurucusu ben olduğum limited şirketim var. Seyahat masrafları kim karşılayacak kısma sizde şirket yazmalımıyım yoksa kendim mi karşılayacağım yazmayalım ? Bu arada konuşmada çok zorluk çektiğim kötü bir ingilizcem var. Sizce konuştuğunuz diller kısmına yazmalımıyım . Mülakatı Türkçe yapacağım. DS160 formundaki püf noktalar nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.


  • @gamzeuslu1 yok tabiiki de yalan söylemeyin kardeşinizin orda olduğu konusunda, genelde sordukları kesin sorulardan biri oluyor tanıdığınız var mı sorusu.
    Şansınız bol olsun şimdiden


  • @Zübeyir-Altunkaya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar, DS160 formu dolduruyorum. Beraber seyahat edeceğim biri var lakin vizesi Mayıs ayınca bitecek diye forma girmek istemiyorum. %50 Ortak olduğum kurucusu ben olduğum limited şirketim var. Seyahat masrafları kim karşılayacak kısma sizde şirket yazmalımıyım yoksa kendim mi karşılayacağım yazmayalım ? Bu arada konuşmada çok zorluk çektiğim kötü bir ingilizcem var. Sizce konuştuğunuz diller kısmına yazmalımıyım . Mülakatı Türkçe yapacağım. DS160 formundaki püf noktalar nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.

    Şirketiniz varsa masraflarınızı şirketin karşılayacağını yazın ve şirketteki hissenizi oranını da yazın, etkili olacaktır.


  • Arkadaşlar merhaba, bugün İstanbul'da annemin vize görüşmesi vardı ve red almış maalesef. Annemin randevusunu acil randevu talebi yaparak almıştık. Ben Seattle'da yaşıyorum ve 2 yaşında bir kızım ve 20 günlük bir oğlum var. Acil vize talebinide oğlum erken doğduğu ve yoğun bakımda kaldığı için doktorun önerisi ve durumu açıklayan ve desteğe ihtiyacımız olduğunu belirten yazdığı bir dilekçeyle almıştık. Bu dilekçe sayesinde her ne kadar acil vize talebimiz kabul edilsede görüşmede bu evrağa bakmamışlar bile direkt reddetmişler. Annem ev hanımı ve Türkiye'de 3 çocuğu ve eşi ile yaşıyor. Yani tekrar randevu alsa bile durumunda değişen bir şey olmayacak bu kadının geri dönmek için gayet sebepleri var. İşin kötüsü şimdi yeniden randevu alamıyorum uygun tarih yoktur diyor. Böyle bir durumda ne yapılabilir, benzer bir durumu tecrübe eden var mı acaba?


  • Merhaba , Ankara icin en erken randevu tarihi ne diye gorunuyor bilgi verir misiniz?Bir yakinim icin vize basvurusunda bulunacagim, seyehat icin aceleleri yok bu yuzden seyahat tarihlerini randevu sonrasina yazmak istiyorum. simdiden yanitiniz icin tesekkur ederim.


  • @tumutu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba , Ankara icin en erken randevu tarihi ne diye gorunuyor bilgi verir misiniz?Bir yakinim icin vize basvurusunda bulunacagim, seyehat icin aceleleri yok bu yuzden seyahat tarihlerini randevu sonrasina yazmak istiyorum. simdiden yanitiniz icin tesekkur ederim.

    c3c09b02-c7d1-4bfc-ab0e-86708e258362-image.png


  • @Emre-Kurtulmuş evet red alınmıştı bi başvurumuz vardı


  • @jacklendo benzer durumu bir tanıdığımızda bizde yaşıyoruz yeni red aldığı için randevu gözükmüyor


  • @aslanaslan

    Ben aralık ortasında onay aldım geçen gün ptt’ye verildi. Konsolosluğa mail atıp sorduğumda ise az çalışan ile fazla iş yükü sebebiyle 10 haftaya kadar sürmektedir cevabı almıştım. Mail attıktan 1 hafta sonra pttden mesaj geldi haha!


  • @by_phtogpr, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve birçok eşsiz bilgi edindim. Herşey için teşekkür ederim sizlere. Mülakat zamanım çok yaklaştı bu sebeple birkaç konuda danışmak istiyorum. Geçen sene yine ocak ayında eşimle B1/B2 başvurusu yapmıştık ve red almıştık. Dersimizi alıp geçen 1 senede epey bir seyahat yaptık. Şu an ikimizin de Yunanistandan 3'er schengen (Son olan 6 aylık ve yaza kadar aktif) ve yine yaza kadar geçerli 6 aylık İngiltere vizemiz (Mülakattan önce londraya gidip geleceğiz) mevcut. Bu süreçte danışmansız kendi araştırmalarımızla birçok vize başvurusu yaptığımız için çokça tecrübe kazandık. New york üzerine 9 günlük bir seyahat planı oluşturarak mülakata o şekilde gireceğiz.
    Genel profilimizden bahsederek nacizane düşüncelerinizi almak istiyorum.
    1- Ben memleketimde devlet hastanesinde Fizyoterapistim. 12 yıldır çalışıyorum son 6 yılım devlette aynı yerde. Eşim de bir eğitim kurumunda Müdürlük yapmakta. O da 9 senedir çalışıyor son 6 yılı aynı yerde.
    2- Ben doktora 2. sınıftayım fakat eğitimimi farklı sebeplerden 1.5 senedir dondurmaya devam ediyorum. Eşim yüksek lisans tez aşamasında.
    3- Mart ayından beri 3'ü vizesiz olmak üzere 18 ülke gezdik. Bunların çoğu ayrı ayrı haftasonu giriş çıkış şeklindeydi. Yani bir kere schengen bölgesine girerek çoklu gezi yapmadık her birinin damgası pasaportumuzda mevcut. Bunlardan bazıları; Norveç, Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika, Macaristan, Yunanistan... şeklinde ve İngiltere.
    4- Pasaportumuz son 1 senede çok dolduğu için yeni pasaport çıkardık. Şu an 2 pasaport taşıyoruz. ABD vizesi için de yeni boş pasaportu götürmeyi düşünüyoruz. Çünkü diğer pasaportumuzda ingiltere vizesi var ve biz mülakat günü öğleden sonra ingiltereye 10 günlüğüne tatile gideceğiz. Acaba boş pasaportu verip seyahatlerimizi anlatamazsak diye endişelendik. Sorun olur mu sizce ?
    5- Son 1 senede bu kadar fazla seyahat sorgulanır mı ? Bazı aylar her haftasonu seyahat gerçekleştirdik. Herbiri 2 gün, 3 gün şeklinde. Bunun cevabını hazırlamamız lazım. Son 5 senede seyahat yoktu da ne oldu da böyle gezmeye başladık şeklinde bir soru alabiliriz. 5 seneden önceki seyahatlerimiz de çok azdı çünkü.
    6- Bankalarda her ikimizin de Şubat, Mart aylarından beridir düzenli olarak tuttuğumuz dolar, euro, pound birikimlerimiz var.
    7- Benim evim, arabam var fakat kiradayız.
    8- Geçen sene sorulduğu için bunu da ekliyorum. Hala çocuğumuz yok. Bu neden soruldu ve avantajı-dezavantajı nedir bilmiyorum.
    9- Seyahat planını geçen sene 1 sene sonrasında 20 gün şeklinde ifade etmiştik. Hata etmiştik tabiiki. Bu sene New york'a kurban bayramı dönemi 9 gün şeklinde A4 kağıda bir seyahat planıyla gideceğiz (Washington'a günübirlik bir gezi ekleyebilirim). Kabul ederse göstereceğim. Booking rezervasyonumuzu yaptık onu da götüreceğiz. Uçak bileti almayacağım.

    Gelebilecek sorulara cevaplarımızı hazırlayarak mülakat öncesi bunları çalışmak istiyoruz. Sizlerden alabileceğim ufak tüyolar çok işimize yarayacaktır. Sonuçta bu 2. başvurum ve red durumunda bir daha ne zaman randevu alabilirim ve oradan artık çevirebilir miyim bilemiyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

    Üstteki gönderim geç onaylandığı için arkalarda kaldı görülmemiş olabilir yorumlarınızı bekliyorum :) Randevum çok yaklaştı ve bir yorum bile yararlı olacaktır.


  • @thisistheway demekki gecikmeleri normal olarak yorumlamak gerekir. Bekleyelim bakalım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @by_phtogpr Merhaba,
    Bu kadar çok ülke gezmiş olmanız sizin lehinize. İngiltere vizesi olması bir artı.
    Maddi birikim ve mal varlığı onlar için önemli değil.
    Görüşmede rahat olun, vermezlerse vermesinler diye düşünerek gidin :) kendinizden emin olun, İngiltere vizesinin olduğu 2.pasaport yanınızda olsun. A4 kağıda yazdığınız planı, nereye gideceksiniz diye sorduğunda camın altından hafifçe uzatıp bir yandan anlatmaya başlayın. Konuşmanızda hiç takılma yaşamadan güzel bir mülakat geçirmenizi temenni ederim.

  • ⭐⭐

    @by_phtogpr ABD, Schengen ve İngiltere vizesinden farklı olarak sizi mal varlığınıza göre değil profilinize göre değerlendirir ve bakılan en önemli kriter sizin geri dönüp dönmeyeceğinizdir. Bu kapsamda; farklı ülkelere seyahat etmeniz olumludur. Mülakatta sakin olun, sorulara kısa ve net yanıtlar verin,gerisi kendiliğinden gelecektir.

    Bol şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum