DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • cevabınız için teşekkürler. maalesef e-nabız'da benim ve eşimin aşı kyatıları boş görünüyor. e-nabız'ın ilgili birimine telefon ile ulaştım, hastanelerde yapılan bir kan testi ile bağışıklığınız olan ve olmayan hastalıklar belirleniyor ve bu tür belgeler kullanılıyor vize türü işlemlerde dediler. Acaba Unganlara gittiğimizde onlar da bu testi yapıp, ona göre eksik aşıları olmamızı mı sağlıyorlar, bilen var mı?


  • Merhaba sorumu galiba yanlış başlık altında sormuşum, buradan tekrar iletiyorum. Yaklaşık iki ay önce covid olduğum için sağlık bakanlığı aşı randevusu için en erken 15 ocak diyor. Benim mülakat tarihim ise 21 şubat. Unganların sitesinde bir ay içerisinde canlı aşı yaptırmayın diyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sevdademirci bu durum covid aşısı için geçerli değil, olabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oturan hayır, onlar gerekli olan aşıları vuruyorlar.
    aşı olmanıza engel olan durumları raporla belirlemelisiniz.
    ayrıca vurdukları aşılar herkesin cocukluktan beri vurulduğu aşılar, farklı bir şey değil.


  • Sağlık muayenesi için randevu almaya çalışıyorum ama elçilik görüşme tarihini 21 şubat olarak seçemiyorum. 12 şubattan sonrası seçilemiyor. Bunun bir nedeni var mı? Bu durum yüzünden randevu alamadım hala.


  • @sevdademirci çünkü 21.02.24 tarihindeki mülakatınız için sağlık muayenesini en erken 22.01.24 / en geç 19.02.24 tarihine randevu alabilirsiniz. Doctorun sitesinde sağlık muayenesi için randevu almak istediğiniz gün, o tarihten 30 gün öncesinde açılıyor

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Arkadaşlar, unganlarda aşılar öncesi Aile hekiminden hangi aşıları olmam gerekiyor. Sizler hangi aşıları oldunuz?

    Hiç bir aşı kaydım E-Nabız sisteminde maalesef yok onun içinde uğraşıyorum. Askerde olduğum ( iki dozaşı tetenoz-Menenjit) bunların işlenmesi içinde temas halindeyim.

    Ek olarak; Covid 19 aşısı hiç olmadım. Bu konuda sizler neler yaptınız. Bu aşıyıda son 1 yıl içinde 1 doz yeterli diye okudum. (Hiç olmayanlarda dahil)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elganja hangi vize türü için muayene oluyorsunuz?
    ayrıca, unganların sitesinde muayene öncesi hiçbir şekilde aşı olmamanız gerektiği açıkça yazıyor (COVID hariç) neden halen aşı olmak istiyorsunuz?
    unutmayın ki aşı olsanız dahi ilgili aşıları tekrar unganlar'da olmak zorundasınız.
    tavsiyem öncelikle ilgili siteyi inceleyin ve kesinlikle covid hariç aşı olmayın.


  • @gucarslan Aile birleştirme yapıyorum. Bazı forum başlıklarında öncesinde maliyeti düşürmek için aşıları aile hekimi veya devlet hastenesinde olduk gibi bilgilere ulaştım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elganja hangi forum başlıklarında olduğunu yollarsanız ilgili iletileri forumdan kaldıralım.
    ilgili konu için tek yetkili unganlar'In sitesini dikkate almanızı öneririm.


  • Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için , sadece sormuşlar benim gibi sanırım denk geldiğimde sizinle paylaşıyor olacağım. Ek olarak bir konuda daha size danışmak istiyorum.
    Unganların sitesinden aşağıdaki madde yazmaktadır. Ben daha önce Covid 19 aşısı hiç olmadım. Unganlara 2-3 gün kala aşı olsam benden tekrar ikinci dozu olmamı isterler mi? Burada kafam karıştı 1 tane olmak yeterli diye biliyordum.

    Tek doz COVID-19 aşım var, ikinci dozu yaptırmama gerek var mı?
    Eğer ikinci doz aşınızı yaptırma zamanınız gelmişse, yani ilk dozu olalı 3 hafta geçtiyse, ikinci dozunuzu yaptırmanız gerekmektedir. Muayene sürecinize başlayabilirsiniz ancak dosyanız ikinci doz aşınızı olana kadar tamamlanamayacaktır. İkinci doz aşınızı tamamlayıp aşı belgenizi bize gönderdikten sonra dosyanız sonuçlandırılacaktır. Muayenenin geçerlilik süresi (6 ay) muayeneye başladığınız tarihte başlayacaktır, iki doz COVID-19 aşınızı tamamlayana kadar muayene sürecine başlamamayı tercih edebilirsiniz.


  • Merhaba, mülakatım 21 şubat çarşamba günü olacak. Ben sağlık muayenesi randevumu 19 Şubatta alsam sorun olur mu? @gucarslan git gel yapmak istemiyorum da fikrinizi merak ettim.


  • @crazycells ali hocam selamlar. 8 ocak 2024 pazartesi unganlar randevumuzda asıl talihli olan eşim balgam testine kaldı. hiçbir hastalığı olmadığı halde prodesür denilerek 2 aylık süreye tabi tutulduk. mülakatımız olumlu geçti, pasaportları test sonucu çıktıktan sonra bize gömderceksiniz diye söyledi konslolsluk memuru.
    şimdi sizin yorumunuzu okurken tereddütte kaldım . test sonucumuz negatif çıkacak inşallah ve biz psaportlarımızı konsolosluğa gönderip vizemiz basılırsa bu 3 aylık vize mi olacak?
    bir de bu 3 ay ne zamandan itibarem başlıyor ? ilk sağlık muayenesine girdiğimiz tarih mi ? yoksa test sonucu çıktıktan sonra mı 3 ay?
    kusura bakmayın karışık oldu biraz , şimdiden çok teşekkür ederim.
    hoşçakalın.


  • @Elganja Dozlar arası süreyi olabildiğince uzun tutmak için her şartda istenen tek dozu hemen olun bence. 2. dozun gerekliliğini konuşup mülakat günü ya da hemen öncesi yaptırabilirsiniz.


  • Merhaba

    1. Üç doz Biontech Covid aşısı oldum sağlık muayenesinde 1 yıl içerisinde hatırlatma aşısı isteniyor mu?
    2. Bir yaşında bebekler için Covid aşısı istenmiyor sanırım

  • @Biyolog Son bir yil icinde hatirlatma dozu isteniyor. 12 yas alti cocuklar icin Covid asi sarti yok. doctorun.com adresinden son bilgilere ulasabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.


  • Ben covid asisi olmadim ve en son asiyi ortaokulda olmustum. Greencard cikti diye de unganlarda kendimi riske aticak asilari olmaya niyetim yok. Fazla bir arastirma yapmadim ama religious exemption hakkimi kullanicam. Eger benim gibi dusunen varsa su linkleri inceleyebilir:

    ilk linkten bir soru cevap.

    Q. What will happen if I refuse to receive one or all of the required vaccines?
    A. Tell the civil surgeon if you do not wish to receive the required vaccines or a particular vaccine. You should also tell the civil surgeon the reason you do not wish to receive the vaccine(s). In this case, a waiver may be available to you, but only under the following circumstances:

    You are opposed to all vaccinations in any form– a waiver may not be granted if you only object to specific vaccinations;
    Your objection must be based on religious beliefs or moral convictions; and
    The religious or moral beliefs must be sincere.

    The form used to apply for a waiver depends on the adjustment category under which you are seeking legal permanent residence status. For example, refugees and asylees seeking adjustment of status should file Form I-602, Application by Refugee for Waiver of Grounds of Excludability. Individuals seeking adjustment of status based on an approved Form I-130, Petition for Alien Relative, or Form I-140, Immigrant Petition for Alien Worker, are required to file Form I-601, Application for Waiver of Grounds of Inadmissibility.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DreamlandResort merhaba, hangi vize türünde bu waiverı kullanmayı amaçlıyorsunuz?

    biliyorsunuz ki ilgili aşılar sadece covid konusunda değil. muayene sırasında olmanız gereken bir kaç aşı var, bunların hepsi için waiver almanız gerek.

    ilgili waiver konusunda daha önce talepte bulunan arkadaşlarımız oldu.
    biri sağlık konusundan endişe ettiği için, diğeri de dini sebeplerle yapıldı. ikisi de gerekçelerini kabul ettiremedi, bilimsel / mantık çerçevesinde ve mecburen aşıları olup vizelerini aldılar.

    tavsiyem hangi konu üzerinden devam edecekseniz bilimsel ve özellikle dökümansal olarak bunu kanıtlamaya gayret gösterin.

    çünkü unganlar, ilgili feragatname için hiçbir şekilde riske girmiyor.
    bol şans diliyorum.


  • @gucarslan Merhaba,

    Vize turu farketmeksizin Amerikada religious exemption bir insan hakki olarak goruluyor. Bunu kabul ettirebilmek icin tum asilari reddetmeniz lazim. Yok ben covid olmucam ama tetanoz olurum diyemezsiniz. Neden dini sebeple itiraz ettiginizi de karsi tarafa ikna edici bir sekilde aciklama yapmaniz gerekiyor deniyor. Ben Islam'a gore kendi aciklamami yapicam. Bazi ters dusen yerler var. Ha diyebilirsiniz ki bakin diyanet isleri veya su muftu su hoca islam altinda asi olabilirsiniz demis onlar bunu one suremez mi? Suremiyorlar, cunku din altinda bir gruba bagli olmaniz gerekmiyor. Sadece dediginiz gibi mantikli gerekirse belgeler ile tum asilari neden reddettiginiz ile ilgili bir aciklama yapmaniz gerekicek. Eger unganlar bunu red ederlerse ben de gerekli mercilere ilgili yasalarin bana hak olarak tanidigi maksimum seviyede hakkimi ararim. Dedigim gibi ben denemedim ama yesil kart cikarsa izleyecegim yol bu. Simdiden benim gibi dusunen insanlara bir baslangic yolu gostermek istedim. Asi olmadigin icin Amerikaya giremezsin gibi bir sey yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DreamlandResort iletinizde "religious exemption hakkimi kullanicam" dediğiniz için ben şuan bir vize sürecinizde olduğunuzu düşündüm açıkçası.

    ben bunu neden yapıyorsunuz ya da yapacaksınız demiyorum zaten.
    sadece böyle bir niyetiniz varsa buna hazırlıklı olmanızı salık veriyorum.

    daha önce bir çok konuda waiver talebi olan göçmen dosyaları ile haşr-u neşr olduğundan dolayı bu tür konularda karşınıza çıkabilecek engeller hakkında sizi bilgilendirmek istedim.

    waiver almak ya da bunun için yasal hakkını kullanmak konusunda da dv'nin süre sınırlı bir vize türü olduğunu unutmayın.
    açtığınız bir davanın ya da talep ettiğiniz bir waiverın sonuçlanma süresi mali yıl içinde olmazsa bunun bir anlamı kalmıyor.

    eskilerin bir lafı vardır; "bekara eş boşamak kolay" diye.
    gc çıkmadan bu şekilde bir fikre gark olmak kolay ama; o an gelince insan tereddüte düşebiliyor.

    bunu kendi hakkı için abd başkanına dava açmış, 3 yıldır sonuçlanmamış ve gc hakkını kaybetmiş biri olarak söylüyorum.

    bol şans.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum