@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@gtx295 hayretle bakmayın nedeni türk communitynin içinde kalmaları kendilerini dışarıya açmaması. Adam sabah akşam türk çevresiyle takılıyor yabancı bir markete bile gitse ihtiyaç duymuyor konuşmaya bu yüzdende geliştirmiyor. Bana kalırsa bu şartlarda olacaksam ha türkiyede yaşamışım ha amerikada çokta bir fark yok denilebilir
Bence o kadar sert değil. Buradaki ekonomik ve sosyal şartların üstünü yakalamış olabilir orada ve bundan mutlu olabilir. Sizin beklentiniz bu değil ama onlar bundan hosnutturlar. Ne aradığınız ile alakalı bir durum.
Ben çok fazla yabancı arkadaş edindim ama orada yaşayan bir kız arkadaşim sayesinde Turk lerle de zaman geçirdim. İran ki bir kızın ev partisine katıldım. Ekibin yarısından fazlası Türk tu ve gayet eğlendim.
Akşam club a eğlenmeye giderken Türk bir arkadaşım varsa kafa dengi onunla takılmayı tercih edebilirim.
Belli bir eğitim seviyesinde, kültürlü bir Türk grubunun parçası olmayı yeğlerim. Valla çok güzel hayatları ve eğlence anlayışları vardı. Gayet medeni ve kültürü benimsemişler ama bize özgü duygusal yaklaşımlardan da kopmamislar.
Ben turist olarak orda bulunduğum halde arkadaşına, abi yeni gelmiş hemen bir ev iş bakalım, yardımcı olalım dedi genç bir arkadaş. Ben dur dostum ben tatildeyim yine de çok saol dedim. Gayette ciddi ve yardım etmeye gönüllüydü.
Miami de bir ev partisine katıldım mesela orada tanıştığım sadece 10 dakika sohbet ettiğim arkadaş mekana giriş ücretimi zorla ödedi eğlence ye devam ederken. Mekandan erken ayrılmak istediğim de kızlar aaa eğlenmeden nereye diye bastırdılar. Daha 1-2 saattir tanıdıkları bir adamı anında içlerine aldılar. Ben samimiyetlerini yürekten hissettim.
Bence olay kimlerle karşılaştığınıza, takıldığiniza ve özellikle sizin kim olduğunuza bağlı. Amaç dilin ilerlemesi ise ekipte bulunan yabancılar da olduğu için ben dahil herkesin muhabbeti İngilizce sürdürdüğü bir ortam vardı.
Ben iki tarafa da uzak değilim. En güzeli iki taraftan da kopmamak.