DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @charon Çok haklısınız. Benzer şekilde pek çok Kanadalı'dan da aynı şeyleri duyuyorum. Hatta biri bunu "Canadian Paradox" olarak açıkladı. Meğer, bir göçmen ülkesinde newcomer'dan bir Kanada tecrübesi beklenmesinin altında ne gibi gerekçeler yattığı başlı başına bir mizah konusuymuş 🙂


  • @World-Map Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, mutlaka dikkate alacağım.


  • @Ping-PONG işe yaramaz cips falan size şunu söyleyeyim indeed deki iş ilanlarının yüzde 95 i internal yani tanıdığın referansı üzerinden gider .Mesela ben ford da mühendisim ve bir pozisyon var yüzde 90 web sitesinde bile gözükmez ve diyelimki bende bir arkadaşıma referans oldum oda işi aldı bana bonus olarak 250 ila 1000 dolar arasında bonus verirler.Ayrıca it işi hintli ve Çinlilerin elinde kanada piyasası çok küçük ve rekabet hersene 500k yeni gelen üniversite mezunu insanla...Değmez anlayacağın.Hadi seni işe alsınlar bir şekilde hintliler ayağını kaydırmaya çalışır tanıdığına sokmak için.Buradaki tüklerde beş para etmez çoğu özellikle yeni gelenler 2022 sonrası yaralı parmağa işemez saygısız ve kuralsız.Ha iyileri vardır cennete gitsin ama Türklerin kendi içlerinde bu kadar kopuk olduğu yerde böylesine bir rekabetin olduğu ülkede diaspora gücünden mahrum bir şekilde hayat kurmak. Ne bileyim ? Çokta değmez gibi geliyor.Gidin şansınızı amerikada deneyin.Son olarak Türkiye deki ve Avrupa'daki iş deneyiminiz çöp diplomalar dahil.Sadece us history geçerli .Avrupa deneyimi için anca Avrupa firmasında siemens ve mercedes falan ise belki göz önünde bulundurulur ama şans işi.Bol Başarılar


  • @World-Map siz verilen her yanıta neden böyle olumsuz yorumlar yapıyorsunuz. Ben bize yardımcı olduklarını söyledim. Burada herkes her şeyi bilmiyor. Cahil olan ,araştırmayan , emek sarfetmeyen , uzaktan bir kaç şey google sorup ezber yazıp uzakta yaşayan Kanada sevdalıları, "Kanada bitmiş" ciler, risk almadan uzaktan Kanada da yaşayıp her şeyi öğrendiğini ve doğru bildiğini savunan kesim de var. Belki siz onlardan bahsediyorsunuzdur.


  • @selcuk-c en son yapılan açıklamalarda işsizlik ve iş bulma konusunda yetkililerin kanada deneyiminin istenmeyeceği söylendi. Siz online ve yüzyüze iş başvurularınızı yapmaya devam edin.


  • @Seda-Uysal-Avcı teorikte kanada tecrubesi istenmiyor olabilir ama pratikte iş verenler ilk aşamada kanada tecrubesi olana öncelik verecektir.
    Neticede iş veren karar veriyor hangi adayı alacagını


  • @HairTrans bizden istenmedi. Teorik uygulama farklı işliyor. Ama şunu da kabullenmek gerek: iş seçmeden bir yerden başlamak gerekşyor. Benim işim değil, o işde çalışmam çalışamam, ben buraya sürünmeye gelmedim deyip Türkiyede fazla beden gücü sarf etmeden ay sonunda maaşı almak gibi bir dünya yok. Çalışırsan karşılığını alırsın. Evet 4-5 ay tanıma tanıtma süresidir ama sonrasında öğrendikçe çevreyle referansla her şey mümkün oluyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @Henry-bloor Amerikada tutunamayan derken ... Siz uzaktan böyle yazın ki biz bilmediklerimizi bilelim. Amerikada master yaptık Opt yaptık. süremiz dolmadan çıktık. Ve yasal olarak burdayız. Siz nerede ve saf olmayan düşüncelerle tutunuyorsunuz hiç merak etmiyorum.


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @Henry-bloor, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

    @Seda-Uysal-Avcı siz olumsuz yazmayin diyorsunuz ama profilinize bakinca ne bileyim yanlis anlamayin tutugunu koparan biri vibe ini alamadim .Kanadada rekabet cok fazla umut biraz safca.Amerikda tutunamayan burada hic tutunmaz ama sans kader sizin.bol sanslar

    Ben bir dönem British Telecom un Türkiye deki NATO kuruluşlarını yaptım. Hintlilerle çalıştım. Düşündüğünüz kadar akıllı ve başarılı değiller 90% i. 10 tane Hintli ile girdiğim mülakattan açık ara çıkma ihtimalim olası.

    Bu arada kendim için yazmadım yazdıklarımı. IT sektöründe başarılı olan gençler in çoğu yurtdışına kaçiyor deniyor ya. İşte o gençler in bazıları bizim yanımızda yetişti. Kanada Aviation sektöründe çalışan iki tane eski stajyerim var benim örnek olması için.

    Mesela IT sektöründe bazı sertifikalar vardır. Ben CCİE, NSE8 gibi sertifika sahibi bir IT cinin Kanada’ da şirketlere sizi beğenmedim, sen olmaz, bu değil, bu hiç değil şeklinde davranacağına adım gibi eminim. Dünya genelinde 10-80k kişinin sahip olduğu sertifikalar bunlar.
    Ben geldim ey Kanada şirketi diye mail atsa, her mail attığı şirketten davetiye alır.
    Demek istediğim; Bazi insanlar için seçilmek değil seçmek söz konusu da olabilir. Bildiğiniz üzere manager klası işler Exp Ent ye 200 puan veriyor ve direkt havuzdan çıkıyorsunuz.

    Teknoloji mimari
    Proje yöneticisi
    Satış yöneticisi
    Ve sanallastirma, network, siber, database, yazılım alanlarında alan uzmanı binlerce Türk var. Bunların hepsinin EXP ENT de puan karşılığı (NoC 0) 200.
    Bu adamların hepsi 45-50 yaşında da olsa tek iş teklifi ile havuzdan çıkarlar.

    Eğitim falan hikaye, PR alamayacaksınız denmesi tuhaf geliyor bana. Onu vurgulamaya çalışıyorum.

    Hele bir de trade ve transport occupation lar var ki 435 le PR getiren, onları saymıyorum bile.

    Bu işin arka kapıları da var.
    Örneğin; ben IT sektöründeyim ama lisem denizcilik lisesi elektrik. Üniversitem elektronik haberleşme. Yani elektrik bilgim sağlam. Gidip arkadaşlarımın birinin şirketinde 2 sene elektrik teknisyeni olarak gösterip (hiç çalışmadan sigorta masrafı I ödeyerek) 435 ile PR alma ihtimalim var. 😏

    Çok karamsar yazıyorsunuz. Tabi ki aşırı pozitif yaklaşıp, hic bir vasfı olmayan insanların hayale kapılması dan bahsetmiyorum ama gerçekten bu kadar da aşırı değil.


  • @Seda-Uysal-Avcı hocam istenmeyeceği denebilir lakin bu sorunu çözmez. Batı'da ayrımcılık yapılamaz yazar kanunda lakin allahına kadar ayrımcılık yiyenler hala var(ten rengi, milliyet vs). Kimse de bunu bilmez çünkü red sebebi genelde farklı oluyor -ki red sebebi genelde söylenmiyor bile-.


  • @Ping-PONG Hayatim hintlilerle geçti. Geneli leştir lakin kendisini geliştirenler de var.
    Genel konuşursak başarılı olma sebepleri herşeye yes sir demeleri ve kendi milletinden(hatta kendi kast sisteminden) elemanları doldurması.
    En son araştırmaya göre hintliler dünyanın en ırkçı insanları mesela.
    1-2 tanesi şirkete girer, daha sonra tanıdık vs. alırlar ve işten çıkarmaya çalıştığınızda bana ırkçılık mı yapıyorsunuz muhabbetine girerler. Batıda beyaz adam ırkçılık denildiğinde korktuğu için hiçbirşey yapamiyor. Kendi adamları şirkette olduğu için belli bir süre sonra hintli dışı kimseyi şirkete almıyorlar.

    Şahsen sevmem kendilerini. Eğitimli,düzgün olanları zaten 30 saniye içinde kendilerini belli ediyor.
    En son hintli bir arkadaşım(kendisi kadın) bana kendisine gelen cvleri göstermişti evlilik için. Adamlar cv düzenliyor ve kadınlara yolluyor(bu tipler en üst kast sistemi bu arada). Bu kafadaki insanların modern dünyaya uyması beklenemez.


  • Owp alanlar jac günde onay aldıklarını yazabilirler mi ? Tesekkurler


  • @Henry-bloor bizim sizin akıl vermenizlere ihtiyacımız yok. Hayat bize bu yolu sundu ve bu yolda ilerliyoruz. Siz daha iyisini daha akıllıcasını yapınız ve başka insanların hayatlarına bu kadar kısa süredece akıl verecek kadar dahil olmayınız.


  • @Yusuf-4 merhaba bizim 10 gün içersinde açıklandı . geçen ay gelen arkadaşıma da 12 günde onay geldi.


  • @Yusuf-4 Dört arkadaşımda turist vizesi ile kanada'ya gittiler değişik zamanlarda ve hepsinin ts2023 başvurusu neticelenme süresi farklıydı. Bir tanesine başvurudan 11 gün sonra, digeri 23 gün , ötekisi 17 gün ve en sonuncusuda 38 gün sonra onay mesajı geldi. İki tanesi netice çıkınca hemen geri döndüler ve posta ile work permiti tanıdıklarının adresine geldi onlarda arkadaşa kargo gönderdiler. Diğer ikiside bir süre calgary ve ottowa şehrinde kaldılar ama memnun kalmadılar sonra geri geldiler. Bayağıda bir masraf yaptılar. Şuan hepsinde üç yıllık work permit var ama şimdilik kanadaya gidip yaşama hevesinde değiller.


  • Owp başvurdukları sonra kanada dışına çıkıp onay alan var mi?


  • @Yusuf-4 Kanada dışına çıkışlarda genelde ret alınıyor. Bir ara onay alanlarda oldu ama ret alma ihtimali çok yüksekmiş.
    Netice belli olmadan kanada dışına çıkmamak en garantisi diyorlar.


  • @pirilparlak bana gelen mesaj,Your application status has changes. Aplicant information kısmında
    Date Received: January 1, 2024 ve biyometri bilgilerim var hesabımda. Bu durumda süreç nasil ilerler?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

506
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum