Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Avrupa üzerinden kanadaya aktarmalı uçuşlarda transiz vize gerekli mi? bu konuda bilgi verebilirseniz mutlu olurum. teşekkürler.


  • @Henry-bloor online başvuru yaparsak posta ile zarf içinde kanada içindeki adresemi geliyor SIN numarası ? Yani mektup kaybolur veya başkası açarsa sin numarasını alırsa kötu bir durum olmaz mı ?

    Gizlilik şartı var deniliyor başkası ile SIN numarasının asla paylaşılmaması öneriliyor.
    En garantisi service canada ofislerinden birine gitmek ve orada anında sin number almak. Posta ile çok güvenli değil gibi.

    Peki banka hesabı nasıl açabilirim ?
    Kanada dışından online banka hesabı açılabiliniyor mu ?
    SIN number gerekiyor mu bunun için yoksa sadece work permit yeterli mi ?


  • @pink-stone uzaktan yok kafandan sil onu.Gideceksin service Canada ya sira bekleyeceksin belki siradan dolayi sana sira gelmeyecek yine bekleyeceksin orada sana 1 kagit da yazılı 900 lu numarali sin numarani alacaksin.Ardindan randevu alip randevu almazsan ilgilenmezler bir bankaya gidip hesap acacacam diyeceksin bir 100dolar da banka hesabina atacaksin bankaci senin sin kagidini alip fotokopisini çekecek ve hesabını acacak.Olay bu ben vatandasim online olmuyor ki sana hic olmaz .Amerika da bile olmuyor gel kardesim şubeye verification yapmamiz lazim diyor 🙂 Amerika da bulundun mu bilmiyorum ama amerika cok langir lungur bir ulke kanada duzenli bir evrak ulkesidir kesinlikle karistirma.Bol sans diliyorum


  • @Yusuf-4 cok güvenme oradaki adamin insiyatifinde almanyadan gittim bir sıkıntı yasamadim ama sıkıntı yasayabilmen olasi.Pasaport alana kadar thy yi tercih edin sonra sallarsiniz.2022 den beridir turk pasaportu cop gözlerinde ilticacilar yuzunden eskidende cok matah degildi ama simdi senin yerinde olsam 1000 dolar icin riske girmezdir ama karar senin.Bol sanslar


  • @Henry-bloor harika ve yararlı bilgiler için teşekkür ederim.

    Bu arada bankada hesap açılışında hangi tür hesap olmalı ?
    Save , debit gibi bir kaç tür hesap var galiba ?

    Diğer konuda eğer bir işveren ile çalışırsak maaş ödemesi bu banka hesabına mı olur ? En kritik soruda; banka hesabı açınca anında kredi kartı verirler mi yoksa onun hesap türü farklı mı ?
    Bu konularda en bilgili olarak sensin sanırım bu platformda. Nokta atışı, sniper vuruşu tam 12 'den temas eden cevaplar kısa ve öz senden çıkıyor. Harika
    Şimdiden teşekkürler.


  • @Yusuf-4 transit vize gerekliliği konusunda en net ve resmi kaynak havayolları yetkisinden öğrenebilirsin. Tavsiyem havayolu ile temas kur. Onlar en dogru bilgileri sunabilir.

    Bu konuda çok şehir efsanesi var. Kimi transit vize gerekir diyor, kimiside hiç gerekmez diyor. Kimi ben sorunsuz aktarma yaptım derken kimide tersini belirtebiliyor.
    Mantık yürütürsek;
    Dış hatlar bölümünden dışarı çıkış yapmayacagın için pasaport kontrol olmaz ve aktarma olan ülkenin sınırlarına giriş yapmıyorsun dolayısıyla transit vize gerekmez görünüyor. Tabi burada önemli olan aktarma uçuşlarında check-in ve boarding card aynı PIN numarası ile yapılması gibi gereklilikler olabilir ihtimaller arasında.


  • @pink-stone online başvuru yaparsanız posta ile zarf içinde kanada içindeki adresinize geliyor SIN numarası. Yani mektup kaybolur veya başkası açarsa sin numarasını alırsa gibi sorular efsane. Sizin adınıza adresinize kayıtlı bir zarfı birinin alması(düşman olabilir🫣) mümkün değil. burada insanlar birbirlerinin posta kutularını karıştırmıyor. Hele ki özel mülkiyete yaklaşanı da hiç görmedim. Ola ki elinize ulaşmadı ise service canadadan tekrar alabiliyorsunuz.Deneyimleyen
    arkadaşımız oldu. Turist vizemizle geldiğimizin ertesi günü banka hesabı açtırdık TD bank ten. Kredi kartı için OWP görmek isteyebilirler ama CIBC den turist vizesi ile hem kredi kartı alan 1k lık hem de hesap açtıran arkadaşımız var.
    Kanada dışından sanal online banka hesabı açılabiliyor. SIN istenmiyor.


  • @Seda-Uysal-Avcı sanal mailbox kiralama yerlerinde teslim alınan postalar isteğe göre açılıp içindeki evrak scan yapılıp e-mail olarak (.pdf) formatında gönderilebiliniyor. O nedenle SIN number herkes tarafından görülme ihtimali oluşuyor. Gizliliği kalmıyor yani.
    En garantisi service canada ofisine bizzat gidip elden sin number almak.

    Banka hesabı kanada dışından online açıldıgında aynı kanada içinde work permit gösterip açmak ile aynımı oluyor yoksa farklı bir hesap mı oluyor ?


  • @pink-stone SIN numaranızı kayıtlı telefon bilgileriniz var nasıl uber ya da doordash hesabı açarlar? Teyit için mailinize şifre geliyor telefondan yüz tanıma istiyorlar. Burada kendine ait olmayan SIN i kullanmanın cezasını ya bilmiyorlar ya da size burayı Cehennem olarak gösteriyorlar. Türkiyede kimlik numaranızla başka biri şirket açabilir mi? ya da bir yerde bu numarayı kendi kimlik no gibi yazabilir mi? Diyelim ki yazdı güvenlik mesajı telefona ya da mail hesabımıza uyarımesajı gelmiyor mu?


  • @Seda-Uysal-Avcı service canada ofisinden sin numarası alırkende bizzat kimseyle paylaşmayın diye söyluyorlarmış.


  • @pink-stone guzel kardesim.Sen bi Kanada'ya gel SIN numarasini ayni gun bile alirisin.Banka hesabini da cok kafana takma en kisa zamana randevu verirler yani dert ettigin seyler 2-3 gun icinde hal olur.Hic guzel canini bu kadar baslt seyler icin sikma.


  • @ikizbabasi Çok doğru söyluyorsun. Herşey kanada içine halledilir. Direkt service canada ofisine gidip sin numarası alınır sonra bankaya gidip banka hesabı açılır. Zaten work permitin 3 yıl geçerlilik süresi var bu üç yıl içinde istediğin zaman bunlar yapılır.
    En önemli şey aslında iş bulabilmek. Zaten iş bulunca sin numarası filan gerekiyor yoksa sin numarası almanında bir anlamı yok


  • @Henry-bloor abd nasıl langır lungur bir ülke merak ettim 🙂


  • @Seda-Uysal-Avcı Turist vizesi ile nasıl banka hesabı açılıyor hemde kredi kartı alınıyor ? İlk defa duyuyorum. O zaman herkes online bile kanada içinde bankalardan hesap açabilir. Bu mantıklımı ?
    Banka hesabı açmak için SIN numarası dolayısıyla en azından bir work permit gerekir.


  • @Picasso Biz ve 4 aile olarak arkadaslarim dahil turist vizesiyle Montreal de banka hesabi da actik kredi karti da aldik. Work permit ve Sin olmadan. Sin alip 2. kredi kartini da alan var. Online banks hesabini ise egitim danismanimiz soyledi. onu bizzat deneyimlemedik. Onun danisanlari okul ucretlerini online hesap acip Turkiyedeki hesaplarindan aktararak yapiyorlarmis. Siz bütün bu deneyimlerin uzerine tekrar işin mantığını çözmeye çalışın🫣


  • Merhaba şu anda Kanada’dayız eşimle 18 Aralık’ta owp ye başvurduk. Eşime bugün owp geldi fakat bana gelmedi. Aynı paket içerisinde başvuru yapmıştık neden bana gelmedi anlamadım. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu aranızda?


  • @evre merhaba, ben 17 Aralık tarihinde başvurdum OWP'ye. Benim de hala başvurum onaylanmadı. benimle aynı gün başvuran arkadaşımın bugün başvurusu sonuçlandı. Ancak ne yazık ki ben hala bekliyorum. Muhtemelen her başvuru aynı sürede sonuçlanmıyor.


  • @Seda-Uysal-Avcı ilginç bir durum hatta turist vizesi ile kanada bankasında hesap acıp uzerine birde k.kartı vermeleri... ben ne duydum nede gördum boyle bir durum.
    Genelde sin numarası ve work permit gibi izinler talep edilir diye duymuştum


  • @evre başvuru neticelerinin açıklanmasında kesin ve standart bir süre yok. Kime ne zaman netice gelir hiç belli olmuyor. Kimine bir haftada netice gelirken kimide iki aydan beri netice bekliyor. Çok örnekleri var. Bir arkadaşıma başvurudan on üç gun sonra netice belli oldu diger arkadasımada bir buçuk ay sonra


  • @evre account unuza girip oradan da baktınız mı? Mailler bazen geç gelebiliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum