Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,
    Başlık altındaki yorumları okudum ve sürece hakim,başvuru yapmış birçok arkadaş olduğunu gördüm.Herkese bu süreçte bol şans,haklarında hayırlı olanı temenni ederim.
    Ben eşim ve bebeğimizle birlikte B1/B2 statüsünde Abd’ye giriş ardından E2 statüsü ve EB3 süreci planlamaya çalışıyorum.Bu süreci bu şekilde başlatırsam Abd dışına Seyahat iznini mevcut bültenlere göre düşünürsek ortalama ne zaman edinebilirim.Bu konu hakkında bilgi veren arkadaşlar olursa çok memnun olurum.
    Selamlar,

• ⭐⭐⭐⭐

@murat1234 Aşağıdaki linkte yer alan başlıktaki bilgiler 3rd kategorisini de kapsıyor: https://yesilkartforum.com/forum/post/388474

Advance Parole ve EAD ( geçici çalışma izni) alabilmeniz için bültende AOS filing için current olmanız ve I-485 formu ile beraber bu formları da göndermiş olmanız gerekiyor. Şu sıralar geçici seyahat izni onayı USCIS servis merkezi ve yoğunluğa göre 8-12 ay sürebiliyor.

• ⭐⭐

@tufank buradaki sıkıntı current olmak 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@charon 3rd kategorisi içni ( professional & skilled ) bülten çok geride değil. bahsedilen other workers ise evet current olmak büyük mesele. 3rd kategorisi için de PWD süreci ( 6-8 ay ) , LC süreci 11-15 ay gibi mevzular var bültene gelinceye kadar. Bu süreleri de dikkate almak lazım. Advance Parole ve tabi en önemlisi green card'a giden yol biraz sıkıntılı 🙂

• ⭐⭐

@tufank unskilled için current çok geriden geliyor, lakin 4 senelik okul mezunu birisi için PWD ve LCden sonra current olmak uzun sürmez bence, lakin onun içinde şirket bulmak lazım.
    bu süreçlerden bir tanesi premium processingle 15 güne inmiyormuydu?

• ⭐⭐⭐⭐

@charon I-140 aşamasında premium process var evet. Ama bülten current değilken pek faydası olmuyor. LC doldurulduktan sonra Priority Date alınmış olunuyor. LC onayı 11-15 ay sürdüğü için bu süre sonunda current olması muhtemel. En kötü bir 6 ay daha beklemek gerekebilir. Skilled kategorisi için çok büyük sorun yok mevcut bültende.

• ⭐⭐

@tufank olay işveren bulmakta 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   btek14 btek14 

• Merhaba ben de Amerika da iş yeri sponsorluğu Ile EB3 other works kategorisin de green card başvurusu yaptık 01/08/2020 yılında başlandı perm - I140 hepsi onaylandı bugün ds260 ve bir kaç nüfus müdürlüğünden evraklar istenip NVC göndermek için avukata ilettik şuan mülakat için bekliyoruz tahmini olarak ne kadar süre de randevu veriyorlar bütün yorumları okudum uzun mu sürüyor ya o kadar bekledim ki bir 5 6 ay daha beklemek zor gelecek

• ⭐⭐⭐⭐

@Duygu-Çelik bültende A tablosuna göre current durumdasınız. Ankaranın bu kategori için boş slot ayırma durumuna göre randevu alma ihtimaliniz var yakın zamanda. Ama öncelikle DS-260 ve tüm belgeleri gönderip DQ olmanız lazım. Umarım önümüzdeki aylarda mülakat maili alırsınız. Şu başlığın https://yesilkartforum.com/forum/post/388474 ilk iletisinde yer alan excel tablosuna kayıt olursanız çok sevinirim, bol şans.

• @tufank dönüş ve ilgi için teşekkür ederim DQ ne demek ilk defa duyuyorum, nerden takip edebiliyorum DQ olduğunu görmek için? Mail bana mi geliyor acaba randevu bilgisi ? Avukatım DS-260 gönderdik bugün de evrakları NVC göndereceğiz dedi .

• ⭐⭐

@Duygu-Çelik tufan beyin attığı linkte DQ olmak anlatılıyor. Ds260 ve evraklar onaylandıktan sonra sizin dosyanız konsolosluğa sevk ediliyor. Bundan sonrasında konsolosluk kendi iş yüküne göre randevu ayarlıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Duygu-Çelik Documentarily Qualified demek. yani tüm belge işlemlerinin NVC tarafında tamamlanmış olması ve randevu bekleme durumuna geçmek.

• @selamibasaran evet inceledim gördüm nerden takip edebiliyorum DQ olup olmadığını?

• DQ olduğunu nereden takip edebilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@Duygu-Çelik CEAC üzerinden görebilirsiniz, ayrıca email olarak bildiriliyor. Şu adresten aşamalara bakabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-8-scan-collected-documents/step-9-upload-and-submit-scanned-documents.html

• Bu ileti silindi!

• @Duygu-Çelik Merhaba, NVC’ye DS260 formu ve diger istenilen evraklari yukluyorsunuz. Sanirim o asamadadiniz. Yaklasik 2 hafta kadar sonra (bu aralar nasil bilmiyorum, en fazla 1 ay diyelim) NVC’den size yuklediginiz evraklarin kabul edildigi yani DQ oldugunuz ve Ankara’dan uygun bir tarihte sizin icin randevu olusturulacagina dair mail alacaksiniz. O mailin geldigi gun sizin DQ tarihiniz oluyor ve bu DQ tarihine gore Ankara icin mulakat tarihi sirasina girmis oluyorsunuz. Tabi ayni zamanda Priority Date’iniz de her ay aciklanan Visa Bulletin’da current olmasi gerekiyor. Sizin PD’niz current su anda. DQ olunca kisa zamanda randevu alacaginizi dusunuyorum. Bu arada Ceac’de ANK…. ile baslayan dosya numaranizi kontrol ettiginizde mulakat maili alana dek “at NVC” olarak gorursunuz, mulakat aldiginizda “in Transit” ve ardindan “Ready” olur. Dosyaniz size mulakat verilene kadar NVC’dedir. Ilgili mailler hem size, hem avukatiniza hem de isvereninize gelir. Kolayliklar diliyorum.
    Isiniz rast gitsin.

• Bu detaylı bilgi için teşekkür ederim ben de gördüm at NVC de yazıyor acaba bu mu diye karşılık olarak sizin cevabınız geldi şimdi daha iyi anladım teşekkür ederim bilgilendirme için

• @Duygu-Çelik Rica ederim 😊 Umarim en kisa surede sonuca ulasirsiniz.

• Bilgileri burada paylaşacağım umarım uzan aylar almaz randevu tarihi en azından tarih belli olsa yine bir umut oluyor ama hayırlısı herkes için en iyi zaman da kısa zamanda hayallerine kavuşması dileği ile 2020 den beri bekliyoruz her işlem için son adıma geldik en güzel bölüme ama bekleme süresi var hayırlısı olsun artık 🙂

Benzer Başlıklar

• 1522
  • 5
  • 5195
  • 972
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |