Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @abdlkdr-ince34 merhaba, farklı bir account açarak devam edebilirsiniz. Benim ilk başvurumu dsnışman yaptı diğer başvurularımızı kendimiz yeni bir hesapla yaptık.


  • @summer-vacation Tekrar bi uzatma olmaz diye düşünüyorum. İlk başvurudaki uzatma olmasının en büyük sebebi avukatların sonuçların çok geç gelmesini göstererek işi yargıya taşımalarıydı.


  • @Seda-Uysal-Avcı cok tesekkur ederim


  • @xkira7 bundan sonraki beklentimiz bu 3 yıllık oturum ve çalışma izni ile kolay bir şekilde pr -kalıcı oturuma geçiş yolları veya tekrar üç yılın uzatılması olacaktır. Umarım kanada bununla ilgili ilerleyen zamanlarda supriz ve herkesi sevindirecek haberleri duyurur. Üç yıl sonra tekrar desteklerini devam ettirir.


  • tekrardan cok teşekkürler cevaplariniz icin. Baska bir sorum daha var.
    Kanada da hiçbir tanidigim yok ve başvuruda adres olarak 1 ay kalacağım airbnb adresi vermek mantıklı gelmiyor, adres konusunu nasıl çözebilirim?
    nasıl bir yok izleyebilirim, daha once bu konuyu tecrübe etmiş birileri bana fikir verebilir mi?


  • @abdlkdr-ince34 virtual mailbox hizmeti veren yerler var.


  • @abdlkdr-ince34 başvuru online onaylandıktan sonra posta ile adrese gelecek olan work permit belgesi önemli çünkü o belge ile service canada ofislerine gidip sin numarası alınıyor. İşe girişte bu sin numarası gerekiyor. postada kaybolma veya teslim alınanama durumlarında galiba tekrar gönderilmesi için talep yapılıyor ama uzun bir zaman alır. Bir şekilde posta ile teslim almaya gayret edin. Önemli bir belge ve kaybolmaması lazım. Kişisel bilgilerinizide içerdiği için size özel bir evrak. Teslim alınması önemli. Aynı şekilde sin numarasıda önemli ve sadece size özel başkaları ile paylaşılmaması gerekiyormuş.


  • Askerlik gorevini yapan erkekler icin bir soru,
    5710 formununun 4. kismindaki sorusuna military service yaziyormusunuz.?


  • @ultraking Halen netice çıkmayanlar var. Galiba süreç bayağı uzun bu son zamanlarda. Önceden kısa sürece çıkıyormuş


  • @Seda-Uysal-Avcı
    Kalıcı oturum için express entry başvuru yöntemi var ve bu puanlama sistemini içeriyor. Niteliklerinizin karşılığında size toplam bir puan veriliyor.
    Belli zamanlarda ( sanıyorum iki-üç haftada bir kere ) taban puan açıklanıyor.
    Eğer puanınız bu taban puanda veya bundan yüksek ise pr kalıcı oturuma başvuru için davet alma ihtimali oluyor. Aldıgınız bu davet ile pr kalıcı oturuma başvuru yapabiliyorsunuz

    Yıllara göre açıklanan taban puanlar ( ortalama taban puan 500 ve üzeri gibi. Yani bu puana sahip olmak kolay değil. ):

    Niteliklerinize göre alacağınız puanlar :

    Niteliklerinize göre kaç puan alacağınızı otomatik hesaplama :


  • Kasımda başvurup hala cevap alamayan var mı TS2023'e ? Gelip gelmemekte kararsızım, süreç 3 haftadan uzun olur mu dersiniz ?


  • @Utku-Gelbal Bi ara neticeler 10-15 gunde belli oluyordu. Son zamanlarda bayagı uzun deniliyor. Kanada dışına çıkmak neticeyide olumsuz etkilediğinden mecburen başvurup netice çıkana kadar kanada içinde kalmak gerekiyor. Yada tamamen ret riskini göze alıp geri dönmek kişinin insiyatifine kalmış bir durum. Ret alınırsada yapılan yüksek meblag masraf ve plan boşa gitmiş olur ve üstelik bir dahaki ilerki zamanlarda vize başvurularında negatif yönde etkileme durumu olabilir.
    Özetle başvurudan sonra on veya onbeş gündemi netice çıkar yoksa iki ayda mı belli olmaz. Bunun kesin cevabı yok.
    Herkes için en iyisi ve hayırlısı neyse o olsun diyelim.

    Bu 3 yıllık çalışma izni alındıktan sonra bunun üç yıl sonra süresi bittiğinde esas önemli olan kalıcı oturuma nasıl geçilir konusu. TS2023 ile çalışma izni almak kolay başvuran herkese veriyorlar zaten önemli olan bundan sonrası. Çünkü pr kalıcı oturum almak çok kolay değil. Nitelik egitim dil seviyesi gibi özelliklere sahip olmak gerekiyor.


  • Merhabalar, ben kasim ortasi Montreal e geldim ve owp basvurusunu lisansli bir danisman araciligi ile yaptim. 3 hafta sonra, hala ulke icinde olmama ragmen kanadadan ayrilma gerekcesi ile basvurum ret ile sonuclandi. Bu sekilde sonuclanan kimse var mi? Cok anlamsiz bir ret sebebi aldim.


  • @metinola merhaba gerçekten çok ilginç. Türk pasaportu ile mi giriş yaptınız? Lisanslı danışmanınız kim? Bsşvuruyu doğru yaptığına emin misiniz?


  • @praguebudapest Teşekkürler bu konuya hakimiz🙏🏻


  • Arkadaşlar süreç ile ilgili güncel gelişmeler:
    📌Başvuru sonuçlanma süresi ortalama 15-20 günmüş.
    📌Kanada'dan çıkmayıp da reddedilen varmış ama istisnai (teknik problem vs)
    📌Gelen OWP'de yanlış bilgi varsa (Ad yanlış çıkmış vs) düzeltme gerekir, belge aslı postayla IRCC'ye gönderiliyor.
    📌SP ile OWP başvurusunda problem yok, ikisine birden sahip olabilirsiniz. Okulu bırakınca bir süre sonra SP geçersiz oluyor.
    📌3 Ocak'tan sonra uzatma söz konusu değil, seçim hazırlıkları göçmen politikasını kısıtlamaya itiyor.


  • @praguebudapest Şuanda benim çıkarttığım istatistiğe göre ortalama 20 günde belli oluyor. Siz son zamanlarda bayağı ızun derken ne kadarlık bir uzunluğu kast ediyorsunuz.


  • @Utku-Gelbal kesin net bir süreç olmuyor. Kimine mesela on günde kiminede iki ayda çıkıyor neticeler. Standart bir zamanlama yok. En geniş neticelenme süresini baz almak en sağlıklısı. Birine başvurudan on gün sonra çıktı diye banada on günde çıkar mantığı bence olmaz.
    Başvuruların hepsi kişinin kendi özelinde olan bir durum.

    Ekim ayından beri netice bekleyenler var bunun aksine geçen hafta başvuru yapıp bu hafta netice alanlar var. Bu durumu nasıl değerlendireceksin.


  • @Seda-Uysal-Avcı 450-550 puan bandının altında bir profiliniz varsa PR kalıcı oturumu express entry ile almak çok çok zor.
    Genelde bu aralıkta taban puanlar açıklanıyor. Sanıyorum her iki üç haftada bir taban puan açıklanıyor.

    İyi dil seviye skoru , master derecesi ve bir sürede iş deneyimi olanlar express entry başvuru yolları ile puanlama sayesinde direkt PR kalıcı oturum alıp o şekilde geliyorlar kanadaya ve tüm haklara sahip olarak yaşama başlıyorlar.


  • @orange Bu konuda yeteri kadar bilgiliyiz. 5 yıldır her şeyi okuyup araştırıp kılı kırk yarıyoruz. 3 yıl içerisinde hükümetin süpriz bir yasa çıkarması için evrene mesaj gönderiyoruz. Her iki tarafın da buna ihtiyacı var. Geçmişte emsalleri var.🫣Teşekkür ediyorum🙏🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum