J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@suzmanoglu Postal Service
Department of State J-1Waiver
P.O. Box 979037
St. Louis, MO 63197-9000Ben DS-3035 teki formdaki adrese, yani yukarda belirttiğim adrese gönderdim, iletildi posta. Yani bu doğru adres diyebilirim
-
Arkadaşlar merhaba,
Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor? -
@benjaminblacks Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?
-
@crazycells Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?
-
@ipeksalman tesekkurler bilgi icin, siz acaba ne zaman gonderdiniz bu adrese, ben dun [email protected] bu adrese e-mail gonderdim ve gelen cevapta 05 ekimden itibaren yeni adresin
Department of State J-1 Waiver
P.O. Box 979037
Earth City, MO 63045
bu oldugu ile ilgili cevap geldi ama isin ilginc yani ben 26 ekimde yeni adrese gonderdim ve bana posta iade edildi (
bu gerekce ile ama bana gonderdikleri e-mailde 5 ekimden once belgeyi gonderenlerin baska islem yapmasina gerek olmadan yonlendirme yapilacagi yaziyor, bir tuhaflik var ama anlamadim acikcasi, ben bugun yeni bir e-mail gonderdim bakalim ne diyecekler,
ayrica sizin sorunuza gelince pending statusunde iken bizim Turk buyukelciligi istemiyor anladigim kadariyla paylastigim bilgi notunda verdikleri ornek ekran goruntusunde ilk satir Sent ve digerleri received yaziyor, sanirim beklemeniz gerekecek, ama bu durumda hic birseyden emin olamiyorum, hakkimizda hayirlisi -
Bizim büyükelçiliğe daha sisteme düşmeden başvurumu yaptım, onlar da sağolsun ilettiler sonrasında. Pending zaten FR görene kadar görülecek yegane şey, eğer NOS için onun değişmesini beklerseniz bu sonsuza kadar sürebilir :)
Pending yazan ekran görüntüsü mevcut olduğuna göre onu da ekleyip gönderin bir an önce, yoksa gereksiz zaman kaybedeceksiniz @ipeksalman
-
Dün itibariyle ben de Favorable recommendation aldım. Darısı tüm bekleyenlerin başına :)
-
Bu ileti silindi! -
@The-Pencere USCIS'in eposta adresi nedir? Ben bulamıyorum hiçbir yerde.
-
@gastroNot Sistemde Favorable recommendation tarihinden kaç gün sonra geldi receipt numaranız? 2 ay oldu hala gelmedi benimki
-
@ibrahim-sakallı Benim de aynı şekilde. 2 ay oldu. USCİS böyle bir başvuru yok diyor. Siz çözebildiniz mi?
-
@suzmanoglu Ben de aynı adrese USPS ile göndermiştim, aynı gerekçe ile posta geri dönmüştü. Yanındaki ‘Courier Service’ yazan
‘Department of State J-1 Waiver
3180 Rider Trail South
Earth City, MO 63045’adresine Fedex ile gönderdim. Zaten departmanın sitesinde
‘IMPORTANT NOTICE:
We process your application fee at our office in Earth City, MO. Next, we forward your case to the Department of State, Waiver Review Division in Washington, DC. We will not process an application sent to the incorrect address. We will return your application to you.’
Şeklinde bir ifade var. Fedex ile kargo ulaştıktan bir gün sonra moner orderın durumunu kontrol ettim para alınmıştı. -
Merhaba. Herkese süreçlerinde kolaylıklar diliyorum öncelikle.
Favorable recommendation 2 Ekim'de gönderildİ gözüküyor sistemde ama hiç belge gelmedi. 2 ay oldu. Receipt number da gelmedi. USCIS'i aradığımda I-612 başvurunuz yok diyor. Benzer durumla karşılaşan var mı? Bir de I-612 için biz bir işlem yapmıyoruz değil mi? -
@beteer Merhaba. Ben de benzer bir durum yaşıyorum. Siz nasıl çözdünüz sorunu?
-
@eylo Sonraki süreçlerde sorun yaşadınız mı? Waiver hala gelmediği için ben de GC için FR ile başvuru yapmak zorunda kalacağım sanırım
. -
Selam herkese! 18 Ekim 2023 tarihinde Washington DC başkonsolosluğu, NOS'u ABD Dışişleri bakanlığına yolladığını söyledi. Standart süre 4 hafta diye biliyorum ama 7-8 hafta geçti hala sistemde görünmedi. 2 defa mail attım ([email protected]) ama yanıt da alamadım. Tavsiyesi olan var mı?
-
Arkadaşlar merhabalar,
İşin içinden çıkamadığım bir durum var. j1 exchange visitor vizesinden kaynaklı 'iki yıl kuralına' tabiyim. Türkiye'ye döneli 3 ay oldu. Yani halen bu kurala tabiyim. Bu iki yıl kuralı devam ederken, turist vizesine (B-2) başvurabiliyor muyum ya da turist vizesiyle Amerika'ya giriş yapabiliyor muyum? Şimdiden çok teşekkürler. -
@gökhan-kağnıcı Başvurabilirsiniz, girebilirsiniz. Turist vizesine engel bir durum yok.
-
@gökhan-kağnıcı başvurabilirsininiz ben turist vizesi aldım Jamaika’dan
-
@asimsek ayni problemi yasadim. Eninde sonunda donus yapiyorlar fakat gec olabiliyor. Bende 3-4 kere mail atmistim, sonunda birine donus yapmislardi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum