Herkese cevapları için teşekkür ederim tek tek. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız.
@ayvalik10 @ATS16 @cleo @arnblt
-
@minnesota hocam bir sorum vardı. Minneapolis de iş fırsatları nasıl acaba? Şehirin toplu taşıma ağı nasıl? Genel olarak önerir misiniz bu eyaleti?
-
Herkese cevapları için teşekkür ederim tek tek. Çok teşekkürler, iyi ki varsınız.
@ayvalik10 @ATS16 @cleo @arnblt -
@orangegreen sayfanın en üstünde sağda dünya işareti var işte oraya tıklarsan tüm üyelerin nerede yaşadığını görebilirsin.
-
-
@brucewayne merhaba bostona giriş yaptınız mı acaba
-
Kasim 2022'den beri Des Moineste yasamaktayiz. Green card ile Turkiyen tasinirken ilk duragimiz Des Moines oldu. Yasam maliyetlerinin ve kiralarin ucuzlugu, guvenli olmasi ve sigorta-bankacilik sektorunde is imkanlarinin genis olmasi baslamak olarak dogru yer oldugunu dusundurdu. On arastirmalarimiz dogru cikti. Hesaba katmadigimiz/bilmedigimiz sey ise Iowalilarin 'Iowa Nice' lakabiyla yani misafirperverligi ve kibarliklariyla un salmalari oldu. Bir de tabi en buyuk gocmen grup yaklasik 20 bin civariyla Bosnaklar olunca sosyal ve kulturel olarak cok iyi karsilandik. Turkiyede esim de ben de Istanbulda bir bankanin genel merkezinde calisiyorduk dolayisiyla bankada is bulana kadar gecici birkac is yaptik derken kisa surede Iowanin yerel bankalarinin birinde ikimiz de ise basladik. Ben once basladim ardindan esime de referans oldum. Simdi ikimiz de yoneticilige terfi ettik. Iowalilar insanlar Iowa'ya gelsin yerlessin sevsinler ve kalsinlar istiyorlar. Hemen bizi aralarina aldilar. Turkiyeye karsi cok meraklilar. Turk oldugum icin Turkiyede bu kadar pohpohlandigimi hatirlamiyorum. Sosyal gonulluluk faaliyetlerine de katiliyoruz. Dar gelirlilere yardim ve agac dikme etkinliklerine katilip iyice kaynasiyoruz. Kis cok sert geciyor ama alistik. Kapali garaj ve remote starterli bir arac ile kis kosullari hafifliyor. Geri kalan mevsimlerde harika bir yer. Surekli disarida yerel festivaller konserler yarislar etkinlikler oluyor. Iowa state fair cok kalabalik ve eglenceli. Gece hayati cok canli degil biz de zaten ona daha Turkiyedeyken doymustuk. Tam isine gucune bakmalik aile yeri. Parklar goller nehirler ormanlar tam bir outdoor takilmayi sevenler icin harika. Bisiklet kulturu cok yaygin. Des Moines in her yerinde bisikletlerin ayri yollari var ve Rugbrai ABD capinda meshur bir bisiklet yarisi. ABD nin genel bir handikapi arabaya bagimli bir sekilde yasanmasi. Des Moines de kucuk bir Midwest metropolu olarak toplu tasimanin zayif oldugu bir yer. O yuzden downtownda 3 sene yasadik hem ise de yakinligi hem de yurunebilir olmasindan oturu. Simdi 2 ay once sehrin kuzeyine Ankeny'e tasindik. Suburb diye tarif edebileceginiz bir bolge fakat tasindigimiz bolge yuruyerek her isinizi halledebileceginiz sosyal olarak da canli bir ilce hayati vadediyor. 2 sene kalir buyuk bir eyalete tasiniriz derken simdi ailemizi burada buyutup sonra da ev almayi da planlar olduk. Kisacasi Iowa'ya geldik, sevdik, Iowa'li olduk.
-
Chicago eyaletini görünce aklıma ilk gelen Al Capone ve ondan korkmayan tek rakibi Hymie (Earl) Weiss geliyor. Her ne kadar Capone dan korkmayan tek gangster olsa da sonu bazilikanın önünde otomatik silahlarla taranarak öldürülmek oldu. İkisi de aynı mezarlıkta (Katolik) yatıyor. Paylaşamadıkları bölgelere şimdi başkaları hükmediyor... Nerden aklıma geldi şimdi bunlar? -He pardon Chicago eyaletini görünce...
-
-
-
@mustapha evet hocam onuda ogrendik ama ehliyet almak kesin çözüm gibi geldi ve aldım. Sizde pa damısınız ben delawere county deyim.
-
@gucarslan, içinde söyledi: Kansas
@Nihan, içinde söyledi: Kansas
Merhaba 🙂
Ozellikle GreenCard suercinde forumdan o kadar fazla faydalandik ki, bizim nasil katkimiz olabilir diye dusunurken simdilik en azindan bu sayfada fayda sunabilecegimizi farkettik 🙂
Ben isim geregi bir kac kez Kansas'da bulundum. Esim yaklasik on yildir orada yasiyor. Biz Kansas'i Turkiye'nin Ic Anadolu bolgesinde bulunan sehirlere benzetiyoruz. Malum denizi yok, sosyal aktivitelerin ve gece hayatinin da cok hareketli oldugu soylenemez. Ancak is - ev - okul arasinda duzenli, guvenli ve kuralli bir hayat isteyenler icin ozellikle diger eyaletlerle maliyet karsilastirmasi yapildiginda avantaj saglamakta. Benim isim Missouri, Kansas,ta idi ve esim Lenexa ve Overland Park, Kansas civarlarinda yasamini surdurdu. Diger pek cok eyalette oldugu gibi alisilmis Turk komsulugu, misafirperlik ve girisimcilik olmasa da size uygun yasam bolgesini sectiginizde sabah aksam gorduklerinize selam vererek girip ciktiginiz evinizde huzurla yasayabilirsiniz. Turk menseili urunler bazi Arap marketlerinde satiliyor ancak bu marketlerin sayilari fazla degil.
Tek basina bir evde yasamak isteyenler icin kiralar genelde $1000 uzerinde, dolayisiyla apartmanlarda ev arkadasligi sistemi daha mantikli olabiliyor (sozlesme imzalamaniz gerekmekte). 3-5 kisilik bir ailenin de mustakil ev kirasi ortalama bir muhit ve okul kalitesine gore $1200 - $2500 dolar arasinda olabiliyor. Trafik sikintisi yasamayacaginiz bir eyalet, yani onlarin trafik dedikleri sey sadece bir sure yavaslayarak giden arac toplulugu!
Insanlar burada nasil eglenir, nasil zaman gecirir diye dusundugumde aklima gelen iki sey, 1. Plaza'da ve AVM'lerde alisveris ve kahve ile gecen zaman, 2. Casinolar'da sinirsiz yiyecek icecek opsiyonlariyla gecen zaman (evet bu konuda dikkatli olmakta fayda var :)) Pek tabi ki baskaca faaliyetler de vardir, onlari (umuyorum ki) bir kac ay sonra tam anlamiyla yerlestigimizde yazabilirim.
Orada yasayan Turkler'in kurmus oldugu grup ve dernekler var, FB uzerinden arastirabilirisniz. Kucuk gruplar kendi aralarinda bazi etkinlikler duzenliyor.
Ben oradaki mevsimleri Ankara'ya benzetiyorum, esim dah soguk ve sicak hissedildigini soyluyor Kansas'da. Insanlari da bana gore mesafeli hatta temkinli. Ilk gidisimde buradan goturdugum minik hediyeleri kabul etmekte tereddut eden ofis arkadaslarim, sonraki gunlerde masama kucuk hediye ve notlar birakmisti. Genel bir "Bu ne simdi, neden bana iyilik yapiyor, hediye veriyor" gibi bir yaklasimlari var 🙂
Merak edilen diger soru / konula icin buralardayiz!
Sevgileriletiniz üzerinden 1 yildan fazla zaman geçmiş 🙂 suan ki durumunuzu, özellikle covid sonrası hayatı ve iş olanaklarini merak ediyorum açıkcasi.
umarım mutlu hayatınız devam ediyordur. sevgiler..
Merhabalar. Akademik alanda ilerlemek için imkanlar var. Özellikle havacılık alanında Wichita çok gelişmiş. Büyük uçak fabrikaları var. Bu tarz yerlere kabul için en azından Greencard sahibi olma şartı var. Genellikle tecrübe şartı aranmıyor. İşe kabulden sonra eğitimler veriliyor. Ara eleman veya mühendis olabilir. Mühendislik için kabul daha kolay olabiliyor.
Ulaşım için otobüs var. Otobüs durakları var. Uygulama üzerinden takip edilebiliyor. Fakat hiç kullanmadım. Bir kaç kere uber kullandım. Uber fiyatı uygun. Fakat sürekli kullanım için ekonomik olmaz. Ortalama 5000$ lık bir araba iş görür. İkinci el olduğu için sigortası da düşük olur.
Yaşam tarzı, yaşanılan yere göre değişiyor. Bizim yaşadığımız yer gayet sakin, huzurlu. Yukarıda da söylenildiği gibi trafik sorunu yok. Şehir içinde arabayla ortalama 10 dakikalık mesafelerde market, yürüyüş parkı, cafeler, kıyafet dükkanları mevcut.
Aslına bakılırsa market konusunda illaki Türk marketine ihtiyaç olmuyor. Normal bir yaşam için diğer marketler yetiyor. Zeytin, peynir, turşu, çay desen Walmart'ta, Target'ta, Costco'da, Sam's Club'da var.
Ekmek çeşidi çok fazla. Biz Costco'nun İtalyan ekmeğini tercih ediyoruz. Genel olarak İtalyan üretimleri Türk tarzına uygun oluyor.
Mesela güllaç, bulgur, Türk çayı-kahvesi, pekmez, tarhana gibi spesifik Türk ürünleri için güvenilir, online Türk marketlerini kullanıyoruz. Şuan baktım ve 99$ üzeri alışverişte ücretsiz kargo.
Eğlence konusunda beklentiye göre değişir. Eğlenceden kasıt bar, gece kulübü ise her yerde var. Aile mekanlarında bile istediğin alkollü içeceği sipariş edebilirsin.
Aileyle, çocuklarla zaman geçirmek için parklar, büyük göller, ırmak kenarları, ağaçlık yürüyüş parkları, çocuklar için kapalı oyun alanları var. Göller ücretli olsa da ücret arabaya ödeniyor. Yani arabada 10 kişi olsa bile sadece 1 giriş ücreti ödeniyor ki o da 10$'dan az. Çoğu yer ücretsiz. Kapalı çocuk oyun alanları üyelik sistemine göre oluyor ki ücreti aylık olarak gayet makul. Çünkü sabah açılıştan akşam kapanışa kadar orada zaman geçirilebilir.
Ev kiraları 1500$ civarında. Yine yaşanılan yere göre değişir. Çok daha ucuza da kiralık evler bulunabilir. Apartmanlarda kirada oturmak uygun olabilir.
Aklıma gelenler genel olarak böyle. -
Herkese merhaba, eşimle birlikte yaklaşık 1 senedir West Virginia'da, Virginia ve Maryland sınırlarına yakın bir kasabasında yaşıyoruz.
Genel olarak yaşam bilgisi vermek isterim. Burada yerleşik bir yaşam yok. Genel olarak birbirinden uzak evler (aralarda bahçeler, ormanlar vb), ya da sitesel görünen town houselardan oluşan ama penceresinden bile kimsenin bakmadığı yaşam var mı yok mu diye merak ettiren evler, şehir merkezi yok, varsa da tek bir cadde ve kahvecisinden restorantına en geç 8-9 (aslında 5-6 da bakmayın bir iki tanesi belki) gibi kapanan yerler; bir tane Mexican rest 10'da kapanıyor hakkını yememek lazım.
Burada pek hayat yok, genelde VA ya da MD'ye gitmeniz lazım. İş nedeniyle geliyorsanız (etrafta birkaç fabrika vb var) diyecek bir şeyim yok ama seçimle gelmek için baya insan sevmiyor olmanız gerekiyor gibi bir şey 🙂
Yaşayan varsa selamlar. -
Maine eyaletinin en büyük şehri Portland fakat başkent Augusta. Bir doktor tanıdığım başkent Augusta'da bir hastaneden teklif aldı. Kentin ortasından Kennebec nehri geçiyor. Çok güzel bir şehre benziyor. Nehir kenarında bahçeli villa tipi evlerin kirası 2500 civarı imiş. Çok kuzeyde soğuk bir yer ama yüksek maaşla bir kaç sene çalışıp para biriktirmek çok mantıklı duruyor.
-
Pennsylvania
-
@goodluck floridadasınız sanırım 2015 ten beri böyle inanılmaz bi sürüngen anınız oldumu, timsah denk geldimi.. yılan.. kertenkele vs ve bu havyanları evden uzak tutmak için ne gibi önlemler alınıyor orda ilaçlama falan işe yarar mı
ben aşırı korkuyorum ama avantajları açısından da orayı tercih etmemiz gerekiyor, çok gergin ve kararsızım 
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: Pennsylvania
@goodluck floridadasınız sanırım 2015 ten beri böyle inanılmaz bi sürüngen anınız oldumu, timsah denk geldimi.. yılan.. kertenkele vs ve bu havyanları evden uzak tutmak için ne gibi önlemler alınıyor orda ilaçlama falan işe yarar mı
ben aşırı korkuyorum ama avantajları açısından da orayı tercih etmemiz gerekiyor, çok gergin ve kararsızım 
Timsahin gelip sizi bulmasi biraz bahtsizlik olur ama yilan ve ozellikle kertenkele bol miktarda var. kertenkeleler zararsiz. Yilanlarda genelde su yilani oluyor. Evimin civarinda bikac kez gordum ama temasim olmadi. Esim yilandan fobi derecesinde korkardi. Tv de gormeye bile dayanamazdi hala sevmiyor ama fobisi gecti. Petshopta yada uzaktan gorsun bakabiliyor. Ilaclama yapiliyor ama tamamen kurtulmak prk mumkun degil
-
@goodluck kızım küçük bahçede vs karşılaştıklarını düşünemiyorum insanın aklınada hep en kötüsü gelir ya ondan aslında düşüncem ve kararsızlığım. amerikada bizim gibi 4 mevsimi olan bunu zamanında yaşayan, hayvanı çok olmayan bir yer biliyor musunuz

-
Philly de yasayanlara bir sorum olacakti: Northeast Philly nasil bir yer? Ozellikle Roosevelt Mall civarlari?
-
@MySea Northeast Philly genelde kötü boroların olduğu bir bölge ve girmek dahi isteyececeğiniz yerleri de var ancak büyük bir alan. Roosevelt Blvd North 1 yolunun diğer adı ve Philadelphia’nın iyi boro larıyla çevrili değil.
Philadelphia yı iyi bilen bir arkadaşıma sordum şöyle cevapladı “ If your friend is thinking of living there tell them stay north of Princeton Avenue and west of Frankford Avenue.Umarim bu bilgilerin size yardımı olur.
-
@Philly1 Tesekkurler bilgilendirme icin!

-
@goodluck kertenkeke cok evet zararsiz yilan yine guven olmaz

-
Bende bu ay pensilvanyaya geleceğim. Arkadaşım orada yaşıyor ve bir süre bende orada kalacağım.
Amerikaya ilk gelişim olacak.
Pensilvanya da ehliyet alan oldu mu süreç nasıl oluyor? Her eyaletin farklı bir sistemi olduğunu duymuştum. Pensilvanya da ehliyet alma süreci nasıl oluyor acaba bilgilendirebilir misiniz? -
Bu konu guncellenince aklima geldi. Pennsylvania da 6 gundur manhunt devam ediyor. Hapisden kacan cinayetten hukumlu bir sucluyu ariyorlar. Soz konusu bolgedeki okullari ve yollari kapattilar. Delaware sinirina da cok yakin bir bolge. Delaware state polisleri de Pennsylvania sirinirindaki bolgelerde onlem almis durumdalar. Bazi yollar trafige kapatildi.
-
@MySea siz orda mı yaşıyorsunuz?
-
@Mr-alikaya Delaware de yasiyorum.
-
Evet bu manhunt pensilvanya ya mi ozel birsey veya yaygin bende yazin kampta calistim da orda da mesela bunun egtimini vermislerdi soyel. Yapin boyle yapin birsey olursa vs diye garip gercekten
-
@jesus-0 pensilvanynin yuzde 35 i bir cesit mental hastalik yada substance use disorder yasiyor. Afyonun kaymagi pensilvanyanin manyagi
bu tarz egitimler tum kurumlarda onlem icin veriliyor. -
@Doncarleone Ayrica yollari cok bozuk. Delaware state line gecer gecmez PA da yollar hemen kotulesiyor. Insan ister istemez "Aha geldik iste PA" diyor..
-
@MySea yollar konusunda inanilmaz haklisiniz. bunu panin cesitli bolgelerinden olan amerikalilardan da duyuyorum. malumunuz uzere kiralar asiri derece yukseldi goc de edemiyorum. suanki birinci isim rahat masabasi olmasi da etkili. belki iki yillik veri analizi vb derecesi alirsam porto rikoya bile gitmeyi dusunuyorum. PR abd sayildigi icin green card dan vatandaslga gecisi de etkilemiyor.
-
@Doncarleone Hocam Ispanyolcaniz varsa, PR da bir alternatif olabilir ama sunu da belirteyim, orada hayat cok daha kotu. Zaten dikkat etmissinizdir PR halkinin cogunlugu ABD'de yasiyorlar.
Onun yerine FL gibi yerler daha mantikli ve uygun olabilirler. Bu arada gezip gordugum yerler arasinda bence en guzel yollar FL ve SC'da.
-
@MySea florida yine amerika gibidir diye dusunuyorum daha cok manyak vs. PR maaslar 4 dolar daha asagisi oldugu soyleniyor ama ben amerikaya gelmeye degil amerikali olmaya karsiyim.abdde Biraz daha take it easy yasamam lazim bunun farkina vardim. Zaman gectiginde senede 10k kenara atmak icin mi hayatimin icine ettim dememek adina bunu dusunmeye basladim.
-
Biraz once bir yabanci arkadasim ise south caroline a da daha iyi bir ev sahibi olabilirsin ucuza diyor sonrada relax bir calisma temposuna gecilinebilir gibi seyler dedi. Dusunuyorum bakalm
-
PA nin dogasi cok guzel diyirlar ve kiralar cok ucuz diye duydum yani nj ye gore ama diger eyaletlere gorde ucuz mus texas kadar nasil kiralar pahali, burda nj de mesela bi oda 700-900 dolar orda genis ve sana ait banyolu bi oda 500 vs diye gordum. Duydudm
-
Ben tasinmayi dusunuyodum oraya ama tavsiyr etmezmisiniz
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
114
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum