Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
Evet dedikleriniz çok dogru. Vancouver ve Toronto gibi diger bilinen buyuk sehirlerde konaklama / ev kiralama çok yuksek rakamlar. Yani ortalama tek bir kişinin çalışarak konforlu bir evde yaşaması imkansız. Çalışarak elde edilen maaşlar ve gelir belli orada.. Ortalama ev kiraları minimum 2500 CAD bandından başlıyor. Gerisini siz düşünün.. Zaten gelenler bir sure sonra geri dönuyorlar.. Genelde ögrenci kitlesi kalıyor mecburen egitim aldıkları icin.
Sanıyorum bu konaklama bulma zorlugu ve yuksek fiyatlar tum kanada genelinde var. Mesela amerika bu konuda daha uygun ve konaklama bulma problemi yok
-
Merhabalar, Kanada turist vizesine başvurmak istiyorum 5 yaşında ikiz çocuklarımla. Eşim burda kalacak ben yaz döneminde ordaki bir arkadaşımın yanına 2 aylık bir süre için gitmek istiyorum. Sorum şu ilk başvurudan süreç tamamlanıncaya kadar ne kadarlık bir masrafımız olur. Bir de hesapta ne kadar para bulunması gerekir? Deneyimli arkadaşlar cevaplarsa çok mutlu olurum.
Ayrıca 17 yıllık öğretmenim ailem Türkiye'de , Kanada'daki arkadaşım orda şirket sahibi ve davet gönderecek. Vizemizin onaylanma şansı yüksek midir sizce? -
@reallife35 merhaba toplam maliyetiniz ne kadar oldu başvuru sürecinde
-
İngilizce gerekli diye biliyorum
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar, ikiz çocuklarımla birlikte Kanada turist vizesine başvurmak istiyorum yaz tatilinde 2 ay kalmak için. Vize işleminin başından sonuna kadar ne kadar masrafı olabilir. Bir de üçümüz için hesapta bulunması gereken miktarla ilgili bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim.
17 yıllık öğretmenim, eşim başvurmayacak ayrıca Kanada'da şirket sahibi bir arkadaşımdan davet gelecek umarım onaylanır. -
TS2023 ile çalışma izni aldıysan iş bulma açısında pratik bir kaç yol var ;
-
Eger 4 yıllık lisans mezunu isen TEFL veya TESOL denilen ingilizce ögretmeni olma sertifika programı var. Bunlara online bile katılıp kısa sürede sertifika alınıyor. Bir arastır. Daha sonra ilkokul seviyesindeki okullarda ingilizce ogretmeni olabiliyorsun. Çok iyi ingilizce bilgisi gerekmiyor.
-
Kodlama kursları var online katılım oluyor. Bunlara katılım yaparak java tester / QA olarak yazılım kalite kontrol olabiliniyor. Egitim seviyen önemli değil herkes bu kurslara katılım yaparak bu sertifikayı alıp yazılım tester olabiliyor. Uzaktan online iş modeli olarak kanadalı yazılım firmalarında çalışabilirsin. Lokasyon önemli değil online uzaktan çalışma modeli oldugundan kanada içinde bile olmana gerek yok. Dunyanın her yerinden çalışma imkanı var
-
-
@hoping_theway Merhaba biz yaklaşık 3 ay önce geldik. Gurbeti ve yaşam konusunda Amerikadan deneyimliydik. Umduğumuz gibi ve her şey yolunda. Biz Montreal deyiz. Fransızca ve ingilizcemiz var. Eşim manager olarak başladı. Biz iş yeri sponsorluğunu deneyeceğiz . Yaşlarımız 40 üstü olunca EE puanımız 480 de kalıyor ama sponsorluk ile oturuma gideceğimizi umuyoruz. Montreal de 1k-2k arası kiralar. Çocuklu aileler 2 çocuk varsa yeme içme 1k rahat bulur. 3k-4k arası burda sadece kalma için ayıracağınız bütçe.Min wage 15$/h . Ama vergiler çok yüksek %12 ye yakın . Dili olmayan 2-3 haftada geri dönüyor. Dili olan ve Türkiyedeki koşullardan (?) rahatsız olanlar burada her şeyi gözalıp devam etme çabasında. Kanada ya gelirken kendinize "niçin gidiyorum " sorusunu sorun. Para ise cevabınız nerde olsa koşullarınıza göre kazanırsınız. Ordan burdan kesersiniz gezmezsiniz biriktirirsiniz. Lakin geri kalan hayatımı rahat bir şekilde insan gibi geçirmek istiyorum derseniz biraz geç olur mal mülk sahibi olmak ama insan gibi yaşama şansınız var. Diliniz ve kendinize güveniniz varsa bu firsatı kaçırmayın. Görüştüğümüz bir avukat Kanada hükümetinin son dakika golleri meşhurdur verginizi verin , yasal düzenli bir şekilde çalışın 1-2 yıl sonunda ts2023 için gelenlere yeni haklar çıkarabilir dedi.
-
@idali Merhaba,turist vize basvurusu kisi basi 185CAD.Hesabinizda gereken miktardan once iyi bir niyet mektubu hazirlayin.
Hesabinizda ulasim masraflari(ortalama 4000-5000 CAD),burada kalacaginiz sure boyunca hayatinizi devam ettirecek(ORTALAMA 2000-3000 CAD ama yasam tarziniza gore degiskenlik gosterir)
Aslina bakarsaniz gosterebildiginiz kadar yuksek banka meblagi,uzerinize ait kira vb gelir olarakta gosterebilirsiniz.
Akliniza takilan herhangi bir sey varsa elimdengeldigince yardimci olmaya calisiirm -
Normalde kanada ulkeye aldıgı göçmenlerin önce egitim almasını şartlıyor bir oryantasyon süreçi saglıyor sonra oturum & calısma izni veriyor.
TS2023 ekstren bir destek programı oldu ve kısa yoldan şart koşul talep etmeden başvuranlara direkt 3 yıllık oturum & çalışma izni verdi.
-
@hoping_theway Yazınızı dikkatlice okudum.Vaktiniz varsa yada bulursanız peki kimler için doğru tercih (size göre tabi) ?
-
Saglıklı yaşam , spor / bisiklet kültürü üzerine bir yaşam tarzın varsa yaşanacak yer. Zaten vancouver her sene en yaşanabilir yerler arasında sıralamada ilk beş içerisinde oluyor.
Dinamizim ve saglıklı yaşam üzerine kurulmuş bir şehir. Her tarafta koşan insanlar, spor yapanlar görursun
-
@hoping_theway Ekonomik olarak ele alırsanız ?
Yani biraz daha açayım sadece temel şekilde yaşamak amacında beklentiyi düşük tutup kabul edebilecek bir aile için ?
Bilemiyorum bana TR şartları çok ama çok zor geliyor sanki dünyanın geri kalan her yerinden daha zor -
arkadasimin ve esinin pasaportu var fakat cocuklarinin pasaportu yok. cocuklar 18 yas altinda. ts2023 icin basvuracaklar. ne yapmalari lazim.
-
@obirbela, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
arkadasimin ve esinin pasaportu var fakat cocuklarinin pasaportu yok. cocuklar 18 yas altinda. ts2023 icin basvuracaklar. ne yapmalari lazim.
herkesin pasaportu olmalı.
14 yaş üstü herkes parmak izi vermek zorunda.
youtubeden detaylı videoyu izleyip formları doldurabilirler. -
@aksinaletinsan tesekkur ederim yanitiniz icin.
-
@Seda-Uysal-Avcı Genelde turist olarak gelip TS2023 basvurusu ile çalışma izni alanlar bir iş bulamama ve entegre olmama sorunu yaşıyorlar. Çunku TS2023 basvurusunda kanada içi herhangi egitimden mezun olma veya kayıt şartı yok ve ayrıca bunlar kanada experience denilen tecrubeye sahip degiller.
Ögrenci olanlar sistemli geldikleri için onları cok etkilemiyor bu durum. O nedenle turist olarak gelip calisma izni alanlar genelde geri dönuyorlar.
-
@Forsted
Eğer spor ve saglıklı yaşam formatında bir hedefiniz varsa uygun bir yer. Sistem uzerine kurulmuş bir ulke. Herseyin sistemi ve kuralları var. Bir anda kolay yolla para yapayım v.b. durumlar yok gibi. -
Bugün çok şükür büyük kardeşimin vizesi onaylandı. Bugün 11 gibi e-mail gelmiş. Kendisinin yakın tarihli henüz kullanmadığı Amerika vizesi var. Evli ve çocukları var ama sadece kendi adına başvurdu. Kendine ait işi var. Yurtdışında iş yapıyor bolca yurtdışı seyahati var. Bütçe olarak 16 k Cad gösterdi. Türkiye'den başvurdu
08.10.2023- başvuru
09.10.2023- biometric
10.10.2023- bio onay
29.11.2023- pasaport talebi
vv.vv.vvvv - pasaport teslimi
geçerli abd vizesi: var
depremzede: hayır -
Amerika ile kıyaslandıgında kanada nasıl bakış açınıza göre ? Kanada daha sistemli ve yasanabilir mi yoksa tam tersi mi ?
Son zamanlarda genelde cogunluk kanada'da yaşam masraflarının pahalı olmasından şikayetçi ve herşey bir zamana karşılık geliyor gibi. Yani sürekli bir mücadele ve bekleyiş var. Mesela: turist olarak geliyorsun 3 yıllık çalışma iznini alıyorsun sonra bunun arkasında pr / kalıcı oturum için mücadele ve bekleyiş sonra vatandaslık almak için bekleyiş şartlar v.b. süreçler. Sürekli bir bekleyiş yani.Mesela herhangi bir avrupa ulkesinden bu kadar sureli oturum & calısma alsan bu surenin sonunda kesin kalıcı oturum alınır ama kanada icin bu boyle degil gibi. Elde ettigin statu veya aldıgın izinden sonra bir başka statuye gecis icin mucadele ve bekleyiş sureci başlıyor. Yani her statu elde etmek icin belli şartlar ve kriterler var onları tamamlaman gerekiyor gibi.
TS2023 ile alınan 3 yıllık açık çalışma izni neticesinde yıllık vergi beyanı yapılması zorunlu mu ?
Çalışmasak veya kanada içinde olmasak bile vergi ödeme yükümlülüğü var mı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum