Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐

    @newbie97 ben olmaz denilen her şeye ve herkese karşıyım katiyen olmaz demiyorum ama bürokrasi şuan çürümüş durumda bilginiz olsun umutla şansla da olsa bir kamu kurumuna girseniz dahi memnun olabileceğinizi sanmıyorum. yine de yolunuzda başarılar


  • @newbie97 fiziki şartları saglayabiliyorsaniz host/hostes de iyi bir meslek bence


  • @EasternStar, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Birgariphayat B planı ile C planının öncelik sırasını değiştirseniz daha iyi olur bence, meslek sahibi olmak memur olmaktan daha önemli.

    @Birgariphayat Kesinlikle katılıyorum. Hatta c planını, değişmiş hali ile tabi, tamamen kaldırın yerine başka bir şey koyun naçizane tavsiyemdir.

  • ⭐⭐⭐

    @mesut1905 İster kamu ister özel sektör isterse mahalledeki 3 harfli marketler olsun istisnasız mobbing dönüyor zaten ülkede işinde çalışıp memnun olan insan yok gibi

    @ebaris86 şartlarına bir bakıyım teşekkürler dil engelim yok o yönden avantajlıyım


  • Selamlar herkese, forumda bir konu acilmis bu konuda gerci ama, Bireysel Güvenlik basligi altinda, en son 2022 de, birde fazla msj gelmemis. hazir bu kisim sohbet yeri iken, Amerikada güvenlik hakkinda tecrübesi olanlar var mi ? 2025 Greencard Basvuru sahipleri buraya bakiyor, ama arada görüyorum tecrübeli insanlar ve daha önce amerikada bulunmus kisilerde yaziyor. Bu arada, Tv lerde veya haberlerde gördügümüz seyler, Silahli soygunlar yada bireysel Suclar, Amerika Güvenlik ne durumda, Aksamlari veya geceye dogru rahatlikla sokaga cikip yürüyebilirmisiniz ? Kavga , dövüs, Silahli biriyle karsi karsiya kalma, bunlar Amerikanin hemen hemen her yerinde olan seyler mi ? yoksa sadece belli semtlerin ve sehirlerin sorunlari mi ?


  • Bu ileti silindi!

  • 2025 odasına ilk mesajmızı atalım ya. Geçen sene çıkmayınca daha girmiyordum bi bakayım dedim foruma ve hala aynı umutlar :D Boş beklersen schengen vizesi aldım yılbaşı için arkadaşlar değerlendirme fikri olan var mı? İş vs yemez mi orda ya


  • Heyecanla bekliyoruz eşimle birlikte, geçen yıl evli değildik ayrı ayrı başvurduk bu sene evli olarak şansımızı ikiye katladık umutla bekliyoruz


  • @Alpagu bahsettiğiniz durumlar her yerde olan şeyler değil ama bu kesinlikle olmayacak anlaminada gelmez. Eyaletler ve şehirler arasında daha guvenli olanlari araştırarak bulabilirsiniz.


  • Son yazılan iletileri okudum. O kadar üzüldüm ki halimize... Ben de yeni mezunum, daha dokuz aydır bir şirkette çalışıyorum asgari ücrete. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için onlara da destek oluyorum. Kenara koyabildiğim miktara gülersiniz Amerikada bir lise öğrencisi daha çok kazanıyordur. Hem aileme daha iyi destek olmak hem de 8-5 çalışıp asgari ihtiyaçlardan fazlasını kazanabilmek için gitmek istiyorum ülkeden. Yani üç beş yıl sonrasında maaşım artsa ne olur. kiralar ne olmuş, araçlar ne olmuş... Bilemiyorum yaa. Çıksa çoğu şey yoluna girecek gibi. Ama diğer arkadaşa da katılıyorum hayatta her şeyin yedek planları olmalı özellikle böyle tamamen şansa bağlı çekiliş söz konusuysa. Her şeyin hayırlısı olsun diyorum.


  • @lavender Maalesef doğru, artık konuya şöyle bir açıklık getireyim; olur da dolar-türk lirası pariteleri bir liraya eşit olsa bile burada ömür çürütme gibi bir gayem asla olmaz. İşin boyutu ekonomik krizden ziyade sosyolojik boyuta doğru gitmeye başlayalı bir hayli zaman oldu... Ferrari marka aracını Bağcılar semtinde sürmek gibi bir deneyim haline evrildi. En basit olarak insana karşı tahammülüm kalmadı, gerçekten bu konuya daha fazla bir şey eklemek istemiyorum :D bu son attığım ifade içimde biriken nefretin yazıya vurma şekliydi, herşeyin bu hale evrilmesinde rol oynayan aktörlerin ve aktrislerin ben...


  • @Uçan-hollandalı Ben de...

  • ⭐⭐

    23 KASIM ŞÜKRAN GÜNÜ AMERİKA İÇİNN BUGUN TATİL :)


  • @Uçan-hollandalı Genelde insanlar bir ülkede yaşamak veya yaşamamak istemenin nedeni olarak maddi şeyleri görüyor. Ondan çok daha önemli şeyler var.


  • Merhaba,
    DV2025 talihlileri şayet vize çıkarsa en geç ne zaman USA'ya giriş yapabilir?

  • ⭐⭐

    @Augustine dv2025 çekilişi kazanılması durumunda... ds260 formunu doldurup gönderdiğinde sıra numarana göre ne zaman mülakata çağrılırsan, yalan yanlış bilgi beyanın yoksa mülakat başarılı geçer vizeyi alırsın. pasaportuna basılmış vize evine geldiği an en kısa sürede giriş yapılabilir. yani süreçte sorun çıkmazsa tahmini 2024 sonu veya 2025 yılının ilk ayları.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Augustine çıkması halinde case number ve mülakata çağrıldığınız tarihe göre değişir.

    DV2025 kapsamında vize kotası bitmez ise vizeniz en geç 30.09.25 Salı günü mülakata çağrılırsınız ve sağlık raporunuzu da en geç 26.09.25 Cuma günü alabilirsiniz.

    En geç giriş yapan yapabileceğiniz tarih sağlık raporu tarihi itibariyle 6 ay içerisinde olduğu için en geç 26.03.26 tarihinde giriş yapmanız gerekecektir.

    Bu kabaca hesaplama sorunuzdaki “en geç ne zaman gidilir” ifadeniz göre cevapladım. Bol şans


  • @ATS16 hocam çekiliş talihli olmanızı tebrik ediyorum. bu sürecin heyecanını birazda olsa anlatır mısınız? inşallah süreci en iyi şekilde atlatırsınız. şimdiden hayırlı olsun.


  • @mukavemet karışık bir his açıkçası ☺️ Seçilmek bu sürecin kolay bir parçasıymış sonrasındaki süreci yaşamaya başlayınca, süreci (vize bültenleri, mülakat tarihi gelmesi vb) beklemek, süreci bitenlerin olumlu/olumsuz deneyimlerini adım adım takip etmek ve okumak, konu başlığı ayrımı yapmaksızın bu forumu sayfası sayfasına okumak ve hayırlısı ise olsun demek gerekiyor. Sonu da güzel sonuçlanır inşallah 🧿🧿🧿

    Mülakat sonucu başarılı geçerse, süreci DV2024 mülakat deneyimlerinde paylaşırım, umarım okuma fırsatınız olur. Ama şunu söylemem gerekir ki, içten dilemek ve başvuru yaptıktan sonra sonuçların açıklanacağı tarihe kadar hiç başvurmamış gibi büyük hayaller kurmadan sabırla sonuçların açıklanacağı günü beklemek çok önemli. 2011 yılından beri aralıklar ile başvuruyorum, 40 yaşımdan ve belli bir kariyer elde ettikten sonra kısmet bu seneyeymiş 🧿🙏🏻🍀


  • @ATS16 hocam Allah en güzel şekilde tamamına erdirsin. ne iş yapıyorsunuz?


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum