Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @deep_blue, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @AhmetGS17 Merhaba Ahmet bey. Hayallerinizin peşinden koşmak için asla geç değildir. Bu forumda bununla ilgili sayısız örnek göreceksiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun diyelim.

    Çok teşekkür ediyorum. Hani derler ya önemli olan kendini kaç yaşında hissettiğin. Elbette şovmenlik söylemi anlamında sarfetmiyorum.

    Nasip... O zamana değin köprünün altından sular akacak. Hayat bizi nereye götürecek. Hayat bu herşey olabilir. Ama niyetim böyle. 52 yaşıma dek ülkenin sıkıntıları, hayat sıkıntıları vs derken artık yeni bir ülkede yeni bir hayat kurmak istiyorum ailemle.
    Tekrar teşekkürler.


  • @Abdullah-1 merhaba.
    Siz önce bir green card lotosunu kazanın, sonra Case Number'ınız düşükse Türkiye'de mülakata girmeyi düşünebilirsiniz ama bence mülakata Aşkabat'ta girin. Doğduğunuz şehirin adını da Türkmenistan Devleti'nden alacağınız dokümanlara göre yazın, orada yazana göre hareket edin. Eski başvurularınızda ne yazdığınızı unutun, nasıl olsa o başvurularınızda green card lotosunu kazanamamışsınız. Ben de orada çok uzun yıllar yaşadığım için oradaki ABD Konsolosluğu'nda çalışan Türkmenler de bu konuları bilir, günlerin, ayların, caddelerin, sokakların, ilçelerin, şehirlerin adlarının zaman içinde cumhurbaşkanı kararıyla değişmelerini yadırgamazlar diye düşünüyorum.


  • @ayvalik10 Başkan onu alıntı yaparak yazdım zaten bu meajı gucarslana atmıştım. Sonra diğer odalara kopyala yapıştır yaptığım zaman farkettim. İstemeden oluşan şeyler için çok pardon. Kötü niyetim yok. Hepiniz değerlisniz arkadaşlar❤❤


  • @salih-atilla 63 yaşında, lisede okuyan kız evlada sahip bir abim var, Mayıs ayında geldi yerleşti. Yaşın bir önemi yok siz yeter ki isteyin.


  • @salih-atilla harikasınız 🙂 👏🏻


  • Merhaba, ekimde GC’a başvururken eşimin soyadının yanına baba ismini de yanlışlıkla yazmışım aynı yere boşluk bırakarak,( hiç yazmamamız gerekiyordu biliyorum). Mülakat maili alınca DS260 formu açtırıp düzeltsem, mülakatta bir sıkıntı olur mu yada direk red sebebi mi bu?


  • @meecittt mayısta doldurduğunuz ds-260’ta doğrusunu yazmadınız mı? Yazdıysanız bir daha açtırmaya gerek yok.
    Ret kısmını bilemiyorum.


  • @meecittt fotoğraf ,ad soyad,eklemeniz gereken kişileri forma eklememek elenme sebebi diye biliyorum


  • Ama sizin konudan tam emin olamadım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meecittt vukuatlı nüfus evrağını götüreceksiniz. Orada zaten doğru isim ve soyadını görecekleri için sizin bu hatanın kasten değil de heyecandan yaptığınızı anlayacaklar ondan rahat olun bu gibi hayati olmayan hataları göz ardı ediyorlar. Hayati hata derken ismini yanlış yazarsan. Evli iken bekar yazarsan eşini yada çocuğunu yazmaz isen ozaman direk ret verirler. Bu arada ilk başvuru da yazdığın bilgileri @elektra dediği gibi ds260 doğru girdin mi asıl kısım ds 260 bilgileri yoksa ilk başvuruda ki hataları ds 260 ile çözüyorsun. Böylelikle ilk başvuruda ki hataları görmüyorlar.


  • @ayvalik10 bizim durumumuz bir az karışık, eşim Kırgızistan uyruklu olduğu için pasaportunda baba ismi de yer alıyor, hatamız oradan kaynaklı. Bir de bizim CN yüksek olduğu için dosyamızı transfer ettik Bişkek’e, yani mülakatımız orada olur. DS 260’ta da yine aynı hatayı yaptık sonra öğrendik ki baba ismini hiç yazmamız gerekiyordu. Merak ettiğim şu, mülakat maili alınca DS’yı açtırıp adını, soyadını doğru bir şekilde yazsak baba ismi olmadan, bir sorun yaşar mıyız? Sormazlar mı “Sizin ekimdeki ilk başvuruda bu şekilde yazıyordu, DS 260’ta da bu şekilde?!”

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meecittt zaten ilk başvuruda ki hatayı düzeltmek için ds260 doğrusunu girdik diyeceksin. Bizde ki gibi vukuatlı nüfus örneği evrak gibi kırgızistan da öyle bir evrak var mı orada tüm aile bireylerinin isimleri soyadları nasıl yazılıyor.


  • Biraz para birikimi yapmak adına inşaat işine girdim.Eğer(özür dileyerek) k*çım dayanabilirse 6 ay içinde 4500$ gibi bir meblağ biriktirmeyi düşünüyorum.Kacak göçek artık bu ülkeden gitmek istiyorum ama bu para yeterli olur mu bilmiyorum.Onun dışında ruhumda bir yorgunluk, karamsarlık havası hakim.Ben artık önümü göremez oldum,kafam çok karışık.Çevrem yok, konuşacak kimse yok, değer veren, değere değen birisi yok.Ben bilmiyorum arkadaşlar...Keske ağlama duvarı diye başlık açılsa da kimseyi rahatsiz etmeden oraya doldursam kelimeleri.


  • @Birgariphayat Tam şimdi iç dökmeye geliyordum bende. Zaten topluca ağlama duvarı olduk. Oturduğumuz yer yaşadığım şehrin merkezine yarım saat uzaklıkta. Eskiden insanlar kiralar burada ucuz diye gelirdi. Şu an burada dahi en ucuz kira 9 bin tl olmuş. Artık asgari ücretin altında ev bulabilmek imkansız. Önceden ufak tefek şeylerden zevk alabiliyorduk. Oyun fiyatları, konsol fiyatları, tatil masrafları vs. fakat artık her şey lüks oldu. Sadece sarı siteye girip kira fiyatlarına bakmak bile insanı aşırı karamsarlığa sürüklüyor. Dün hayallerimin kaç dolar olduğunu hesapladım ve sadece 15 bin dolar yaptı. 15 bin dolar biriktirelemez mi tabii ki biriktirilir fakat ülkenin şartları hep başka şeylere harcama yapmamızı gerektiriyor.Söylenecek şey çok fakat diyecek bir şey yok.


  • @HilalÜstün Greencard çıkarsa eğer tek yaptığım iyi şey olan 2019 yılında 100bin TL ye aldığım arabam şuan 1 milyon civari 34 bin dolar yapiyo onu satıp gitmek olucak.

  • ⭐⭐

    @Birgariphayat Bazılarımızın cidden bu ülkeden gitmeye ihtiyacı var... Bu ülkede çıkış yolu bulamayanlardan birisi de benim. Bu senenin o sene olması lazım oturuyorum sayaca bakıyorum öyle...


  • @Onurfidan aynı arabayı burada 8-10k ile alabilirsiniz, bu işin en eğlenceli yanı burası 🙂


  • @newbie97 Aynen öyle , inşallah hep birlikte


  • @EasternStar 2 tane alınır işte Amerika da 😀


  • 2012 model 220.000kmde sattığım citroen c4 aracımın aynı fiyatına 2 sene garantili 120.000kmde gmc acadia aldım. Yeter ki gelin, gerisi sabır ve sıhhat ile çözülüyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum