Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tek başınızaysanız 10K belki ok o da ucu ucuna ama aile iseniz asla yetmez. Kenarda minimum 30K olmalı. @Atlantis00

    Aslında bedava gibi gözüküyor ama ciddi para isteyen bir süreç bu.


  • arkadaşlar bu çekilişin "tamamen" rasgele olmama ihtimali var mi? rakamlar "afaki": 3/10 tamamen rastgele, 4/10 daha önce amerikan vizesi sahibi, 3/10 mesleği teyit edilebilen iyi meslek sahibi. bazı amerikan vizesi sahibi kişilere 2 kere gc çıkması, çıkan kişilerin iyi oranda kalifiye meslek sahibi olmaları vb. olaylar beni düşündürüyor. sizin bu konu hakkındaki fikirleriniz nelerdir?


  • herkese iyi şanslar. dün gittiğim fotoğrafçı bu yıl geçen yıla kıyasla çok daha az kişinin geldiğini söyledi.


  • Geçen sene Vizem vardı ve çıkmadı. Bu sene de vizem var ve amerikadayım bakalım ne olacak. @mukavemet

  • ⭐⭐

    @mukavemet rastgele isim yazıp kazanan biri vardı ismimi nasıl düzeltebilirim diye ağlanıyordu. Açıklayıcı olmuştur diye düşünüyorum:)


  • @kwhatever artık her şey pahalı ve evde fotoğraf çekmek çok kolay. Sağlıklı bir ölçüm olamaz bence.


  • @mukavemet
    Tamamen rastgele olduğunu düşünmüyorum ancak sizinki kadar kapsamlı bir filtreleme yapıldığını da sanmıyorum. Diversity, çeşitlilik. En az ne varsa ellerinde (yaş, cinsiyet, ırk vb) en çok onu seçiyorlardır.

    Ayrıca herkesin mesleği (ya da diğer yazdığınız şeyler) ne diye tek tek araştıracaklarına, buna para ve zaman harcayacaklarına, başvuru ekranına meslek bilgisini isteyen bir kutucuk ekleyebilirler diye düşünüyorum. Daha pragmatik olurdu.


  • @Bener-Ersoy-0 bence de. çok inandırıcı gelmedi daha az kişinin başvurduğu.

  • ⭐⭐

    @kwhatever, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Bener-Ersoy-0 bence de. çok inandırıcı gelmedi daha az kişinin başvurduğu.

    Forumda şu an başvurular bitti ve başlıkta 254. sayfadayız.

    Geçen senenin (DV2024) bekleme odası başlığının 254. sayfasına baktığımda başvurunun ilk gününe denk geliyor.

    Forumda bile bir ilgi düşüklüğü yaşanmış geçen seneye kıyasla.

    Pasaport şartı varken kazanamadık ilgi düşse de bir şey değişmez herhalde 🙂


  • @mukavemet rastgele olmayabilir ama mesleğini nereden bilecekler. Sormuyorlarki. Hani belki vizesi olan diycem ama benimde geçen sene vardı. Bakalım bu sene de var inşallah dediğin gibi olur. Ama ben abd yerinde olsam gençlere oncelik verirdim.


  • @Bener-Ersoy-0 aynen. Bizde 4 kisi ailecek evde cekildik yolladik. Sonuç garanti olsa tamam o kadar masraf yapılir. Örneğin geçen sene vize başvurusu için fotoğrafçı da cekildim. Greenkart dönemine denk geldiği içinde oraya da kullanmıştım.


  • Günaydın. Sayaç gelmiş diyorlar fekat ben göremiyorum. Ben neden göremiyor olabilirim? 🙄

  • ⭐⭐⭐

    @kwhatever pahalılaşan günümüz şartlarında artık insanlar fotoğrafçıya para kaptırmak istemiyor olabilir böyle bir başvuru için


  • @Chromium Avrupa faktorunu de unutmamak lazim. Eskiden bu kadar kolay degildi. Simdi insanlar en kotu sinirdan kolayca gecip en kotu iltica edip kaliyorlar... Ya da orda kacak yasiyorlar... Amerika icin konusursak amerikaya gidip kacak yasamak daha zor ve eforunuza degmez. Avrupada daha rahat edersiniz. Butun bunlari da insanlar youtuberlardan ogreniyorlar zaten...


  • @kugutex basit bir de fotograf işi. gereksiz bir harcama. kontrol için kendi sitesi de yeterli

  • ⭐⭐

    @Onurfidan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Bir kaç gün önce yeni doğan kızımın kısmetine, şansına inşallah bize cikicak öyle hissediyorum:) Herkese başarılar, umarım gönülden isteyen herkese çıkar , hayallerimize orda devam etme ve gerçekleştirme ümidiyle 🙂

    Çok tebrik ederim, analı babalı büyüsün🧿
    Onun geleceği için hayırlısı ne ise o olsun inşallah 🙏


  • Bence pasaport, vize, greencard başvurusu gibi işlemler için resim fotoğrafçıda çekilmelidir. Saç, sakal, kıyafet işlerine özenilmeli ve bir ritüel gibi bakılmalıdır. Bunlar yapıldığı takdirde eminim işler rast gidecektir. Görüşümdür...


  • @Yıldıray81 sayacı bende göremiyorum


  • silindi.


  • Başvuran arkadaşlara öncelikle başarılar, daha önce de benzer bir hesaplama yapmıştım yapacağım hesaplama tamamen bana göredir kesin somut bir veri değildir araştırmalarım doğrultusunda kendimce çıkarttığım sonuçtur.
    Öncelikle ben SSN elime geldiğinin ertesi günü kendim iş bulabileceğimi düşünüyorum zira Türkiye'de bile iş arama süreçlerim maks. 2 gün sürmüştür.
    Tutarları ise hep yuvarlayarak hesapladım 800$ olanı 1000 dolara 1200 doları 1000 dolara 3 aşağı 5 yukarı çıkabilir.
    Bu benim hesabım yanlışım var ise tecrübeli arkadaşlar müdahale ederler zaten.
    Hesaplamamı 2 kişi için yaptım zira kendim evliyim ve eşim ile gideceğim.
    Türkiye'dek işlemler konsolosluk aşamaları ve uçak biletleri 5.000 $
    Amerikaya giriş 1 aylık geçici konaklama 3000$
    Yiyecek içecek ilk ay için 1000-1500$ bu kişiden kişiye değişir ben en yükseği hesaplamaya çalışıyorum ki aksi durumlarda nakit sıkıntısı yaşamamak adına.
    Diğer giderler telefon hattı, geçici telefon vs vs. 500 $
    Ev tutulması 1 kira bir deposit birde emlakçı diyelim 7000 $ (Biraz Yüksek Hesapladım) Çok daha uyguna 1+1 daire tutulabilir yüksek hesaplama nedenim ekstra depozito vs. istenilmesi gibi durumlar için.
    Toplamda benim hesabıma göre 17.000$para lazım. Tabiki bu tutarlara ek eşya vs. vs. gibi şeylerde var ama bunların hepsi bir anda çözülmesi gereken şeyler değil ki eyalete göre araba da almak lazım onu da hesaba katar ise 22.000-23.000$ civarında bir paraya ihtiyaç bulunmakta.

    Elbette yiyecek içecek evin tutulması vs konularda bu yazdığım tutarların altına da halledilebilir oradan elde kalan tutar ile başka ihtiyaçlar karşılanabilir.
    Bugünün kuru ile bu para 655.000,00TL yapmaktadır, Böyle bir birikimin varmı diye soracak arkadaşlar için söyleyeyim -200.000,00TL paraya sahibim 😃
    Ancak mevcut arabamın satışı, düğünden kalan zinnet eşyaları, yeni evli olduğumuz için yeni TV'miz, Ps5, Mobilyalar vs bunları sattığımda yaklaşık 250-350.000TL parayı karşılamış bulunyorum. Belki daha fazla bile olabilir aşağı yukarı yuvarladım.
    E kaldı 350.000 TL nerden bulacağız bu parayı 😃 Şimdi arkadaşlar buraya hayat kurmaya gidiyorsanız buradaki hayatınızdan bir zahmet vazgeçin, diyelimki kazandınız yazısını gördüm ve case number düşük o an tüm ev eşyalarımı satar evimi boşaltır ailemin evine veya eşimin ailesinin evine yerleşir bu süreçte it gibi para biriktiririm, TL kazanıp dolar biriktirmek her ne kadar zor olsada yaklaşık 100-150.000TL iki kişi 1 yılda biriktirdik diyelim ki fazlası da biriktirilebilir.
    ee hala bana 200.000TL para lazım bu da kredi çekip halleder oradan ufak ufak göndererek buradaki borcunuzu temizlersiniz.
    Eğer ki giden tek kişi ise maliyetler çok daha düşük olacaktır.
    Bırakın şimdi paraydı puldu nasıl halledeceğiz telaşını tadını çıkartın hayal kurun, gittiğinizde yapacağınızı planlayın, yaşamınızı düzene sokmaya çalışın. Burada birçok kişinin hayalleri gerçek oldu ve olmaya devam ediyor o kişilerden birisi olacağınızı düşünün havaalanından ilk çıkış anınızı kafanızda canlandırın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum