The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
@leony3553 Hocam merhaba. Eğer online submission ise dökümanların kontrol ve kabulü 3-7 gün sürüyor. Aslında burada bir çok hocanın künyesinde Document submission ve DQ tarihleri var. Bazı hocalarımız malesef bu bilgileri profillerine girmiyorlar. Aslında bu vesileyle onlara da seslenmek isterim. Profil bilgilerini durumlarında değişiklik olduğunda güncelleyebilirlerse, ihtiyacı olan hocalarımız bazı kabulleri , işlem sürelerini bu profil bilgilerinden rahatlkla okuyup değerlendirebilir.
@barlaymash Sakın AOS güvenmeyin çünkü yeni kararlar çıkıyor AOS artık zorlaşıyor. Hatta kaldırmışlardı ancak iptal edildi. Fakat bu kadar oynak bir durum için 6-7 ay gecikmeli de olsa beklemek mantıklı
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.
Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler,
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.
Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?
Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
@mesut1905 teşekkürler 
@mesut1905 teşekkür ederim. tüm aşamalar yine BDV ile başvuran kişi arasında olacak, kendi sistemleri üzerinden. Ben gerekli bilgileri / gelişmeleri bu başlık altında vermeye ve yine tüm soruları elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışacağım. Dediğiniz gibi Türkçe destek konusunda zayıflar, bu zaten açık. Her dilde destek vermeleri de çok zor. Açılacak lokasyonlar / işler, gelişmeler hakkında daha öncelikli olarak bilgi sahibi olabileceğim. Süreç hakkında merak ettiğim / ettiğiniz soruları beraberce sorabileceğimiz bir imkanımız var artık. Sizler gibi ben de en kısa zamanda vize almayı istediğim için aslında bu gelişmelerin hepsi beni de ilgilendiriyor. Yine burada en kötü senaryoları konuşup, en iyisinin olmasını umut etmeye devam edeceğiz 
@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@kelle sanırım bu bekleyenlerin hepsi cut off içerisinde değil. yani belki bir dönem cut off içerisine girdiler ama şu an özellikle 3rd ve 3rd other workers kategorisi epey geride. (buna EB2'yi de katabiliriz ) Bekleyen kişilerin hangi kategoride ve PD'ye sahip olduğunu bilmeden değerlendirme yapmak zor. Dava açarak kısıtlı bir bilgi edinebilmek bile durumun ne kadar saçma ilerlediğini gösteriyor. Ama yine de mevcut durumda randevu alabilmek için, DQ olduktan sonra en az 1 sene beklemek gerektiğini (cut off içerisinde olup) siz ve diğer bekleyen kişilerin durumuna baktığımızda görebiliyoruz.
Evet, visa buletindeki tarihler değiştikçe bu durum bazıları için avantaj bazıları için dezavantaj olacak. EB-4 genel olarak sonda olsa da TRden bu kategoriye başvuran sayısı çok az olduğu için (2022 için yaklaşık 1.5%) diğer kategorileri etkilemeyecektir. Bu yüzden EB-3 için 40 ay bekleme süresi aslında gerçekçi bir yaklaşım şu anki hız için.
@kelle Bu söylediğiniz 40 ay, Ankara aynı hızda giderse, DQ olduktan sonra randevu bekleme süresi sanırım. Bizim gibi I-140 formu doldurmak için LC onayı gereken kategoriler için (LC audit olduğunu da düşünürsek ) en kötü senaryoda bu süreç 14 ay sürecek. Bu hesaplamaya göre mevcut durumda bekleme süresi 54 aya çıkıyor. PD'i bugün olarak kabul edersek. Ankara'nın ve DOL'un performansına göre bu süre bizim kategori için 36 - 42 aya kadar düşebilir en iyi senaryoda. Tabi birçok parametreye bağlı olduğu için bir değerlendirme yapmak çok zor, ay bazında basılan vize sayılarını ve bülteni takip etmemiz gerekecek.
@tufank @serel Çok kıymetli bilgiler ve bu kadar ugrasip bunlari bizlerle de paylastigin icin cok tesekkurler....Bulgaristan konusu su idi ; Aramizda EYT yasasından emekli olan varsa Buşgaristan hukumeti emekli maasini oraya taşiyip bazi sartlari yerine getiren kisilere oturum hakkı tanıyor...Belki ileride değerlendirilebilir...
Bir diger husus ; biz BDV ile baslarken vizemizi scan edip koymamiza ragmen bize AOS secenegini sunmadilar...kendilerine sebebini sordugumuzda da yazilimsal bir hata oldugunu soyleyip düzeltip sundular (yazili mesajlar elimde)...
Simdi bence I-140 i orada doldurmak ile burada doldurmak arasindaki ,benim kanaatimce fark şu ; Bastan da soyledigim gibi eger buradan doldurup sonra turistik vize ile seyahat edersek giriste officer bizim hali hazırda bir gozmenlik surecimizin devam ettigini gorecek olmasi ve turistik seyahatin hayatın olagan akısına uygun bulmayacagi yönünde ki ben bizzat boyle geri gonderilen biri ile konustum....ama turistik vize ile gidip 60 gün sonra I140 file edersek giriste sorun olmayacaktir ama bu da mitchell in dediği gibi sure açısından mantıklı değil...Haaa evet hepimizin kovaladigi gibi F1 veya E2 yoluna gidilebilir ama bu sefer de kendi icinde cok negatif parametreler var ki bence gerek bdv gerekse de diger firmalar toplum nezninde kotu ve sorunlu surecler olmamasi icin herkese CP yi öneriyorlar...tahminim biraz da kendi case lerinin akibeti ile ilgili böyle davranıyorlar...
Benim nacizane bu gorusmeden sonra yaptigim çıkarım şu...Eger bu surece henuz baslamamis kimseler var ise ; Once gidip bir B1/B2 turistik vize alsınlar...sonra AOS secenegini seçsinler....akabinde de bulletinin /hayatın/kendi ekonomimizin gidisatina gore CP dönmek veya AOS den devam etmek ellerinde olur....Bizler bastan CP sectigimiz icin bulten hızlı ilerlese ve AOS ye donsek bile aradaki farki iade alamiyoruz ama bastan AOS baslayip sonra CP ye dönenler bakiyeyi min 12-12 ay sonra odeyecekler.....Bence en mantıklısı bu
@Koray283 ben teşekkür ederim.
Bulgaristan ile ilgili bu seçenek süreci hızlandırmak için sizin işinize yarayabilir. Oradaki konsolosluk nasıl çalışıyor bilmiyorum ama basılan vize sayılarını database'e import ettikten sonra daha iyi görebiliriz. Yine de elimizde farklı alternatifler olması sürecimizi 1 yıl kadar kısaltabilir bültenin durumuna göre.
AOS seçeneğini sunmamaları kötü olmuş. Ama sanırım son aşamada "kontrat şartları bu devam etmek istiyor musunuz" onayı aldıkları için bu hatalarını da kabul ederek ilerlemiş oluyoruz. Belki o aşamada AOS seçeneğinde ısrar etseniz bu düzeltmeyi yapabilirlerdi ya da yeni bir hesap açılırdı.
Dediğiniz gibi firmalar da sürecin yüksek başarı oranı ve mümkün olduğu kadar kurallara uygun ilerlemesini istiyorlar. B1/B2 vizesi ile gelip bu işlemleri I-140 onayından sonra yapma imkanımız olmasına rağmen bunu sesli olarak duyuramazlar. Yani gelin bakın bu yöntemle vizenizi alın demeleri ileride onlara da sıkıntı çıkarabilir. Riskli diyerek seçimi bize bırakıyorlar ve bu yükümlülükten kurtulmuş oluyorlar. Riskli ile "mümkün değil" aynı şeyler değil, o yüzden bu seçenek bizim için hala en hızlı alternatif olarak görünüyor.
Son cümlede paylaştığınız yöntem en mantıklısı evet. B1/B2 vizesini elde tutmak her açıdan avantaj.
Aos yapacaklar bülteni neden dert ediyor ki izinlerle zaten çalışmaya başlayıp kartlı gibi takılabiliyolar ülke dışına çıkış izinleri se oluyor sadece bu sponsor işinde biraz fazla çalışıyorlar ama abd de hayat başlamış oluyor
@captain35 AOS I-485 formunu doldurabilmek ve kalış süreleri açısından sorun yaşamamak için. I-485 formu doldurulduktan sonra tabi ki sorun yok. Ama bülten şu an ona da izin vermiyor.
Bir düzeltme yapmam lazım. Az önce Mitchell'e tekrar sordum ve teyid ettim. AOS ile başlayıp CP'ye geçiş yaptığımızda herhangi bir ek ücret ödemiyormuşuz. Hangi kategori ile başladıysak ödememiz o şekilde kalıyor.. AOS seçeneğini seçmek her açıdan avantaj eğer elimizde geçerli bir vize var ise.. Biz faydalanamadık ama en azından AOS / CP seçeneği arasında kalanlar, AOS fiyatına CP ile ilerleyebilirler.. Bu bilgi yeni kayıt olacaklar ve elinde vizesi olanlar için güzel bir avantaj. $7000 dolar daha az ücret ödemiş oluyorsunuz. @serel siz de bu durumda AOS fiyatına hem AOS hem de CP seçeneğine sahip oldunuz
Aşağıda son cevabı mevcut. Özellikle şunu sordum, TR'den hiç çıkmadan AOS seçeneğini seçip ek ücret ödemeden CP'ye dönebilir miyiz? Evet bu şekilde yapabilirsiniz dedi ikinci soruma da..
Tufan: Thanks for the information Mitchel. I would like to confirm the opposite scenario: if someone signed a contract with the AOS method while they are outside of the USA but depending on the current visa bulletin he changed his mind and decided to switch to the CP method? Does he need to pay anything? You gave the following answer in the previous message ( but in our scenario there will be no return, because he is always in his home country. does he still need to pay AOS fees?)
Mitchell : Yes that is correct.
@tufank benim kafam cidden karıştı. Ben Mayıs ayında PERM başvurusu yaptım. Şu anda turist vizem de var. Amerika'da statü değişikliği yaparsam PERM onayından sonra zaten kalmamda bir sakınca yok. Doğru mu anlamışım. Bir de I-485 başvurusunu şu anda neden yapılamıyor onu da açıklar mısınız lütfen
@tufank hocam firmanın bug ını buldunuz. 
@selamibasaran evet bug’ı bulduk faydalanmak yeni adaylara nasip olacak 
@ruhat78 Hangi kategoriden başvuru yaptınız?
PERM onayı size kalış izni sağlamaz. AOS I-485 formunu dolduramadığınız zaman kalış süreleri açısından sorun yaşarsınız. Bunu doldurmak için bülteni takip etmeniz lazım. Bu başlığın ilk iletisini incelemenizi tavsiye ederim.
@tufank başvuru EB3 professional'dan başvuru yaptım.
@tufank kendimi enayi gibi hissettim şuan keşke aos yapıp sonra cp ye çecirseymişim
bir de cevabınıza cevaben şunu söyleyeyim bülten greencard almanız için diğer I bilmem kaç formlarına başvurmanıza engel değil önceden çalışma ve seyahat iznine başvurabiliyorsunuz yaklaşık 3-6 ay içinde geliyor ve çalışmaya başlıyorsunuz hatta bunla ilgili örnekler ve açıklamalar mevcut yani atıyorum başladınız çalışmaya başladınız 6 ay sonra sıra geldi aldınız kartı 6 ay daha çalışıp iatifa edebilirsiniz fakat işe başladınız 2 yıl sıra gelmedi iki sene çalışıyomuz kart gelmedin bırakamıyosunuz
@captain35 biz de öyle hissettik ama yapacak bir şey yok
Ben green card ı almaktan bahsetmiyorum. I-485 formunu doldurmadan ne EAD ne de Advance Parole için başvurabilirsiniz. Bülten Kasım 2023 itibariyle ile bizim kategoride AOS filing için 15 Aralık 2020 ve öncesindeki PD’leri gösteriyor. Bu durumda sizin PD niz bu tarih veya öncesi değilse maalesef işlemlerinizi başlatamazsınız. İşlemlerinizi başlatamazsanız da B1/B2 için 6 aylık max kalış süreniz dolar.
Şu iletide bülten ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.
@tufank sadece bdv soru cevap ve bi türk avukatın videosunda görmüştüm bu durumu ona istinaden böyle biliyorum dedim ead ve gc almak farklı şeyler diye
@captain35 EAD ve GC almak tabi ki farklı şeyler. Ama green card işlemlerini başlatabilmeniz yani AOS başvurusu yapabilmeniz ve geçici çalışma izni(EAD) ve seyahat izni ( Advance Parole) alabilmeniz için bültende current olmanız lazım. Current olmadan hiçbir başvuruyu yapamazsınız. İzlediğiniz video'da bülten AOS filing için uygunsa I-140 formu ile birlikte I-485 ve tüm diğer formlar beraber gönderilebilir. Ama artık o eski zamanlarda olmadığımız için başvuru işlemleri bile retrogression'a uğramış durumda. Umudumuz AOS filing tablosunun en azından ilerlemesi. Yoksa sponsorda az çalışmışız çok çalışmışız gerçekten dert etmiyoruz. Ama durum işlemleri başlatma noktasında tıkanmış durumda şu anki bülten göre.
@tufank şimdi kendi açımdan çok güzel haber ama aos seçeneğinden 7000 dolar fazla isteyip cp için aynı olanakları sağlamamaları çok saçma geldi açıkçası. Adaletsiz olmuş bu durum ama en azından kendi açımdan elimde seçenek olması rahatlatıcı oldu
bilgilendirme için teşekkürler vakit ayırıp bizi de aydınlatıyorsunuz cidden emeğinize saygı duyuyorum çok sağolun 
@tufank şuan olan bi olaysa tamam ben genel olarak söylemiştim çünkü 2 yıldır çalışıp current olmadığı için kart aos başvurusu yapamayanlar var diyodu bdv videosunda ypksa I-140 onayı gelir gelmez başvuruluyodu bir kaç ay öncesine kadar
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum