EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@Koray283 eğer DQ olduktan sonra vize randevusu alana kadar o ülkede oturmamız gerekecekse, çocuğu okula giden aileler için çok kolay bir yol olmayacak. ( yaz ayına denk gelirse o ayrı). Eğer oturum aldıktan sonra ikamet etmesek bile dosyamızı taşıyabiliyorsak, o zaman tabi ki bir avantaj sağlar. dosya taşıma hangi koşullar altında gerçekleşiyor bunu her konsolosluk içni ayrıca öğrenmemiz gerekecek sanırım.
-
@tufank bekleme süresi fazla olduğu için şu anda aos yapmayı uygun görmüyor doğru mu anladım ? 2 sene sonra için yapılmış bir yorum değil sanırım. bizim planımızda 2 sene sonra harekete geçmek çünkü...
-
@serel evet şu an LC onayı alsak ABD'ye giriş yapıp I-140 formunu doldurup bülteni beklememiz gerekecek. Elimizdeki 6 aylık turist vizesi ile bu bekleyiş 2.5 senenin üzerinde olabilir bültenin durumuna göre. Bu mantıklı bir bekleyiş olmaz. Onun önerdiği I-140 formunu ABD'de doldurmamız. Ama bu bültenle mümkün gözükmüyor. 2 sene sonra AOS yapma şansımız var fakat bu durumda risk olduğunu düşünüyor, bu onun görüşü. avukatlara göre ise bu seçenek mümkün.. Ben yine de o zaman geldiğinde ( yaklaşık olarak 2 sene sonra ) F1 veya en ucuzundan E2 ile Change Of Status yapıp sonra AOS yapmanın riskleri azaltacağına inanıyorum. Bunu ayrıca soracağım ama avukatlar daha net bilgi verebilir. Bu seçenekleri bir avukata danışarak ilerleyeceğiz zamanı geldiğinde.
-
@tufank hocam selamlar. son maddenizde yazdığınız bilgilendirme çok kıymetli ve önemli bence. Benim gibi sürecini henüz başlatmamış olan arkadaşlar için ciddi bir danışman firmanın Türkiye'deki destekçisi olmanız, bu sürece başlayacak birçok kişi için rahatlatıcı olur kanaatindeyim.
-
I-140 formunu burada doldurmakla ABD'de doldurmak arasındaki fark nedir diye soracak olursanız; I-140 ileriki bir zamandaki göçmenlik niyetini içeriyor ama yine de formun kendisi göçmenlik başvurusunun ilk ayağı , tek başına bir anlam ifade etmese de. Bu formu ABD içerisinde doldurmak aslında AOS yaparken girişimizin göçmenlik niyeti içermediğine işaret olabilir. I-140 TR'de doldurmak ise ABD'ye gelişimizde , ileri bir tarihte olsa, göçmenlik niyeti taşıdığımız için USCIS görüşmesinde ek incelemeler yapılabilir. Bahsedilen riskler bu.
-
@Berki-Birdinç çok teşekkürler. elimden geldiği kadar Türkçe olarak bilgi akışını sağlamaya ve sorulara cevap vermeye çalışacağım. En azından sürece başlamış veya başlamaya niyeti olan kişiler için bazı verilere erişim ve değerlendirme imkanı olacak. Burada insanları sürece davet etmekten çok, uyarılar yaparak süreç içerisinde karşılaşabileceği sorunlar ve bekleme süreleri konusunda uyarmaya çalışacağım. Çünkü süreç devlet ile ilgili ve bir sürü parametreye bağlı. Her başvuru kendi içerisinde ayrı değerlendiriliyor. Yani pembe tablodan ziyade, en kötü senaryoyu anlatmak istiyorum hep. Mutlaka güzel gelişmeler olacaktır, keşke bunları paylaşabiliyor olsak hep. Buradaki en önemli konu beklentileriniz. Beklentiyi yüksek tutmadan ( bekleme süreleri açısından) sürecin sonunda green card'a sahip olacağınızı düşünmek yeterli. Tabi bunların hepsi için de bir an önce LC girişi yapılması ve PD'e sahip olmanız gerekiyor. Önce karar verip sonra vakit kaybetmeden hareket etmek gerekiyor.
-
@tufank abd seyahatimiz bu döneme denk gelecek gibi biz ordayken doldurulacak yüksek ihtimal ama turistik bir ziyaret olacağı için geri dönücez haliyle. I-140 ı abd de doldurup geri döndüğümüzde pek bir anlamı olmaz sanırım.
-
@serel evet önemli olan ABD'ye giriş yaptıktan min. 60 gün sonra giriş niyetinizin değişmesi I-140 formu ve bülten imkan veriyorsa I-485 formlarını orada doldurmak ve beklemek. Bizim durumda şu an bu mümkün gözükmüyor. Ama bilemeyiz belki gelecek mali yılda bülten B tablosu için all current olabilir, ya da daha yakın bir tarihte. Böyle bir durum olursa ve biz doldurana kadar geçerliliğini korursa hala şansımız var. Düşük bir ihtimal olsa da. Mitchell'de bunu söyledi bana. LC onayından sonra bültenin durumuna bakalım öyle değerlendirelim durumunu avukatlarla.
-
@tufank birinci madde çok önemli .Elinde halihazırda abd vizesi olanlar aos ile işleme başlatabilir.
Tufan bey siz bir abd li memurdan daha fazla bilgiye sahip oldunuz bu dönemde. Bulduğunuz tüm bilgileride bizimle paylaşıyorsunuz bu daha fazla takdire değer.Herkes adına teşekkür ediyorum.
BDV için Türkiye temsilcisi olmanızda BDV açısından çok avantajlı olacaktır.Öz BDV olarak bende size CEO COO CFO olmanızı teklif edebilirim.

-
@selamibasaran evet bence bu konu önemli. Elinde vizesi olan AOS yapmaya niyeti olmasa bile AOS ile başlayabilir. Nasıl olsa sonradan ek ücret ödeyerek geçiş yapılabiliyor. Fiyatta bir güncelleme olursa yansıtırlar mı? Evet, bence yansıtırlar. Ama yine de ilk etapta az ödeme yapmak isteyenler sonra elindeki birikimi buraya aktaracaklar için bir fırsat.
Öz BDV için şartları konuşuruz sizinle, önerdiğiniz title'lar ilgimi çekti. Otobüs / seyahat firması tadındaki bu şirket ismi ile beni ikna etmeye yakınsınız

-
@serel hayırlı olsun sabırlar şimdiden
-
@tufank bir düşüncemin gerçek olduğunu görmek sevindirdi ve benim gibiler içinde resmen BDV'ye türkçe dili eklenmiş oldu ben bir yandan darlıyordum çünkü bu kadar Türkiye'den talep varken nasıl türkçe destek sağlayamazsınız gibilerinden bu göreve en yakışan kişi tabiki siz olurdunuz tebrikler hayırlı olsun
-
@mesut1905 teşekkürler

-
@mesut1905 teşekkür ederim. tüm aşamalar yine BDV ile başvuran kişi arasında olacak, kendi sistemleri üzerinden. Ben gerekli bilgileri / gelişmeleri bu başlık altında vermeye ve yine tüm soruları elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışacağım. Dediğiniz gibi Türkçe destek konusunda zayıflar, bu zaten açık. Her dilde destek vermeleri de çok zor. Açılacak lokasyonlar / işler, gelişmeler hakkında daha öncelikli olarak bilgi sahibi olabileceğim. Süreç hakkında merak ettiğim / ettiğiniz soruları beraberce sorabileceğimiz bir imkanımız var artık. Sizler gibi ben de en kısa zamanda vize almayı istediğim için aslında bu gelişmelerin hepsi beni de ilgilendiriyor. Yine burada en kötü senaryoları konuşup, en iyisinin olmasını umut etmeye devam edeceğiz

-
@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@kelle sanırım bu bekleyenlerin hepsi cut off içerisinde değil. yani belki bir dönem cut off içerisine girdiler ama şu an özellikle 3rd ve 3rd other workers kategorisi epey geride. (buna EB2'yi de katabiliriz ) Bekleyen kişilerin hangi kategoride ve PD'ye sahip olduğunu bilmeden değerlendirme yapmak zor. Dava açarak kısıtlı bir bilgi edinebilmek bile durumun ne kadar saçma ilerlediğini gösteriyor. Ama yine de mevcut durumda randevu alabilmek için, DQ olduktan sonra en az 1 sene beklemek gerektiğini (cut off içerisinde olup) siz ve diğer bekleyen kişilerin durumuna baktığımızda görebiliyoruz.
Evet, visa buletindeki tarihler değiştikçe bu durum bazıları için avantaj bazıları için dezavantaj olacak. EB-4 genel olarak sonda olsa da TRden bu kategoriye başvuran sayısı çok az olduğu için (2022 için yaklaşık 1.5%) diğer kategorileri etkilemeyecektir. Bu yüzden EB-3 için 40 ay bekleme süresi aslında gerçekçi bir yaklaşım şu anki hız için.
-
@kelle Bu söylediğiniz 40 ay, Ankara aynı hızda giderse, DQ olduktan sonra randevu bekleme süresi sanırım. Bizim gibi I-140 formu doldurmak için LC onayı gereken kategoriler için (LC audit olduğunu da düşünürsek ) en kötü senaryoda bu süreç 14 ay sürecek. Bu hesaplamaya göre mevcut durumda bekleme süresi 54 aya çıkıyor. PD'i bugün olarak kabul edersek. Ankara'nın ve DOL'un performansına göre bu süre bizim kategori için 36 - 42 aya kadar düşebilir en iyi senaryoda. Tabi birçok parametreye bağlı olduğu için bir değerlendirme yapmak çok zor, ay bazında basılan vize sayılarını ve bülteni takip etmemiz gerekecek.
-
@tufank @serel Çok kıymetli bilgiler ve bu kadar ugrasip bunlari bizlerle de paylastigin icin cok tesekkurler....Bulgaristan konusu su idi ; Aramizda EYT yasasından emekli olan varsa Buşgaristan hukumeti emekli maasini oraya taşiyip bazi sartlari yerine getiren kisilere oturum hakkı tanıyor...Belki ileride değerlendirilebilir...
Bir diger husus ; biz BDV ile baslarken vizemizi scan edip koymamiza ragmen bize AOS secenegini sunmadilar...kendilerine sebebini sordugumuzda da yazilimsal bir hata oldugunu soyleyip düzeltip sundular (yazili mesajlar elimde)...
Simdi bence I-140 i orada doldurmak ile burada doldurmak arasindaki ,benim kanaatimce fark şu ; Bastan da soyledigim gibi eger buradan doldurup sonra turistik vize ile seyahat edersek giriste officer bizim hali hazırda bir gozmenlik surecimizin devam ettigini gorecek olmasi ve turistik seyahatin hayatın olagan akısına uygun bulmayacagi yönünde ki ben bizzat boyle geri gonderilen biri ile konustum....ama turistik vize ile gidip 60 gün sonra I140 file edersek giriste sorun olmayacaktir ama bu da mitchell in dediği gibi sure açısından mantıklı değil...Haaa evet hepimizin kovaladigi gibi F1 veya E2 yoluna gidilebilir ama bu sefer de kendi icinde cok negatif parametreler var ki bence gerek bdv gerekse de diger firmalar toplum nezninde kotu ve sorunlu surecler olmamasi icin herkese CP yi öneriyorlar...tahminim biraz da kendi case lerinin akibeti ile ilgili böyle davranıyorlar...
Benim nacizane bu gorusmeden sonra yaptigim çıkarım şu...Eger bu surece henuz baslamamis kimseler var ise ; Once gidip bir B1/B2 turistik vize alsınlar...sonra AOS secenegini seçsinler....akabinde de bulletinin /hayatın/kendi ekonomimizin gidisatina gore CP dönmek veya AOS den devam etmek ellerinde olur....Bizler bastan CP sectigimiz icin bulten hızlı ilerlese ve AOS ye donsek bile aradaki farki iade alamiyoruz ama bastan AOS baslayip sonra CP ye dönenler bakiyeyi min 12-12 ay sonra odeyecekler.....Bence en mantıklısı bu -
@Koray283 ben teşekkür ederim.
Bulgaristan ile ilgili bu seçenek süreci hızlandırmak için sizin işinize yarayabilir. Oradaki konsolosluk nasıl çalışıyor bilmiyorum ama basılan vize sayılarını database'e import ettikten sonra daha iyi görebiliriz. Yine de elimizde farklı alternatifler olması sürecimizi 1 yıl kadar kısaltabilir bültenin durumuna göre.
AOS seçeneğini sunmamaları kötü olmuş. Ama sanırım son aşamada "kontrat şartları bu devam etmek istiyor musunuz" onayı aldıkları için bu hatalarını da kabul ederek ilerlemiş oluyoruz. Belki o aşamada AOS seçeneğinde ısrar etseniz bu düzeltmeyi yapabilirlerdi ya da yeni bir hesap açılırdı.
Dediğiniz gibi firmalar da sürecin yüksek başarı oranı ve mümkün olduğu kadar kurallara uygun ilerlemesini istiyorlar. B1/B2 vizesi ile gelip bu işlemleri I-140 onayından sonra yapma imkanımız olmasına rağmen bunu sesli olarak duyuramazlar. Yani gelin bakın bu yöntemle vizenizi alın demeleri ileride onlara da sıkıntı çıkarabilir. Riskli diyerek seçimi bize bırakıyorlar ve bu yükümlülükten kurtulmuş oluyorlar. Riskli ile "mümkün değil" aynı şeyler değil, o yüzden bu seçenek bizim için hala en hızlı alternatif olarak görünüyor.
Son cümlede paylaştığınız yöntem en mantıklısı evet. B1/B2 vizesini elde tutmak her açıdan avantaj.
-
Aos yapacaklar bülteni neden dert ediyor ki izinlerle zaten çalışmaya başlayıp kartlı gibi takılabiliyolar ülke dışına çıkış izinleri se oluyor sadece bu sponsor işinde biraz fazla çalışıyorlar ama abd de hayat başlamış oluyor
-
@captain35 AOS I-485 formunu doldurabilmek ve kalış süreleri açısından sorun yaşamamak için. I-485 formu doldurulduktan sonra tabi ki sorun yok. Ama bülten şu an ona da izin vermiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum