İyi akşamlar biraz önce başıma gelen bir sahte site ve dolandırıcılık girişimini anlatmak istiyorum. Bir kaçgündür beklediğim posta için yine Ptt Kargo sistemini kullanayım dedim. Her nasıl olduysa google aramalarında çıkan ilk siteye tıklamışım. Çıkan sitede gönderi takip numarasını girip sorgulama yaptığımda gönderinin il içi aktarmada olduğunu ama alıcı adresinin net olmadığı için gönderinin tekrar merkeze gönderileceği minvalinde bir şeyler yazıyordu.
Kendi kendime düşündüm nasıl böyle bir şey olabilir çünkü nüfus müdürlüğünde adresi ve teslim alacak kişi ismini bilgisayar üzerinden teyit ederek gönderi oluşturuluyor. Neyse gelecek postaya çok ihtiyacım olduğundan adresi düzenleyeyim bari gelsin posta dedim. Beni başka bir siteye yönlendirdi sitede tc kimlik numarası, isim soyisim ve doğru adres isteniyordu. Yazdım güncelle butonuna bastım. Karşıma bir sayfa daha çıktı "işte efendim ptt yanlış adres girildiğinde 10 tl işlem ücreti alıyor" filan falan altta kredi kartı bilgileri isteniyor ödeme yap butonu var(1.görsel). İçimden ne alaka ya burdada affedersiniz öpüyorlar diye geçirip neyse 10 tl ne olacak ki diyip girdim bilgileri(burda biraz kaşındım evet haklısınız
).
Beni 3d ekranına attı ama bir türlü telefona sms kodu gelmiyor, sonra bekledim bekledim yine gelmedi. Neyse deyip işime bakarken telefonuma Sıpay sapka yazılım diye bir şirketteki 2 bin TL harcamam için 3d secure şifresi geldi(görsel 2). Benim jeton o an düştü 444 25 25 (akbank) arayarak durumu anlattım kartı kapatıp yenisini gönderiyorlar. Aman sizde dikkat edin lütfen. Forum üyelerinin vize işlemlerinden dolayı devamlı ptt ile işi oluyor uyarmak istedim. En son görsele geçmişte linklerin nasıl göründüğünü bırakıyorum. Bu linklere tekrar basınca hep 404 hatası veriyor (görsel 3).