Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tufank valla sasırmayın vıetnam brezılya meksıka cok fazla sayıda ve katagorıde gocmen vızesı verıyor ıncelersenız. ben dosya bırıkmesıne falan ınanmıyorum. korona bıttı neden ayda 30-40 ew veremezmı ankara? gunde 1 mualakat yapar .yenı bınaya gecınce hızlanacaktı ısler .bu da yalan cıktı. meksıkanın gunde verdıgı toplam gocmen vıze sayısı ankaranın aylık vıze sayısına esıt. meksıka akraba eb vs vs dunya kadar gocmen enjekte edıyor. brezılya hakeza, vıetnam vs de baya ew gonderıyor. ankara ısterse dq olmusları 3-4 ayda erıtır. 20-22 ay gocmen randevusu beklemek nedır hocam bu kadar bırsuru ulkeye gore az eb basvurusunun oldugu ulkede.ruslarla ıranlılarla dusman gıbıler en cok dv verdıklerı ulkelerden. bızden cok daha kucuk ve az nufuslu ulkelerde cılgın sayıda gocmen vızesı verılıyor. bı hafta once ıncelemıstım. corona back log vs bıttı artık. normallesmeye gecelı 2 yıl oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@deckerloki evet dediğiniz gibi bu bekleme süreleri normal değil, yoğunluktan olamaz. pandemi sonrası normalleşme, yeni yerine taşınması nedense vize sayılarına etki etmiyor. Hadi diyelim EW kategorisinde az başvuru var, peki diğer EB ve Family Based vize kategorilerinde niye bu kadar az vize basılıyor.. Aynı durum DV için de geçerli. Bakalım ne zaman ve hangi koşulda tam kapasite çalışmaya geçecekler.

• @deckerloki aynı şeyleri düşünüp, sonra forumda mülakat verilme sürelerini araştırıp her türlü riski göze alarak aos yapmaya karar verdik. Ankara da mantıkla açıklanamayan bir durum var. Ben tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum hala... Türkiye'ye özel bir durum var...

• @serel malesef ben de siyasi olduğunu düşünüyorum trump gelirs ebizimki de aynı ayarda giderse işler ne olcak tahmin edemiyorum heleki bu israil olayı büyürse işler iyice sarpa sarabilir ben de kolay oturum alınabilcek yerlere bakmaya başladım

• Arkadaslar birsey danismak istiyorum...BDV nin job offerlarinde Estimated LC filing date eylül olan isler var....bunlar aranan sayıya ulasmadigi icin mi hala acık ilanlar...Misal bizim estimated filing date imiz 29/11 bu tarihi geçebiliyorlar mi? (Ama bizim sectigimiz pozisyonda talep 5 kişi idi ve doldu) bu digerleri dolmadigi icin mi hala LC filing olmuyor? yoksa bu durum bize de olabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 Estimated LC filing date aslında sponsorun en erken LC'yi doldurmaya başlayacağı tahmini tarihi gösteriyor. Geçmiş tarihli olanlar, sponsorun LC'yi doldurmaya başlamış olduğunu gösteriyor. O ilanlar hem sayıya ulaşmadığı hem de hala PWD / İlan geçerlilik süresi dolmadığı için kayıt alınabilir durumda. Sizde de mesala 29/11 olarak görünen tarihte sponsor LC'leri doldurmaya başlayacak sırayla. Bu tarihten sonra iş ilanı hala yayındaysa , başvuranlar için çok kısa bir sürede doldurabileceği anlamına geliyor. Ben mesala başvurduğum iş yayından kalkmıştı ama ek kontenjanı vardı. Estimated LC filing date 1 ay öncesi gösteriyordu. Kayıt olduktan 3-4 gün sonra LC'yi doldurdu sponsor.

• @tufank Bizde ilan yayında degil...5 kisilik kontenjandi hemen doldu sanırım...biz simdi 29/11 i bekliyoruz...bu tarihten cok sonra da mi doldurabilir isveren? Bu durumlarda push etmek gerekir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 bu tarih geldiğinde hemen kendilerine bildirin ki sponsora baskı yapsınlar. ben 1-2 kere hatırlatma yaptım 3-4 gün içerisinde doldurdular. Mutlaka bu tarihte dolduracakları anlamına gelmiyor am en geç 1-2 haftada doldururlar diye düşünüyorum. Ne kadar erken doldurulursa LC tarihiniz yani PD'niz o kadar erken olur.

• @tufank Anladim tesekkurler....Cok kalabalık bir kontenjan olmadigi icin (bazi isler 100 kisilik kontenjanlı) belki dediğiniz gibi 3-5 gün icinde doldurulur...
    Dolduruldugunda bize bir bilgi maili vs mi geliyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 doldurmadan önce sizden tekrar temel bilgileriniz istenecek. ad, soyad, doğum tarihi, adres. pasaportun ekran görüntüsü ( daha önce gönderdiğiniz hali orada duruyor olacak dilerseniz güncelleme imkanı) Şu an ABD'de olanlar için bir soru da mevcuttu. Bunları doldurmanızı ve teyid etmenizi istiyorlar. Buradaki bilgiler önemli. Sonrasında bu bilgiler sponsora gönderiliyor ve sponsor LC girişini tamamlıyor.

• ⭐⭐

Bu çok haklı bir serzeniş. Malesef Ankara da bana göre yeterli eleman yok.Ki olsa dahi şu anda başka ülke vatandaşlarınada bakıyor Ankara. Bunun yanında siyasi olarak Nato müttefiki olan bir ülkenin sebebi ne olursa olsun absürd açıklamaları ile süreç daha anlaşılmaz bir hale sürükleniyor.
    Gelişmiş ülkelerin siyasilere tepkileri böyle oluyor.Ya çeşitli ortak programdan çıkartıyorlar,ya vizelerle ilgili zorluk çıkartıyorlar. Çıkıp bağırıp çağırmıyorlar,o bizimkilere özgü.
    Uzun süredir ülkemizde süregelen tutarlı hariciye geleneği 25 senedir kaybolduğu için her an her çeşit açıklamaya maruz kalabiliyoruz.
    Umarım ortadoğu özelinde tüm ülkeler aklıselim bir şekilde hareket edip anlamsız bir büyük savaşa girişmezler.Şayet girişirlerse işte o zaman işler içinden çıkılmaz bir hal alır.

@deckerloki, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@tufank valla sasırmayın vıetnam brezılya meksıka cok fazla sayıda ve katagorıde gocmen vızesı verıyor ıncelersenız. ben dosya bırıkmesıne falan ınanmıyorum. korona bıttı neden ayda 30-40 ew veremezmı ankara? gunde 1 mualakat yapar .yenı bınaya gecınce hızlanacaktı ısler .bu da yalan cıktı. meksıkanın gunde verdıgı toplam gocmen vıze sayısı ankaranın aylık vıze sayısına esıt. meksıka akraba eb vs vs dunya kadar gocmen enjekte edıyor. brezılya hakeza, vıetnam vs de baya ew gonderıyor. ankara ısterse dq olmusları 3-4 ayda erıtır. 20-22 ay gocmen randevusu beklemek nedır hocam bu kadar bırsuru ulkeye gore az eb basvurusunun oldugu ulkede.ruslarla ıranlılarla dusman gıbıler en cok dv verdıklerı ulkelerden. bızden cok daha kucuk ve az nufuslu ulkelerde cılgın sayıda gocmen vızesı verılıyor. bı hafta once ıncelemıstım. corona back log vs bıttı artık. normallesmeye gecelı 2 yıl oldu.

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 @serel USCIS mülakatında bizimle birlikte avukatta yer alsın istiyorsak BDV bu servisi opsiyonel olarak sağlıyormuş ve ücret doğrudan avukata ödeniyormuş. Fiyat yol masrafları hariç $1500. bilginiz olsun istedim.

Adjustment of Status cases may have an attorney present in the USCIS interview with them if they choose.
    The cost of this service is paid directly to the attorney. Typically it is about $1,500 plus travel cost.

• @tufank teşekkürler bilglendirme için.

• @tufank @serel mecbur tutucaz durduk yere extra masraf çıktı🤣

• @Koray283 yol masrafı çok tutmasa bari 😂

• @tufank BDV ye sorsak türkiyeden CP ile sürece başlayan ve yakın zamanda vizesini alan varmi acaba? Bu eylül de alanlardan vs belki bdv ile başlayan vardir…tahminimde eb3vize.com ile alan olmamiştir daha…öyle birini bulsak ta Tufan bey bir video çekse şahane olmaz mi😊😊

• @Koray283 KVKK gereği paylaşmayabilirler bilgilerini. Keşke bulsak bizim gibi bu süreci TR'den CP yoluyla gerçekleştiren. Bir örnek vardı ama o da süreci bir akrabası arcılığıyla kuaför olarak gerçekleştirmişti. Türkiye'den bir ajans aracılığıyla benzer bir süreç tamamlamış kişiden süreci dinlemeyi ben de çok isterim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Koray283 ben bir soracağım bunu. BDV den yakın zamanda CP yöntemi ile vize almış biri var ve gönüllü ise ben video çekip soru sormaya hazırım. ya da direk yazılı da alabiliriz cevapları yeter ki deneyimi paylaşmak isteyen biri olsun, kapımız açık her zaman 🙂

• @tufank Valla sahane olur…sor hakkaten ve öncesinde biz de sana soruları yazdiririz…şahane bir bilgilendirme olur

• @tufank ben CP yapan kimseyle karşilaşmadim…BDV ile öğrenci iken gidip aos yapan 3-5 kişi ile görüştüm ama elbet CP ile alan vardir…bu işte öncü olan biri ile yaşadıklarını konuşsak şahane olur

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |