Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

"Change Of Status" sonrası ülkeden çıkıp tekrar vize başvurusu yapmak

• @gisleyen Kim ne derse desin yuksek. Bugunlerde Turikiyede red oranlari inanilmaz. Bunu yapan arkadasim var ancak o yari burslu sekilde master yaparken noel tatilinde gidip vizeyi almisti. Sizinki sadece bir CC'de CS bolumu okumak, vize konusunda cok prestijli degil CCler. Riskine girecekseniz, simdiden bol sanslar.

• Yeterli kaynak bulamadığım ve çok spesifik bir konu olduğu için başlık açma gereği duydum.
    Daha önce turistten F1(dil okulu) için COS yapmış birisi, mevcut vizesi devam ettiği takdirde 1-2 sene süre geçirdikten sonra tekrar ülkeye girebilir mi?

İşlemimi yapan danışmanım ve ünlü Türk bir avukat, mevcut vizen devam ediyorsa gidebilirsin dedi fakat kimisi de vizen iptal olur diyor. Hatta kimisi de güven kırıcı bir olay olduğu için bir daha vizeye başvursan bile sana vize vermezler diyorlar, kafam karıştı doğrusu.

Daha önce hiç çevrenizde giren veya giremeyen oldu mu?

• @meliksah23 konsolosluğa sorun vizenizin devam edip etmediğini

• @Ferhat-ŞENER Bu sefer de iptal ederler diye korkuyorum 😅

• @somebody sponsor olacak bir sirket bulup, H-1B cekilisinde de cikmaniz gerekiyor. Her yil mart sonunda yapilan bir cekilis o yuzden eger hali hazirda calistiginiz bir sirket varsa hemen bu yilki cekilise sizin icin basvursun.

• @mrblack siz H-1B yi hangi ulkede pasaporta isletmistiniz?

• Herkese merhaba F1 Vizesi ile geldim mayıs ayında i-20'mim bitiyor. erkek arkadaşımla evlenip onun OPT sürecinde F2'ye statü değişikliği yapabilir miyim onun da aynı sürede I-20'Sİ bitecek ama opt sürecine girecek

• @crazycells, Merhaba ben agustos 2022 de j1 traniee program ile ABD ye geldim ,programimi basari ile tamamladim fakat dilimin yeterli olmadigini dusunup burada kalma karari aldim.Vizemde 2 sene kurali vardi ,kaldirdim.Suanda bir dil okulunda egitim almaktayim.Fakat gelecekte alacagim vizeler ile ilgili endiselerim var.Burada change of status yaptigim icin ,ABD ye 3 kez gidip gelmis durumdayim .Suan hala hazirda B1/B2 vizem bulunmakta ,daha sonra tekrar j1 vizesi ile gelmeyi dusunuyorum fakat alabilirmiyim alamazmiyim bilemiyorum .Ayrica ilk olarak turist vizemi yenileyip daha sonra j1 vizesine basvurucagim ,sizce alma ihtimalim nedir ,sikinti yasarmiyim ilerideki vize sureclerimde ?

• ⭐⭐

@EmirhanKurt siz j1den f1e mi cevirdiniz?

• @charon evet J-1 dan F-1 a cevirdim.

• ⭐⭐

@EmirhanKurt hocam statü değişikliğine elçiliklerin baya ayar oldugunu biliyorum. Bence eski bir vize memuruyla yada göçmenlik avukatıyla görüşün.
    genel change of status muhabbeti b1'i xyz'ye çevirmekle alakalı. Siz j1i f1e çevirmişsiniz.

• Senin cevrende hic boyle birsey yapip vize alan oldumu ?

• ⭐⭐

@EmirhanKurt bence eski bir vize memuruyla konusun.

• Merhabalar
    Ben J1 ile ülkeye girip 6 ay sonra işi bırakmadan önce cos yaptım. j12Dan turiste başvuru yaparken j1 to j1 yapmaya çalıştım 10 ay sonra deny mektubu geldi. 180 gün içinde terkedin yazıyordu bende 150. gün çıktım. Şimdi türkiyedeyim 7 ay oldu. Bir süre daha burdayım ama turist başvurusu için sence ne kadar beklemeliyim. Bilgiğim kadarıyla evlenip işimi gücümü düzene koymam gerekiyor ama bu red sürecinden sonra mı 180 gün sayılıyor yoksa j1 den turiste başvurduğum andan itibarenmi 180'ni saymaya başlıyorlar merak ettim. 180 ni mektuptan sonra geçmedim sonuçta 3 yıl ban yemedim.. Ama eğer cos yaptığım andan itibaren sayılıyorsa kötü tabi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |