Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar, bu Filistin savaş muhabbetinden sonra onay alan oldu mu hiç? Sanırım baya bir duraksama döneminde.


  • Merhaba, biz eşim üzerinden ailecek canada turist vizesine başvurduk. 13 Ekimde eşimle aynı gün Vfs global da biometric verdik. Ancak canada başvuru yaptığımız siteden kontrol ettiğimizde eşimde completed yazısı var. Ama bende yok.. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Yarın vfs globalı arayıp bilgi alacağım ancak böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba?


  • Merhaba.
    1- Kanada turist vizesi başvurusunda davet mektubu gerekli midir, yada ekstra bir artı sağlar mı ?
    2-Danışmanlık firmalarından yardım almadan formu bireysel doldurup başvuruda bulunsak başarılı olma şansımız var mıdır, yoksa bir danışmanlık firmasından yardım almamız daha mı doğru?
    3-Depremzedeyim, hızlı bir şekilde vize başvurusunda bulunsak depremzede önceliği ile aralık sonuna kadar vize alma ihtimalimiz var mı?


  • Selamlar, ABD'deyim, Kanada vizem var. Yaklaşık 2 hafta sonra Kanada tarafına geçip TS2023 başvurusu yapmak istiyorum. Yeni sayılan bir vize olduğu için kaynaklar dağınık ama özetle aşağıda sorayım;
    1- Bir danışmana ihtiyacımız var mı? Dediğim gibi turist vizem var, yalnızca TS2023 kısmına başvuracağım.
    2- Başvuru tamamen online mı yapılıyor?
    3- Başvurunun sonuçlanması genellikle ne kadar? Bu soru önemli çünkü diğer birçok arkadaş turist vizesi başvurusunu da hesaba katarak sormuş ya da soruyor. Ben sadece TS2023 için soruyorum.
    4- Çalışma izni için ret oranları nelerdir, genellikle başvurular nasıl işleniyor ve destekleyici ne tür belgeler sunmamı tavsiye edersiniz.
    5- Pasaportumda birçok batı ülkesinin vizesi, giriş çıkışlarım vs var. Olumlu ya da olumsuz etkileyici bir faktörü var mı?

    Çok teşekkür ederim.


  • @armanarman Merhaba
    1-Gerekli değil .Eğer mektup alırsanız bu avantaj sağlayabilir ,sağlamayadabilir.Davet bi tık daha avantaj sağlıyor bana kalırsa ancak herkesin vize süreci kendine özel oluyor genelde.
    2-Danışmanlık alıp almamak sizin inisiyatifinizde.Yardım almadanda formları doldurup başvurmak mümkün.Bir çok kişi öyle yaptı.
    3-Depremzedelere öncelik verildi bu sebeple bir an önce başvurunuzu yapın elbette öyle bir ihtimal var.


  • @mhsa
    1- Bir danışmana ihtiyacımız var mı? Dediğim gibi turist vizem var, yalnızca TS2023 kısmına başvuracağım.
    ➡ Danışmana ihtiyacınız yok. Youtube'da TS2023 başvurusunu gösteren videolar var. Oradan destek alabilirsiniz.
    2- Başvuru tamamen online mı yapılıyor?
    ➡ Evet tamamen online yapılıyor. Akabinde fiziki zarf, başvuruda belirttiğiniz adresinize geliyor.
    3- Başvurunun sonuçlanması genellikle ne kadar? Bu soru önemli çünkü diğer birçok arkadaş turist vizesi başvurusunu da hesaba katarak sormuş ya da soruyor. Ben sadece TS2023 için soruyorum.
    ➡ Çalışma iznini (adrese gelen zarf) 2 haftada alan da var. 4 haftada alan da var. Eyalete ve yoğunluğa göre değişiyor sanırım. Turist vizesi için Kanada'nın resmi sitesi Türkiye bekleme süresini 104 gün olarak açıklıyor. Yani parmak izi verdikten sonra 104 gün içinde vizenizi alırsınız diyor. Daha erken alanlar da olabiliyor. Artık bakan memura mı bağlı, başvuranın şansına mı bilemiyorum.
    4- Çalışma izni için ret oranları nelerdir, genellikle başvurular nasıl işleniyor ve destekleyici ne tür belgeler sunmamı tavsiye edersiniz.
    ➡ Çalışma izni için ret alan arkadaşlar var. Fakat sebep olarak başvuru sonrası Kanada'da kalmamaları, Türkiye'ye döndükleri gösterilmiş. (Türkiye'ye döndüğü halde ret almayanlar da var elbette) Eğer dönmez iseniz garantilemiş olursunuz. Destekleyici belge sunulmuyor bildiğim kadarı ile. Başvuru için youtube'daki videolara bakarsanız daha çok yardımcı olurlar.
    5- Pasaportumda birçok batı ülkesinin vizesi, giriş çıkışlarım vs var. Olumlu ya da olumsuz etkileyici bir faktörü var mı?
    ➡ Bu durum vize almanız için etkili olabilir ama çalışma izni için bilemedim. Tabii bu benim düşüncem.


  • @Ghost calisma izni dedigin esasında adrese gelen zarf degil. online basvuru neticesinde basvurunun onaylanması...
    posta ile adrese gelen work permit belgesi..
    önemli olan online onayın cıkması...online onay aldıgınızda resmen calısma izni sahibi oluyorsunuz.. belge numarası, gecerlilik suresi v.b. bilgiler anında sistemde gorunuyor.

    posta ile gelen sadece belge...postayı teslim almasanız ve alamasanız bile resmen calısma izni sahibisiniz..bir sekilde daha sonra belgeyi teslim alırsınız sorun olmaz..
    Hatta ts2023 basvurusu yapıp online onay cıkınca hemen geri dönenler oluyor. posta ile adrese belgenin gelmesini beklemiyorlar..esas olan online onayın cıkması gerisi bir sekilde çözumleniyor.


  • @best06 çalışma izni adrese gelen zarf değil deyip posta ile gelen work permit belgesi demişsin ama çalışma izni ile work permit aynı şey.

    Ayrıca, Kanada'da bir işte çalışabilmek için o fiziki mektup gerekiyor diye biliyorum. Online başvuran ve onaylandığı halde o adrese gelen mektubu bekleyen arkadaşlarım oldu işe başlayabilmek için. Bu sebeple @mhsa'nın sorduğu sorunun 3. maddesinde eve gelen zarftan bahsetme gereği duydum.


  • @Ghost posta ile zarfı beklemek dedigin gibi kişisel tercih..evet işe başlamak için work permit belgesini teslim almak gerekiyor..

    Ama önemli olan basvurunun neticesinde online onayın cıkması. Bu onay cıkınca resmen calısma izni sahibi oluyorsunuz.. Eger işe başlamak isterseniz o zaman belgeyi teslim almak gerekiyor. aradaki fark bu

    cogu kişi online onay cıkınca hemen geri döndu ve belgeyi teslim almayı beklemediler cunkü posta ile ne zaman gelecegi belli olmuyor. kanada icinde calısmak isteyenler ise belgeyi bekliyor mecburen posta ile.


  • @best06 Evet, önemli olan online başvurunun kabul edilmesi. Akabinde dönmek isteyen dönebilir, çalışmak isteyen zarfı bekleyebilir. 3. soruya cevabım mektubun adrese gelme süresi idi. Tabii ki online onay daha hızlı oluyor akabinde mektubu bekliyorsunuz (Türkiye'ye dönmeyecekseniz)


  • @Ghost online onay cıktıgında zaten sistemde calisma izninin dokuman numarası, gecerlilik tarihi v.b. tum bilgiler anında gorunuyor.

    Belgenin posta ile adrese gelme sureleri değişkenlik gosteriyor o nedenle eger kişinin kanada içinde çalışma amacı yoksa beklemeninde bir anlamı olmuyor ve çalışma hedefi olmayanlar zaten online onay cıktıgında hemen geri dönuyor cunku konaklama ve yasam giderleri cok yuksek kanada icinde..

    Ayrıca bazı duyumlara göre ve yabancı site forumlarında work permit belgesini kanadanın kara sınırlarından eldende istediginiz zaman teslim alabiliniyormus yani posta ile beklemeye gerek yok gibi eger bu dogru ise. Ama bunu tam arastırmak lazım sadece yazılanlar ve soylemler var. Mesela vancouver / seattle kara sınırı veya toronto niagara kara sınırı v.b.


  • @mhsa Kanada vizesini ABD den mi aldınız? Ben de 2 hafta sonra ABD ye gelip turist vizesi deneyeceğim çıkarsa Kanada’ya gidip Ts 2023 programına başvuru yapacağım


  • @Forsted Çok teşekkürler.


  • @Sozer Selam hayır, ben daha önce Türkiye'den almıştım.

    Bu vesileyle bir soru daha ekleyeyim, 2018 yılında Can+ ile Canada vizesini almıştım, biyometrik için Harbiye'deki ofise gittiğimi hatırlıyorum. Şimdi yapacağım TS2023 başvurusunda bu biyometrik geçerli oluyor mu yoksa yeniden mi çağırılacağım?


  • @Sozer Merhaba bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Amerikaya turist olarak gelip Canda turist vizesine başvuran 2 aile var tanıdığım biri kabul aldı ailecek diğeri red aldı ailecek. 20-28 günde sonuçlandı süreçleri. Canada vizeniz çıkarsa canada ya gelip ts2023 için bireysel başvuru yapabilirsiniz 10-20 gün içerisinde açıklanıyor venim çevremde hep öyle oldu Eylül ve sonrası başvruları çabuk değerlendiriyorlar. OWP çıkarsa eşinize de (danışmanların yaptıkları en son açıklamada) Canada ya geldiğinde sizin üzerinizden OWP başvurabiliyorsunuz eşlerden birinin OWP olması yeterli ( 4 ocaktan sonra gelirlerse). Çocuklarınız secondary ve primary eğitimlerinden ücretsiz yararlanıyor College ücretli.


  • @ali-bulgan evet başvurabilirsiniz🙏🏻


  • @kwhatever biz niyet mektubumuz dışında hiçbir belgemizi çevirtmedik. Aile olarak başvurduk ve kabul aldık.


  • @Seda-Uysal-Avcı çok teşekkürler, ben de bu hafta onlar için boş gün kovalıyordum. hayırlı olsun size, her şeyin yolunda gitmesi dileğiyle.


  • @Seda-Uysal-Avcı çok teşekkür ederim. Acaba aileler hangi eyaletten vize başvurusu yaptı Kanada’ya? Beni de tedirgin eden nokta bu red alırsam ne yapacağım tekrar başvuru yapabiliyor muyum bilmiyorum. New York konsolosluğu kalabalık olabilir diye San Francisco dan başvuru yapacağım bakalım ne olacak 20-28 gün de çıksa iyi. Sonrasında ts2023 için gün kalıyor en azından.


  • Merhaba. İstenilen tüm evrakları sisteme yüklediğim ve ücreti ödediğim halde biometric collection letter bana hala ulaşmadı. 8 gün önce ailemle turist vizesine başvuru yaptım anne babama geldi fakat bana hala gelmedi. Benzer bir durum yaşayan var mı?


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 1
  • 87
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum