EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
Türkiyeden ya başvuran yok ya da ankara yıllardır iş yapmıyo. Bence başvuru sayısı arttıkça değişir bişeyler
-
@captain35 bu bir ihtimal olabilir çünkü bu sene gündeme düştü ve ABD'de yaşayan Türk'ler bile konuda bihaberdi. bu sene baya bir başvuru yapıldı sadece forumdan bile 20 kişiye ulaştı en az bu dosyaların durumları 1-2 sene içinde netleştikçe bence Ankara'nın konu hakkında ki görüşleri de netleşir ama mevcut durumda AOS şuan bu kategoride en mantıklısı. BDV'nin 7K usd yi vize olmamasına bağlayarak daha sürecin başında almak istemesi beni erteleyen konu vizemi alıp başlatmak hem daha ekonomik hem süreler daha öngörülebilir.
-
@captain35 genelde öğrenciler arasında daha popüler bir vize türü. F1 ile ABD'de olan öğrenciler green card'a sahip olmak için bu yöntemi tercih ediyorlar. TR'den bizim gibi ya bir aracı firma ya da tanıdık / eş dost aracılığı ile başvuruyorlar. Tabi kendi başına firma bulan kişiler de olabilir ama uzaktan bunu başarmak çok kolay olmasa gerek.
-
Sponsorun LC - ETA 9089 formunu gönderilebilmesi için hangi aşamalar tamamlanmalı :white_question_mark:
:white_heavy_check_mark: PWD süreci tamamlanmış olmalı ( mevcut durumda yaklaşık 5-6 ay sürüyor )
:white_heavy_check_mark: İş ilanı, hafta sonu dahil, kesintisiz olarak en az 30 gün yayında kalmalı
:white_heavy_check_mark: PWD onayının geçerlilik süresi dolmamış olmalı
:white_heavy_check_mark: İş ilanının geçerlilik süresi dolmamış olmalıOnaylanan PWD’nin geçerlilik süresi 90 gün ile 1 yıl arasında değişiyor. 2 Nisan ile 30 haziran arasında onaylanan PWD'ler 90 gün, 30 hazirandan sonra onaylanan PWD'ler sonraki yıl 30 hazirana kadar geçerli. Tamamlanan iş ilanları / reklamlarının geçerlilik süresi ise 180 gün.
Eğer işveren PWD pending yani bekleme sürecinde ilan vermeye başlarsa, ilanların geçerlilik süresi olan 180 gün dolduğunda hala PWD onaylanmadıysa, tekrardan masraf yapıp ilan vermesi gerekiyor. Ya da eğer ilanların geçerlilik süresi dolmaya yakınsa LC girişi içni çok kısıtlı bir zamanı olacaktır. Bu yüzden bu tarihlerin iyi ayarlanması gerekiyor. Bizim değil sponsorun sorumluluğunda bu aşamalar.
LC - ETA 9089 formu ne zamana kadar doldurulabiliyor?
Onaylanan PWD’nin veya tamamlanan ilan sürecinin süresinin dolduğu son güne kadar doldurulmalı. ( hangisi erken bitiyorsa o son tarih olarak baz alınır ) -
S serel bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaslar....Turist vizesi ile gidip herhangi bir statuye gecis yaptigimizda(F1,E2 vs vs) amerikadan çıktıgımızda bu statu değişikliği iptal mi oluyor?
-
@Koray283 B1/B2 ile gidip E2 statüsüne geçildiğinde 2 sene veriliyor ilk onay bu süre zarfında E2 başvuran kişi çıkamıyor ABD'den ama diğer aile üyeleri çıkıyor.
-
@mesut1905 yanlış bilmiyorsam aile üyeleri de çıkamıyor
-
@serel bir tanıdığım eşi üzerinden yaptı ve kendisi geldi geri döndü sorunsuz ama eşi çıkamadı.
-
@mesut1905 teoride; turist vizesi ile girmis olabilir ama maalesef benim tanidiklarimdan da geri donemeyenler oldu. eger cok elzem bir durum yoksa alinacak risk degil acikcasi. ulkeden cikinca mevcut statunuz sona eriyor cunku kalan sadece vizeniz oluyor.
-
@mesut1905 E2 onaylanmadan başvuru sahibi ve aile üyeleri ülkeden çıkış yaptıklarında statülerini koruyamama riskleri var.
F1'da kayıt olduğunuz eğitimi aksatmamak gerekiyor. eğitime ara verildiği bir dönem çıkılabilir tabi ki ülkeden.(geçerli bir F1 vizesi varsa)
COS ile alınan her statü ülkeden çıkış yapınca kaybedilir.
Ancak bununla birlikte EB-3 sürecine başvurduysanız ve AOS yapmak için I-485 formunu doldurduysanız onaylanana kadar çıkış yapmanızı sağlayacak form I-131 Advance Parole.
-
F1 a gectiginizde msx 60 gün çıkabiliyormussunuz....ama E2 de(AOS yapildiysa eger) çıkış yaparsan statu dusuyormus ve tekrar TR deki konsolosluktan E2 vizesi almak gerekiyormus...Advance Parole OK ama diyelim ben E2 yaptim...esimi de EB3 e baslattim....Bu durumda ikimizde cıkamayız doğru mu?
-
@btek14 doğrudur bende çıkılamaz biliyorum ama arkadaşla istanbul'da görüştük ve yasağın sadece E2 başvuranı kapsadığını söyledi. kendisi sorunsuz geri döndü daha sonra ama ben olsam riske atmam hatta bu durumu çözebilmek adına çift E2 başvurusu öneriyor avukatlar Hem ABD hem Türkiye de aynı anda başvurular yapılıyor Türkiye onayı alınırsa süre hem 5 yıl oluyor ve giriş çıkış izni de oluyor.
-
@mesut1905 anliyorum. yanlis anlamayin sadece risk var demek istiyorum.
bu dedigim ciftin 2 erkek cocugu var lise caglarinda, yillardir e2 statusu ile gidip gelmisler (B1/B2 vizeleri surekli var) 3 sene once baba ile kucuk cocuk TRden donerken custom abi olmaz demis TRden E2 vizesi alin. maalesef cocugun 1.5 donemine mal oldu bu durum.
Turkiye'den almak sure ve giris cikis acisindan mantikli ama almak da hem uzun suruyor hem de malum.
-
@btek14 katılıyorum size ben de avukatla görüşmem de E2 süresince çıkamazsınız dedi direk bu örneği verince tavsiye etmem dedi onun üzerine çift başvuru yaparız dedi Türkiye planlarınız varsa dedi ama Türkiye mülakat gelene kadar yine çıkmayın dedi. kaldı ki özel acil durumlar hariç bu risk alınmaz zaten. geride kalanların kendilerine iyi bakmalarını ve bir şekilde GC alana kadar yurda dönemeyeceğinizi bilmeleri lazım. :(
-
@Koray283 bu denklem epey karışık oldu Koray bey :) Şimdi siz E2 yaparsanız, eşiniz EB-3'e başvurursa eğer I-485 doldurma aşamasına gelirse size de seyahat izni çıkarma ihtimali var. Ama o aşamaya gelinceye kadar E2 onayı da gelir gibi sanki. Yani burada bültenin durumu önemli, bülten ilerlemezse eşiniz EB-3 için I-485 ve Advance Parole doldurulamayacak. Eğer EB-3 professional olarak başvurulursa tabi ki daha ileride oradaki bülten tarihleri.
Bu arada E2'de AOS yapma yok. E2 "non immigrant" yani göçmen olmayan vize türü. Orada bildiğim kadarıyla "change of status" yapılıyor.
-
@Koray283 Bence sizin LC henüz doldurulmadığı için BDV tarafında sözleşmeyi iptal etme + para iadesi ve AOS'a geçme şansı hala olabilir. LC file edilmediği sürece ödemeyi geri alma durumu olduğunu okudum birkaç yorumda. Tabi niyetiniz bu yönde ise. Benim talebime de henüz cevap gelmedi.
-
@mesut1905 maalesef dediginiz gibi. saglik konusu ozellikle en can sikan durum. ne diyim umarim gonlunuze gore olur her sey.
-
@tufank :) valla arastırmaktan beynimiz iyice corba oldu...en iyisi bu konuyu bir sure kapatip rafa kaldirmak...benim özelimde zaten min 1 yıl hic birsey yapmami gerektiricek bir durum yok...
-
cidden takip etmekten yoruldum. daha onceden september 2022 yazilan PD November olarak guncellendi sonra bugun yine September olmus.

bak bak ne yapicam kafayi yiyecekler diye ofiste billur geciyorlar bence bizle :)
-
@btek14 dün değişti bu ama söylemeye dilim varmadı. developer kodu eskiye döndürüp yemeğe gitmiş yine 😃
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum