Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank çok çok teşekkür ederim değiştiğini bilmiyordum attıklarınızı inceledim tekrar yeni form dolduracağım içimi rahatlattınız 🙏🏼


  • Selamlar,
    Yakın bi tarihte turist vizesine başvurmayı düşünuyorum daha önce bir reddim var. 4 yıldır özel şirkette çalışıyorum müşteri hiz. Kardeşimin eski eşi geçen sene new yorka gitti turist vizesiyle daha sonra bi arkadasiyla ortak oldu Id numarası geldi yeğenim 9 yaşında o da okula gidiyo. Şimdi ben annemle yeğenimi görmeye gidiyorum desem sorun olur mu? Ya da annemle sadece gezmeye mi gidiyorum desem daha iyi olur. Benim 10 yıl öncesinden 2 shengen vizem var. Annemin hiç yok 72yasında ben de 40 yaşındayım. Hangisi uygun olur karar veremedim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @stella görevlinin hangi seyahat planını daha uygun bulacağına odaklanmak yerine asıl seyahat amacınız ne ise onu belirtmeniz ve planınızı bunun üzerine oluşturmanız daha sağlıklı olur. gidip AOS yapmayı düşünüyorsanız tabi ki bunu belirtmemeniz gerekiyor, ne vize görüşmesinde ne de ABD'ye giriş yaparken. Ama amacınız bunun haricinde ise, gezmek veya akraba ziyareti gibi, olduğu gibi anlatmak en sağlıklısı. Geçmiş vizeleriniz önemli. En son 10 yıl önce vize almış olmanız çok bir avantaj sağlamayabilir. Neden daha yakın ülkeler yerine ABD'yi ziyaret etmek istediğinizi görevliye anlatmanız ve buraya geri döneceğinize yönelik ikna etmeniz gerekiyor. Yakın zamanda vize reddi aldığınız için koşullarınızda belirgin bir değişiklik olmadan yeni bir görüşmeye katılmak ve onay almak genelde zor oluyor.


  • @tufank Amacım öncelikle yeğenimi görmek annemle birlikte 15 gün orda kalıp dönmek kalmak gibi bir düşuncemiz yok. Ama kardeşımin eski eşi turist vizesiyle gidip orda kaldığı için bu bizim açımızdan sorum teşkil edebilir mi bu konuda bilgi almak istemiştim. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için

  • ⭐⭐

    @stella bu durum etkileyebilir vize görüşmenizi. dezavantaj sağlayabilir görevlinin değerlendirmesi açısından. 100% şöyle olur demek mümkün değil maalesef. görevlinin verebileceği bir karar olduğu ve kesin bir kuralı olmadığı için, elinizde vize almanıza yarayacak ve size avantaj sağlayacak konular ne kadar çoğunlukta ise vize alma şansınız o kadar yüksek diyebiliriz. Belirli bir yaş üzerindeki insanlara vize onayı verme konusunda daha esnek davranabiliyorlar ancak her başvuru kendi başına değerlendirilir, yani sizin başvurunuza bir avantaj sağlamaz bu durum diye düşünüyorum.


  • @tufank çok teşekkürler


  • Merhabalar, bir konuda desteğinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Annem ve Babam için turist vizesi başvurusu yaptım. DS-160 formunda dikkatimi bişey çekti. Annem 62 babam 65 yaşında ve yaşa göre sanırım bazı sorular (en azından eşim ve bende çıkan sorular) formda çıkmadı. Örnek vermek gerekirse tatil planınız var mı yerine USA tahmini varış tarihi olarak yer alıyor. Daha önce yurtdışına çıktınız mı sorusu yok. Hangi ülkeye gideceksiniz sorusu yok. Maaş bilgisi yok gibi gibi buna benzer bir kaç soru daha yok. Bu durum normal mi ? Ben yaşa göre soru çıktığını tahmin ediyorum hatta garanti olsun diye doğum tarihini değiştirip doldurduğumda yukarıda bahsettiğim sorular çıktı yani 1963 ve sonrası için maaş, daha önceki seyahat bilgileri vs çıkıyor öncesi için bu sorular yok. Ailesinden birine form doldrumuş ve bu şekilde karşılaşmış olanlar varsa yardımcı olmanızı rica ederim.
    Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

  • ⭐⭐

    @Şemre 60 yaş üstü için form doldurmamıştım ancak aynı durum çocuklar için de geçerli. Kendi çocuğumuz için doldururken bu sorular formda yer almıyordu. Belirli bir yaş üstü / altı için form daha sade hale geliyor anladığım kadarıyla. Seyahat amacı ile ilgili soruları mülakatta kendilerine soracaklardır. Mevcut pasaportlarındaki vizeleri zaten kontrol ederler. eski pasaportları var ise bunları da yanlarında götürebilirler, görevli görmek isterse sunulabilir. Vize vermelerine bariz bir engel yok ise belirli bir yaş üzerindeki insanlar için daha esnek olabiliyorlar, forumda yer alan deneyimler bu yönde.


  • @tufank Teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    Herkese merhabalar bugün İstanbul konsolosluğunda görüşmem vardı maalesef reddedildi.

    Genel olarak değerlendirmek gerekirse konsolosluk çalışanları cok iyi. Şahsen çok stresli olan ben konsolosluğa girdiğim an kendimi rahatlamış hissettim. Önemli gördüğüm ve İstanbul’da mülakat girecekler için önerilerimi şöyle yazabilirim;

    Konsolosluk konumu cok uzakta toplu taşıma kullanacaksanız bence kullanmayın derim. Hususi aracınız varsa erken gitmenizde fayda var park yeri bulmak imkansıza yakın.

    Fotoğrafınızı iyi kontrol edin bu konuda kapıdan döndürülenleri gördüm.

    Ceplerinizi iyi boşaltın ikinci güvenlik kısmında birinin kulaklığı cebinde kalmıştı acil dışarı çıkardılar.

    Giriş kısmında yaşananlar;

    Güvenlikler randevu sırasına göre sesleniyorlar herkeste o sıraya göre sıraya giriyor. Herkes sıraya girdikten sonra ilk girişte klasik üst araması var.

    Üst aramasından sonra girişe doğru pasaport ve fotoğraflar kontrol ediliyor. Uygunsuz olanlar geri çevriliyor. Bu sırada avuç içinize bişey sürtüyorlar ordaki güvenlikler şakayla karışık insanı rahatlatıyor emin olun konsolosluğa girdiğiniz an küçük bi amerikadasınız 🙂

    İkinci güvenlik kısmında pasaport kemer dahil herşey ufak bi kutuya koyuluyor x ray cihazından geçtikten sonra artık konsolosluğa giriş kısmına geçiyorsunuz asansörle 2.kat çıktığınızda sizi göçmen olmayan vize bölümüne yönlendiriyorlar.

    Herşey aynı odada yapılıyor girdiğiniz gibi ds formları pasaportlar ve fotoğraflara tekrar bakılıyor.

    Bundan sonraki adım parmak izi ve konsolosluk görüşmesi oluyor.

    Sabah ilk görüşmelerden biri olduğu için gördüğüm kişilerin mülakatlarını yazayım;

    E2 vizesi için gelen biri vardı koskocaman dosya getirmişti konsolos dosyayı görünce şok geçirdi muhtemelen mülakatı uzun sürücek.

    Bekar 27 yaşında erkek vardı, 3 ülke gezmişti red aldı.

    J1 için genç bi kız vardı onun vizesi onaylandı çok mutluydu.

    60 yaş üstü bi adam vardı oğlunun iltica ettiğini onu cok özlediğini görmek istediğini söyledi vizesi onaylandı.

    Bize denk gelen kişiye inşallah denk gelmeyiz diyerek girmiştik ama ona denk geldik kaderin cilvesi 🙂 top sakallı sarışın bi adamdı kendi çapında popüler olsa gerek herkes ondan bahsediyordu

    Gel gelelim bizim mülakatta neler soruldu.

    Amerikaya neden gitmek istiyorsunuz?

    Belli tarih söyleyip tatile gitmek istediğimizi söyledik.

    Neresine gideceğimizi sordu;

    Miami Orlando dedik.

    Ne iş yaptığımızı sordu;

    İşlerimizi söyledik

    son olarak hiç yurtdışına çıkmış mıydınız dedi

    Bizde iş sebebiyle çıkamadığımızı artık sık sık yurt dışına çıkacağımızı hatta 14 aralıkta schengen görüşmemiz olduğunu söyledik.

    Yaklaşık 1 dakika tıkır tıkır bişeyler yazarak üzgünüm Şuan vizeye uygun değilsiniz diyerek bizi uğurladı 🙂

    Şunlarıda söylemeden geçemeyeceğim bu konuda her desteği veren onlarca kişi başta @tolgasatir , @yenihayaletadam , @dytmelek , @Rüştü-Gürbüz , Emrah abi ve eşine ve adını sayamadığım onlarca kişiye teşekkürü borç bilirim.

    Bu yolda devam ederken turist vizesini alamazsam ekstra bişey yapmayacağım kararını vermiştim.

    Kararımın halen arkasındayım green carda başvurur muyum, evet ama bunun için eskisi gibi ekstra gayret sarf edermiyim hayır. Kısacası ABD dosyası green card çıkmazsa benim için açılmamak üzere kapanmıştır herkese bu yolda başarılar ve bol şans dilerim umarım gitmek isteyen herkes en kısa sürede ABD’ye gidebilir. Sağlıcakla kalın 🙏

  • ⭐⭐

    @waterman geçmiş olsun. Zorlu bir coğrafyadayız o nedenle kararınızı ilerde gözden geçirin derim.


  • @waterman Umutluydum, yazdığında çok üzüldüm. Hepsi birer tecrübe, hayal kırıklığını anlayabiliyorum. Neyin ne zaman, nereden geleceğini bilemeyiz. Umudunu kaybetme Sağlık olsun 🙏


  • @waterman geçmiş olsun ret sonrası alınan kararlar sinirden olabiliyor ileride tekrar değerlendirirsiniz bence. Nacizane bilmediğimden soruyorum 14 aralık schgen ziyaretinden sonra gitseydiniz keşke mülakata çünkü seyahat geçmişi olmaması bence ret sebebi aynı adamla 2022 kasım ayında mülakata girdik eşim ve ben tam verecekken son soru sordu daha önce nerelere gittiniz bizde ilk olacak deyince şaşırdı ve pasaporta baktı hiç mi gitmediniz diye tekrar sordu hatta bizde evet hiç çıkmadık dedik ve üzgünüm dedi veremiyorum. o zaman anlamıştım seyahat geçmişi işin %70 i bence diğer yüzdeler ise bana göre mevcut kariyer durumu nerede çalıştığınız hangi pozisyon aile bağları.


  • @mesut1905 Kesinlikle katılıyorum. Ben de vizemi aldığım zaman pasaportumu didik didik etti. Her sayfaya baktı. Bazı şehirlerin hangi ülkede olduğunu sordu. Daha önceden 1 amerikan 2 schengen vizem vardı ve bunların hepsi son 1 yılın içindeydi. Vizemi aldım.

  • ⭐⭐

    @waterman geçmiş olsun.. diğer arkadaşların dediği gibi seyahat geçmişi kritik öneme sahip olabiliyor. Seyahat geçmişi ve vize onayı arasındaki bağ, CV ile iyi bir işe girme arasındaki bağa benziyor. Boş olduğunda işe alınmanız veya iyi bir işe alınmaz daha zor. Bir yerden başlayıp doldurmak gerekiyor. İyi bir işe girmek için CV'nin çok dolu olması da her zaman işe yaramıyor, iyi ve kaliteli yerlerle doldurmak gerekebiliyor. TR vatandaşları için mevcut durumda kriterler bu şekilde maalesef. AB ülkesi vatandaşları gibi şanslı değiliz.


  • @waterman Geçmiş olsun ve ayrıca size de bu kadar detaylıca anlattığınız için teşekkürler. Bence acele karar vermeyin, arkadaşların da dediği gibi seyahat geçmişi önem arz ediyor. Bu nedenle Schengen ülkesine yapacağınız geziden sonra olacak şekilde bir görüşmeniz olsaydı vizenizi alma ihtimaliniz daha yüksek olabilirdi diye düşünüyorum.

    Her şey umarım istediğiniz gibi olur, sevgiler.


  • @fmaltun asla yakalayamiyorum 😞


  • 80 yas ustu B1/B2 ilk basvuru vize alacak birisi icin Konsolosluga gitmek zorunlumudur ? Sanki belirli bir yas ustu mulakata gerek yok gibi bir bilgi hatirliyorum ama teyit edecek yer bulamiyorum . Bilgisi olan yardimci olabilecek biri varmidir ?

  • ⭐⭐

    @Figen resmi sitede "generally not required" diyor. AIS'te işlem başlattıktan sonra vizeden muaf olup olmayacağı bilgisini net olarak öğrenebilirsiniz.

    Screenshot 2023-10-16 at 16.33.41.png


  • @waterman hocam çok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum