Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• benim merak ettiğim birşey var biz burda kendimizce şöyle olmuş olabilir o yüzden böyle az almışlardır diye tahminler yapıyoruz fakat konuyla ilgili ulaşabileceğimiz bir yetkili veya bu alımlarda çalışan hiç mi yoktur? bir şekilde ulaşıp sorsak neden bu ay böyle oldu, gelecek ayları neler bekliyor, planlanan nedir tam olarak? nebiliyim çok mu saçmalıyorum? mümkün değil midir böyle birşey?

• @baha iyi günler eğer yanlış hatırlamıyorsam sevgili @crazycells bir kaç ay önce sistemde bakım çalışması yapıldığı bundan dolayı gecikmeler olabileceğini söylemişti sanki yada ben yanlış hatırlıyor da olabilirim :)))) o zaman sürçü lisan ettiysem affola :)))))

• @nevergiveup bence bu ay noel bayramı yaklaştığı için 1200 açıkladılar ocak ayında iyi bir rakam açıklanır

• @mustafacil noel ile ne bağlantısı olabilir ki? şubat ayının bülteni bu.

• @coder şubat randevuları aralık ayının ikinci yarısında mail olarak verildiği ve KCC'nin xmass tatilleri olduğunu ve aralık ayının sonlarında az çalışacağı için bağlantı olabilir. Zaten ocak ayında açıklanacak mart bültenindede herhangi bir değişiklik olmazsa o zaman ters giden bir şeyler var demektir. Bizim için çok zor ama 1 ay daha dayanmamız gerek.

• @arnblt şimdi bu arnavutluk , rusya , ukrayna ve özbekistandanı neden ön plana cıkardım cunkü buralardan cok yuksek katılım var kazananlar arasından özellikle arnavutluktan adamların ülkesi 3 milyon ya var ya yok türkiyeden daha fazla visa almışlar helal olsun diyorum gözümüz yok ama şimdi bu 4 ülkeden çok ciddi kazanan sayısı olunca katılım oranıda %66-67 yi gecer diyorum ben yani biraz olsun pozitif olayım diyorum az biraz araştırınca oda gidiyor.
    Gecen sene katılım oranı %74 .... Bu yıl herkesin current olması için bu oran %66-67 lere inmesi lazım.. katılım oranı yüksek olan ülkeler ki bu saydığım ülkeler başı çekiyor buralardan kazann kişilerin numaralarının düşük veya yüksek olması bu senenin nasıl geçeçeğini belirleyecek.. benim fikirlerim bunlar.

• Evet, zaten hepimiz mevcut veriden yola çıkarak yorum yapabiliyoruz. Bu formülize etmek mümkün değil maalesef. Ocaktan sonra daha tutarlı tahminler yapılabilir.

• Arkadaşlar bence zaten stresli bir süreçten geçiyorsunuz. Üzmeyin kendinizi olur veya olamaz tamam hepimiz istiyoruz ama mevcutta zaten bir yaşamınız bir hayatınız var eğer olursa çok güzel olur çıkar gidersiniz olmazsa da yaşamınıza ara vermeden koşullarınızı daha iyileştirerek başka yöntemlere bakın oda olmazsa sonuçta yaşamaya devam ediyoruz bence üzülmeyin şu kısacık hayatımızda

• Birşey sormak istiyorum. Talihli biri 2020 için de başvuru yapabiliyor muydu. Yani bu sene sıra gelmemesi ihtimaline karşılık. Sıra gelmez ise 2019 talihlisi biri 2020 için başvurmadığından patlamış mı olacak.

• Bizim numaramız 18binlerde. Bu numaraya sıra gelme ihtimali kaçtır bilememiyorum.

• Teorik olarak bir ihtimal 18 binlere sıra gelmeyebilir ama ben bunun gerçekleşme ihtimalinin 0 a yakın olduğunu düşünüyorum. Ocakta veriler açıklandığında EU bölgesinde 30 bin Case Number düzeyine kaç dolu Case Number ile geldiğini görürsünüz. Muıhtemelen 17-18 bin dolu CN vardır. Ben geçen sene 22 bin CN ile 14500 sırasındaydım. Yine tahminen söylüyorum, sizin numara 12-13 bin arasında bir yerdedir. Hadi katılma oranı %70 olsun. 8-9 bininci olarak size gelir. Aileler de 2.2 kişi olsun geçen seneki gibi. Size vize kalır. :)

• @baha DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

benim merak ettiğim birşey var biz burda kendimizce şöyle olmuş olabilir o yüzden böyle az almışlardır diye tahminler yapıyoruz fakat konuyla ilgili ulaşabileceğimiz bir yetkili veya bu alımlarda çalışan hiç mi yoktur? bir şekilde ulaşıp sorsak neden bu ay böyle oldu, gelecek ayları neler bekliyor, planlanan nedir tam olarak? nebiliyim çok mu saçmalıyorum? mümkün değil midir böyle birşey?

maalesef bu sorulari sorabileceginiz bir yetkili bulamazsiniz :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Birkac arkadas belirtmis ama ben bu ayki sayilarla, noel ya da yilbasinin bir ilgisi oldugunu sanmiyorum. Nitekim bu mulakat tarihleri Subat icin veriliyor, gecen yil ilk 2-3 ay dusuk sayida vize verilirken Ocak ve Subat'ta hizli bir sekilde ivmelenmisti; bu yil henuz bu ivmelenmeyi dosya numaralarinda goremedik ama onemli olan dosya numaralari degil kac tane vize verildigi tabii ki. Eger bu artisa ragmen toplamda 1700+ vize vereceklerse bu ayda, o durumda gidisatta cok da sorun yok diyebiliriz.

• Sayin @arnblt bizde Antalya'dayiz ve numaramizda 22xxx' den biraz kucuk. Goruyorum ki agustosta almissiniz. Umuyoruz gec olsun da guc olmasin. Bizim de Antalya'dan Amerika'ya yolculugumuz olur.
    Sizlere de yeni hayatiniz da mutluluklar dilerim.

• @arnblt ocak ayında nasıl bir istatistik yayınlanıyor nereden takip edebiliriz ? Teşekkürler...

• @the-black-eagle Evet yapabilir. Herhangi bir etkisi olmuyor. Kişisel bir tercih ama mantıken numarası büyük olanların 2020 için 2019 Ekim ayında başvuru yapması olumlu bir yaklaşım olur.

• @NeverGiveUP Aslında herhangi bir istatistik yayınlanmıyor. CEAC Data denilen bir bilgi var. Herkes Case No ve Captcha girerek durumunu süreç içerisinde görüyor. Örneğin dosyanız hala KCC de ise "At KCC", konsoloslukta ise "At Ankara" gibi bilgi oluyor. Eğer girilen Case Number gerçekte yoksa None diye görünüyor. İşte burada tüm dünyadaki gönüllüler devreye girip bu captchaları çözüyorlar. Kimisi 100, kimisi 1000 kez girip bilgilerin oluşmasını sağlıyor. Bu bilgilerde https://dvcharts.xarthisius.xyz/issuances.html# bu linkte görülüyor. O zaman anlıyorsunuz ki kaç dolu numara kaç boş numara var. Tahmini çıkarımlar yapabiliyorsunuz. Atlamalar nerede olur görebiliyorsunuz.

• @redcka teşekkür ederim. Geç olması bazen hatta çoğu zaman daha iyi oluyor. Buradan giderken daha sağlam gitme imkanı oluyor. Orada yeni bir hayata başlanacak, ama orada emekleme, yürüme gibi evreler olmayacak, ilk günden koşmaya başlamanın gerektiği bir hayat.

• @caglaror biz maalesef başvuru yapmadık. Dolayısıyla alamazsak patladık. İnşallah bizim numaralara görüşme için sıra gelir ve vizemizi alırız.

• 18 bine gelir diye dusunuyorum .risk 24 25 ten sonr basliyor ve bence yine gecen seneki gibi bitecek

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • green card DV2019 sorularım

4
    0 Oy
    4 İleti
    787 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k