DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @selamibasaran şimdi baktım I-140 formuna ama öyle bir bilgi göremedim belki atlamışımdır. Orada gözükse zaten muhtemelen girişte sorun yaşayabiliriz. Ama bildiğim kadarıyla I-140 onayından sonra karar verebiliyoruz yönteme. DS-260 veya I-485 hangi form olacağına bu aşamadan sonra karar veriyoruz. Asıl göçmen niyetini taşıyan formlar bunlar.

  • ⭐⭐

    @tufank 2. sayfada Part 4 de seçim sunuyor. Ben mi yanlış yorumladım.!

  • ⭐⭐

    @selamibasaran evet şimdi buldum doğru söylüyorsunuz. Zaten şunu anlamaya çalışıyordum, dosyamız NVC'ye neye göre aktarılıyor. Demek ki burada belirtiliyormuş, başka bir aşama yok çünkü. Bu bilgilden yola çıkarak sizin de söylediğiniz gibi kesin olarak kararımızı I-140 formunu göndermeden önce vermemiz gerekiyor. (AOS veya CP seçimi ). Bana kalırsa bu durumda I-140 formunu ABD'de doldurmuş olmak daha iyi olabilir, riske atmamak içni. Böyle olursa da bülten bekleme gibi bir avantajımız olmuyor TR'de. Ama BDV I-140 onaylanmış olsa bile bu gelecekteki bir iş durumunu gösterdiği ve asıl göçmenlik niyeti taşıyan form I-485 olduğu için ABD'ye girişte sorun olmaz diyor.. bilemedim. iyi düşünmek lazım.

    Screenshot 2023-10-10 at 12.24.38.png


  • AOS yapmayı düşünen çocuklu aileler için de yine daha önce tecrübemden bahsetmek isterim. B1/B2 vizesiyle gidip 5 ay bekleyip şirket kurup Change of Status yapmıştık. Bu esnada oğlum 3.sınıfa kaydoldu. Sorunsuz bir şekilde, pasaport, aşı kartı, adres kayıt belgesi, bir önceki karnesiyle birlikte kayıt olmuştu. Bu yaş grubundaki çocuklar orada okulu çok seviyor ve çabuk adapte oluyorlar. Endişeniz olmasın. Okullar buraya göre çok daha eğlenceli. Mesela, Halloween’de öğretmenler dahil herkes kostümle geliyor. Okulun gym salonuna eğlence tunelleri vs. kuruluyor. Ayrıca, baska zamanlarda da okul sonrası bir sürü etkinlik yapılıyor. Okullar sadece okul saatiyle sınırlı değil. Örnegin, bir akşam kamp konseptinde kitap okuma etkinliği yapılmıştı. Okulun müdürü bile çok şirin kamp kıyafeti giyip gelmişti. Çocuklar pijama ve uyku tulumlarıyla katıldılar. Bunun gibi bir sürü, çocuğu okula motive edecek, okul ruhu ve aidiyet oluşturacak etkinlik yapılıyor. 4.sınıftan itibaren her öğrenci yeteneğine göre bir enstrümana yönlendiriliyor. Dil konusu ise ESL öğretmenleri sayesinde 2 ayda aşılıyor. Parent olarak size tavsiyem, sene başında yapılan toplantıya mutlaka katılmanız. Orada sene içinde yapılacak olan Field trip’ler açıklanıyor ve gönüllü katılmak isteyen velilerden imza alınıyor. Bence mutlaka en az bir tanesine katılın. Çocuğunuz, okul arkadaşları, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte bir geziye gitmiş oluyorsunuz. Piknik yapıyorsunuz. Diğer velilerle iletişiminiz oluyor.
    Okul kaydı için, aşı kartı ve genel fiziksel muayene ayrıca diş doktorundan kontrol isteniyor. Bu belgelere önem veriliyor. Onun dışında en önemli etken, okul bölgesi için adresinizi gösteren kira kontratı, fatura beyanı veya evin tax belgesi.


  • @selamibasaran çocuk olunca işler değişiyor hakkaten. biz dışarı çıkarken bile küçük bir valiz kadar eşyayla çıkıyrz ülke değiştirince artık ne olur bilinmez :))


  • @dpdemir ben de aynı fikirdeyim. yeni yer yeni enerji üstelik o eşyalar büyük bir yük sonuçta yeni bir hayat kurmaya gidiyosun nerde kalıcı olacağın ne kadar taşınacağın belli değil. ben özellikle sponsora bağlı çalıştığımız dönemde bulunduğumuz yerde tutacağımız ev için minimum eşya almayı hatta mümkünse 2. el temiz bulursam almayı düşünüyrm. daha sonra yanımda götürmek istemyeceğim kadar masraf yaparım gibi düşünüyorum 🙂


  • @serel kesinlikle. Kendi eviniz olana kadar eşyaya çok yatırım yapmamak en mantıklısı.


  • @dpdemir okul konusunda genelde çok memnun insanlar ama bölgeye göre de değişiyor diye gözlemledim genel olarak. kızım - eğer gidebilirsek- sanırım anaokuluna orda başlayacak ki isteğimiz de bu yöndeydi. tek kafama takılan SC hakkında çok bilgi yok internette suç oranlarına falan da baktık ama insanın içi rahat etmiyor. amerikada beni en çok korkutan şey okul baskınları... yani bu soruna hala çözüm bulamadılar.

  • ⭐⭐

    Bu arada şunu anlıyorum. Eğer I-140 formunda CP yapacağımızı seçersek ve sonrasında ABD'ye gidince AOS yapmayı talep edersek işlemlerimizi buna göre değiştirebiliyoruz. Bu formda CP seçeneğini seçtik diye mutlaka onla ilerleyeceğimiz anlamına gelmiyor. Zaten anladığım kadarıyla AOS yapacaklarda bu formda ilk etapta CP olarak belirtecekler. ( eğer işlemi ABD içerisinde yapmıyorlarsa ). Bu bilgileri teyid etmemiz lazım tabi kesin böyledir diyemiyorum.


  • @tufank aslnda bence BDV olsun diğer yorumlar olsun katı bir kural ya da gerçek yok bu durumlarda. o an sizin işlemlerinizi yapan memur iyi gününde mi ? siz şanslı gününüzde misiniz ? biraz da öyle bir durum var. kesin bir kanun düzenleme gibi bişey olsa herkes rahat ederdi aslında. bizim organik bahanelerimiz var o yüzden de biraz rahatız sanırım geçerli mazeret sunabiliriz kolaylıkla. ama buna gerek kalmamalıydı bu kadar muğlak olmaya gerek yok diye düşünüyorum.


  • @tufank evet bunu not alıp sormak gerek hakkaten. biz mesela aos mu cp mi seçicez 🤷🏽


  • @serel okul puanı 8/9 olan bölgelerde pek sorun yaşanmıyor. Umarım herşey beklediğinizden güzel olsun.


  • @dpdemir teşekkür ederim inşallah sizin için de. hala beklemedesiniz sanırım umarım en kısa zamanda kavuşursunuz ailenize 🙂


  • @serel Evet halen bekliyorum. Çok teşekkürler. Amin.

  • ⭐⭐

    @tufank bdv ile bir toplantı yapacaktım, henüz yapamadım. Ama yapacağım zaman soracağım sorulardan biri bu olacak.

  • ⭐⭐

    @selamibasaran tamamdır teşekkürler. Bu bilgiler ile birlikte Consular Processing'den AOS yöntemine geçiş, AOS işleminin detayları, ABD'ye giriş yapmak için en doğru zaman ve yöntemi biraz daha anlaşılır hale getirebiliriz diye düşünüyorum. "100% şu yöntem ile ilerlenmeli" diyebileceğimiz bir sonuç çıkmayacak ama en azından elimizdeki seçenekleri , avantajlar ve dezavantajları değerlendirerek karar vermemize yardımcı olacaktır. Bu paylaşımlarımızın hem süreç içerisindekilere hem de yeni başvuracaklara çok faydalı olacağını düşünüyorum.


  • başlığın önemi ve detaylara kadar sorgulamanın önemini iyice anlıyor olduk sayenizde emek veren herkese teşekkür ederim.


  • @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @selamibasaran evet şimdi buldum doğru söylüyorsunuz. Zaten şunu anlamaya çalışıyordum, dosyamız NVC'ye neye göre aktarılıyor. Demek ki burada belirtiliyormuş, başka bir aşama yok çünkü. Bu bilgilden yola çıkarak sizin de söylediğiniz gibi kesin olarak kararımızı I-140 formunu göndermeden önce vermemiz gerekiyor. (AOS veya CP seçimi ). Bana kalırsa bu durumda I-140 formunu ABD'de doldurmuş olmak daha iyi olabilir, riske atmamak içni. Böyle olursa da bülten bekleme gibi bir avantajımız olmuyor TR'de. Ama BDV I-140 onaylanmış olsa bile bu gelecekteki bir iş durumunu gösterdiği ve asıl göçmenlik niyeti taşıyan form I-485 olduğu için ABD'ye girişte sorun olmaz diyor.. bilemedim. iyi düşünmek lazım.

    Screenshot 2023-10-10 at 12.24.38.png

    dün bunu online yazışma olarak bdv yetkilisine sorduk. bu formu avukatınız dolduracak cp ya da aos seçmeniz daha sonra abd ye girip aos yapmanıza engel değil yada cp seçildi diye aos yapamazsınız gibi bir durum olmaz bunu dert etmeyin diye cevap verdiler. zaten ne sorsak hallederiz dert değil sorun yok rahat olun gibi cevplar veriyorlar :)) biz mi çok takılıyoruz onlar mı aşırı rahat anlamadım :)) neyse o soru çok dert değilmiş :d

  • ⭐⭐

    @serel bilgi için teşekkürler. daha önce deneyimledikleri örnekler üzerinden cevap veriyorlardır diye düşünüyorum. yoksa altı boş bir şekilde "hallederizzz" diyorlarsa büyük bir sıkıntı var demektir 🙂 I-140 doldurulma aşamasına geldiğimizde avukata "biz AOS yapmayı düşünüyoruz / yapacağız ama şu an TR'deyiz" bilgisini veririz sanırım uygun seçeneği kendileri seçerler. I-140 doldurulduktan sonra TR'de beklemekte teknik olarak bir sıkıntı görünmüyor şu aşamada.


  • @tufank evet bekleme konusunu üst üste bıktırana kadar sorduk kesin olarak sıkıntı yok dediler 😃 biz de aynen dediğiniz gibi yapıcaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum